Ovo su najbolji šamponi za masnu kosu!

Ovo su najbolji šamponi za masnu kosu!

Autor:

Otkrijte koji je najbolji šampon za masnu kosu – pa isprobajte! Stanite masnoći na put! Vreme je da vaša kosa ponovo zablista, zdravim, a ne masnim sjajem!

Masna kosa ne izgleda kao ona sa reklame, a žene tako žele da imaju lepu, zdravu i negovanu kosu za kojom će se svi na ulici okretati. Tajna je u šamponu za masnu kosu! Treba da nađete onaj pravi koji će konačno da reši ovaj problem.

Imamo najbolje savete uz koje ćete se konačno rešiti masne kože glave i kose, jednom za sva vremena, jer niko ne voli da mu kosa izgleda neuredno, često prljavo i nikad onako kako očekujete.

Nemojte da se navikavate da vam kosa bude masna, nego rešavajte problem iz korena!

Šampon protiv masne kose je osnov nege

Masna kosa ume baš da opterećuje. Te slepljene vlasi mogu da utiču na vaše samopouzdanje i na utisak koji ostavljate pred drugim ljudima.

Kosa se masti zbog preteranog lučenja sebuma.

Na lučenje sebuma utiče i geneteka, ali i vaš način života. Kakva će vam biti koža i vlasište zavisi od toga šta jedete, kako spavate, da li pušite cigarete, da li ste pristalica zdravog života ili ipak imate mnogo nezdravih navika.

Osim toga, da li će vaša kosa biti masna, zavisi i od toga da li su vaši hormoni u redu. Hormonske promene mogu baš da utiču na kvalitet kose, pa zato treba da ih proverite, ukoliko primećujete da se nešto čudno i nekontrolisano dešava.

Jedan od najbitnijih uzroka masne kose upravo jeste šampon za kosu koji koristite.

Iako je pranje kose rutina na koju ni ne obraćamo mnogo pažnje, nego je mahinalno radimo, treba da znate da je ono od velike važnosti za zdravlje i lepotu kose. Žene koje imaju masnu kosu uglavnom moraju da peru kosu svakoga dana, a za to takođe treba da imate odgovarajući šampon.

Pravilna nega je osnov za savršenu kosu koja se ne masti. Današnje pranje utiče na lepotu vaše kose u budućnosti i zato je prioritetno da izaberete valjani šampon koji neće kosu dodatno uništavati.

Treba vam šampon za kosu koji ne sadži sastojke koji će učiniti da se vlasište masti još više, iako ste je upravo oprali.

Najbolje je da koristite šampon za masnu kosu koji u sebi ne sadrži sulfate, parabene i silikone. Kada šampon nema ove sastojke, on na nežan način temeljno čisti teme glave i osvežava kosu. Ovu moć imaju prirodni šamponi.

Ako je šampon pun hemijskih sastojaka, to nikako neće prijati vašoj kosi, jer će se sve više i više mastiti i onda je u začaranom krugu iz kog je teško izaći. Prirodni šamponi za masnu kosu koji u sebi imaju aktivne biljne supstance ne pene mnogo, jer nemaju te dodatke koji bespotrebno stvaraju penu, kako bi nam zamaskirali pranje kose.

Kada vam se kosa masti više nego što treba onda bi trebalo da izbegavate svakodnevno pranje kose. Znam da je teško, ali postoje mnoge frizure za masnu kosu uz koje ćete moći da izdržite još koji dan bez pranja. Organizmu je zaista potrebno malo vremena da reguliše proizvodnju sebuma. Da bi naš organizam mogao da shvati da nam je potrebno manje sebuma, onda će to najlakše biti ako ne peremo prečesto kosu.

Vremenom, praćete kosu na svaka tri ili eventualno dva dana i to će biti veliki uspeh .

Dragana je jedna od onih koji su uspeli. Njena kosa ne samo da se mastila, nego je i užasno opadala i bila puna peruti. Jasno je bilo da negde greši, ali trebalo je vremena da shvati da je problem u šamponima koje koristi. Od kada je tu grešku eliminisala, njena se kosa tako oporavila da je sto nestvarno – više se ne masti, prestala je da opada i nema peruti. Možda i vi grešite kao ona? Proverite, jer u tom slučaju njeno rešenje je verovatno i vaše. Odmorite i vi od svakodnevnog pranja i vezivanja kose. Pročitajte šta je Dragani pomoglo u njenoj ličnoj priči koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/perut-i-opadanje-kose-su-proslost/

Kada birate šampon za masnu kosu, dobro obratite pažnju na sastojke!

Šampon za masno vlasište treba da bude bogat biljnim sastojcima, ali i hranljivim sastojcima i vitaminima koji će kosi pružiti dovoljno vlažnosti. Šamponi koji u sebi sadrže lavandu, babasu ulje, koprivu, mentol, arganovo ulje, med, ili kokosovo ulje, biće odlično rešenje za vašu masnu kosu koja je željna da je nahranite dobrim sastojcima!

Medicinski šampon za masnu kosu

Ako ste već isporobali mnoge proizvode koji su namenjeni za masnu kosu i niste postigli rezultate koje ste očekivali, onda ste negde pogrešili. Nije svaki šampon za kosu dobar, to moramo da prihvatimo. Druga stvar je, da je čak i dobar, možda vama jednostavno ne odgovara.

najbolji šampon za masnu kosu

Medicinski šamponi za masnu kosu deluju protiv gljivica na temenu.

Gljivice su često prisutne na masnoj kosi. Hrane se sebumom i uzrokuju perut i svrab glave.

On nije previše blag za kožu glave, pa ne treba ga ni koristiti non stop. Ako se koristi prilikom svakog pranja, može previše da isuši teme, pa se onda javljaju novi problemi.

Medicinski šamponi za vlasište uglavnom sadrže mnoštvo aminokiselina, esencijalnih masnih kiselina i određene biljke koje će regulisati porizvodnju sebuma. Oni su dermatološki ispitani, i ima ih u raznim varijacijama. Postoji oni koji su namenjeni samo za suvu kosu, samo za masnu ili za perut.

Idealno je da koristite medicinski šampon za masnu kosu jednom u nedelju dana, a da u međuvremenu koristite blage, prirodne šampone.

Jedna od mana na koju možete da naiđete jeste „medicinski“ miris šampona. Naravno, ima i onih koji prijatno mirišu i koje ćete obožavati. Mnogi medicinski šamponi imaju i svoje dodatke, koji su preporučljivi da se koristi radi boljeg i bržeg dejstva. To su losioni za kosu, koji se koriste zajedno sa njima.

Medicinski šamponi za masnu kosu obećavaju da ćete već posle nekoliko upotreba videti kako je mašćenje kose mnogo manje i sporije i kako se kosi vraća energija, sjaj i blistavost. Ako želite da probate, bilo bi najbolje da se posavetujete sa dermatologom koji je najbolji i ispričajte mu na koliko dana perete kosu, da li imate perut ili ne, pa ćete tako lakše pronaći onaj pravi koji će izlečiti trenutno stanje.

Šampon za masnu kosu i volumen

Kada vam je masna kosa, treba vam dodatnog volumena. Volumen kose traje nekada i samo par sati posle pranja i to ume da bude frustrirajuće.

Šamponi za suvo pranje biće vaš dobar saveznik kada treba da sačekate još jedan dan do pranja kose, i vratiće kosi energiju i živahnost. Ovo je samo jedan od načina na koji možete da povratite volumen u kratkom roku.

A ukoliko i inače nemate volumen, i posle samog pranja kose, onda vam treba šampon koji koji je koristan za masnu kosu, a uz njega možete da postignete i veći volumen kose. Neke od biljaka koje će vam sigurno pomoći u tome jesu ruzmarin i kopriva. Na to obratite pažnju kada sledeći put kupujete šampon za ovaj efekat!

Šampon za masnu i tanku kosu

Kada se kosa lako i brzo masti, a pri tom je tanka i nežna to je najgori scenario koji vas može zadesiti. Tanka kosa je toliko nežna da se sa njom teško postiže volumen, preparati za dodatnu negu je otežavaju. Bar izbegnite da bude masna kako ne bi samo visila i ružila vam izgled.

Na sreću proizvođači su dizajnirali šampon i za ovu kombinaciju problema sa kosom.

Opet se vraćam na tvrdnju da bez obzira šta na njemu piše, put do pronalaska savršenog preparata koji vam najviše godi nikada nije jednostavan. Naime, retko se dešava da baš iz prve pronađete onaj koji vam najbolje odgovara.

Našla sam nekoliko različitih. Jedan od njih sadrži minerale iz Mrtvog mora koji bi trebalo da apsorbuju nečistoće i suvišnu masnoću iz kose i kože tanke, masne kose. Ovaj šampon sadrži u sebi i ekstrakt aloje koji hidrira vlasište i kosu na pravilan način i tako reguliše pojačano lučenje sebuma. Drugi koji bi vam mogao odgovarati sadrži izvorsku mineralnu vodu i bioaktivne materije. On deluje preko folikula iz kojih kosa raste.

Zapravo prava kombinacija bioaktivnih materija u šamponu je ono što je svakoj tankoj, a masnoj kosi potrebno.

Zašto? Kao što samo ime kaže, bioaktivne materije pospešuju biološku aktivnost ćelija kože glave.Šampon za kosu koji ih sadrži ne leči posledicu već osnažuje vaše vlasište da samo ojača folikule, izbalansira izlučivanje sebuma.

Na taj način vaša kosa raste jača i vremenom postaje biti tanka i manje se masti. I taman sam se obradovala ovom šamponu kad sam u sastavu spazila SLS oznaku za sulfate koji i jesu najčešći krivci za većinu problema za kosom.

Zato sam potražila bolju varijantu!

Šampon za masnu kosu bez sulfata

Ako želite da rešite problem masne kose, vaš šampon ne sme da sadrži sulfate.

Možda vam izgleda nelogično da nešto što vam isušuje kosu zapravo čini da ona bude masna.

Sulfati su jeftini deterdženti koji sa površine kože i kose uklanjaju nečistoće i masnoću. Oni su zaslužni za obilnu penu u koju se vaš šampon pretvara tokom pranja kose. Svi volimo te penušave mehuriće i ako izostanu čini nam se da kosu nismo dobro oprali.

Međutim , sulfati prekomerno isušuju kosu i kožu glave uklanjajući vrlo agresivno sav sebum koji se tamo nalazi. To lojnim žlezdama daje signal da moraju proizvesti još masnoće koja štiti kosu i kožu glave od spoljašnjih uticaja i dehidratacije.  Tako se upada u začarani krug sve češćeg pranja kose sve agresivnijim šamponima.

To je ujedno i objašnjenje da li neki šamponi mogu kosu učiniti masnom!

Da, mogu! Posebno ako sadrže sulfate i druge agresivne hemikalije. Dodatno maste kosu i svi oni šamponi sa dodatnim efektima za sjaj, ispravljanje, sa keratinom i raznim drugim materijama koji još više otežavaju masnu kosu.

Idealno je nabaviti formulu koja teme glave vraća u balans. Znači, šampon bez sulfata koji ne isušuje teme ni kosu i koji je bogat prirodnim biljnim sastojcima.

Vlasilan je šamopon ovog tipa u koji se mnoge žene kunu. Ima sve ono što treba da ima ( dakle mnoštvo gore pomenutih korinih biljnih sastojaka) i nema ono što ne treba da ima i ne služi nezi kose ( sulfate, parabene i silikone). Iskustva sa njim su odlična i u to su se mnogi uverili.kosla posle vlasilan šampona

Ovaj proizvod za masnu kosu nabavlja se isključivo na internetu. Ima dve formule: jedan dovodi u red teme glave i smanjuje mašćenje kose, druga potpomaže da kosa raste. Zajedno ove dve formule čine čuda. Naš je savet da svoju potragu za pravim šamponom za masnu kosu počnete sa njim.

Šampon za masnu kosu protiv peruti

Pranje kose odgovarajućim šamponom svakako nije jedini način da se kosa dovede u savršeno stanje, ali je osnova tog nastojanja.

Masna kosa se često povezuje sa pojavom peruti mada nije jedini razlog. Šamponi protiv peruti generalno uzev, isušuju višak sebuma ali treba da imaju i druge važne karakteristike kao što je antibakterijsko, protivupalno i antifungalno dejstvo.

Na tržištu postoji mnogo brendova koji nude ovu vrstu šampona.

Vratimo se opet ideji da je izbor prirodnog preparata najbolji izbor.

Zašto?

Koža glave se najčešće ne pere svaki dan, odlično je mesto za skupljanje znoja, sebuma, nečistoća , jednom rečju odlično tle za razvoj gljivca izazivača peruti.

Agresivni šampon protiv peruti uklanja posledicu, ali koža glave strada i postaje  još podložnija i peruti i lučenju veće količine sebuma.

Prirodni šamponi sadrže eterična ulja i bioaktivne materije koje regenerišu kožu glave, ali i folikule iz kojih raste zdrava i jaka kosa. Uz to prirodno balansiraju pH kože glave i količinu izlučenog sebuma dovode u normalu.

Micelarni šampon za masnu kosu

One koje muči masna kosa puna nečistoća mogu razmotriti micelarne šampone. Radi se o veoma blagim (uglavnom gelastim) vrstama šampona, koji sadrže micele. Njihov sastav omogućava bolje čišćenje i uklanjanje prljavštine sa dlake. Ovo dejstvo se postiže zahvaljujući micelama koje se nalaze u  šamponu, i za koje se vezuju sve vrste prašine, nečistoće i razne druge neželjene supstance.

Navedeni efekat vezivanja prljavštine može uticati na sprečavanje mašćenja kose. Ako uz to dodamo i mogućnost da ovi šamponi mogu imati i druge sastojke (ekstrakte biljaka, aktivne supstance) njihovo dejstvo se pojačava.

Za veoma masnu kosu ipak je bolje odabrati šampone na biljnoj bazi koji mogu uticati dubinski na nastanak prevelike proizvodnje sebuma.

Blagi šampon za masnu kosu

Jaki šamponi za kosu mogu oštetiti dlaku pa će vam prebati šampon protiv opadanja kose.. Postoji zabluda da će agresivne verzije preparata omogućiti bolje uklanjanje masnoće sa kose. Ovo nije istina, blagi šamponi su sasvim dobri za masnu kosu, i ne utiču na pojavu još veće proizvodnje sebuma.

Da li imaju aktivne ili biljne sastojke ?  To što se radi o blagim šamponima za masnu kosu, ne znači da ne sadrže biljne ili blagotvorne supstance. Mnogi šamponi ovakvog tipa su obogaćeni raznim uljima ili bioaktivnim komponentama koje pomažu da se kosa oporavi, očisti i spreči njeno preterano mašćenje.

Šampon za masnu kosu i suve krajeve

Kada imate masnu kosu i suve krajeve, verujem da se baš mučite da pronađete prave preparate. Suvi, ispucali krajevi ne nastaju preko noći. Previše farbanja, korišćenje blanša, pravljenje minivala ili često stilizovanje presama ili uvijačima može dovesti do oštećenja brže nego što ste i mislili i očekivali.

Suvi krajevi su priča za sebe, i svakako im treba dodatna nega, u vidu regeneratora ili maski za suve krajeve. Za njih je poželjno da bar na tri meseca posećujete frizera i da ih redovno skraćujete, kako se kosa ne bi lomila i kako bi mogla da raste nesmetano.

Kada često perete kosu, a perete je kada vam je kosa masna, onda je češće i sušite. Nije sunce tokom cele godine, nažalost, pa moramo da koristimo fen. Fen ume da nam osuši krajeve više nego što treba, pa da oni tako vremenom postanu suvi i ispucali. Ovim tempom, treba nam mnogo vremena da dođemo do kose kakve želimo, pa se savršena kosa čini kao nemoguća misija.

Kopriva i ovde može da vam bude od pomoći jer ona na prirodan način obnavlja vlasi, pa u skladu sa tim birajte šampone koji je sadrže ako su vam krajevi suvi, a teme masno. Nana i beli luk takođe su odlični sastojci za ovu kombinaciju.

Veoma važna stvar koju ne smem da zaboravim jeste da napomenem da regenerator za kosu koristite samo na krajevima, nikako na temenu, ako vam se ono masti, jer ćete time doći u situaciju da dolazi do još bržeg mašćenja, a nećete znati zbog čega, pošto ste sve uradili po pravilima.

Tek ispucali krajevi mogu da se oporave, ali za dalju negu treba da koristite maske i ulja namenjena suvim krajevima. Možete koristiti bademovo ili kokosovo ulje za krajeve, tako što ćete ga držati do pola sata na krajevima kose, a zatim dobro isprati.

Biljni šampon za masnu kosu

Retko šta može delovati na masnu kosu tako dobro kao biljni šampon za kosu. Efekat naravno zavisi od sastava šampona, ali biljke su ono što može izuzetno pomoći vašoj kosi. Mnoge od njih utiču na cirkulaciju kože, ali postoje i one koje imaju mogućnost da spreče razvoj gljivica i mikroorganizama (lavanda), utiču na neprijatnosti poput svraba (menta, shea puter) ili unormale rad lojnih žlezda (shea drvo). Zato su šamponi na biljnoj bazi izuzetno dobro rešenje za kosu.

Biljni šamponi i jačanje kose – Odmašćivanje kose nije jedina stvar koja se može postići upotrebom ovakvih preparata. Sastav može uticati i na teksturu dlake, zbog čega se kao rezultat može dobiti jača i zdravija kosa.

Šamponi na biljnoj bazi mogu imati i aktivne sastojke prirodnog porekla. Oni utiču na poboljšanje cirkulacije krvi (alantoin), deluju protiv gljivičnih i ostalih infekcija (Piroctone olamine) ili pružaju hidrataciju. Njihovo prisustvo omogućava da se kosa dubinski oporavi i omogućava brže dejstvo šampona.

Šampon za masno teme kose

Masna kosa i masno teme kose nisu ista stvar. Mada deluje slično razlika postoji, jer je u ovom prvom slučaju reč o dlaci koja ima višak sebuma tokom cele dužine, dok je kod masnog temena reč samo o koži glave ili predelu kose koji je bliže korenu. Ovo možda ne deluje kao velika uteha osobi koja se bori sa time, jer problem prekomerne količine sebuma je tu.

Kako bi se rešila situacija koriste se šamponi za masno teme i problematičnu kožu glave. Oni mogu imati biljne sastojke (kamilicu, lavandu, hamamelis), koji utiču na teme glave i poboljšavaju regeneraciju. Biljni (i ostali) ekstrakti koji se nalaze u njima pomažu da teme glave bude zdravije i da se problem sa masnoćom uspešno ukloni.

Kako se primenjuju ?  Upotrebljavaju se kao i svaki drugi šampon za kosu. Neophodno je voditi računa da proizvod ne bude težak i previše masan, i da se nanosi mala količina proizvoda. N ataj način omogućava se pravilno i temeljno ispiranje.

Šampon za masnu kosu iskustva

Podeliću sa vama zanimljivu konverzaciju sa foruma koja vam može pomoći u tome da otklonite problem masne kose.

vlasilan testimonilal baner

„Devojke, da li neka od vas ima neki pravi savet kako da izdržim da ne perem kosu svakoga dana? Imam dugu kosu, i jako mi je naporno da je svaki dan perem, pa sušim, zatim peglam, a onda sutradan sve to ponovo da radim. Mislim da gubim dnevno bar dva sata ispred ogledala, a rezultati traju toliko kratko. Kada pokušam da je ostavim prljavu taj sledeći dan, ona počinje da svrbi i tako se vrtim u krug.“ Rekla je Nataša.

Jasmina je odgovorila: „ Ja sam se rešila masne kose, posle hiljadu preparata koji su obećavali da će se kosa manje mastiti. Perem kosu na tri dana, a čekala sam mesec dana da ona prestane da me iritira i da svrbi. Izdržala sam nekako da bude „prljava“, pa je počela i manje da se masti. Izbacila sam gel, penu za volumen, lak za kosu i počela sam da je perem hladnom vodom. Nije baš prijatno, ali pomaže. Koristim sada samo biljne šampone, što blaže i kosa mi je konačno normalna. Ništa agresivno, biraj samo prirodne stvari.“

Koji je najbolji šampon za masnu kosu? Evo liste!

Nisu svi šamponi za masnu kosu isti, neki će vam odgovarati, a neki neće.

Najbolje bi bilo da šampon koji izaberete ne sadrži štetne i agresivne sastojke koji samo čine štetu i korenu i vlasima.

Tu je i spisak najboljih šampona koji će učiniti da vaša kosa ponovo postane zdrava i lepa. Kod nas su najpopularniji Orzene šampon za masnu kosu, Aliin, Loreal, Alverde, Phyto šampon za masnu kosu i Eucerin dermocapillaire. 

Mi smo, pored ovih, izdvojili posebno i sledeće:

najbolji šampon za masnu kosu

Po mišljenju svetskih frizera, ovo su najbolji koje možete da kupite za masnu kosu:

Vlasilan

Vlasilan je biljni šampon namenjen i za masnu kosu i za regulaciju sebuma. Zbog aktivnih biljnih sastojaka, ovaj šampon će da ubrza rast kose i da eliminiše perut. Obnoviće je, a kada je kosa masna, upravo joj je to i potrebno.

Sadrži kakao buter, lavandu, kamilicu i mentu, shea ulje, hamamelis, alantoin, piroctone olamine, i još mnogo drugih prirodnih sastojaka koji su moćni da dubinski očiste teme i da uklone višak masnoće sa kose. Možete ga nabaviti na internetu. Ukucajte Vlasilan, odmah će vam izaći sajt.

Kerastase

Kerastase linija ima šampon koji je namenjen suvim krajevima i izrazito masnom temenu. U sebi sadrži kompleks B6 vitamina i glicerin, tako da je odličan za pranje kose i za smirivanje masne i umorne kose.

Living Proof Full Shampoo

Ovaj šampon namenjen je za sve tipove kose, jer kosu dovodi u normalno stanje. Može dubinski da očisti vlasi i skalp glave i da smanji proizvodnji sebuma.

Izaberite pravi šampon za masnu kosu i krenite ka svom cilju – da vaša kosa bude savršena, lepa i zdrava! Ta odluka je važna jer ćete tako biti korak bliže ka savršenoj kosi. Rešite se masne kose jednom za sva vremena i ne zaboravite da korigujete svoje nezdrave navike kako bi rezultati došli što pre.

Biokap šampon

Ovaj proizvod sadrži nekoliko prirodnih materija koje dovode u normalu lučenje sebuma, sprečavaju cvetanje kose i deluju umirujuće na kožu glave. Ima onaj tako prijatan hladeći efekat ekstrakta mentola.

Revlon ekspirience sebum control šampon

Šampon iz podnaslova se može pronaći na internetu. “Radi” na bazi talasoterapije. Spada među profesionalne šampone, iz salona. Kažu za njega da je kombinacija prirode i nauke. Od ovog se šampona za kosu očekuje da očisti teme i koža glave, kako ne bi bilo previše mašćenja.

Gust šampon, onaj za koji možemo reći da je “jak”. Zato dobro razmislite da li je za vašu kosu.

I da ne nabrajamo dalje u detalje.

Tu su i  Allin šampon za masnu kosu i uklanjanje seboreičnih naslaga je još jedan iz skupine biljnih šampona. U sebi sadrži ekstrakte za kosu tako blagotvorne koprive. Zatim žalfije, mirte i majčine dušice. Ove  biljke razmekšavaju i uklanjaju nepoželjne naslage sa kože glave i kose .

I Subrina ima svoj šampon za masnu kosu. Pod nazivom „Recept“ i ovaj šampon je na bazi žalfije koja reguliše izlučivanje sebuma.Blag je za kosu i kožu glave a temeljno čisti masne naslage i nečistoće.

Ipak, pre nego što se odlučite za neki zbog cene, pogledajte sastav. Prirodni šampon bez sulfata za masnu kosu je jedini izbor koji možete smatrati dobrom investicijom na duži rok!