Ventuze za celulit: masaža koju možete raditi same!

Ventuze za celulit: masaža koju možete raditi same!

Gwineth Paltrow i Jennifer Aniston se kunu u ovo. Apsloutni hit u svetu je samomasaža ventuzama za celulit kod kuće. Na izgled nije teško, nije zahtevno i obećava odličan efekat.

Tehnika koja predstavlja vakum masažu vrlo jednostavnim gadgetima – ventuzama, u svetu lepote se promoviše kao br. 1 u uklanjanju celulita.Sastoji se u tome da ventuzom usisate deo kože zahvaćen celulitom i da zatim vučete na gore duž zahvaćene regije.

Ne boli, i zahteva malo vašeg vremena, ulje za masažu i silikonsku ventuzu.

Posebno je interesantna jer se lako može sprovoditi u kućnim uslovima u vidu samomasaže za uklanjanje celulita.

Celulit ili popularno “pomorandžina kora” je problem koji muči 90 % žena. Najčešće se javlja na listovima, butinama, zadnjici ili stomaku te na zadnjoj strani nadlaktica

Predstavlja isključivo estetski problem i ne utiče na zdravlje osobe koja ga ima.

Ipak, budući da ne želimo da ga imamo, a da je on vrlo tvrdokoran i sklon da se nakon uklanjanja ponovo javlja, žene stalno iznalaze nove i nove tehnike kako da ga se zauvek reše. Prednost uvek imaju kućni tretmani jer su praktičniji i jeftiniji od odlazaka u salone ili na klinike.

Stoga ne čudi velika popularnost samomasaže ventuzama za celulit.

Šta su vakumne ventuze za masažu celulita?

Za sve one koji ne vole kozmetičke salone, izlaganje rukama i pogledu tehničara, jednostavno više preferiraju svoju privatnost i negu svoje lepote u kućnim uslovima po principu sam svoj majstor, e za njih imam nešto potpuno novo.

Reč je o novom gadžetu za tretman celulita – ventuzama.

vakum čašice za celulit

Elem ova spravica  nam pomaže u nastojanju da pomorandžinu koru na svojm telu pretvorimo u sjajnu, glatku zdravu “k’o jabuka” kožu.Dosta zabavnije i manje bolno od raznih masažnih anticelulit tehnika, ventuze obećavaju uklanjanje celulita za nekoliko meseci.

Kako se koristi i da li zaista deluje vaš Minut za mene i moja malenkost uzimamo ventuze i saznajemo za vas.

Anticelulit ventuze su inspirisane ventuzama koje se već vekovima koriste u kineskoj tradicionalnoj medicine za oslobađanje od različitih vrsta bolova. Ovo je naziv za jedno vrlo jednostavno pomagalo kojim se izvodi anticelulit vakum masaža.

Izgledaju kao naprstak veličine malo veće čaše za žestoka pića.

Od čega su napravljene vakum čaše za masažu?

Ventuze su napravljene od medicinskog hipoalergijskog silikona koji u sebi ne sadrži plastiku, ftalate ili PVC materijal.

Ovaj materijal je prijatan u kontaktu sa kožom i ne bi trebalo da izazove nikakvu alergijsku reakciju ili iritaciju kože.

Kako funkcionišu ventuze za celulit?

Smatra se da negativan pritisak pospešuje dreniranje nagomilane tečnosti, toksina i drugih hemikalija iz potkožnog tkiva i potpomaže da dospeju u limfni sistem kako bi se izbacile iz organizma. Posebno važno za redukciju celulita je izbacivanje lipida iz kožnog tkiva.

Takođe, anticelulit masaža ventuzama podstiče cirkulaciju

Takozvani cupping (masaža ventuzama od engleskog “cup-šolja” )ublažava vidljivost celulita i to trenutno. No, takvi rezultati nisu trajni. Za njih je potrebno nešto drugo.

Sve mi žene imamo neke svoje bjuti tajne. Goca Tržan, naša poznata pevačica, ima ih takođe. Podelila je svoje iskustvo i koja je njena tajna koja joj pomaže da nema celulit. Lako je! Prirodno je! Efikasno je. Pročitajte njenu tajnu na ovom linku: https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Uz tu njenu tajnu i ventuze – možete se pozdraviti sa celulitom.

Na kojim mestima na telu se može primenjivati masaža ventuzama?

Mogu se koristiti na svim delovima tela zahvaćenim celulitom: stomak, butine, kolena, listovi, zadnjica kao i zadnji deo nadlaktica.

Ventuze za masažu tela ne treba da se koriste na licu. Postoje posebno dizajnirani modeli za lice.

Koliko traje anticelulit masaža ventuzama?

Jedan tretman traje oko 5 minuta po svakom delu tela. Dakle, pet minuta za jednu butinu, pet za drugu i tako redom.

A sada da konačno objasnim i ono najvažnije.

Kako se koriste ventuze za celulit

Tehnika je jednostavna i ne zahteva nikakvu posebnu pripremu.

Jedino što se preporučuje, za što bolji efekat, je da popijete jedan zeleni čaj ili 2-3 čaše vode da kako bi limfna drenaža bila što efikasnija.

ventuze protiv celulita

Korak br. 1

Koža treba da je potpuno čista. Istuširajte se, na suvu kožu nanesite bogato ulje. Kada već radite anticelulit masažu, logično je da upotrebite neko od ulja protiv celulita.

Izbegavajte gelove, kreme ili suva ulja jer njih koža brzo upije a onda ventuze ne mogu lepo da klize po njoj.

Korak br.2

Kada je koža spremna, uzmite čistu ventuzu, stisnite je između palca i kažiprsta kako bi iz nje izašlo što više vazduha.

Položite na dno tretiranje zone. Recimo, ukoliko masirate butinu, polazna tačka će vam biti iznad samog kolena.

Korak br.3

Sada otpustite pritisak prstiju na bočne strane ventuze i gledajte kako je usisala kožu.

Ukoliko osetite da je pritisak prejak, ne oklevajte da malo stisnete ventuzu sa strane i smanjite pritisak tako što ćete pustiti malo vazduha unutra.

Verujem da ćete nakon samo nekoliko pokušaja uvežbati da odredite pravu meru pritiska koja bi trebalo da bude dovoljno prijatna a ipak dovoljno efikasna.

Korak br.4

Anticelulit masaža ventuzama se izvodi dugačkim pravolinijskim pokretima. Pokreti se, kao i kod svake limfne drenaže, uvek izvode na gore, ka srcu.

Masaža jedne zone treba da traje od 3 minuta u zavisnosti od površine zahvaćene celulitom.

Korak br.5

Kada smo celu površinu prešli pravolinijskim masažnim pokretima, nastavljamo sa masažom cik-cak pokretima no uvek imajući u vidu da vučemo na gore ka srcu. Ovaj deo masaže treba da traje 1 minut.

Korak br.6

Završavamo masažom kružnim pokretima u trajanju od 1 minut.

Još jednom, kružni pokreti malog prečnika od dna ka vrhu zone tj. ka srcu.

Da li su ventuze za celulit bezbedne?

Cupping anticelulit masaža je neinvazivna i generalno je bezbedna za odrasle osobe. Ipak se ne savetuje baš svakome.

Pre no što se odlučite da isprobate ventuze za celulit, valjalo bi da se posavetujete sa lekarom ako:

 • Ste trudnica
 • Patite od srčanih oboljenja
 • Uzimate lekove za razređivanje krvi
 • Imate ugrađen  pacemaker
 • Bolujete od hemofilije

Takođe neka stanja kože nisu podesna za ovu vrstu tretmana a to su:

 • Opekotine od sunca
 • Povrede kože, osipi, lezije
 • Nedavne povrede
 • Prelomi kostiju
 • Proširene vene
 • Mesta na kojima je prisutna duboka venska tromboza

Može se desiti da tokom masaže ventuzama osetine blagu nelagodu ali tretman nije bolan. Pojedine osobe osećaju blagu vrtoglavicu ili mučninu.

Budući da u ovoj priči stavljamo akcenat na sam svoj majstor varijantu, dakle učimo kako da sami kod kuće radimo masažu ventuzama, zapamtite da postoje ventuze različitih veličina.

Od njihove veličine zavisi njihova jačina vakuma.

Veće ventuze biramo za butine i celulit na zadnjici dok su one manje namenjene masaži ruku i listova.Koju god da izaberete, uverite se da je sterilna, napravljena od silikona i bez prisustva iritirajućih, štetnih materijala u sebi.

Koliko  često smeju da se koriste ventuze za celulit?

Predlaže se da se tretman radi jednom dnevno po 5 minuta po zahvaćenoj regiji.

Ukoliko niste toliko vredni jednom do dva puta nedeljno je sasvim dovoljno. Ipak ovo zavisi ponajviše od stanja vašeg celulita i ostalih aktivnosti koje preduzimate u cilju uklanjanja celulita.

Mogu li ventuze pogoršati celulit?

Ne postoje dokazi da ventuze mogu pogoršati celulit. Međutim, sama ideja da vakumom usisavamo deo tela zahvaćen celulitom deluje kao moguć način da se masni molekuli celulita izvuku još više na površinu kože. Pojedine žene zaista plaši ova mogućnost.

Izbacivanje toksina, limfna drenaža i popravljena cirkulacija svakako čine dobro koži.Ova masaža ubrzava prirodni proces regeneracije ćelija i na taj način podmlađuje kožu.

Kada se očekuju rezultati?

Nakon 3 nedelje upotrebe ventuza za celulit možete očekivati da vam koža postne mekša i glađa sa manje uočljivim celulitom.

Ipak ne očekujte magični preobražaj.

Anticelulit masaža ventuzama je jedan od onih tretmana koji, ukoliko vam se dopadnu i efikasno utiču na bolji izgled vaše kože, postaju deo vaše rutine.

Kada imamo posla sa celulitom, znajte da ovde posao nikada nije gotov.

Čim se malo opustite on se vrlo lako vrati.

Borba protiv celulita je dugotrajan i složen proces jer uključuje više segmenata života.Često kažemo da celulit treba napasti sa više strana istovremeno.

Prirodni anticelulit gel bi trebalo da bude jedno od tih sredstava.Praktičan je za primenu posebno onim danima kada nemate vremena za cupping. Lako se apsorbuje u kožu. Lepo miriše i ne zahteva mnogo vremena.

Uostalom, uz masažu ventuzama on će još dodatno pospešiti razlaganje celulita.Možete ga koristiti nakon masaže ventuzama ili samostalno.

U svakom slučaju, više oružja-bolji efekat.

Šta kažu istraživanja o ventuzama za celulit

Na žalost, nema mnogo naučnih istraživanja usko vezanih za efekte anticelulit masaže ventuzama.

Ipak, 2015. Godine, sprovedena je mala pilot studija. Istraživanjem je bilo obuhvaćeno  40 zdravih žena. Istraživači su zaključili da masaža ventuzama primenjena 10 puta u 5 nedelja efikasno smanjuje stadijum ozbiljnosti celulita.

Reč dermatologa o ventuzama za celulit

Dermatolozi kažu da masni molekuli moraju da se razbiju kako bi se metaboličkim procesima izbacili iz organizma. To je uslov za popravljanje stanja celulita.

Ventuze za celulit mogu biti od pomoći kod vrlo blagih oblika celulita tako što će iz tkiva isisati nakupljenu tečnost koja se skuplja oko masnih molekula. Ipak masaža ventuzama za celulit daje samo privremeni efekat. Dalje, oni smatraju da, ukoliko se osećate bolje nakon dobre limfne drenaže, onda je za vas masaža ventuzama OK. Ipak ne očekujte da dugoročne rezultate samo uz pomoć ove metode.

Oni se slažu da je neophodno promeniti celokupnu životnu rutinu u smislu izbacivanja loših i uvođenja dobrih životnih navika.

Pravilna ishrana, vežbe protiv celulita i dobri prirodni anticelulit preparati su osnova uklanjanja celulita. Svi ostali kućni tretmani služe kao pomoćna sredstva.

Zapravo, masaža ventuzama za celulit kreira trenutni efekat tako što koža na mestu tretmana blago otekne i stoga se zategne. Iz nje se isisa višak tečnosti i sve zajedno trenutno deluje kao poboljšanje. Na duže staze, na ovaj način celulit ne nestaje, a to na nije krajnji cilj.

Zvaničan stav je da ne postoji dovoljno kvalitetnih istraživanja kako bi se doneo valjan zaključak o delotvornosti ventuza protiv celulita.

Nasuprot ovome svaki kozmetički salon koji nudi tretman kao i svaki prodavac ventuza će vam se zakleti da je ovo jedna lagodna, efikasna metoda za nikad brže uklanjanje celulita.

Gde kupiti ventuze protiv celulita?

Ventuze za celulit možete kupiti tamo gde inače kupujete sve svoje beauty proizvode a to su pre svega drogerije i apoteke.

Kako se u današnje vreme, kupovina sve češće obavlja online, videćete da je ponuda više nego bogata. U tom slučaju vodite računa od koga kupujete, pročitajte opis proizvoda, materijal od koga su ventuze napravljene, veličinu šoljica za masažu i broj komada u pakovanju.

Naime, neki standardni paket podrazumeva 4 različite ventuze, dve veće za telo i dve manje za lice.

Cena

Ne mogu reći da je cena prava sitnica, ali to opet zavisi od toga da li ćete ih odbaciti nakon prvog neuspelog pokušaja.

Naime, kada gledamo tutorijale na Youtube-u sve izgleda brzo, lako i jednostavno. Naručimo, paket stigne i onda vrlo ambiciozno se zatvorimo u kupatilo. Nakon samo nekoliko minuta većina nas će shvatiti da smo nekako nespretni, šoljica za masažu nam svako malo ispada, neke delove tela teško možemo da dohvatimo, nismo sigurni da li pravilono izvodimo pokrete. Verujem da će  bar 75% vas odustati već nakon trećine prvog pokušaja. U tom slučaju je cena od 1500 do nekih 2200 dinara, koliko ventuze za celulit koštaju na internetu veliki izdatak. Realno, za taj novac možete kupiti dobar prirodni anticelulit gel koji je lagan za upotrebu i provereno efikasan.

Ukoliko vaše ventuze ne završe u mraku najdonje fioke već za vas budu imale efektivnu upotrebnu vrednost, e tad niste uludo bacili novac.

Iskustva vakum čašicama protiv celulita

Svako malo svedoci smo apsolutno ultimativnih beauty hitova koji obećavaju neverovatno dobre rezultate.

Iskustva korisnica sažela sam u ovih par rečenica koje ćete mrzeti:

Kada pročitate osnovne informacije o novom čudotvornom načinu da celulit nestane kao rukom odnesen, potražićete tutorijal. I ja to radim i svi mi. Logično za decu novog doba.

Na videu neka vrlo zgodna, preplanula žena, bez po muke, uvežbanim pokretima prelazi ventuzom preko svojih butina. Ništa lakše.

Obujte patike i trk do prve drogerije. Ventuze morate imati i još odmah isprobati.

Čini vam se da do sutra celulitu neće biti mesta na vašem telu.

Drage moje, ne zameram vam ni malo. I mene često ponese takav entuzijazam.

Samo, vi zaboravljate koliko ste truda i nesvesno uložile u stvaranje tog istog celulita koji sada hoćete na brzinu da usisate šoljicom za masažu.

Možete me mrzeti, znam da istina boli. Ovde ona služi ne da bi vas povredila već da bi vas pokrenula.

Koliko ste puta umesto šetnje izabrali kauč i kokice?

Koliko ste puta doručak zamenile čokoladom, a umesto ručka pojele nešto s’nogu?

Koliko ste godina zaboravljale da pijete dovoljno tečnosti?

I najzad, kada ste se poslednji put nakon tuširanja onako domaćinski izmasirale dobrim prirodnim anticelulit gelom.

Moja ideja je da sve ove stvari smesta popravimo u svojim životima i vi i ja. Ne od ponedeljka, ne pred letovanje već od juče.

Kada to uradite, isprobajte i ventuze za celulit, zašto da ne?