Vazelin za trepavice? Da li deluje ili ne ?

Vazelin za trepavice? Da li deluje ili ne ?

Vazelin za trepavice pomaže da one postanu duge, guste, negovane. Saznajte zašto je dobar za izgled trepavica kako sprečava njihovo lomljenje i kako se koristi.

Postoje žene koje su izvukle genetsku lutriju i majka priroda im je podarila fenomenalne trepavice. A postoje i one koje koriste vazelin. Često je bio potcenjivan. Ipak vazelin ima široku primenu i njegova svojstva deluju čudesno na naše telo. Pogledajte šta je to što pomaže vazelinu da poboljša naše trepavice.

Čemu služi vazelin za trepavice ?

Da li ste probali čudesan vazelin za trepavice ? Ako niste predlažem da to uradite što pre. Ova supstanca poseduje mnoga svojstva koja čine naše trepavice jačim, otpornijim, dugim i hidriranim.

Kombinacija ulja i voskova u vazelinu čine našu kosu i kožu nežnom i hidriranom. Ali ovaj proizvod možemo koristiti i za negu obrva i trepavica. Mnoge žene nemaju duge trepavice. Ako ste poput mene, verovatno zavidite ženama kojima ne treba maskara. Ipak, mi koje nismo obdarene trepavicama koje se vide iz aviona ne moramo odmah da idemo na nadogradnju trepavica ili da stavljamo veštačke trepavice.

Umesto skupih svilenih trepavica, možemo probati vazelin.

Uz pomoć njega trepavice dobijaju na gustini, samim tim pogled postaje izraženiji i oči upadljivije. Za one kojima je dužina trepavica bitna ovaj proizvod se i tu može koristiti.

Vazelin za trepavice zadržava vlagu u dlaci i utiče na to da trepavice nakon nanošenja deluju istaknuto i podignuto. Dobijaju na definiciji i postaju mekše.

Sve ovo je razlog zašto je namena vazelina prestala da bude samo za kožu.

Može se koristiti za sve tipove trepavica. Dobar je čak i za devojke koje već imaju lepe i negovane trepavice, i samo žele da ih malo istaknu. Naravno, pogoduje i osobama kojima je ipak potrebna dodatna pomoć kako bi njihov pogled postao definisan i lep.

Može se koristiti na više načina.

Vazelin za rast trepavica

Jedan od najčešćih načina primene ovog gela jeste upravo za rast trepavica. Mnoge žene ga koriste za tu svrhu, međutim često se postavlja i pitanje kako se upotrebljava i da li zaista deluje?

vazelin za trepavice upotreba

Ako ste čuli od komšinice Mice da vazelin može pomoći da vam trepavice brzo rastu, prevarili ste se. On nije magični štapić i mi ne živimo u Hogworts-u. Ipak, čak i ako vam trepavice ne porastu preko noći postoji nešto što vazelin za trepavice može učiniti.

Verovatno se pitate kako to da se pojedine žene kunu u vazelin ? Kunu se zato što vazelin zaista pomaže u nekim aspektima. On pomaže hidrataciji i nezi , deluje na očuvanje i negu strukture dlake (samim tim i trepavicama). Trepavice ne opadaju u tolikoj meri, a nove lakše rastu zbog čega se dolazi do pospešivanja rasta dlake.

Kombinacija vazelina i drugih ulja

Iako vazelin za trepavice nema neki veliki efekat kada se koristi samostalno u svrhu njihovog rasta, kombinacija sa drugim sastojcima je već nešto drugo. Ovaj gel spada u jedan od sastojaka koji dobro deluju u kombinaciji sa drugim proizvodima.

Ako odaberete prave sastojke možete napraviti domaću smesu koja može uticati na poboljšanje rasta i kvaliteta trepavica. Za navedenu kombinaciju predlažem ricinusovo ulje, ruzmarinovo ulje ili arganovo.

Vazelin ne odgovara svima. Postoji rešenje i za njih.

Anđela je jedna od devojaka koja je tražila način kako da oporavi svoje proređene i oštećene trepavice. Primenom raznih trendova došla je do toga da su joj trepavice i obrve bili u užasno lošem stanju – proređene, neprimetne… Počela je samo o tome da razmišlja. Onda je na preporuku probala nešto što ju je spasilo muka. Sada ima lepe, oblikovane, guste i duge trepavice kojima se ponosi. Ono što je koristila može pomoći i vama. Pogledajte šta je Anđeli pomoglo:  https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Ako ste i dalje voljni da eksperimentišete sa vazelinom, nastavite da čitate kako se još koristi.

Vazelin za gušće trepavice

Verovatno vas interesuje kako to da utiče na gustinu trepavica i da li je zaista tako ? Kada se nanese na, on ima uticaj očuvanja vlage u dlakama. Zbog toga sama dlaka deluje bujnije, ne lomi se toliko i sprečava se opadanje trepavica.

Tu naravno dobru ulogu ima i odsjaj. Pošto se radi o gelu koji je masan, dešava se da ima odsjaj kada svetlost dopre do dlake. Tu dolazi do neke vrste “optičke varke” i na taj način trepavice vizuelno deluju punije i gušće, što je odlično za oporavak tankih trepavica.

Ono što je nauka dokazala jeste da ovo sredstvo može pomoći oko smanjenja opadanja usled oštećenja. Na taj način trepavice duže ostaju na našim kapcima i pospešuju gustinu.

Vazelin za duže trepavice

U Milice duge trepavice … Ah da je zaista tako. Ako nismo Milica koja je imala fenomenalne ekstra trepavice, a verujem da većina nas ne spada u tu kategoriju, onda se možemo poslužiti malim trikovima. U tu grupu spada i vazelin.

Vazelin za trepavice zvuči pomalo smešno, ali razmislite malo o tome. Ako je dobar za kosu i kožu, zašto ne bi bio dobar i za trepavice. I to je dlaka. Jeste da neće napraviti kilometarske trepavice kao kod Milice iz pesme, ako ih nemamo. Ali vazelin može pomoći nama sa kratkim trepavicama. Pa kako to ?

Ok nećemo imati efekat nadogradnje, ali trepavice će dobiti neki šmek na prirodan način. Ovde opet igru ima prelamanje svetlosti. Važelin je masna gelasta supstanca, prelamanje svetlosti je nešto što se prirodno dešava kod ovakvih proizvoda. Pa zamislite taj efekat kada se nanese na dlaku trepavice. Ona vizuelno deluje izduženo, definisano, podignuto i dugo. I eto našeg čuda!

Priznajem, možda ne deluje kao da ste ih nadogradile, ali je prirodnije.

Vazelin za trepavice i obrve

Gde su trepavice tu su i obrve.

Da li i vi imate neposlušne obrve ?

Dlake na mojim obrvama su jako duge i ponekad deluju izuzetno neuredno. Rešenje za ovaj problem jeste vazelin. On pomaže da obrve budu negovane i da svaka dlaka ide u smeru u kom vi želite. Dakle ako želite zamenu sa razne gelove i ostale proizvode za obrve možete isprobati vazelin.

Ipak, on je često masan i teško se kombinuje sa šminkom. Mnogo bolja fora je sapun za obrve.

Kako se koristi vazelin za trepavice ?

Verujem da vas ovo interesuje najviše. Pratite korake.

 • Obavezno očistite ruke – i to jako temeljno. Ovo je neophodno jer se prljavština lako prenosi, a verujte mi niko ne želi prljavštinu blizu oka. To je infekcija i iritacija u najavi. Zato, sapun u ruke i operite ruke.
 • Očistite lice – Posebnu pažnju obratite na čišćenje šminke sa očiju. Ako želite dobre rezultate trebalo bi da vazelin za trepavice primenjujete na čistu podlogu. Dakle, obratite pažnju da nemate ostatke senke, kreona, eyelinera ili maskare.Čišćenje lica je jako bitno !
 • Nanesite vazelin – Moja preporuka jeste da ovo ne radite sa rukama. Umesto toga najbolje je pripremiti čist tufer ili štapić za uši. Na taj način možete izbeći potencijalan transfer prljavštine.
 • Lagano i temeljno nanošenje – Neophodno je naneti ga duž cele dlake. Ovo važi i za donje trepavice. Gledajte da ne trljate oči. Nije pametno praviti agresivne pokrete oko očiju, ako ne želite iritaciju.
 • Nemojte naneti previše – U ovom slučaju ne važi pravilo “Od viška glava ne boli”. Zamislite da vam višak upadne u oko. Niko ne želi to, dakle stavite malu količinu.
 • Ostavite da odstoji – Potrebno je ostaviti vazelin preko noći. Po pravilu on se ispira tek sutra ujutru.

Vazelin je dobro ostaviti da prenoći jer na taj način dopire do dubljih slojeva dlake. Pruža našim trepavicama bolju hidrataciju i negu.

Napomena: Kada ga budete ispirali predlažem da to bude neko mleko za čišćenje lica ili bifazno sredstvo za uklanjanje šminke. Obična voda ne može ukloniti vazelin ili ćete se pošteno namučiti. Razlog za to je jer je vazelin na uljanoj bazi, a voda se ne ponaša dobro sa uljem. Dakle, ako ne želite samo da vam se razmaže vazelin po licu, pokušajte sa nekom od predloženih opcija.

Umesto primene tufera, vazelin možete primenjivati sa četkicom za trepavice i obrve. Na tržištu možete pronaći veliki broj od raznih proizvođača. Imaju oblik četkice iz maskare i mogu raščešljati, oblikovati, definisati trepavice i ravnomerno rasporediti vazelin po njima.

vazelin za trepavice rezultati

Umesto običnog vazelina u možete da koristite mešavinu sa:

 1. Maslinovim uljem
 2. Ricinusovim uljem itd.

Maslinovo ulje pruža trepavicama dodatnu negu i vlagu. Zbog svojih sposobnosti pogoduje za primenu na trepavicama.

Ricinusovo ulje za trepavice je poznato odavno kao jedan od načina na koji se može ubrzati njihov rast .

Napomena: Bitno je da odaberete sastojak koji neće iziritirati oči. Ovo je izuzetno bitno jer su trepavice jako blizu oka.

Kako se koristi vazelin za obrve

Vazelin za obrve upotrebljava se na sličan način kao i za trepavice, osim jedne male razlike – možemo koristiti i sa dodatkom pigmenata. Može se napraviti neka vrsta domaćeg gela za obrve. S

ve što možete dodati u njega je:

 • Staviti malo senke za obrve, ili sastružite malo senke za oči koja je u nijansi vaših obrva (poželjno bi bilo malo svetlije od vaših obrva, ali ako nemate pri ruci može poslužiti i vaša nijansa).
 • Vazelin je neophodno zagrejati na sobnoj temperaturi i pomešati sa senkom
 • Po želji možete dodati i kap-dve maslinovog ili ricinusovog ulja

Predlažem primenu sa četkicom za trepavice i obrve kako bi delovalo prirodnije. Naravno, možete koristiti i čist vazelin ili kombinaciju vazelina i nekog ulja. Odaberite šta vama najviše odgovara.

Vazelin za trepavice pre maskare

Jedna od bitnijih stvari kod korišćenja vazelina za trepavice jeste da se vrši njegova primena pre maskare. Dosta ljudi me je pitalo da li je moguća primena nakon maskare? Moguća je naravno. Mada je ipak preporučljivo da se primenjuje pre maskare.

Ako se stavlja na maskaru vazelin ne dospeva direktno na dlaku, samim tim nema tako pozitivan uticaj. On onda ne može pomoći oko hidratacije trepavica ili sprečiti lomljenje. Nanošenje preko maskare može dovesti i do toga da se maskara skida.

Vazelin i ricinusovo ulje za trepavice

Odlična kombinacija ako želite da poboljšate rast i gustinu trepavica ili oporavite trepavice nakon nadogradnje. Vazelin za trepavice ima ulogu hidratacije i nege, dok ricinusovo ulje pomaže da trepavice dobiju gustinu, jačinu i pospešuje njihov rast.

Ricinusovo ulje ima u sebi ricinoleičnu kiselinu, koja ima dobra anti-fungicidna svojstva, ali i anti-mikrobna. Zbog svog sastava pomaže da se ne dešavaju infekcije i iritacije uzrokovane gljivicama i bakterijama i tako može sprečiti i opadanje trepavica zbog ovih razloga i poboljšati njihov rast.

On ujedno sadrži i masne kiseline koje su poznate po tome da jačaju dlaku i pomažu u očuvanju folikula. Ricinus hrani folikul dlake i stimuliše njegovu aktivnost, zbog čega je odličan za stimulaciju rasta trepavica. Zato je ricinusovo ulje spas za trepavice.

Da li je vazelin bezbedan za trepavice ?

Naravno da ne treba primenjivati preveliku količinu, kako vazelin za trepavice ne bi dospeo direktno u oko. Ako ne gledamo to, vazelin nema neke velike propratne pojave. Ne izaziva iritaciju, ne peče i ne poseduje štetne sastojke koji mogu naneti veliku štetu trepavicama, a ni očima. Zato se tretira kao siguran proizvod, dokle god se vodi računa o tome da ne dospe u oko.

Vazelin ili serum za trepavice ?

Vazelin je proizvod koji ima brojne pogodnosti:

 1. Jeftin je
 2. Neguje dlaku
 3. Hidrira je
 4. Štiti od spoljašnjih uticaja

Međutim, kada biramo između vazelina i seruma za trepavice predlažem da ipak bar razmotrite serum. Na našem tržištu možete naći veliki broj seruma za trepavice. Mnogi imaju aktivne sastojke koji pospešuju rast trepavica, daju im gustinu i pomažu oko njihove dužine.

Oni koji su oni na prirodnoj bazi, pored aktivnih supstanci pospešuju i cirkulaciju i na taj način dobijate sve benefite bez mnogo muke.

Vazelin za trepavice: Iskustva

Jasmina – “Na nagovor drugarice probala sam vazelin za trepavice. Postigla sam solidan efekat što se tiče gustine, ali mi ipak nisu preterano porasle. ”

Tijana – “Uvek sam imala kratke trepavice. Isprobavala sam svašta, uključujući i vazelin. Trepavice i obrve su mi delovale negovano, ali su ostale kratke, pa sam prešla na serume.”

Anica – “Meni se najbolje pokazala kombinacija vazelina i ricinusa. Samo je on dao efekat rasta trepavica, ovi ostali ništa. Smanjilo mi se i opadanje trepavica. Ne odgovara mi to mućkanje, malo je zamorno.“

Rajka – “Vazelin mi nije pomogao. Nisam videla poboljšanje gustine i rasta. Serumi su mi se bolje pokazali. Oni su mi dosta pomogli oko gustine trepavica.”

Vazelin je nešto što brojne žene isporbaju bar jednom u životu. Kako i ne bi kada je pristupačno i ima brojne pogodnosti. Mnoge žene jure nedostižne standarde kako bi postigle idealnu lepotu. Šta god da koristite u svrhu poboljšanja izgleda trepavica vazelin ili serume, zapamtite da je bitno odabrati proizvod koji vama odgovara i da ste lepe šta god budete koristile.