Kraljevski tretman kose je revolucionaran!

Kraljevski tretman kose je revolucionaran!

 Ukoliko ste zapustili kosu i ona vapi za kompletnim oporavkom, kraljevski tretman kose može biti dobro rešenje za vas. Proverite zašto.

Dakle, drage moje ne sumnjam ni časa da vi zaslužujete kraljevski tretman u svakom pogledu. Pre svega odnosite se same prema sebi kao prema kraljici. Neka to čini i vaša emotivna polovina i šefovi i…. ma sve nek vas tretiraju kao visost. Samo, kraljica mora kraljevski da izgleda, zar ne?

A dobar izgled počiva na zdravoj i lepoj kosi koja će izgledati kraljevski čak i kad je samo operete na brzinu i malo prosušite.

Kako?

Tako što je zdrava, spoljašnji omotač je zatvoren, sija i ima sopstvenu težinu.

Ok, saglasne smo u svemu – samo vaša kosa je postala nekako neposlušna, ima je na sve strane samo nikako neće da stane u formu koju biste želeli. Vaša kosa je suva, izmučena hemikalijama iz šampona, farbama i vrelinom fena i pegle. Vaša kosa izgleda kao slama.

Kosi koja se ovako ponaša i izgleda hitno je potrebna vaša pomoć.

Kome je namenjen kraljevski tretman kose?

Lako je prepoznati kosu kojoj je potreban kraljevski tretman za kosu. Oštećena i suva kosa je prosto ostala bez težine tako da ne pada na dole već se razleti na sve strane. Kosa koja pati od manjka vlage i niskog nivoa keratina, teško se oblikuje a i kada vam to pođe za rukom, frizura je nepostojana.

Na vlažnom vremenu izmučena kosa se samo nakostreši i zbogom frizuro.

Ukoliko ste se prepoznali u ovom opisu kraljevski tretman može biti jedno od rešenja za vas.

Šta je zapravo kraljevski tretman kose?

Mislite li da je kraljevski tretman kose nešto što vredi čitavo bogatstvo?

Pre no što odlučite da ipak niste tolika kraljica da za jedan tretman ispraznite novčanik, dozvolite vašem Minutu da vam malo pojasni neke fazone i fore.

Frizerski saloni se bore za klijente i veću zaradu.

Kako bi vas privukli moraju vam ponuditi neku novu foru bombastičnog imena. Kada vam kažu da je tretman kraljevski, oni deluju na vašu emociju i bude u vama sujetu. Da li želite da kupite taj kraljevski osećaj? Svakako da.

Naša poznata pevačica Zorana otkrila nam je svoju tajnu negu kose. Njena kosa nije uvek dobro izgledala. U jednom trenutku je zaista pomišljala da ode na kraljevski tretman kose. Ipak  je dobro razmislila i obavestila se o svim „za i protiv keratina“ činjenicama. Na koji način je na kraju oporavila svoju kosu saznajte na ovom linku: https://minutzamene.com/zorana-pavic-ovaj-sampon-mi-je-spasio-kosu/

Kraljevski tretman kose zapravo podrazumeva jedan sveobuhvatan tretman oporavka oštećene kose.

Dubinsko pranje – 1. faza kraljevskog tretmana kose

Kraljevski tretman počinje dubinskim pranjem kose. Za to se koristi poseban šampon koji sa kose odstranjuje sve nakupljene nečistoće, ostatke preparata za negu, hemikalije iz šampona i farbe i sve ono što ste nemilice posipali po svojoj kosi u nastojanju da joj udahnete novi život.

Tek kada je iz vlasi uklonjeno sve ono što joj smeta ona je spremna da u sebe primi hranljive materije za oporavak i regeneraciju.

Kraljevski tretman za kosu se u sledećoj fazi svodi na nanošenje preparata za regeneraciju kose.

Regeneracija kose – 2. faza kraljevskog tretmana kose

kraljevski tretman kose namena

Sledeći korak je vraćanje optimalne pH vrednosti izmučenoj kosi.

Naime kada je kosa zdrava, zaštitni omotač je gladak tj, zalisci nalik krljuštima su spušteni i priljubljeni uz dlaku.

pH kose je jedan od faktora koji utiču na zdravlje spoljašnjeg omotača kose.Kosa je prirodno blago kisela. Njena pH vrednost je 4,5-5,5.Proizvodi koji su bazni joj ne odgovaraju jer otvaraju kutikulu i isušuju je.

Pravilo glasi : svi preterano kiseli ili preterano bazni proizvodi oštećuju kosu.

Na primer, idealan šampon treba da ima pH 4,5.

Farbe za kosu moraju da budu kisele kako bi otvorile kutikulu i prodrle do korteksa. Zato  nakon farbanja uvek morate na kosu naneti proizvod koji zatvara kutikulu. Tako se sprečava i oštećene kose i čuva postojanost boje.

Proizvodi za trajno ispravljanje kose su izuzetno bazni jer je potrebno da unutar vlasi dođe do snažne hemijske reakcije kako bi se promenila njena struktura.

Potrudite se da naučite osnove o pH vrednosti proizvoda za negu kose. Svoja saznanja uporedite sa pH vrednostima na deklaraciji. Tako ćete najbolje zaštititi kosu od oštećenja.

Rekonstrukcija oštećene kose – 3. faza

Treći korak podrazumeva rekonstrukciju oštećene kose i posebno vrhova. U ovoj fazi se koriste preparati koji prodiru duboko u vlas, regenerišu je, nadoknađuju vlagu i keratin.

Šta ovi preparati tačno sadrže možete saznati jedino od svog frizera jer ne koriste svi saloni iste preparate.

Kao treća faza kraljevskog tretmana kose, veoma često se koristi keratin.

Regenerisati ili ponovo stvoriti znači da kosi treba dati gradivni materijal da obnovi svoju prirodnu strukturu. To znači da joj treba vratiti vlagu i proteine, jer kosa je ponajviše izgrađena od jednog posebnog proteina – keratina. Naime, vlas kose ima tri sloja, onaj središnji-medula je vazdušasta struktura sačinjena od keratina.

Saznajte više o strukturi kose.

Keratin je izuzetno jak protein,  veoma otporan na habanje. To je isti materijal od kojeg su izgrađeni perje, kandže, nokti i kopita kod životinja! Keratin je protein bogat sumporom, sa jakim disulfidnim vezama koje drže proteinske niti zajedno. Ovo igra važnu ulogu u bilo kom hemijskom tretmanu kose kao što je izbeljivanje, farbanje, minival.

Tokom oblikovanja frizure takođe, disulfidne veze se prekidaju i konfigurišu drugačije u zavisnosti od toga da li kosu fenirate ravno ili je uvijate.

Oštećenu kosu je nemoguće oblikovati upravo zato što joj nedostaje keratin!

Može li se nedostatak keratina u kosi nadoknaditi?

Ukoliko se izvede u salonu od strane veštog frizera, moćni kraljevski tretman za kosu može da napuni oštećenu kosu novim keratinom. Keratin treba da prodre kroz spoljašnje slojeve vlasi da bi dospeo do središnjeg sloja gde treba da popravi oštećenja tj da nadoknadi nedostatak keratina.

Kraljevski tretman kose keratinom

Keratin utiče na tri bitne stvari u vašoj kosi: Hidrantnost, elastičnost i elektricitet. Dakle kada one nisu prisutne to je znak da je nivo keratina u vlasi nizak i da ga je neophodno nsdoknaditi, u ovom slučaju spolja kraljevskim tretmanom

Ovo je veoma popularan tretman za oporavak kose. Često se pogrešno reklamira kao tretman ispravljanja kose.

Keratinski tretman ispravlja kosu ali nije tome namenjen.

Kosa samo nakon ovog tretmana zadobije svoju prirodnu težinu i prestane biti našušurena, te slobodno pada pa se čini da je ispravljena. Zapravo, nakon ovog postupka, vlasi dobijaju svoju prirodnu formu.

Keratin zaključava vlagu u vlasi kose, popravlja oštećenja i lomljenje vlasi.

Kosa je nakon kraljevskog tretmana keratinom zdravija  i sjajnija, lakše se i brže oblikuje.

Kako izgleda kraljevski tretman kose?

Nakon dubinskog pranja kose, kosa se prosuši.

Šampon za dubinsko pranje se nanosi dva puta kako bi se u potpunosti uklonile štetne i nepotrebne materije iz vlasi i oslobodio prostor da keratin zauzme mesto koje mu pripada.

Potom se na kosu, četkom nanosi keratin. Postupak je isti kao kada se farbate.

Važno je da se kosa ne prezasiti i da preparat bude ravnomerno raspoređen četkom za farbanje i finim češljem. Keratin ulazi kroz otvorenu kutikulu dlake i cilja oštećen delove u strukturi vlasi.

Keratin se ne nanosi na koren kose, nanosi se na dlaku, otprilike dva centimetra od korena.

Aplikacija keratina traje 10-15 minuta. Budući da se nanosi dva prsta od korena kose trebalo bi da izostane bilo kakav osećaj na vlasištu.

Ali mnogi izvori svedoće o senzacijama kao što je jako pečenje očiju.

Nakon što keratin odstoji izvesno vreme kosa se fenira na ravno a zatim pegla.

Otkud pegla u priči o oživljavanju kose?

U ovom slučaju, pegla je potrebna da zagreje kosu jer se keratin  aktivira na 180 stepeni Celzijusa.

Nakon završenog kraljevskog tretmana, kosa ima sopstvenu težinu,lepo pada i ne reaguje na vlagu tako što vam se frizura naduva kao što je slučaj sa suvom i oštećeno kosom.

Koliko traje efekat kraljevskog tretmana za kosu

kraljevski tretman kose rezultati

Efekti kraljevskog tretmana za kosu traju oko pet meseci.

Trajnost zavisi od kvaliteta samog keratina, od toga koliko je sam tretman pravilno odrađen kao i od toga kako se ponašate prema svojoj kosi nakon kraljevskog tretmana keratinom.

Preporučuje se da se nakon keratinskog tretmana kosa pere isključivo šamponima bez sulfata kako bi se sačuvali optimalni rezultati.

Saznajte zašto je još važno da vaš šampon ne sadrži sulfate!

Ne dajte da vas zavaraju frizeri koji vam nude ovaj tretman za 1000 dinara. Keratin je skup.

 Postoji različit keratin za svaki tip kose. U zavisnosti od toga da li vm je kosa kovrdžava, ravna, tanka itd. Edukovan frizer će izabrati keratin baš za vašu kosu. Tako ćete dobiti maksimalan učinak.

Oprezno sa keratinom!

Na tržištu postoji mnogo proizvoda koji se vode kao keratin za kosu. Neki od njih u sebi sadrže veoma opasne hemikalije kao što su formaldehidi. Ovo je toliko opasno da trudnice i dojilje uopšte ne bi smele da ih koriste.

Zapravo razni keratin tretmani za kosu su namenjeni ispravljanju, a ne dubinskoj regeneraciji. To nisu keratini za kraljevski tretman kose i sadrže hemikalije koje i nisu baš prijateljske prema vašoj kosi.

Ovo znanje će vam biti od koristi pre no što se odlučite da čitavo malo bogatstvo potrošite na stavljanje keratina.

Na ovom linku možete naći sve o štetnim sastojcima u kozmetici.

Cena kraljevskog tretmana za kosu

Cena keratinskog tretmana za kosu zavisi od dužine i gustine kose i kreće se od 5-8 hiljada dinara.

Neki izvori tvrde da na zapadu keratinski tretman kosta i čitavih 300 dolara.

Da li zbog kvalitetnijih preparata ili boljeg standarda, u svakom slučaju cena keratinskog tretmana može biti faktor koji će vas naterati da dva puta razmislite i možda posegnete za nekim drugačijim načinom oporavka oštećene kose.

Ukoliko vam frizer ponudi da vam uradi keratin za 1000-2000 dinara budite sigurni da nećete dobiti kraljevski tretman kose.

Podarite svojoj kosi kraljevski tretman svaki dan!

Drage moje, verujem da ste u ovom delu teksta već navikle da vam ja solim pamet. Ako ste radoznale šta ću danas da ispametujem, pročitajte do kraja.

Ja duboko verujem u tvrdnju da lepota dolazi iznutra.

Lepota dolazi od lepih misli, dobrog srca pozitivnih emocija, od poleta i ljubavi. Da li je to dovoljno za lepu i zdravu kraljevsku kosu? Potrebno je ali morate još malo pomoći.

Jedite zdravo a ovde saznajte koja je hrana za kosu najbolja.

Budite nežne prilikom pranja, sušenja i oblikovanja kose.

Koristite samo prirodne šampone za kosu

Štitite kosu od uticaja UV zraka. Evo kako se štiti kosa od sunca!

Pijte puno vode i ….smejte se kako biste iznivelisale svoje srećne hormone i zablistale u punom sjaju.