Najbolja krema za podočnjake: TOP 10!

Najbolja krema za podočnjake: TOP 10!

Nemojte pogrešiti! Oktrijte šta sve treba da ima dobra krema za podočnjake pre kupovine. Samo tako rešićete se tamnih kolutova oko očiju na najjednostavniji način.

Nije nikakva tajna da bismo svi mi želeli da budemo što lepši i da nemamo problema sa kožom koji nam narušavaju izgled. Jedan od najčešćih problema sa kožom lica, konkretno oko očiju, su podočnjaci.

O njima sigurno i sami već sve znate. Podočnjaci su uglavnom tamne kesice ispod očiju koje čine da izledate kao da ste budni poslednja tri dana, ili makar kao da vas je nešto dobrano izujedalo dok ste spavali.

Sigurno ste već probali i sami da sve na sve načine rešite podočnjaka.

Međutim, jeste li razmislili o kremi za podočnjake?

Ove kreme još su poznate i kao kreme za područje oko očiju i, pored podočnjaka, mogu biti korisne i u borbi protiv bora oko očiju.

No, koliko ih ima na tržištu, sasvim je opravdano ako ste od njih digli ruke, pogotovo ako se neka nije pokazala kao dobra.

To međutim ne znači da treba da prekinete potragu. Ne, to samo znači da treba da saznate šta tačno treba da tražite. A tu mi priskačemo u pomoć.

Najbolja krema protiv podočnjaka deluje sa svih strana

Šta ovo treba da znači? Pa, za početak, to da sama krema neće u potpunosti čarobno rešiti problem. Kako biste se otarasili podočnjaka bitno je da kombinujete pristup njihovom otklanjanju.

Pošto znamo da se podočnjaci javljaju zbog lošeg protoka krvi oko očiju i zadržavanja tečnosti u ovoj oblasti, problem treba napasti sa više strana. Da bi krema protiv podočnjaka delovala još bolje, kombinujte je sa masažom lica, sa posebnim osvrtom na deo oko očiju.

No, budite oprezni. Koža oko očiju je tanka i ekstremno osetljiva, pa morate biti naročito pažljivi s njom.

Ono što još možete da uradite kako biste poboljšali efekat kreme protiv podočnjaka jeste da se naspavate i odmorite. Mada je to teško postići svakog dana, potrudite se da ovaj deo dana ne bacate u zapećak.

Takođe, na nastanak podočnjaka mogu uticati i razni drugi faktori, poput genetike, zapušenog nosa, alergijskih reakcija, ekcema, reakcije na sunce ili lošeg životnog stila. Pre nego što krenete u tretman kremom za podočnjake, pronađite srž problema i krenite da sanirate i glavne uzročnike podočnjaka.

Aleksandra je dugo tražila pravi način da se reši podočnjaka i znakova starenja sa lica.  Ispričala nam je na koji način je uspela. Vratila je svom licu mladalački izgled, vitalnost i uklonila znakove starenja i umora. I vi možete tako! Pročitajte njenu priču koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Krema je svakako najlakši način da im stanemo na put. Ali koja?

Upoznajte ih bolje da ne biste kupovali nasumično i pogrešili.

Vrste krema za podočnjake

Kao što ima nekoliko vrsta podočnjaka, tako ima i nekoliko vrsta krema za podočnjake. Evo onih najvažnijih.

 Krema za izbeljivanje podočnjaka

Najčešći problem sa podočnjacima je to što su oni tamni. Razloga za to može biti više. Nekada su unutrašnji, zdravstveni, a nekada se mogu ticati nedovoljnog dopiranja sunčevih zraka do oka.

Ovim podočnjacima treba izbeljivanje i zato se za njih koristi krema za predeo oko očiju sa vitaminom C i vitaminom K. To su dva najbolja vitamina za podočnjake, a tu je vitamin D. Vitamin C je značajan jer on posvetljuje fleke sa kože, tako da ima i tu mogućnost da posvetli podočnjake, dok K vitamin poboljšava prokrvljenost.

 Krema za naduvene podočnjake

Drugi problem su naduveni podočnjaci, a za njih takođe treba nabaviti posebnu kremu. Zna se da otoke treba tretirati hladnim oblogama, zato bi oba krema trebalo da bude na bazi mente, odnosno, biljaka koje hlade.

Još jedan dobar trik je da se ona drži u frižideru, tako da se može hladna naneti na kožu podočnjaka, kako bi se oni sanirali.

Krema za podočnjake za muškarce

Kreme za muškarce, što se sastava tiče, treba da budu kao i kreme za žene, ali dizajn ovih krema treba da bude malo drugačiji. Dok su žene spremne da se mackaju i to ne zaboravljaju, muškarcima sve to jako teško pada.

Zato su kremice malog pakovanja, sa rollom, odlične za njih. Mogu ih lako naneti ujutru i pred spavanje.

Da li krema protiv podočnjaka uopšte pomaže?

Pre nego što uopšte krenemo da analiziramo sastojke i kreme, da se pozabavimo najvažnijim pitanjem koje sve nas interesuje: Ima li stvarne koristi od krema protiv podočnjaka?

Odgovor je: Ima!

Za razliku od nekih drugih kozmetičkih proizvoda, krema za podočnjake ima veoma visok procenat učinka, što znači da je delotvorna. Čak 70% svetske populacije ima podočnjake i redom svi traže rešenje. Stručnjaci su, dakle, morali da smisle nešto što radi.

Danas su kreme za podočnjake toliko napredovale da možete pronaći one koje uklanjaju podočnjake tako da kožu vraćaju u boju koja odgovara vašem tenu. Da ne pričamo o tome kako postoji krema za područje oko očiju koja odgovara baš vašem tipu kože.

Vrlo često, kreme za podočnjake ujedno deluju i na bore oko očiju. Razlog tome leži u činjenici da se i jedan i drugi problem tretira istim ili sličnim sastojcima.

Ne dajte da vas ovo uplaši, to ne znači da ćete morati da uštedite na poklonima kako biste sebi priuštili kozmetiku. Dobra krema nije nužno i skupa. Ključ je, kao i uvek, u glavnim sastojcima sa kojima treba da se upoznate. Svaki preparat koji ih sadrži, pomoći će vam da rešite ovaj problem.

Generalno, veliki broj krema protiv podočnjaka i bora oko očiju sadrži neke blage kiseline. Premda ovo može biti korisno za vašu kožu, visoka koncentracija kiselina na ovako osetljivoj i tankoj koži nije preporučljiva. Zato pripazite da krema ima mali procenat kiselina.

Pored raznih kiselina, na podočnjake efikasno deluje i kofein. Kada krema za podočnjake sadrži izvesnu dozu kofeina, tamni kolutovi bolje reaguju na tretman.

Ali evo detalja o sastojcima…

Šta sve treba da sadrži najbolja krema za podočnjake?

U suštini, potraga za dobrom kremom protiv podočnjaka svodi se na potragu za korisnim sastojcima u kremi.

krema protiv podočnjaka

Prvo i osnovno, kao i vašem čitavom organizmu, i koži lica su neophodni vitamini.

 • Kada su kese ispod očiju u pitanju, potražite vitamin K u kremi za podočnjake. On obnavlja krvne sudove u ovom području.Ne samo to, već utiče i na proteine koji su zaduženi za zgrušavanje krvi, ali i one koji su zaduženi za rast ćelija i obnavljanje tkiva. Iako se stručnjaci još uvek raspravljaju da li ga je bolje nanositi na kožu ili piti, vitamin K se pokazao kao delotvoran sastojak krema. Naravno, uvek možete pojačati njegovo prisustvo u organizmu i kroz ishranu (ima ga u mesu, ribi, zelenom povrću i voću).
 • Čest sastojak krema za podočnjake je i retinol. Ova supstance u suštini je derivat vitamina A i generalno se često koristi u kozmetici. Osim na podočnjake, retinol povoljno utiče i na bore oko usta, na vratu i dekolteu. U suštini, on smanjuje pigmentaciju podočnjaka i, u isto vreme, povećava količinu kolagena u koži oko očiju. Time koža postaje deblja i jača, pa samim time i manje prozirna, što je naročito korisno kod crvenih, plavih i ljubičastih podočnjaka.
 • Pošto smo već spomenuli kiseline koje pomažu u borbi protiv podočnjaka, naglasićemo jednu koja je veoma korisna. To je hijaluronska kiselina. Ona čini kožu punijom i zategnutijom, a neophodna je vašoj koži kako bi ostala dobro hidrirana. Ovo se odnosi i na kožu oko očiju i brobu protiv podočnjaka, naročito ako imate suvu kožu. Osim toga što pegla bore, ova kiselina čini kožu oko očiju glatkom i sprečava zadržavanje tečnosti zbog čega nastaju podočnjaci.
 • S druge strane, glicerin može biti još jedna varijanta koja se hidratacijom bori protiv podočnjaka. U odnosu na hijaluron, glicerin utiče na kožu malčice drugačije, jer glicerin izvlači vodu na površinu kože.Na taj način, osim što uklanja fine bore, on omekšava kožu, a utiče i na pigmentaciju i uklanja tamne kolutove.

Treba vam krema za tamne podočnjake? Evo u čemu je ona drugačija.

Iako su svi podočnjaci mahom isti u suštini i na njih deluju sve kreme namenjene podočnjacima, postoji par sitnih razlika između njih.

Klasični podočnjaci su obično plavičasti, pojavljuju se kao kese čija se površina blago providi, pa su krvni sudovi koji se nalaze ispod vidljiviji. Pored njih, postoje i izrazito tamni, braon kolutovi oko očiju koje uglavnom izaziva stres i iritanti iz okoline.

Iako su i jedni i drugi prava pošast, i jednako su nesnosni, ovi drugi mogu da ukažu i na ozbiljnije probleme kao što su insomnija, poremećaj rada štitne žlezde, mononukleoze i bolesti bubrega. Još se mogu javiti i zbog prevelike konzumacije alkohola i cigareta.

No, čak i da ne ukazuju ni na šta i da su tu samo zbog premora ili nekih drugih uzroka, svejedno želimo da ih uklonimo. U tome će nam pomoći sastojci koji imaju svojstva da izblede kožu.

Sastojci koji posvetljuju kožu čine to tako što ciljaju nakupljeni melanin oko očiju i razbijaju ga. Ovako se i tamni kolutovi smanjuju. Zbog toga kreme sadrže sastojke kao što su:

 • vitamin C
 • vitamin B
 • vitamin A
 • vitamin E
 • kojična kiselina
 • arbutin ili
 • hidrohinon
 • i danas brojne druge inovativne prirodne formule

Svi oni, a naročito hidrohinon, i inače služe kao sastojci koji sređuju poremećaje u pigmentaciji kože. Zbog toga su česti sastojak krema za uklanjanje fleka na koži, staračkih pega, ožiljaka od akni, i drugih.

Vodite računa, ipak, o tome da je hidrohinon veoma jak sastojak, pa u kremama za podočnjake ne treba da ga bude previše. Najbolje je da se posavetujete sa svojim dermatologom pre nego što počnete da ga koristite.

ONo što možete sami je sledeće:

Potražite prirodne sastojke u kremi za podočnjake

Dobra krema za podočnjake može sadržati i ekstrate nekih prirodnih sastojaka koji ciljano deluju protiv podočnjaka. Štaviše, ukoliko se odlučite za prirodnu kozmetiku,napravićete najbolji izbor.

Potražite:

 • ekstrakt rabarbare
 • ekstrakt sladića

Obe biljke deluju na ćelije melanina i njihovu sposobnost vezivanja tamnog pigmenta i tako smanjuju tamne fleke na licu, pa i tamne podočnjake.

Krema protiv hemoroida za podočnjake: da ili ne?

Vrlo često možete čuti savet da se za podočnjake koristi krema protiv hemoroida i da je jako dobra.

Kako ona deluje?

Hemeroidi su vrsta proširenih vena i krema protiv njih deluje na skupljanje krvnih sudova. Ukoliko imate modre podočnjake uzrokovane izraženim venama, ovo može imati logike. Takođe, krema za hemeroide protiv podočnjaka smanjuje naduvenost lica.

I premda je ovo tajna i slavnih holivudskih zvezda, mi vam ipak preporučujemo da za lice, a posebno deo oko očiju koji je jako osetljiv, koristite kremu namenjenu licu.

Ima dosta dobrih  krema za podočnjake i nema razloga da eksperimentišete! Možete probati i roll on za podočnjake.

Medicinska krema za podočnjake

Medicinska krema za podočnjake namenjena je vrlo osetljivu kožu koja je sklona i iritacijama očiju.One obnavljaju kožu oko očiju i mogu da smanje pojavu određenih bakterija koje uzrokuju upale, crvenilo ili infekcije.

Ako su vam podočnjaci baš naduveni i primetili ste da vam određene kreme nisu dale dobre rezulatate, onda treba sa lekarom ili farmaceutom da se posavetujete oko medicinskih krema. Ove kreme takođe mogu da imaju i funkciju koja sprečava pojavu novih bora i smanjuje stare, već postojeće bore oko očiju.

Krema za podočnjake sa kofeinom

Kofein za podočnjake je odličan saveznik u borbi protiv tamnih kolutava. On koži vraća blistavost i energiju. Uz to, kofein poboljšava i samu strukturu kože i čini da ona postane vremenom zategnutija i elastičnija, što sprečava i pojavu bora na tom delu lica.

Kreme za podočnjake sa kofeinom su odlične kada su u pitanju naduveni podočnjaci, jer one izvlače vodu i natečenost postaje znatno manja.

Koja je najbolja krema za podočnjake?

Nikad nije lako odgovoriti na ovo pitanje jer svako od nas ima različitu kožu i različiti su uzroci nastanka podočnjaka. Ipak, ovo su brendovi koji se po pozitivnim iskustvima na formuma izdvajaju i mi smo na osnovu njih sastavili listu najboljih.

 

najbolja krema za podočnjake

Pre nego što kliknete na „dodaj u korpu“, pročitajte sve o njima:

Neborela krema

Ova krema je najbolji izbor jer je napravljena na biljnoj bazi i osim što je delotvorna za podočnjake, ona uklanja bore i na fleke na licu.

Neborela sadrži neodermyl, ekstrakt rabarbare, ekstrakt sladića, rodopske herbalee, vitamin E, aktivne sastojke masline i još mnogo prirodnih komponenti. 

Ovu kremu smo izdvojili kao prvu i jer je odnos cene i kvaliteta vrhunski.

Kutijica od 30ml košta 1890 rsd, a ako nabavljate 2, treću dobijete gratis.

Može se nabaviti na istoimenom sajtu: neborela.com

Instantly ageless mikrokrema za podočnjake

Za instant učinak ove kreme zaduženi su silikati magnezijuma koji pomažu da se izbaci višak vode, pa je ovo posebno dobro za nadute podočnjake. U isto vreme, ova krema zateže kožu i skuplja pore. Za to su zaslužini silikati natrijuma i argirelin koji deluje poput prirodnog botoksa.

Pakovanje od 15ml je košta 14 800 rsd.

Vichy idealiy yeux krema za podočnjake

Ovo je formula bogata kofeinom, korenom sladića i termalnom vodom. Neguje predeo oko očiju, posvetljuje tamne podočnjake, poboljšava prokrvljenost u predelu ispod očiju, a samim tim i smanjuje podočnjake. Tubica ima 15ml, možete je nabaviti po bolje snabdevenim apotekama, ali i online. Cena joj je oko 2100 rsd

Lierac diopticerne krema za podočnjake

Ova krema za podočnjake u svojoj tubi od 15 ml nudi osveženje licu. Sadrži vitamin C koji je jak antioksidant, ali koji ima i izbeljujuća svojstva. Pored njega, ima i hijaluronsku kiselineu i peptide. Može se naći u dobro snabdevenim apotekama ili u online apotekama. Cena joj je oko 2100 rsd.

Darphin hydraskin gel za podočnjake

Ovo je zapravo gel od 15ml koji pruža momentalnu svežinu podočnjacima.

Sadrži ekstrakt krastavca, ekstrakt nara, ekstrakt morskih algi. Hidrira predeo oko očiju, sprečava viseće podočnjake i posvetljuje tamne krugove. Cene je oko 3900 rsd za 15ml.

La roche posay Hydraphase Intense

Ne deluje ciljano na tamne podočnjake, već više na dehidriranu suvu kožu ispod očiju koja visi. Sadrži specijalne fragmente hijaluronske kiseline koji obezbeđuju hidrataciju, ali i kofein koji je tu da poboljša prokrvljenost ovog područja i smanji podočnjake. Cena ove kreme je 1520 rsd za 15ml

Eucerin Aquaporin Active

Aquaporin formule od Eucerina namenjene su hidrataciji kože ali iznutra. Naime, akvaporini su sistem mikrokanala koji transportuje vodu između ćelija. Preparati sa ovom oznakom služe da aktiviraju taj prirodni mehanizam kože. Krema iz ove linije namenena podočnjacima sadrži i ektrakt sladića i azijski gingseng. Cena je 1260 rsd za 15 ml

Bioderma Sensibio Eye gel

Ovo je formula za one sa osetljivom kožom koje najčešće muči nadutost u predelu oko očiju i iritacije. Sadrži Toleridine® formulu koja štiti od spoljašnjih uticaja,  umiruje iritacije i smanjuje nadutost. Cena za 15 ml je oko 1050 rsd.

Apivita Bee Radiant

Ova krema oporavlja umornu kožu oko očiju i uklanja znake premorenosti. Sadrži beli božur i ekstrakt propolisa, ekstrakt jasmina. Smanjuje vidljivost bora i podočnjaka. Cena je 2430 rsd,a količina 15 ml

Avon Anew Dual Eye

U pitanju je dvofazni proizvod sa Protinolom, formulom koja jača 2 tipa kolagena. Kutijica sadrži 2 „kreme“. Jedna je jutarnja i ona je svojevrstan korektor za podočnjake. Druga je večernja i služi za nautralizaciju podočnjaka. Cena ove kutijice je 890 rsd. U njoj je 20 ml kreme ( 2 x 10ml) 

Prevencija je pola posla- ne zaboravite to!

Imali podočnjake ili ne, neophodno je da zaštitite kožu oko očiju kako ne bi počela prerano da stari.

Dakle, nega pre svega!

U tome će vam pomoći kreme sa zaštitnim faktorom.

Sunce lako ošteti osetljivu kožu oko očiju, pa zato redovno nanosite kremu za sunčanje na lice. U redu, ovo tehnički nije krema protiv podočnjaka, ali na neki indirektan način i jeste, zar ne?

Vodite računa da pribavite kremu za sunčanje specijalno namenjenu koži oko očiju, jer redovna krema sa zaštitnim faktorom može biti previše jaka za kožu ovog dela lica.

Pored kreme sa zaštitnim faktorom, možete koristiti i neki serum za lice koji će pomoći koži da se regeneriše i ojača, pa ćete tako sprečiti nastanak podočnjaka.

Napravite sami prirodnu kremu za podočnjake

Ukoliko ste sami svoj majstor (i kozmetičar), evo prilike da se oprobate u pravljenju prirodnih, domaćih krema za podočnjake i bore oko očiju.

Na internetu možete naći velik broj recepata za kremu protiv podočnjaka. Ne samo to, možete saznati i kako da napravite razne maske protiv podočnjaka  koje će vam dodatno pomoći da se rešite podočnjaka. Nije loše da kombinujete različite tretmane.

Mi vam ovde prenosimo tri recepta, a vi možete eksperimentisati sa sastojcima, sada kada znate koje prirodne sastojke treba da tražite u kremi za podočnjake.

 1. Prva krema za podočnjake bazira se na avokadu. On sadrži supstance koje smekšavaju kožu. Ukoliko u kremi iskombinujete avokado sa uljem badema (svega nekoliko kapi), eto prave poslastice za vašu kožu. Ova krema idealan je noćni tretman za vaše podočnjake.
 2. Druga krema, koja može da funkcioniše i kao maska,  za glavni sastojak uzima bademe. Potopite bademe u vodu i ostavite ih da odstoje preko noći. Ujutru ih izgnječite u pastu kojoj dodate nekoliko kapi mleka i eto rešenja za tamne kolutove oko očiju.
 3. Konačno, treća maska uključuje ozbiljniju pripremu, ali zato duže traje. Otopite malo pčelinjeg voska u šerpici. Odvojeno zagrejte maslinovo ulje (ne previše, nećete pržiti svoje podočnjake). Potom pomešajte ove sastojke i dodajte im druge sastojke po želji za koje znate da deluju na podočnjake.

To može biti aloja vera, ali i ulje kamilice, sok od krastavca, ružino ulje ili bilo šta drugo što odgovara vašoj koži.

Ovakve kreme su dobra prva pomoć, ali je uvek bolji izbor neka konkretna kozmetika. Prvo, stavljate je oko očiju, pa treba da bude testirana za takvu upotrebu. Drugo, količina aktivnih sastojaka je znatno veća u kupovnim kremama, zato daju i bolje efekte.

Iskustva sa kremama za podočnjake

Ako i nemate iskustva sa kremom za podočnake, nije strašno, treba da zapamtite samo jedno pravilo: budite nežni. Koža oko očiju je osetljiva, pa je svaki nagao i nesmotren potez može oštetiti.

Počnite nanošenje od unutrašnjeg ugla očiju i lagano utapkajute kremu u kožu, koja zahvata podočnjake, ka spolja. Nemojte previše pritiskati, niti utrljavati kremu.

Za još bolji efekat, iskustva kažu da krema treba da bude hladna, naročito ako hoćete da nestanu kese ispod očiju. Stavite kremu u frižider preko noći, pa je tako hladnu nanesite ujutru i posmatrajte kako delujete odmornije i mlađe.

Kvalitetna krema za podočnjake koja sadrži kvalitetnije sastojke jednostavno mora da bude malo skuplja. Treba li da je stavite u listu želja, ili je to prevara? Da, treba! Kvalitetni sastojci imaju bolje dejstvo koje omogućuju najnovije tehnologije nege lica.

Istina je, uložićete malo više novca, ali ćete bar znati u šta ulažete. A, verujte nam, ulog će vam se vratiti višestruko.