Znate li? Pojedine biljke protiv akni su fenomenalne!

Znate li? Pojedine biljke protiv akni su fenomenalne!

Biljke protiv akni kriju tajnu zbog kojeg će vaše lice delovati kao sa naslovnice. Očistite kožu i uklonite akne uz njih. Saznajte koje su najbolje!

Biljke protiv akni se koriste vekovima kako bi se poboljšao izgled lica. Neke dezinfikuju kožu, neke zatvaraju pore,  neke omogućavaju da se smanji produkcija sebuma, neke smajuju upalu i crvenilo. Njihov uticaj zavisi od vrste biljaka, njihovog sastava, ali i stanja kože.

Zašto biljke – a ne nešto jače?

Mnoga sredstva koja se prepisuju za bubuljice su previše jaka. Samo saniraju posledice i isuše kožu, a problem se brzo vrati. Mnoge tretmani ne smeju se koristiti u nedogled – kao što je slučaj sa antibioticima i retinoidima.

Sa biljkama nema tih problema. Eto, zato baš biljke protiv bubuljica!

Odabir pravih biljaka može znatno poboljšati kvalitet i izgled vašeg lica i omogućiti da očistite lice. Pročitajte kako se upotrebljavaju.

Šta imaju dobre biljke protiv akni ?

Postoje supstance koje se nalaze u određenim vrstama biljaka koje utiču na smanjenje akni, dok ih kod drugih nema, ili ih ima u znatno manjoj količini.

Upravo takve biljke bi trebalo da koristimo u našoj dnevnoj rutini. Ako znate kakve supstance sadrže i koje su te biljke možete da preporodite vaše lice.

  • Salicilna kiselina je jedna od supstanci koje su se odlično pokazale za sprečavanje pojave ovog problema sa kožom. Ona se često primenjuje kada se radi o blagim oblicima bubuljica i akni. Razlog za toliko čestu i hvaljenu primenu salicilne kiseline ogleda se u njenoj mogućnosti da sužava pore, što naravno, dovodi do manje verovatnoće da se začepe pore, i pojave akne.

Sužavanje pora nije jedina stvar koju ova supstanca čini. Ona sprečava pojavu prekomerne proizvodnje sebuma, tačnije može uticati na lojne žlezde. Žene se rado odlučuju na primenu proizvoda sa salicilnom kiselinom. Zbog njenog dejstva na razmnožavanje bakterija, ona sprečava prekomeran razvoj ovih mikroorganizama. Ovo je definitivno još jedan plus za biljke koje je sadrže.

  • Postoje mnoge supstance koje su biljnog porekla i utiču na održavanje lepog i čistog lica kao alantoin. Ova supstanca koja sprečava upalu i utiče na bolju regeneraciju kože ali i sprečava hiperprodukciju sebuma.

Žene širom planete pate od raznih vidova akni. Mnoge dame se bore sa ovim problemom godinama. Postoji i onaj mali broj žena koje naizgled nikada nemaju problem sa bubuljicama. Da li ste se ikada zapitale u čemu je njihova tajna? Ne, one nisu rođene sa perfektnom kožom, niti su pronašle tajnu besprekorno prirodne šminke. One imaju nešto drugo u rukavu! Biljno i prirodno!

Sara Stanković spada među gore navedene žene – naša poznata jutjuberka i influencer. Priroda njenog posla zahteva savršeno lice, zato se ona dugo trudila da pronađe nešto što će očuvati zdravlje i besprekoran izgled njene kože – i to je pronašla. Zahvaljujući pojedninim biljkama protiv akni, sada ne mora da brine da li će joj se pojaviti neželjene bubuljice i akne, a čisto lice joj je zagarantovano. Mnoge devojke se ugledaju na nju. I vi možete imati kožu, kao da ste ulagali milione u nju. Lako je i svima dostupno.Saznajte šta je Sarino tajno oružje na ovom linku! https://minutzamene.com/sara-stankovic-bubuljice/

Kako još rade biljke protiv bubuljica?

Vitamini iz biljaka suzbijaju akne

Vitamini iz biljaka  imaju i fenomenalan uticaj na stanje naše kože. Postoji veliki broj onih koji utiču na redukciju akni, i koji se mogu videti u raznim biljnim vrstama.

Vitamin C je jedan od njih. On ima sposobnost da utiče na smanjenje upalnih procesa koji su jedan od uzročnika ovih nesavršenosti.

Vitamin A je još jedna od odličnih stvari koje nalazimo u mnogim biljnim vrstama. Ova supstanca može poboljšati stanje kože utičući na manju proizvodnju sebuma. Ako se brinete da će vaša koža biti previše suva ako ga primenjujete, nema potrebe, jer je u ograničenim količinama sasvim bezbedan za kožu.

Vitamin E – spada u antioksidanse koji su odlični u borbi protiv ovih promena na koži. Primenom biljaka koje ga sadrže utiče se na smanjen uticaj slobodnih radikala, ali i opšte poboljšanje stanja našeg lica. Da li deluje direktno na akne? -On može uticati na pojedine uzroke zbog kojih se ovaj problem javlja, ali ne utiče direktno na njih. On nema sposobnost da dovede do isušivanja bubuljica, već samo indirektno sprečava njihov nastanak.

B3 je poznat kao nicotinamid. Spada u  vitamine biljnog porekla, koji smanjuju mogućnost javljanja problematične kože. Njegov uticaj odlikuje se u mogućnosti da utiče na smanjenje broja bakterija na koži, koje stvaraju akne.

Minerali iz biljkaka za čistu kožu

Vitamini za lice nisu jedine supstance koje mogu doprineti lepoj, zdravoj i negovanoj koži. Mnogi minerali i ostali elementi imaju izraženo dejstvo na sprečavanje pojave problema sa kožom zvanog akne.

Među najboljim mineralima koji se nalaze u biljkama protiv akni su:

Cink – mnogi su već upoznati da je on jedan od vrhunskih minerala koji pomaže da naša koža bude lepa i čista. On ima sposobnost da isuši bubuljice i pomogne koži da se brže reši svih upalnih procesa na koži.

Selen – Studije pokazuju da veća količina ovog elementa pozitivno utiče na stanje kože. Osobe koje redovno unose biljke koje ga sadrže, imaju mnogo čistiju kožu nego oni koji izbegavaju plodove i biljke koje ga imaju u izobilju.

Magnezijum – spada u česte minerale koje možemo naći u velikom broju biljnih vrsta, ali šta bi ste rekli ako bi vam rekli da je možda upravo on zaslužan za to što ste uspeli da se rešite dosadnih akni? Biljke koje ga sadrže imaju antiupalna svojstva, i samim tim deluju na manju šansu da se pojave.

Gvožđe iz biljaka ima dobro poznat uticaj na kožu. On je jedan od sastojaka koji su pogodni za poboljšanje stanja kože, zahvaljujući sposobnosti da poboljša prokrvljenost kože. Njegova primena omogućava izbacivanje toksina, sužava pore i pomaže da se spreče bakterijske infekcije.

Supstance iz biljaka i antibakterijsko dejstvo

Posebna svojstva su uvek plus u održavanju higijene lica, a među njih spadaju i antibakterijska svojstva.

Brojne supstance iz biljaka poseduju poseban uticaj na kožu, određen broj njih imaju čak i sposobnost da smanje broj bakterija i spreče njihovo širenje.

Biljke koje imaju supstance ovakvog tipa su često lekovite i veoma cenjene u svetu, a među njih spadaju: beli luk, ulje čajevca, divlji origano, aloe vera, ehinacea i druge.

Najbolje biljke protiv akni su ove!

Šafranika – Da li ste čuli za nju ? Ako jeste upoznati sa njom verovatno ste je primenjivali i za rešavanje stanja sa upornim aknama. Linolna kiselina je jedan od sastojaka koji se nalaze u njoj, zahvaljujući kojem ima uticaj na smanjenje lučenja sebuma, što je razlog zašto se često primenjuje za kožu.

Tamarind – Ekstrakt ove biljke smanjuje veličinu pora uz pomoh AHA kiselina . Ubrzava regeneraciju kože i omogućava poboljšanje izgleda tena.

Primorski bor – Ima sastojak zvani piknogenol koji je sposoban da regeneriše kožu i smanji šansu da se pojavi oksidativni stres.

Aloe vera – spada u jednu od veoma poznatih vrsta, čiji gel ima široki spektar antibakterijskih i isceljujućih svojstava.

Čajevac – Spada u dobro poznate biljke koje imaju sposobnost dezinfekcije.

Hrast – Vekovima se znalo za uticaj hrasta na kožu ljudi. Ekstrakti kore ovog drveta pomažu da se umanji vidljivost pora na koži i spreče jake upale.

Navedene biljke nisu jedine koje imaju pozitivno i isceljujuće dejstvo na kožu, za bubuljice možemo koristiti i mnoge druge. Pojedine biljke su odlične za rešavanje ovog problema, poput:

  • Badema, indijskog oraha (imaju vitamin E).
  • Spanać,blitva – sadrže izuzetno velike količine minerala, kao i soja i zelje
  • Hamamelis je antiseptik, hortenzija takođe, dok preslica,ima veliku količinu salicilne kiseline

Neočekivane biljne vrste – Ponekad se dešava da stupimo u kontakt i sa pojedinim biljkama za koje nikada ne bi poverovatli da imaju određenu funkciju. Tako su plod limete i paprika veoma bogati vitaminom C. Tu su i lešnik, neven, broć koji poseduju antiseptična svojstva na kožu. Zbog svojih sposobnosti ove biljke se koriste u raznim oblicima kako bi se očistilo lice, i dobila savršena koža.

Biljke protiv bubuljica u čajevima

Mnoge vrste biljaka koje su pogodne za tretmane bubuljica, se mogu primenjivati u vidu čajeva. Ruzmarin i žalfija se odavno koriste u obliku čajeva za razne upale ( uključujući i akne), a isti je slučaj i sa čajem od nane koji poseduje antibakterijska dejstva.

Čaj od nevena je poznat u krugovima ljudi koji vole prirodne metode lečenja, kao i čaj od koprive. Biljke protiv akni koje koristimo kao čaj su široko rasporstranjene, tako imamo i zeleni čaj koji je odličan za lečenje akni.

Pročitajte sve o čajevima protiv akni.

Koji je čaj dobar?

Ovo pre svega zavisi od tipa akni i od sastojaka koje ta biljka poseduje. Akne vulgaris možda zahtevaju drugačije rešenje, od akni conglobata, ili maskni, zato nije loše detaljno se raspitati o problemu i potencijalnim rešenjima.

Biljke protiv akni u prirodnoj kozmetici

Prirodni sastojci su uvek dobar izbor, a prirodna kozmetika ih je puna. Kreme, losioni i gelovi na prirodnoj bazi zahtevaju redovnu primenu i spadaju u nešto najbolje što možemo priuštiti našoj koži. Kombinacija sastojaka u njima pomaže koži da održi čistoću, sprečavajući nastanak akni,smanjujući mašćenje kože, ali i utičući na njen celokupan izgled (sužavanje pora).

Prirodna kozmetika je nabolji način da upotrebite biljke protiv akni.

U njoj su blagotvorni sastojci izolovani iz biljaka i ubačeni u kozmetiku u većoj koncentraciji nego što ih možda ima sama biljka.

Losioni za lice, imaju kombinaciju različitih vrsta biljaka koje pomažu da se lice oporavi od akni. Jedan od najboljih koji ćete naći je Aknolin losion . Tajna je upravo u tim biljkama, jer samostalno možda ne bi imale takvo dejstvo, ali u kombinaciji su provereno pun pogodak. U kombinaciji sa istoimenim gelom  za akne koji je takođe na biljnoj bazi – bubuljice nemaju šanse !

Biljke protiv akni – prednosti

Biljke koje se koriste protiv bubuljica vam možda ne deluju ništa specijalno na prvi pogled, ali one su nešto najbolje što smo dobili od “majke prirode”.

Korišćenjem preparata na njihovoj bazi poboljšava se stanje kože, i vi dobijate zdravo, čisto i negovano lice bez i jedne bubuljice.

Proizvodi koji sadrže prirodne supstance ne oštećuju kožu. Oni nemaju veliki broj hemikalija koje mogu biti opterećujuće za lice, ili izazivati neželjene reakcije. Biljke u njima omogućavaju da koža bude negovana, ali i da se problem sa aknama reši brzo i lako.

Odabir proizvoda sa pravim sastojcima može učiniti lice blistavim i nežnim. Dobar proizvod ne znači uvek veliki broj hemijskih supstanci, ponekad je najjednostavnije rešenje ono prirodno.

Nekad je dovoljno popiti čaj. Neke biljke su super da se sa njima radi parenje lica. Najbolje iz njih uzeto je da bi se napravila kvalitetna prirodna kozmetika.

Mnogi su se uverili u njihovo dejstvo. A vi?