Mink trepavice, dobar ili loš izbor?!

Mink trepavice, dobar ili loš izbor?!

Mink trepavice su danas veoma popularne, jer nalikuju prirodnim trepavicama, a za sobom ostavljaju odličan utisak i volumen. U čemu je štos?

Zavodljiv pogled i guste trepavice su danas svakodnevnica lepih žena. Nešto bez čega se ne može zamisliti profesionalna šminka, upravo su trepavice koje daju završni look svakom ženskom licu. Čak i kada nema mnogo šminke, trepavice čine lice zavodljivim, lepim i neodoljivim. Mislim da je upravo to razlog zbog kojeg žene danas sve češće ističu i potenciraju izgled svojih trepavica.

Da se istaknu, načina je puno, a jedan od njih je su i veoma popularne mink trepavice.

Šta su mink trepavice?

Ovo su trepavice koje se koriste za nadogradnju, a koje su izrađene od prirodnog materijala, lagane stukture i izgleda, sa blagim sjajem na njima. Veoma ih često primenjuju i klijenti i profesionalci, zato što daju prirodan, a opet zavodljiv i zanosan pogled.

Materijal od koga su napravljene, zaista čini da budu tako jedinstvene i privlačne za nadogradnju. Radi se o repu i krznu sibirske kune.

Prednosti zbog kojih ih naše dame obožavaju su lakoća nošenja, nemogućnost pojave alergijskih reakcija, nosivost od čak devet puta zaredom, bez dodatnih oštećenja, postojanost oblika više nedelja, pristupačna cena. 

Mink trepavice su sve češće zastupljene u kozmetičkim salonima, zato što su veoma  zahvalne za rad. Bilo koja veličina je u pitanju, svaka kutija ima po 16 redova trepavica i sve one imaju savršenu fleksibilnost koja omogućava lagani rad sa njima. Kada se nameste, gotovo da nemaju nikakvu težinu i ne stvaraju osećaj nelagodnsti na očima, kao što rade veštačke trepavice drugog tipa.

Svaka devojka ili žena koja je nekada nosila veštačke trepavice na svojim očima (a verujemo da ih danas nije malo) tačno zna koliko mogu biti nezgodne i teške za nošenje, pogotovo ako stoje više od par sati u toku dana. Isto tako, trepavice su vrlo važan detalj na ženskom licu, uz koji svaka šminka dolazi do izražaja, pa ih zato toliko svi i forsiraju. Ponekad je dovoljno da trepavicama istaknete oči, bez dodatne šminke na njima.

Najsrećnija od svih žena je ona koja ima prirodno dugačke i lepe trepavice, pa joj nijedna druga nadogradnja nije potrebna. Anđela je sada jedna od njih, ali nije uvek bilo tako. Ona je uspela da podstakne rast trepavica na potpuno prirodan način, i sada uživa i u gustini i u volumenu svojih trepavica. Ako dovoljno želite, i vaše trepavice mogu biti takve ako probate ono što je i ona. Šta je to, saznajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Prirodne trepavice jesu najbolja varijanta, ali retko koja devojka danas može da se pohvali svojim. Većina ima neki oblik nadogradnje, a verujemo da čak ni one same nisu svesne koliko sličnosti i razlika ima u kvalitetu implantanata.

Uvek je bolja varijanta imati prirodno duge i lepe trepavice, nego lepljene sintetičke materijale na očima. Razmislite o tome, pre nego se odlučite za nadogradnju i isprobajte serum za rast trepavica.

Razlika mink u odnosu na svilene trepavice

Glavna, ali i najvažnija razlika između svilenih i mink trepavica je u teksturi, izgledu i težini. Tačnije, u materijalu. Svilene trepavice su izrađene od sintetike, i imaju preterano visoki sjaj, dok su mink trepavice izrađene od prirodnog nerca, koji je mnogo mekše i prijatnije strukture.

mink trepavice rezultati

Mink trepavice ne sijaju previše, i nemaju tu mogućnost da dugo vremena budu uvijene i zbog toga mnogi smatraju da im je to najveći nedostatak.

Svilene trepavice su dosta teže od mink, jako su crne boje, imaju visoki sjaj i duže su postojanosti. Malo su nelagodne za nošenje, naročito onima koji nemaju svoje prirodne trepavice pa je sam osećaj postojanja nečega na očima jako neugodan.

U odnosu na mink, svilene trepavice ne odaju prirodni look, pa zato su mink češći izbor naših dama. Uz pravilnu negu i održavanje, mink trepavice umeju da traju jako dugo, čak do 15 nedelja, što zaista predstavlja odličan period ako se u obzir uzmu svi benefiti koje one sa sobom donose.

Razlika u odnosu na veštačke trepavice

Veštačke trepavice su, čini se nekako danas najmanje korišćena metoda kojoj dame pribegavaju. Jesu one u upotrebi i dalje, ali samo u onim hitnim slučajevima, kada ne postoji nijedna druga alternativa u službi lepote.

Veštačke trepavice su, kao i svilene izrađene od sintetičkog materijala, da ne kažem čiste plastike, koja ni po jednom parametru nije preporučljiva za često nanošenje na kožu.

Lepak za trepavice koji se koristi kako bi se namestile da stoje čvrsto, može dati alergijsku reakciju, čak i onda kada ih ne nosite prvi put. Tome su najizloženije osetljive oči, svetlijeg pigmenta, a nisu otporne ni one dosta tamnije.

Veštačke trepavice, za razliku od mink trepavica, nanose se jednokratno i traju samo po nekoliko sati, dok mink mogu stajati i do 15 nedelja, uz pravilno i redovno održavanje. Mink trepavice se koriste za nadogradnju, najčešće gornjih, a mogu se upotrebiti i za nadogradnju donjih trepavica. Po izgledu su najsličnije magnetnim terpavicama, koje su takođe prirodnog izgleda, ali ne i teksture.

Pročitajte više o magnetnim terpavicama

Ono što možda na početku nismo spomenuli, a važan je detalj o mink trepavicama, je da postoji više vrsta njih samih i da se međusobno razlikuju po veličini, dužini i zakrivljenosti, pa hajde da se malo i o tome informišemo.

Kako odabrati mink trepavice u zavisnosti od zakrivljenosti?!

U zavisnosti od toga šta korisnik želi, može i izabrati odgovarajuću dužinu, gustinu i zakrivljenost.

Mink asortiman nudi šest oblika ekstenzija namenjenih za tehniku i volumen. To su A, B, C, D, L, M zakrivljenost.

C zakrivljenost ima raspon 0,05 oko 6mm

D zakrivljenost ima raspon od 0,04 7-13mm.

Debljine ekstenzija koje se koriste za volumen nadogradnju su 0,05mm, 0,07 i 0,10mm.

Dostupne dužine ekstenzija su od 8-16mm. Jedna kutijica ima 12 redova sledećih kombinacija: 8-11, 08-13, 10-12, 11-14.

8-11mm ovakvo pakovanje sadrži po tri reda jedne dužine trepavica, npr tri reda ekstenzije dužine od po 10mm, tri reda ekstenzije od po 9mm.

8-13mm ovakvo pakovanje sadrži po dva reda jedne dužine trepavica, npr po dva reda ekstenzije dužine od 8mm, dva reda ekstenzije od po 10mm.

10-12mm ovakvo pakovanje sadrži po četiri reda jedne dužine trepavica, npr po četiti reda ekstenzija dužine od po 10mm, četiti reda ekstenzije od po 11mm.

11-14mm ovakvo pakovanje sadrži po tri reda jedne dužine trepavica, npr tri reda ekstenzije od po 11mm, tri reda od po 12mm.

Ovakva mink metoda nadogradnje trepavica, vezana je za  ruski volumen tehniku. Koristi se tako što se snopići lepe direktno na po jednu prirodnu trepavicu i tako čine da izgled prirodnih trepavica bude obogaćen prirodnim dlakama.

Materijal mink trepavica je zaista za ovu namenu savršen, zato što je i više nego mekan, rastegljiv i pristupačan za rad i samu intervenciju postavljanja.

Kako se postavljaju mink trepavice?

Bilo da se radi veći ili manji volumen, prave se snopići od priodne dlake u rasponu od 2-12 ekstenzija i kao takvi se umaču u lepak i lepe direktno na jednu prirodnu trepavicu. Ova metoda, bilo o kojoj metodi nadogradnje da se radi, poznata je i svuda se zove metoda nadogradnje 1 na 1.

nadogradnja mink trepavica

Od snopića se pravi se lepeza koja može biti sačinjena od 2,3 ili čak 6 dlaka. Kada se radi veći volumen, uzimaju se 2 do 3 dlake ekstenzija od 0,10mm, a kada se radi manji volumen, biće dovoljno 4 do 6 dlačica debljine ekstenzija od 0,07mm.

Izgled trepavica koji se na kraju nadogradnje dobije, deluje potpuno prirodan, i upravo zbog toga mnoge žene ovaj trend i obožavaju.

3D mink trepavice

3D mink trepavice koriste se za volumen i nadogradnju ekstenzija trepavica. Ukoliko želite brzo rešenje, sa odličnim efektom 3D izgleda, ova metoda je odličan izbor za vas.

Kada odaberete 3D tehniku, u paketu automatski dobijate veću dužinu, gustinu i zakrivljenost snopića.

3D mink trepavice, preporučuju se lash tehničarima koji nemaju puno iskustva sa volumen nadogradnjom i svima onima koji nisu savladali izradu snopića za volumen nadogradnju. Obično su dostupne u C obliku i mogu da sakriju sve nedostatke koji se golim oko uočavaju.

3D mink trepavice osim što upotpunjuju noćnu šminku, mogu se nositi i preko dana, kada druge šminke na licu gotovo i da nema. Olakšavaju u mnogome svakodnevno ulepšavanje dama, jer ne zahtevaju dodatno vreme za negu.

Ako želite guste trepavice, pune volumena, samo se na vreme raspitajte i što pre odlučite da li želite da ih uradite i olakšate svakodnevnicu svoga ulepšavanja.

Mink trepavice 1 na 1

1 na 1 metoda je načešće korišćena kada govorimo o trendu nadogradnji trepavica. Ona se upotrebljava kada želimo da dobijemo veći volumen i i dužinu trepavica. Pored raznih trendova nadogradnje, ova metoda se nekako uspešno izborila i izbila na prvo mesto kada je u pitanju veštačko produžavanje već postojećih dlačica na našem oku. Uz pomoć nje, veoma se brzo i efikasno dolazi do dugačkih i gustih trepavica.

Metoda 1 na 1 izvodi se tako što se svaki snopić lepi na jednu prirodnu dlaku. Kako prirodne trepavice ne bi bile preteške s nadogradnjom, mink trepavice moraju biti što laganije da se oko ne bi previše opteretilo.

Po težini, one su jednake sa prirodnom dlakom, ne poseduju visoki sjaj, već blago presijavaju, tanke su i veoma sliče prirodnoj dlaci. Njima se postiže efekat gustih, dugih, prirodnih crnih trepavica.

I sve je to lepo, ali ima jednu manu – lepak za trepavice nije baš blagoslov za vaše oči. Osim toga, koja god nadogradnja da je u pitanju, često zahteva korekciju i još lepka… Neretko dođe i do opadanja trepavica.

Ipak, zanosne trepavice vas lako očaraju i teško je odreći ih se.

Naš savet? Naučite kako da oporavite trepavice posle nadogradnje i negujte ih.

Bolje imati lepe prirodne trepavice, nego trepavice koje imitiraju prirodne.

Cena mink trepavica

Ono što nas iskreno raduje kada je u pitanju ovaj poduhvat, tačnije nadogradnja trepavica prirodnim materijalom, jeste i upravo njegova bezbednost, postojanost i autentičnost izgleda trepavica na kraju intervencije.

S obzirom da mogu trajati i do nekoliko nedelja na našem licu, uz svu bezbednost i lepotu koju nam daju, apsolutno nijedna druga stavka ne može ugroziti  popularnost i upotrebu mink trepavica. Ono što ih takođe izdvaja od drugih jeste i njihova cena, koja je vrlo pristupačna i prilagodljiva svima. Kreću se od 600 dinara do nekoliko hiljada dinara. 

Iskustva sa mink trepavicama

Pošto iz iskustva znamo da su mink trepavice jako popularne kod osoba ženskog pola, iskoristili smo malu prednost i raspitali se kako su korisnice istih zadovoljne svojim novim trepavicama. Njihova iskustva vam prenosimo u celosti.

Marija, 31 godina

“Ja sam oduvek maštala o dugačkim trepavicama, jer ih nikada nisam imala. Inače sam plavokosa po prirodi i trepavice skoro i da mi se ne vide. Uvek sam, kada god bih krenula na neku svečanost lepila veštačke, koje mi vrlo brzo ispadnu. Kada sam čula za nadogradnju mink trepavicama, bukvalno sam odlepila. Uradila sam nadogradnju jednom i bila oduševljena. Moje oči su bile istaknute čak i kada trunku šminke ne nanesem na oči. Sve je delovalo prirodno i jako zavodljivo. Sada povremeno odlazim na korekciju trepavica, to otprilike bude na 6 meseci, jer mi zaista dugo traju i zaista sam oduševljena.”

Nikolina, 25 godina

“Mink trepavice su mi olakšale da se šminkam svakoga dana. Deluju veoma prirodno na mojim očima i bukvalno sam prestala maskaru da koristim od kada njih imam. Vrlo sam zadovoljna i preporučila bih svim devojkama koje imaju retke i tanke trepavice da probaju, jer skoro da se i ne osećaju na očima. Mnogo puta i zaboravim da ih imam, pa se možda malo više opustim. “

Izgleda da Mink trepavice ipak nisu za džabe toliko popularne, iako verujemo da je  njihova revolucija tek pred nama.

U međuvremenu, trudite se da pomognete svojim prirodnim trepavicama da ojačaju, jer postoji puno preparata koji vam u tome mogu pomoći.