Najbolji gel za strije – TOP 8 kod nas!

Najbolji gel za strije – TOP 8 kod nas!

Koji je najbolji gel za strije. Može li on biti ono spasonosno rešenje na putu do lepe kože? Hajde da razotkrijemo sve mitove i pomognemo vam pre kupovine.

Izboriti se sa nedostacima na telu veoma nam teško pada. Svaki vid „popravke“ može nas u mnogome koštati živaca i strpljenja. Zato je važno pronaći efikasno sredstvo, koje će biti motiv da se stvari što pre dovedu u odgovarajuće stanje. Kad ima rezultata, onda ima i entuzijazma da stvari budu bolje.

Da li je gel za strije rešenje koje čekate?

Strije su neprijatne, a veoma često ih ne možemo izbeći. To je jedan od problema za koji svi kažu da je genetski. Ako ima predispozicije za njega, teško je da ga izbegnemo.

No ima i onih situacija kada se one mogu sprečiti, jer se očekuje da će se javiti. Čist primer su strije na stomaku koje se mogu javiti tokom trudnoće.

Bilo kako bilo, važno je delovati protiv njih.

Kako se rešiti strija?

Objasnićemo.

Gel za strije i njegove prednosti?

Ima nekoliko stvari koje gel za strije stavljaju ispred drugih sredstava protiv strija. Barem se nama tako čini.

gel protiv strija

Struktura

Kada bolje razmislite, ulja i kreme za strije su masne strukture i treba ih utrljavati u kožu. Ponekad nam je ta masnoća značajna, a ponekad nam smeta. Naročito leti je ne želimo na koži. Kod gela, takvih problema nema.

Gel koža brzo upija, brzo se suši, tako da nema bojazni da ćete isflekati odeću ili nameštaj.

Aktivni sastojci

U pojedinim gelovima, barem onima koje ćemo mi preporučiti, procenat aktivnih sastojaka veoma je visok. To znači da je moć gela veoma velika i da može prodreti u dublje slojeve kože.

Višenamenski

Neki od gelova, s obzirom na svoju strukturu, mogu se upotrebiti za brojne druge probleme na koži. Budući da deluju na obnavljanje strukture kolagena u koži, ovi preparati mogu dobro uticati na strije, ali i na tonus kože, probleme sa celulitom, mekanost.

Kako se koristi gel za strije?

Aplikacija gela za strije slična je kao i nanošenje drugih preparata. Pre svega, koža mora biti čista. Nanošenje bilo kog preparata na neočišćenu kožu je svojevrstan propust, jer se  preparat neće upiti na pravi način. Pore nisu otvorene.

Tokom tuširanja preporučuje se i blagi piling kože zahvaćene strijama, kako bi koža bila još aktivnija u upijanju novih tvari i sastojaka.

Potrebno je, zatim, blago utrljati gel za strije na potrebna mesta. Nema potrebe pritiskati niti naročito umasiravati. On se dobro razmazuje, a brzo suši. Neće biti potrebni nikakvi dodatni saveti. Samo ga lepo razmažite, on će se brzo osušiti i možete nastaviti sa oblačenjem. Koža je iznegovana, zaštićena, a vi spremni za dalje aktivnosti.

Moguć je blagi efekat hlađenja jer mnogi od ovih gelova imaju i mentu u sebi. Ovo može biti naročito korisno i dobro u letnjim danima.

Sastojci dobrog gela protiv strija

Ono na šta najpre treba obratiti pažnju, pri kupovini preparata za strije, jesu njegovi sastojci. Zato ćemo obratiti pažnju na neke važnije sastojke koje gel za strije treba da ima.

Nevena je na svom primeru shvatila koliko značaj imaju sastojci preparata koje koristimo. Ona je htela sa spreči strije u trudnoći.  Našla je sredstvo koje je bez ikakvih opasnosti mogla da maže po telu tokom drugog stanja i oduševili su je rezultati. Strije se nisu pojavile, a neke stare koje je imala od ranije, čak su izbledele. Šta joj je pomoglo? Saznajte iz njene lične priče na ovon linku: https://minutzamene.com/strije-sam-smanjila-kao-od-sale/

Da se vratimo na sastojke.

Od vitamina, dobro se protiv celulita pokazao vitamin A. On veoma dobro deluje na kožu. Poznat je kao retinoid koji veoma dobro utiče na površinsku regeneraciju kože, što je kod strija veoma važno. On poboljšava površinsku cirkulaciju, zato strije imaju manje šanse da opstanu.

Vitamin C je takođe koristan sastojak jer je on poznat kao izbeljivač kože. Strije koje su tamne naročito loše izgledaju. Belje strije su manje vidljive i manji estetski problem.

Alantoin je poznat pod nazivom glioksil diurea. To je jedan od prirodnih sastojaka koji vrše takozvanu epitelizaciju, odnosno, umnožavanje ćelija epitela. On takođe vrši i prirodnu eksfolijaciju. Ona podrazumeva uklanjanje mrtvih ćelija sa kože.

Logično je da se posle toga dešava prirodna regeneracija, odnosno, izbijanje mlade kože na površinu. Upravo je ovo veoma korisno kod uklanjanja strija. Skidanjem površinskih slojeva, u mnogome se umanjuje dubina strija. Onda kada su manje duboke, manje su i primetne. Kada se poradi i na boji, situacija je posve odlična.

Hijaluronska kiselina stimuliše proizvodnju kolagena i pre svega hidrira kožu pa je odlična za uklanjanje strija. Kada malo bolje razmislimo, kod strija je taj procenat kolagena možda i manji nego na drugim delovima kože. U tom slučaju, čak i kod strija, potrudite se da kolagena bude u vašem gelu.

Gelovi sa aloja verom takođe su se dobro pokazali u eliminaciji strija. Ona deluje na mekoću i vlažnost kože. Hidratacijom se postiže efekat mekoće kože, koji je potreban kada je koža sa strijama u pitanju.

Gel za strije sa kolagenom je dobar izbor za prevenciju. On čini kožu čvršćom i manje sklonom pucanju.

Najbolji gel za strije

Sada ćemo preći na ključ ovog teksta, a to je konkretna preporuka. Nije uvek u redu napamet slušati nečije preporuke, ali kada se neki gel kod mnogih pokaže dobro i učinkovito, onda je šteta i ne saslušati argumente.

Ono što možemo da savetujemo i bez preporuke jeste da birate prirodni gel za strije, posebno kada je u pitanju drugo stanje, kada se najčešće i okrećemo ovim proizvodima. KOža upija ono što nanosimo na nju, pa gledajte da to ne budu veštački sastojci, jer krvotokom dopiru u nekoj meri i do bebe.

Naravno, ne možete tek tako da kupite nešto iz domaće radinosti što se nudi pod pojmom „prirodna kozmetika“ jer je jako važno da to bude dermatološki testirani gel za strije, čija je delotvornost ispitana i proverena.

Upravo mi to želimo sada da uradimo. Ispitujući javno mnjenje, u stalnom smo kontaktu sa korisnicima kozmetičkih sredstava. Dobijamo pitanja, ali i preporuke šta je najbolje koristiti, pa ćemo se sada pozabaviti time.

Svakako pročitajte i sami procenite šta od ponuđenog najviše odgovara vašim individualnim potrebama. Najbolji gelovi za strije su sledeći!

Dr Pilar preparat za strije

O ovom se gelu na internetu veoma priča, pre svega zato što se na internetu može i kupiti. Spada u kategoriju preparata koje svrstavamo u biljnu kozmetiku. I to je prvi razlog zašto smo oduševljeni njime. Sastojci ovog gela pružaju koži neophodnu vlažnost, pri tom je zatežući.

Aktivni sastojci prodiru u dublje slojeve kože, rešavajući na taj način i pitanja strija, potpomažući elastičnost kože.

Koža zahvaljujući njemu postaje meka, glatka i zategnuta u kratkom vremenskom periodu. Sve mane postaju manje primetne, samo nekoliko nedelja od početka nanošenja. Nije li to sjajno?

Potražite ovaj preparat na internetu na ovom linku: https://doktorpilar.com/krema-za-strije/

Pakovanje sadrži 150 ml. Cena je 1910 rsd

Dermatix gel za strije

Drugi koji navodimo je takođe preparat koji se može nabaviti na internetu. Oslovljavaju ga sa silikonski gel za spoljašnju upotrebu. Koristi se za sve vrste ožiljaka, pa i za strije. Preporučuje se kako kod svežih promena na koži, tako i kod onih koje malo duže traju. Naravno, tu će proces umanjivanja i otklanjanja biti malo duži.

Njegova efikasnost ogleda se u tome što zateže kožu, omekšava i izravnava ožiljak sa ostatkom . Kada kažemo izravnava, mislimo na strukturu, ali i na boju. Tako se strije manje primećuju i možemo reći da onda problema i nema sa njima. Ovo je više medicinki ego kozmetički proizvod.

Pakovanje sadrži samo 15 g. Cena je 4824 rsd.

Bio oil ulje za strije

Verovatno se pitate otkud ovaj proizvod ovde, budući da u sebi ima ovo „oil“, što znači ulje. Gel iz ove kolekcije napravljen je na bazi ulja i vode. Dok su svi ostali gelovi na bazi vode, bio oil gel u sebi ima ulje koje zagreva kožu.

To ga ne čini masnim, naprotiv, u kombinaciji sa vodom veoma se lepo razmazuje to telu i brzo upija. Pogodan je za suvu kožu jer vlaži njene površinske delove, čineći ih mekšima i elastičnijima. Potrebno je samo malo ulja za mazanje. Možete ga nabaviti po bolje opremljenim apotekama.

Pakovanje sadrži 60 ml i cena je oko 1300 rsd

Contratubex gel za strije

Jedan od starijih gelova, koji se nalazi gotovo na vrhu liste, jeste i contratubex gel. To je neinvazivno sredstvo za ožiljke svih vrsta. Može se koristiti nakon operacija, carskog reza, povreda, ožiljaka od opekotina različitog stepena, ali i za strije.

Oporavak zavisi od toga koliko su sve te vrste ožiljaka velike i duboke. Kod ožiljaka je glavna fora što se razlikuju od ostatka kože. I ovaj gel radi na principu izjednačavanja kože ožiljka sa ostatkom kože oko toga. Budući da su i strije neke vrste ožiljaka, veoma je korisno da se i one izjednače sa kožom oko sebe.

Količina je 20g a cena je 1528 rsd.

gel za uklanjanje strija

Aloe vera gel za strije

Već smo napomenuli kako je aloja vera veoma učinkovit sastojak za rešavanje problema strija. Zato, gel na bazi ove biljke i te kako može doprineti da se problemi sa strijama reše.

Kao što smo već pomenuli, ova biljka vlaži kožu i pomaže joj da bude elastičnija. Ona utiče na sintezu i proizvodnju kolegena, što je još jedna odlična stvar za rešavanje problema kože sa strijama. Na kraju, sprečava prekomernu osetljivost na UV zrake, a oni često izazivaju osetljivost, kao što su crvenilo i svrab.

Dovoljno razloga da je nabavite i pokušate njome da negujete kožu sa strijama. Najčešće se preporučuje aloe vera gel sa arganovim uljem. Cena je oko 790 rsd za 200ml

Krauterhof pužev gel za strije

Veoma popularna u poslednje vreme je puževa sluz. Nalazi se u mnogim kremama za lice, a sada zastupljena i u sredstvima koja su odlična za negu tela. Čuveni brend Krauterhof ima ga u svom asortimanu.

Ovaj gel sadrži u sebi alantoin, zadužen za podmlađivanje kože. Sadrži takođe prirodne antibiotike i vitamine, proteine koji su zaduženi za normalnu perifernu cirkulaciju i brže zarastanje povreda. Takođe sadrži i glikolnu kiselinu. Ona sama po sebi i te kako znači koži jer vrši prorodni hemijski piling. Skida površinske slojeve kože i pomaže da koža ostane podmlađena.

Ovaj se gel teže nabavlja, što je mana ako vam nestane, a potreban vam je. Cena mu je oko 1000 rsd za 100 ml.

Lierac Phytolastil gel protiv strija

Namenjen za prevenciju strija. Sadrži 35% biljnog kompleksa na bazi virka, preslice, bršljana koji podstiče aktiviranje kolagena i elastina. Proizvođač preporučuje da se koristi od 3. meseca trudnoće kontinuirano. Cena je 3313 rsd za 200 ml.

Bršljan gel za strije

Biljka poznata po tome da se koristi u mnogim uljima, ali i u gelovima, jeste bršljan. Pomaže kod problema sa celulitom i to svi znaju. Međutim, ovaj gel ima i namenu koja podrazumeva dobro dejstvo i na kožu sa strijama.

On poboljšava mikrocirkulaciju i podstiče lipolizu, stvari koje su veoma korisne za celulit. Međutim, ovom prilikom, koža postaje mekša, nežnija i eliminišu se neke od mana koje se inače na koži vide. Jedna od njih su i strije.

Poboljšanjem mikrocirkulacije, tonus kože postaje bolji, Brazde su manje vidljive. Ovaj gel se može nabaviti u apotekama.

Cena i gde kupiti dobar gel za strije?

Već je pojedinačno bilo reči u tekstu, ali hajde da se fokusiramo ovde sada konkretno. Gelove koje smo pomenuli u prethodnim pasusima, možete nabaviti na različitim mestima. Neki su dostupni po apotekama i bolje snabdevenim drogerijama. Neke od njih možete naći u okviru internet prodaje i naručiti ih onlajn.

Iskustva i rezultati upotrebe gela za strije

Brojne naše korisnice imale su iskustva sa gelovima za strije. Neke su ih koristile tokom drugog stanja,  neke da ublaže strije nakon trudnoće ili potpuno nevezano za ovo stanje. Prenosimo vam neka od njih.

Magdalena

Imam godinama problem sa strijama. Zapravo od detinjstva. Naglo sam izrasla, kilaža je varirala i imala sam ih čak i na leđima. Uspela sam da ih se rešim pomoću Dr Pilar preparata za strije. Sasvim slučajno sam čula za njega, od drugarice. Naručila sam i eto! Veoma sam zadovoljna.

Zora

Veoma sam zadovoljna gelovima protiv strija i celulita. Ne volim nipta što je masno, pa su oni za mene zaista pravo otkriće. Bez fleka, mazanja i ostalih problema koje sam imala. Namažem gel i problem je rešen. Pomažu i za celulit i za strije.

Kristina

Zimi koristim ulja, a leti gelove za telo. Veoma sam zadovoljna aloja gelom za strije koji sam jednom prilikom kupila u apoteci. Hladi mi kožu, omekšava je. Preporuka od mene.

Marina

Preparate za strije delim na dve kategorije. Kada ih preveniram, mažem krenu. Kada se već pojave, onda gelove za strije. Imam dobra iskustva sa gelovima, naročito onima na prirodnoj bazi, od prirodnih sastojaka. Omekšavaju sve promene i čine da koža posle njih bude nekako jedrija i zdravija.

Pokušali smo da vam olakšamo izbor navodeći one gelove za strije koje smatramo najboljima i najkorisnijima. Oni su jedan od načina kako sprečiti strije.

Zanima nas povratna informacija.

Šta vi koristite za strije?

Koji vam preparati najviše pomažu?

Podelite to sa nama i našim čitaocima u komentarima.