Otkrijte radiotalasni lifting lica i šta pruža

Otkrijte radiotalasni lifting lica i šta pruža

Da li želite čarobni štapić za trenutno zatezanje lica i brisanje bora. Radiotalasni lifting lica bezbolno, brzo i trenutno zateže kožu lica i tela.

Posle 25. godine proizvodnja kolagena i elastina u kožnom tkivu počinje da se smanjuje.

Da li ste sa 26 godina stari?

Svakako ne, ni u pedesetim nismo stari ukoliko smo tako odlučili.

Reč je o tome da prirodni procesi posle dostignute maksimalne tačke na krivulji našeg razvoja, počinju polako da slabe ili bolje rečeno naš organizam se menja. Te promene još dugo neće biti vidljive golim okom.

Danas znamo da prve znake starenja možemo odložiti dugo, dugo. Stoga živimo zdravo, vežbamo redovno, spavamo dovoljno, negujemo se prirodnim preparatima i, najzad, delujemo preventivno kako bismo što duže ostali zdravi.

Zdravlje jeste važnije, ali i lepota do poznih godina je postala imperativ. Ruku na srce, mi ni ne želimo na svom licu i telu ništa što odaje protok vremena.

Danas bar ne manjka tretmana u ponudi dermatoloških ordinacija i kozmetičkih salona, ali ni na policama. Imate posebne kreme namenjene onima u tridesetima, zatim kreme za one u četrdesetima, kao i kreme koje tretiraju neke posebne regije lica kao što rade antirid kreme.

Što se kozmetičkih tretmana tiče, ima onih bolnijih koji uključuju injekcije kao što su botoks ili tretman krvnom plazmom.

Radiotalasni lifting lica se čini kao jedan od onih tretmana koji je dosta komforan, bezbolan, neinvazivan, bez neželjenih efekata i perioda oporavka.

Šta je radiotalasni lifting lica?

To je estetski tretman koji koristi energiju radio talasa za zagrevanje tkiva i stimulisanje proizvodnje kolagena u donjim slojevima kože u kojima se nalaze kolagen i elastin. Na taj način smanjuje pojavu finih linija i opuštene kože. Ovom tehnikom se postiže “remodeliranje” kože  kao i stvaranje novog kolagena i elastina.

Ovaj tretman predstavlja neinvazivnu alternativu hirurškom fejsliftingu i sličnim invazivnim tretmanima. Radiotalasna facijalna terapija je potvrđena od strane američke Uprave za hranu i lekove (FDA) kao neinvazivni tretman za ukljanjanje nesavršenosti na koži.

Ova metoda zatezanja kože lica ne zahteva ležanje u bolnici, a najbolje od svega je to što su rezultati odmah vidljivi.

Koje su koristi od radiotalasa za lice?

  • Jača a mekanija koža
  • Popravlja teksturu i smanjuje izboranost kože
  • Redefiniše konture jagodica i brade
  • Omekšava bore i fine linije
  • Učvršćuje zateže opuštenu kožu lica i tela

Kada bore izdajice ipak počnu da se nagoveštavaju, ovde se opušta, onde visi – krajnji je čas da se nešto preduzme.

Dakle , potrebno nam je sredstvo, tretman, čarobni, tajni sastojak, kako god koji će popraviti već nastalu štetu ili delovati preventivno, već u zavisnosti od toga koju deceniju gazite.

Ana nam je ispričala njeno iskustvo i otkrila njenj tajni sastojak za podmlađivanje. Potpuno lako je uspela da eliminiše svoje bore i podočnjake i znatno podmladi izgled svog lica za kratko vreme. Nije mogla da sakrije oduševljenje i ispričala nam je svoje iskustvo. Pročitajte ga. Nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

 

Kako radio talasi deluju na kožu?

Ovaj tretman koristi snop radiotalasa koji prodiru u srednji sloj kože, zagreva ga i stimuliše proizvodnju novog kolagena elastina kao i kontrakovanja već postojećih kolagenskih spirala koje su se ispravile. Cirkulacija i razmena materija u kožnim ćelijama se poboljšavaju.

Rezultat je jača, svetlija i zdravija koža na kojoj su znatno smanjene bore i fine linije.

Pored kože lica, ova dermatološka procedura daje odlične rezultate kod opuštene kože tela kao što su nadlaktice, butine i stomak. Dakle, može da se radi i radiotalasni lifting tela.

Tretman je bezbedan, bezbolan i ne zahteva nikakvu anesteziju. Na tretirani deo tela se nanosi gel koji se malom sondom raspoređuje po koži zagrevajući je.

Za tretman se koristi specijalni gel bez štetnih hemijskih sastojaka i mirisa. On obezbeđuje da sonda nesmetano klizi po koži i ima bogatu hidrirajuću formulu koja obezbeđuje vlažnost kože tokom tretmana.

Sonda proizvodi efekat nalik na unutrašnju eksploziju, to znači da vibracija talasa (širenje i skupljanja) proizvodi mnogo sićušnih prostora unutar kožnog tkiva.

radiotalasni liftingGas i para se nalaze u tim mikroprostorima. U fazi skupljanja radiotalasi stvaraju pozitivan pritisak u tečne molekule dok se u suprotnoj fazi dolazi do negativnog pritiska (depresije). U biološkom tkivu ovo stvara efekat jastuka. Ovo dovodi do bolje molekularne pokretljivosti unutar kožnog tkiva, boljeg energetskog statusa, ubrzane razmene materija, kreiranje novih kolagenskih vlakana koji daju čvrstinu koži.

Tretman traje oko 40 minuta ili duže u zavisnosti od površine kože koja se tretira. Nema neželjenih efekata, ne zahteva mirovanje i oporavak tako da se slobodno odmah možete vratiti svojim dnevnim aktivnostima i možete se odmah našminkati.

Uobičajeno je da se odradi jedan početni tretman kako bi se videlo kako vaš organizam odgovara ra radiotalasni lifting lica. Ukoliko je reakcija pozitivna tek onda se pristupa seriji glavnih tretmana. Ovaj prvi tretman se obično radi na malom delu lica ili tela i služi za ispitivanje reakcije na gel i aparat.

Obično se radi na podbratku.

Propratni efekti

Rekli smo da ovaj tretman nema neželjenih efekata. Ipak neposredno nakon tretmana možete očekivati blago crvenilo, blagu otečenost i povećanu osetljivost kože praćenu peckanjem.

Kome je namenjen RF tretman lica?

Ovaj tretman se preporučuje osobama koje žele da zategnu i podignu opuštenu kožu lica i umanje vidljivost bora i finih linija, a ne žele pod nož. Ovom metodom, primenom radiotalasa, radi se i mezoterapija bez igle. Ovde se u tretman uključuju još i mezoterapijski kokteli koji treba da vrate vitalnost licu. Za razliku od klasične mezoterapije, ovaj je znatno prijatniji.

Takođe se promoviše i kao odličan preventivni tretman koji sprečava prevremenu pojavu prvih znakova starenja posle 25. godine.

Radiotalasni lifting lica daje odlične rezultate u tretmanu bora i finih linija oko očiju, spuštenih kapaka i podočnjaka, bora na čelu i obrazima. Nazolabijalne bore, opušteni obrazi, podbradak i bore na vratu i dekolteu su takođe dobri kandidati za radio talasni lifting.

Međutim, koža je samo stimulisana, ali joj i dalje nedostaje hidratacija. To postižete svakodnevnim nanošenjem krema protiv bora na kožu lica i vrata.

Koliko je tretmana potrebno?

Dugoročni rezultati smanjenja bora i zatezanja lica se postižu serijom od 3-4 tretmana u zavisnosti od dubine bora. Ovaj niz tretmana se izvodi u periodu od 10 dana do 2 nedelje.

Efekat nastaje zahvaljujući kumulativnoj sintezi kolagena i elastina.

Za održavanje postignutih rezultata, preporučuje se dodatno još jedan tretman svaka 2 meseca. Cilj je da se da se očuva i unapredi mladalački izgled,

Kada smo zadovoljni svojom spoljašnjošću lakše stičemo unutrašnju ravnotežu i samopouzdanje.

Tipovi radiotalasnih uređaja

Nisu svi RF uređaji isti. Rezultati tretmana, međutim zavise više od tehničara koji njima rukuje a to je ono što je najvažnije.

radiotalasni lifting lica primena

Postoje tri tipa uređaja: monopolarni, bipolarni i multipolarni.

Dovoljno je da znamo da monopolarni uređaj koristi jednu elektrodu, bipolar dve a multipolar više, obično četiri.Više elektroda znači veću efikasnost tretmana , tako bar kažu prodavci uređaja. Oni tvrde da  bipolar RF uređaji obezbeđuju maltene trenutne rezultate.

Ni vama kao ni meni ova podela ne znači puno osim ako baš niste stručnjak u ovoj oblasti.

Ipak može vam značiti da se pravilno odredite prema ponuđenoj ceni tretmana koja bi trebalo da bude u skladu sa efikasnosti aparata.

Ono što vam je međutim jako važno je da tretman poverite proverenom stručnjaku u koga možete imati potpuno poverenje.

Dobro obučeni tehničari često kombinuju sve tri vrste aparata kako bi postigli što bolje rezultate.

Kontraindikacije radiotalasnog liftinga lica

Ukoliko patite od sledećeg, radiotalasni lifting lica nije dobra metoda posmlađivanja za vas: maligni procesi u telu, bolesti vezivnog i mišićnog tkiva, prisustvo pejsmejkera, metalnih imolanta, bolesti zgrušavanja krvi, infekcija Hepatitisom, trudnoća i dojenje.

Koliko dugo traju rezultati ? 

Trajanje efekata radiotalasnog liftinga lica je individualno i zavisi od godina i stanja kože kao i od zdravstvenog stanja pojedinca i načina života. Generalno, pozitivni efekti su vidljivi između 3 i 6 meseci pa čak i duže. Duže dejstvo je primećeno kod žena starosti od srednjih 30-ih do svojih srednjih 50-ih godina.

Radiotalasni lifting lica i radijacija

Iako je dizajniran da bude koristan a ne štetan čoveku, radiotalasni aparat za lifting lica i tela, radiotalasi po svojoj prirodi zrače. Iako stručnjaci kažu da ovaj nivo radijacije nije štetan može se desiti da pojedinci budu osetljivi.

Uostalom, pre odluke da se podvrgnete tretmanu treba da znate sa čim imate posla.

Ukoliko se ispostavi da ste hipersenzitivni i odreagujete na ovu količinu zračenja mogli biste iskusiti bolove stoga ćete morati dobiti sredstvo za umirene bolova kao biste dovršili tretman.

Lekari kažu da je ovo uobičajeni rizik tretmana zatezanja kože radiotalasima.

Međutim, ukoliko vas je Bog dao sumnjičave po tom pitanju i strah vas je da se odlučite za ovu vrstu tretmana u kojoj je jedino potpuno izvesno da će vam novčanik biti dosta lakši, razmislite o prirodnim preparatima koji stimulišu proizvodnju kolagena elastina u kožnom tkivu.

Priroda nam daruje lekovito bilje, hranu, vitamine i minerale. Postoje dobre prirodne kreme za zatezanje lica. U njima je spakovan najbolji deo darova prirode. Koštaju manje od tretmana lica radiotalasima, a ne rizikujete baš ništa.

Radiotalasni lifting lica pre i posle

Ovo je jedan od najtraženijih kozmetičkih tretmana današnjice jer svi želimo da izgledamo mlado i sveže bez zakova godina na svom licu. Metoda je neinvazivna, a vreme oporavka ne postoji.

Rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana. Manifestuju se elastičnijiom i zategnutijom kožom na jagodicama i obrazima.  Bore i fine linije oko očiju i usana postaju mekše, a bore na čelu se smanjuju.Tekstura kože je bolja a pore manje.

Radiotalasni lifting lica ima odloženi podmlađujući efekat što znači da se proizvodnja kolagena u kožnom tkivu nastavlja narednih 6 meseci posle tretmana.

Ovde smo se fokusirali samo na podmlađivanje lica. Međutim, radiotalasima možemo tretirati i opuštenu kožu stomaka, butina, nadlaktice… i ono što vam može biti posebno interesantno, radiotalasi razbijaju celulit. Nepravilnosti na telu se tretiraju na isti način kao i lice.Broj ponavljanja je isti ali je cena viša jer je obuhvaćena veća tretirana površina.

Za razbijanje celulita možete pribeći jeftinijem sredstvu u vidu prirodnog gela za celulit koji snagom bilja spaljuje masne naslage ispod površine kože. U kombinaciji sa masažom i vežbanjem, rezultat neće izostati.

Put do glatkog tela će biti malo duži ali rezultat je izvesan i kada jednom usvojite dobru životnu naviku celulit se neće vratiti.

Radiotalasni lifting lica – cena

Cena radiotalasnog liftinga lica, vrata i dekoltea bi trebalo da je između 3.000 i 5.000 dinara od salona do salona. Neke korisnice nam javljaju da su platile 20 Eura samo zonu oko očiju dok druge iz regiona tvrde da su platile 200 eura tretman celog lica, vrata i dekoltea. Verovatno ćete naići i na više cene.

Aparati su aparati ali, kao što znate u cenu uvek ulazi i ime dermatološke ordinacije tj. njena reputacija, lokacija i slično. Ukoliko ovo uključuje i bolju stručnost tehničkog osoblja u tom slučaju ima smisla platiti više.

Ukoliko se odlučite za podmlađivanje lica ovom metodom pred vama je ipak ozbiljan posao izbora najbolje ponude u odnosu cene i kvaliteta.

Ja sam uvek za dobru preporuku osobe u koju imam poverenja.

Radiotalasni lifting lica – iskustva

Iskustvo radiotalasnog liftinga lica bi se moglo svesti na sentencu” Sto ljudi sto ćudi” i kreće se u rasponu od uludo bačen novac, do druge krajnosti da su rezultati vidljivi već posle prvog tretmana i kao vreme odmiče sve su bolji.

Dame koje su probale kažu da je tretman prijatan, da nema nikakve toplote i da ne boli. Međutim, čuju se i tvrdnje da kada prođe crvenilo posle tretmana nikakav poseban efekat se ne vidi.

Zanimljiva je i priča o nekim poznatim TV licima čije vlasnice se hvale blagodetima radiotalasnog zatezanja kože a ustvari se zna da su se podvrgle plastičnoj hirurgiji.

Ukoliko imate dermatologa od poverenja, pretpostavljam da je najbolje potražiti njegovo mišljenje.

Na forumima potražite postove onih čija su iskustva pozitivna i zamolite za kontakt ordinacije u kojoj je tretman rađen.

U svakom slučaju, sada znate šta da očekujete kada je RF tretman u pitanju. Nadamo se da će posle ovog teksta odluka o tome da li ga isprobati ili ne biti mnogo lakša.