Sprej za raščešljavanje kose, lista najboljih!

Sprej za raščešljavanje kose, lista najboljih!

Koji je najbolji sprej za raščešljavanje kose? Čime se voditi pri kupovini? Kako se koristi pravilno? Odgovori na sva ova pitanja su u ovom tekstu.

Ako ga još niste kupile i isprobale,  na ste dobrom mestu da se sa njim dobro upoznate i vidite kakve koristi vam može doneti, naročito ako imate kosu koja se lako mrsi i teško raščešljava. Taj mali, čarobni preparat, sprej za raščešljavanje kose, može vas spasiti.

Šta je sprej za raščešljavanje kose?

U pitanju je preparat koji se raspršivačem nanosi nakon svakog pranja kose, radi lakšeg i bržeg ispravljanja vlasi. Njime omogućavate svojoj kosi da se ne mrsi kao ranije i češljanje postaje neverovatno uživanje.

Ono što je kod ovog preparata dobro, jeste to što se može nanositi na kosu koja je i mokra i suva i apsolutno ne postoji nijedna kontraindikacija za njegovu primenu.

Sprej za raščešljavanje je odličan saveznik za zaštitu dlake od pucanja i oštećenja do kog dolazi nepravilnim češljanjem, naročito mokre kose. Kada se kosa umrsi, pramenovi se zavežu jedan za drugi, a dlaka puca i nastaje vidno oštećenje kose. Dok je kosa mokra, ona se dodatno rasteže i lomi. Kosa nakon sušenja ostaje pokidana i okrzana, a to je ono što svaka od nas najmanje želi. Još ako je plava, zaista može da deluje tragično.

Kada napraskate sprej nakon pranja, primetićete kako je dlaka punija celom dužinom i da četka klizi bez zaglavljivanja. Kosa dobija oblik kakav upravo vi zamislite i postaje sjajnija na oko. Ono što je još bolje, dlaka dobija dubinsku hidrataciju i pravilnu negu.

Nije loše, zar ne?

Hajmo dalje, da vidimo šta nam još sprej za raščešljavanje kose nudi.

Kako on funkcioniše?

Sprej za kosu za lakše raščešljavanje je tu da vam pomogne da bez mnogo muke uklonite čvoriće zamršene kose nakon pranja, ili kada je kosa suva, a previše se umrsi.

Funkcioniše tako što opusti dlaku, omekša je i čini lako hidrantnom i savitljivom. Takva kosa se teže lomi, a lakše češlja.

Ne zateže prilikom prolaska češljem po kosi, već savršeno prstima možete osetiti tu mekoću i blistavost.

raščešljavanje kose sprejom

Nakon nanošenja spreja, provlačenjem češlja kroz kosu, primetićete da se pramenovi sami stapaju jedan u drugi i da se dlaka ne kida, ne oštećuje i ne lomi. Ako ga nanosite posle svakog pranja, omogućićete vašoj kosi pravilnu negu i poboljšati kvalitet same dlake. Dobićete punoću. volumen i sjaj.

Za potpuniji efekat, birajte one na prirodnoj osnovi, kako bi kosu ishranili na najbolji mogući način. Ako ne znate na šta treba da obratite pažnju, mi ćemo vam reći.

Uobičajeni sastav spreja za raščešljavanje kose

Sastav spreja za lakše raščešljavanje kose zavisi od toga kom tipu kose je namenjen. Primera radi, ne može isti sprej da koristi neko ko ima masni tip i onaj ko ima suvi tip kose.

 

Prema tipu kose i radi selekcija preparata, a ono što je zajedničko  za sve tipove je upravo ovo:

 • destilovana voda
 • tečni glicerin
 • eterično ulje
 • neko biljno ulje u zavisnosti od problematike kose

Sprej za raščešljavanje ne morate nužno koristiti samo u te svrhe. On se preporučuje za upotrebu osobama kojima je kosa oštećena na bilo koji način, a to podrazumeva da su krajevi ispucali i suvi, da je kosa beživotna i bez sjaja. Koristi se i za oblikovanje kose i za smanjenje elektriciteta kod neukrotivih vlasi. Ovaj preparat se preporučuje i osobama sa dobrim kvalitetom kose, koje žele da taj efekat i sačuvaju.

Kome je namenjen sprej?

Već pomenusno iznad, ne postoji neka određena granica koja nam lako može reći kome je namenjen, a kome nije. Ovaj sprej koriste i deca i odrasli, ali i starije osobe.

Najpre ga moraju upotrebljavati osobe koje imaju slabu i tanku kosu koja se lako mrsi. Kosa koja je tanka i oštećena, podložnija je kidanju i češćem pucanju za 50% višeod kose koja je boljeg kvaliteta i jačeg prirodnog sastava.

U ovom slučaju, nega kose je ključni momenat koji igra važnu ulogu. Što je kosa negovanija, tj jačeg kvaliteta, manje će se mrsiti, pucati i neće joj biti neophodan nikakav sprej. Kontinuirana nega kose blagim prirodnim sredstvima, koji dlaci donose ono najbolje, učiniće je lepom i na izgled i na dodir. Ključ negovanog izgleda vaše kose leži u pravilnoj nezi i odabiru adekvatnih preparata za negu. Svi tretmani ili kojekakvo stilizovanje kose, poput peglanja, feniranja, kovrdzanja, dovode do većeg ili manjeg njenog oštećenja.

Slađana je neko upravo ko nije bio umeren u tim stvarima. Imala je prelepu dugu kosu koju je isuviše često tretirala različitim tretmanima i blago rečeno je upropastila. Od duge, svilene kose, na kojoj bi joj svi pozavideli, dovela je sebe u situaciju da joj kosa izgleda kao slama. Taman je bila na korak od toga da odustane od svega i ošiša je , pojavilo se nešto što joj je ulilo nadu i rešila je mu ukaže svoje poverenje. Nećete verovati da je ona nekad imala problem sa svojoj kosom. Kosa joj je sada fantastična, mekana, duga i sjajna. Ako želite da i vaša kosa izgleda tako, pročitajte njenu priču ovde: https://minutzamene.com/pobedila-sam-perut-i-opadanje-kose/

Mi nećemo dozvoliti da nam kosa propadne kada znamo da možemo sprečiti kidanje vlasi.

Kako se koristi sprej za raščešljavanje kose?

Redovna upotreba spreja za raščešljavanje je važnija od pravilne. Ustvari, nema tu striktnog pravila kako se koristi.

Istini na volju, bolje i efektnije je ako ga koristite na mokru, poluprosušenu kosu peškirom.

Time dobijate punoću, sjaj i volumen. Možete ga naprskati i po suvim delovima kose, ali će je sprej dodatno ukvasiti i možda otežati češljanje.

sprej za kosu za lakše raščešljavanje

Kada završite pranje kose, umotajte kosu u peškir i sačekajte 15-ak minuta da se kosa dobro ocedi od viška vode. Uzmite bocu sa rašpršivačem i poprskajte celom dužinom kose, ali ne oko temena. Sasvim je dovoljno da zahvatite viseće delove, jer su i ti tzv krajevi najviše oštećeni i najviše muke stvaraju prilikom češljanja.

Zatim dobro rastresite kosu i lagano prstima prođite kroz nju, da ovlaš razmrsite najumršenije delove. Koristite češalj sa širokim zupcima i lagano krenite u raščešljavanje. I sami ćete se iznenaditi kako lagano i glatko prolazi kroz kosu. Ako, pak zapne negde, naprskajte još malo spreja na to mesto i nastavite sa češljanjem.

Kada završite sa češljanjem, ostavite kosu da se polako i temeljno sama osuši na prirodnoj temperaturi.

Sprej za raščešljavanje za decu

Češljanje dece uvek je nekako povezano sa stresom, zato što ona nikada ne mogu da budu mirna dok se ceo postupak ne završi. Da stvar bude teža, kod devojčica koje imaju izrazito dugu kosu, često dolazi do pojačanog mršenja i čupanja kose, prilikom češljanja.

Na sreću, danas taj postupak ne mora nužno biti toliko iscrpan i težak, zato što postoje specijalno formulisani preparati za lakše raščešljavanje kose kod dece. Oni su blagog sastava, ne sadrže sulfate, silikone i ostale štetne sastojke i hemikalije koje dodatno oštećuju kosu, već su prilagođeni upravo ovoj populaciji. Prepoznaćete ih po tome što se na njihovoj ambalaži uglavnom nalazi neki animacioni lik iz popularnog crtanog filma. Uz njih, češljanje se dosta lakše izvodi i manje vremena iziskuje.

Ovo je zaista nešto što vredi probati i što vam u velikoj meri olakšava stvar. Mnoge mame se odlučuju za varijantu da same izrade proizvod za svoje dete, jer tada otklanjaju sumnju u njihovu delotvornost, odnosno štetnost. Sprej za raščešljavanje itekako možete same da napravite kod kuće, i za vas i za vašu dečicu. Evo par praktičnih recepata.

Kako napraviti sprej za raščešljavanje kose?

Ukoliko pripadate onoj grupi ljudi koja mnogo voli da mućka i eksperimentiše sa prirodnim sastojcima zarad lepote i zdravlja, ovi recepti su savršeni za vas.

Recept kako da napravite sprej za raščešljavanje za odrasle:

 •  4 kašike destilovane vode
 • 1 kašika tečnog glicerina
 • 4 kašike kokosovog ulja
 • 4 kašike ricinusovog ulja
 • 4 kašike eteričnog ulja mente
 • prazna boca sa rašpršivačem

Sve ove sastojke zajedno pomešajte i dobro promućkajte, da bi se svi sastojci dobro sjedinili. Vaš sprej je spreman i možete ga koristiti nakon svakog pranja.

Izabrali smo baš ovaj, zato što su mu svi sastojci potpuno prirodni i kao takvi, dodatno hrane i jačaju dlaku. Uživajte u njemu.

Recept za sprej za raščešljavanje kose kod dece:

 • 2-3 kašike čaja korena belog sleza
 • polovina šolje destilovane vode, oko 100ml
 • 5 kapi eteričnog ulja čejevca
 • 2 kašike regeneratora
 • prazna bočica sa rašpršivačem

Postupak je isti. Sve dobro promućkajte i sprej je spreman za upotrebu.

Problem sa ovim sprejevima je što moraju često da se spremaju, jer nemaju konzervanse i rok trajanja im je kratak. Zato, kad sve saberete i oduzmete, najbolje da kupite gotov sprej. Evo i preporuka najboljih.

Najbolji sprej za raščešljavanje kose

Naše tržište je zaista prepuno svakavih brendova i preparata koji nude brojne benefite po kosu. Mi smo izdvojili samo neke od njih, tačnije one koji su se pokazali najboljima.

Revlasin serum za kosu

Po nama najbolji izbor, jer uvek favorizujemo kozmetika koja je na biljnoj bazi. Revlasin serum je deo istoimenog seta za kosu. U pitanju je dvofazni serum bogat prirodnim uljima, aminokiselinama a bez silikona, već sa prirodnim zamenom za iste. Neguje i pomaže da se kosa odmrsi.

Gliss sprej za raščešljavanje kose

Prijatnog mirisa i boje, lako se raspršuje, a kosa nakon njega savršeno lako raščešljava. Dostupan u više boja i za različite namene, sve u svrhu poboljšanja kvaliteta vaše kose. Sadrži hidrolizovani keratin koji oporavlja oštećen keratin na kosi. Mana mu je što su mu glavni adut ipak silikoni.

Avon sprej

Avon preparati su svoje mesto na vodećoj listi na tržištu zauzeli upravo zbog kvaliteta svojih proizvoda. Jedan od takvih je sigurno i karakteristični sprej za lakše češljanje kose na bazi kajsije i shea putera. Osim što kosa nakon njega savršeno miriše, ona je i puna volumena i puna sjaja.

Balea sprej

Upravo ova kolekcija sadrži liniju za vaše klince i klinceze. Dm-ov proizvod koji je poo ceni jako pristupačan, a po kvalitetu jedan od vodećih. Na vama je da ga isprobate i sami donesete sud o tome.

Loreal sprej

Ovaj eliksir ima dvostruko delovanje po kosu. Omogućava lakše raščešljavanje, uglačava vrhove i štiti kosu. Pakovanje je 200ml, traje prilično dugo. Sadrži ceramide i prokeratin.

Revlon sprej

Kod ove marke je karakteristično to što ima višenamenske preparate za kosu i nijedan od njih nema samo jednu funkciju. Najpoznatiji je serum koji Revlon Uniq one koji bukvalno ima 10 funkcija u jednoj bočici. Sadrži aminokiseline svile, a za manu mu ipak uzimamo to što sadrži parabene i silikone.

Alternativa spreju za raščešljavanje

Ono što vašoj kosi može pomoći, a što ujedno svaka kosi voli, jeste redovna i pravilna nega. Samo zdrava kosa je i lepa kosa i ona odiše svežinom, sjajem i volumenom.

Da biste joj pružili odgovarajuću negu, nije vam potrebno da se podvrgnete kojekakvim skupim tretmanima, već da kosu tretirate same kod kuće. Za tu namenu, birajte preparate na prirodnoj bazi, koji neće kosu dodatno oštetiti i narušiti joj izgled i kvalitet.

Vlasilan šampon je za tu namenu fenomanalan izbor, jer sadrži sve ono što vam je neophodno da vašoj kosi pružite kako bi dubinski bila nahranjena, vidljivo zdrava i lepa .

 

Odlučite se za zdraviju varijantu i svojoj kosi obezbedite prirodnu negu, kakvu i zaslužuje.

Cena sprejeva za lakše češljanje kose i gde ih kupiti?

Cene su vrlo promenljive, u zavisnosti od toga koji brend birate. Ako se odlučite za kupovnu varijantu, cene se kreću od 500 do 1800, 2000 dinara. 

Sprej za raščešljavnje kose možete kupiti u svim bolje snabdevenim apotekama i prafimerijama, kao i drogerijama.

Iskustva sa sprejem za raščešljavanje kose

Iskustva najbolje možete čuti i usvojiti upravo od ljudi koji sprej dugo koriste i dobro poznaju njegovo delovanje. Do sada, još ni od koga nismo čuli da je nezadovoljan rezultatima koje postiže zahvaljujući spreju za lakše raščešljavanje.

Svi oni govore u njegovu korist i kažu da ne mogu da zamisle kako bi izgledalo češljanje kose, a da prethodno ne naprskaju sprej. U stvari, neki čak i znaju, jer se sećaju kako je to čupanje kose ranije bilo. Sada je to daleka prošlost, od kada kosite sprej za lakše raščešljavanje kose.

Vama ostaje da se i sami uverite u sve dobrobiti koje sprej za raščešljavanje donosi. Kupite sebi jednu bočicu čisto radi probe i sigurni smo da ćete biti oduševljeni.