Povećanje grudi krvnom plazmom je sada hit!

Povećanje grudi krvnom plazmom je sada hit!

Povećanje grudi je veoma aktuelna tema proteklih godina, pre svega se misli na povećanje grudi implantima. A da li ste čuli za povećanje grudi krvnom plazmom? Ako vas zanima baš ova metoda, onda ste na pravom mestu. Ovo je jedna daleko jednostavnija i manje bolna metoda od implanata, a za pojedine kategorije grudi, idealna. Zavirite u nastavak teksta i informišite se detaljno o svemu.

Tretman iz naslova, povećanje grudi krvnom plazmom zove se još i PRP tretman. On je osvojio je veliki broj holivudskih zvezda i zato mu se mnoge od njih veoma rado podvrgavaju. Zapravo, smatra se da je Kim Kardašijan i bila inspiracija za razvijanje ove tehnike saniranja povreda, „osvežavanja” lica i pojedinih delova tela, kada je se u javnosti pojavila njena slika sa, kako su ga tada nazvali, vampriskog tretmana lica.

Odjednom je hit postalo upravo to tretiranje krvnom plazmom za koje mnogi lekari tvrde da daje odlične rezultate kod određene kategorije pacijenata. Takođe se tada pojavio i trend uvećanja grudi krvnom plazmom, koji je do danas isprobalo dosta žena.

Ovaj tretman, iako na prvi pogled tako ne izgleda, pošto izaziva šok i nevericu, u stvari spada u bezbolne tretmane uvećanja grudi, tako da, ako niste mrzitelj krvi i dobri su vam osnovni laboratorijski rezultati, možete da porazmislite o svemu ovome.

Šta je krvna plazma?

Iako na pomen krvi, većina ljudi ima negativan odnos, nemojte se uzrujavati. To ne mora da bude nužno loše. Krvna plazma svakako se dobija iz krvi.

Krvna plazma zapravo je žućkasta tečnost i predstavlja rastvor organskih i neorganskih materija.

Krvna plazma se dobija kada se krv stavi u takozvani centrifuga aparat, koji će izdvojiti krvnu plazmu i trombocite. Oni su nam i potrebni jer se u njima nalazi faktor rasta, kao i proteini, hormoni i drugi hranljivi sastojci, koji se ubrzigavaju u grudi i utiču na čvrstinu kože, samim tim i na celokupnu čvrstinu grudi.

U hemijskom smislu, ovaj zahvat nije zahtevan, a s obzirom na to da je učinkovit, nije ni čudo što ga je veliki broj korisnica isprobao.

Njime se grudi ne mogu povećati drastično, ako ste to mislili, onda on nije za vas. On služi da se koža osveži i zategne, zato ga ne morate ponavljati neograničeno, već je dovoljno da se uradi jednom godišnje, za rezultat koji će trajati.

Dobre rezultate daje i Aquafilling za povećanje grudi i atraktivan izgled.

Kako se izvodi povećanje grudi krvnom plazmom?

Pošto smo već objasnili proceduru vađenja krvne plazme iz krvi, sada je red došao na samu implementaciju krvne plazme u grudi. Važno je napomenuti da se za ovaj tretman krv vadi iz ruke (iz vene), kao i prilikom svakog drugog tretmana, odnosno, analize krvi.

Kao što se vađenje krvne plazme treba odigrati u odgovarajućim uslovima i pod nadzorom stručnjaka, tako povećanje grudi krvnom plazmom mora obaviti lekar, stručno lice koje ima adekvatno obrazovanje, licencu i obuku za ovaj tretman.

Krvna plazma se iglom ubrizgava u one delove grudi koje želite da podignete ili uvećate. Te igle nisu velike, već su to iglice koje se koriste za tretman mezoterapije.

Ako ste imali bojazni da će igle biti velike, nemojte se brinuti.

Ova intervencija ne podrazumeva anesteziju. Po želji može biti urađena u lokalnoj anesteziji, za potpunu bezbolnost, ali i bez anestezije, bol je minimalan. Sitnim iglicama ubrizgava se tečnost, to su površinski ubodi, ali ih ima dosta, na razdaljini od jednog centimetra, od uboda, do uboda.

Naravno, ciljaju se oni delovi koji su najugroženiji, odnosno, oni delovi za koje smatrate da treba da budu podignutiji. To, naravno, možete zapaziti vi sami, ali vam lekar u stvari daje savet koje delove grudi na ovaj način možete najefikasnije podići. 

Da li ste znali da postoje i trake za povećanje grudi?

Ceo tretman, pripremni deo, kao i ubrizgavanje krvne plazme iglama, traje oko pola sata, što, priznaćete, zaista nije puno.

Za jednu prosečnu intervenciju vadi se oko 10 ml krvi, iz čega je očekivano da se izvadi 7 do 8 ml krvne plazme koja će biti ubrizgana u grudi.

Ono što je važno napomenuti, to su pregledi koje morate obaviti pre samog tretmana.

  • Pre svega, tu je obavezan specijalistički pregled grudi, onaj redovan, kako biste se uverili da je sa grudima sve u redu dok niste krenuli sa bilo kakvom intervencijom.
  • Druga stvar je krvni pritisak. To znaju i dobrovoljni davaoci krvi, a i oni koji krv daju na uobičajene analize, da se pre svakog ulaska u laboratoriju meri pritisak, koji, ako nije u normali, krv ne može biti izvađena. Dakle, uobičajeno merenje iziskuje standardan pritisak, 120 sa 80.
  • Treće i podjednako važno, podrazumeva se analiza krvi. Masnoća, kao ni šećer, ne smeju biti povišeni, a to se podrazumeva i kada su uobičajeni pregledi u pitanju. Sve dok ne rešite problem sa rezultatima, ne biste mogli ni da izvadite krv za ovu intervenciju. Povećanje grudi krvnom plazmom može se obaviti samo ako je krvna plazma izvađena iz krvi koja nema povišene vrednosti.
  • Četvrta i poslednja stavka, podrazumeva da niste u poslednjih nedelju dana unosili bilo kakve lekove u organizam, naročito brufen i andol, pošto je potrebno da organizam bude očišćen od bilo kakvih lekova, tačnije, krv mora biti pročišćena i sa normalnim rezultatima.

Oporavak od povećanja grudi krvnom plazmom

Kako ovo nije uobičajeni zahvat, odnosno, on ne podrazumeva bolničko lečenje, nema ni očekivanog postoperativnog oporavka.

Iako bockanje iglicama može biti neprijatno, nema potrebe da se zadržavate u bolnici.Vi ste posle ovog zahvata slobodni da odete svojoj kući i sledite instrukcije lekara u pogledu dezinfekcije ubodenih mesta na telu. Već sutradan možete uobičajen nastaviti sa svojim aktivnostima.

Kao što je bilo reči u prethodnim poglavljima, nema anestezije i stresa jer je ova metoda bezbedna i može se raditi bez ovih neprijatnosti. Jedina neprijatnost je krv koju vadite i minimalna krvarenja prilikom samog procesa ubrizgavanja, koje može da bude u manjoj ili većoj meri. I bićete veoma brzo zadovoljne oblikom svojih grudi.

Povećanje grudi krvnom plazmom – rezultati

Pitanje koje se logički nameće je: Da li se rezultati vide odmah? Moramo da vas razočaramo, pošto rezultati nisu odmah vidljivi. Naime, posle smirivanja kože od tretmana, vi primećujete blage promene u veličini grudi, možda je to rezultat i blagog oticanja grudi posle intervencije.

Prave promene dolaze tek kada se plazma veže unutar tela i kada se kolagenske niti, koje daju pravu svežinu i efekat povećanja, razmnože.

To se dešava mesec dana posle tretmana, a još bolje rezultate možete očekivati posle dva ili tri meseca. Pošto su to hemijski procesi u telu, pravi efekat će biti vidljiv tek za određeno vreme.

Dobra vest je da efekat PRP tretmana grudi traje jako dugo, tako da ovo nije jedan od onih tretmana koji morate ponavljati iznova i iznova. Često se postavlja pitanje koliko tretmana treba uraditi da bi efekat bo vidljiv. Dovoljan je jedan, a posle toga na godinu, godinu i po dana, imate konsultacije i eventualne dopune, ako je to potrebno. Naravno, uvek i isključivo javljate se lekaru, koji proverava stanje vaših grudi i daje vam dalje smernice.

Rekli smo da je ovo rešenje odlično ako se plašite da idete „pod nož”. Ako se plašite i igle, a niste baš ravnodušni ni na pojavu krvi, verovatno mislite kako za vas nema nade da ćete nekada imati veće grudi. Niste u pravu. 

Postoji potpuno bezbolan način da vaše grudi budu uvećane. Dragica je oduševljena rezultatima. Ne samo da je bezbolno, nego je čak i prijatno i sasvim prirodno. I vi možete podići grudi na način na koji je ona to uradila. Zanima vas kako? Pročitajte ovo lično iskustvo: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Pored toga, možete isprobati i još jednu mazalicu, premda ne toliko efikasnu –  vazelin za grudi.

Kome je namenjen PRP tretman grudi?

Ovde, takođe, postoje ograničenja, tako da ćemo pobrojati one kategorije kojima se preporučuje da se podvrgnu baš povećanju grudi krvnom plazmom, a ne nekom drugom tretmanu.

  • Preporučuje se osobama koje već imaju ugrađene implante, pa im se dešava da se koža rastegla usled težine ili je došlo do asimetrije usled pritiska na dojku ili usled nekih drugih faktora.Pošto su ovi problemi uobičajeni ako ste radili korekciju grudi, da je ne biste ponavljali, pošto ona sa sobom nosi teži oporavak i malo veće rizike, onda je povećanje grudi krvnom plazmom idealno za vas jer će podići grudi baš na onim mestima gde vam to odgovara. Krvna plazma se ubrizgava ciljano, tako da ćete rešiti svoju asimetriju. Pri tom, jedna intervencija ne smeta drugoj, smete povećanje krvnom plazmom raditi posle ugrađivanja implantata.
  • Ako su vam grudi pale usled dojenja, onda je takođe uvećanje grudi krvnom plazmom za vas. Pod pretpostavkom da su vaše grudi prirodno velike i lepe, ali su malo pale usled dojenja, preporučujemo vam da svoj dekolte ulepšate upravo ovom metodom.I stručnjaci ženama čije grudi imaju problema upravo sa gravitacijom, preporučuju da se koža malo zategne, a time će i grudi dobiti na volumenu, pa će čitava figura delovati mnogo bolje.
  • Tretman povećanja grudi krvnom plazmom preporučuje se i onim ženama koje imaju prirodnu asimetriju grudi, jednu dojku izrazito podignitiju i veću od druge (znamo da je minimalna asimetrija uobičajena, ovde mislimo na neku koja izlazi iz tih okvira).

Ako to predstavlja bilo koji vid kompleksa ili ometa u svakodnevnom funkcionisanju (na primer, ne stoje vam sve stvari podjednako dobro), onda ova intervencija apsolutno jeste za vas.

Ova intervencija nije za vas ako:

  • želite drastično veće grudi od onih koje trenutno imate. Ova intervencija pomaže u zatezanju i podizanju, a može povećati grudi za jedan broj. Ako su vaša očekivanja veća od toga, potražite neki drugi način za uvećavanje. 
  • grudi su vam opale i smanjile se usled starosti. Neće biti dovoljno dobrog efekta za vas. Neće biti dovoljno rastegljivih vlakana u vašoj koži koja bi doprinela da se grudi povećaju i očvrsnu. 

Pomenuli smo kreme za grudi kao najneinvanzivniji metod. Potražite ih, možda one budu baš za vas. A proverite i da li tablete za povećanje grudi stvarno deluju?

Cena povećanja grudi krvnom plazmom

Tretman povećanja grudi krvnom plazmom obavlja se samo u specijalizovanim klinikama i njegova cena je oko 15 000 dinara. Možete naići na neki popust, a možda ćete na nekim renomiranijim mestima naći cenu koja je malo jača od ove.

S obzirom na efekat koji traje dugo, razmislite da li se isplati.

Iskustva

Kako je već veliki broj onih koji su upoznati sa ovim tretmanom, brojna iskustva su tu. Prenećemo vam neka od njih.

Lela

Prilikom uobičajenog ginekološkog pregleda, posle prvobitne zabrinutosti za stanje mojih grudi, misleći da se radi o nekom oboljenju, lekar je konstatovao da se radi isključivo o asimetriji, koja je, bar ja tako mislim, sa godinama postajala sve izraženija.

Uradila sam jedan tretman pre tri godine i jako sam zadovoljna. Grudi su mi, ne samo jednake, nego su zategnutije i čvršće. Žao mi je što ranije nisam znala za ovako nešto.

Milica

Iako mi je lekar preporučio, nisam se osmelila na ovaj tretman. Za mene je to nekako strašno. Gledala sam slike na internetu i sumnjam da je tako bezbolno kao što govore. Imam jako velike, a opuštene grudi. Iako mi smeta njihov oblik, odlučila sam se za kreme koje podižu dekolte, a prilagodila sam i ishranu ovom problemu. Javljam uskoro utiske.

Una

Da, da i da. Posle troje dece, moje grudi su jednostavno usahle. Bila sam očajna, a i moj muž. Posle jednog tretmana, razlika je očigledna. Redovno idem na preglede i sledim uputstva lekara. Nisam bila za klasične silikone, mada sam i o toj opciji neko vreme razmišljala, a onda sam naišla na ovo. Pomenula doktoru i voila! Sada sam više nego zadovoljna. Samo odaverite prave lekare i prepustite se!

Nadamo se da će vam ova iskustva pomoći u odluci. Svoja razmišljanja i iskustva na ovu temu, ostavite nam slobodno u komentarima. Radi smo da ih objavimo u nekom od narednih tekstova.

Podsetnik

Iako je estetika grudi veoma važna za nas žene, nemojte dozvoliti da ona bude ispred zdravlja i redovnih  pregleda. Svaka intervencija ovog tipa, bilo da je povećanje grudi krvnom plazmom ili neki drugi način, iziskuje pregled.

Ne zaboravite da uradite samopregled dojki čak i kada ste kod kuće, a redovna mamografija je obavezna za žene koje su prošle 50. godinu. Zdravlje grudi, pa tek onda izgled i lepota. Dvadeset prvi vek je, možemo da imamo i jedno i drugo. Iskoristimo prednosti vremena u kome živimo.