Preparati protiv celulita – sve na jednom mestu!

Preparati protiv celulita – sve na jednom mestu!

Preparati protiv celulita su ti zaista potrebni! Oni će pomoći da se nedostaci otklone, a tvoje telo oblikuje. Nisu svi isti. Evo koji su najbolji.

Naročito u vreme kada se bliži letnji period, ali i tokom čitave godine, žene veoma vode računa o izgledu svog tela. Aktuelne su dijete pred more, razne vrste restrikcija koje isključuju ugljene hidrate i belo brašno. Ipak, čak i kada se kilaža drastično smanji, to nije garancija da će telo biti oblikovano onako kako želimo.

U tome nam mogu pomoći vežbe za zatezanje tela i fizička aktivnost. Ona je veoma važna tokom cele godine. Ne samo da utiče na fizički izgled, ona utiče i na mentalno stanje svakoga od nas. Pomaže nam da se bolje izborimo sa stresovima i da opušteniji plovimo kroz svakodnevne obaveze.

Ipak, neke od najvažnijih masnoća neće biti uklonjene ni najupornijim vežbanjem. Te masnoće, žene naročito znaju, ostaju na telu i ponekad nas muče godinama. Poznate su kao celulit.

Preparati protiv celulita i njihova uloga

Pomenuli smo da, ako želimo da se otarasimo višaka sa tela, moramo napasti sa svih strana. Ipak, potrebno je da taj završni deo bude efikasan jer je to detalj koji menja suštinu stvari. Upravo tu na scenu stupaju razni proizvodi.

Preparati protiv celulita napravljeni su tako da njihovi sastojci prodiru u donje slojeve kože. Celulit se vidi na površini. Međutim, on se u stvari nalazi u tom potkožnom delu i zato je teško otarasiti ga se.

Sastojci dobrih preparata vlaže kožu, prodiru u donje slojeve i bave se razgrađivanjem masnoća. One se putem detoksikacije izbacuju iz tela. Nekada je to znojenje, nekada izlučevine.

To i jeste razlog zašto se paralelno sa mazanjem anticelulit preparata preporučuje bavljenje fizičkom aktivnošću i ispijanje većih količina vode tokom dana. Anticelulit masaže su takođe dobar tretman protiv celulita. Naravno, ne možemo svi da ih priuštimo u salonu. Preparate možemo. Neki su veoma pristupačni. Što je najvažnije od svega, veoma je komotno koristiti ih.

Rezultat je mekana i zategnuta koža, koja nema problema. Samo je potrebno pronaći odgovarajuća sredstva, koja će na pravi način negovati kožu i stvar je rešena.

Mnogo je vrsta  celulita i nema žene koja se sa nekom od njih nije susrela.

Čak i one za koje mislimo da su „bogomdane”, rođene lepe, bez ikakvog truda zgodne, i te kako muče muku sa njim. Jedna od njih je i Goca Tržan, naša poznata pevačica. Ona je bila toliko dobra da sa svima nama, „običnim smrtnicama”, podeli svoje male tajne savršene kože bez celulita. Nije dovoljno smanjiti hranu i vežbati, potrebna su dodatna sredstva da učvrste i zategnu kožu. Koja? Pročitajte njen trik na ovom linku: https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

A sada, kada smo demistifikovali sliku o poznatim ženama i shvatili da i njima treba pomoć, vreme je da pomoć i same nađemo. Idemo!

Najbolji preparati protiv celulita

Shvatili ste da ćemo se ovde baviti spiskom najboljih preparata koje možemo pronaći protiv celulita. Zato pogledajte našu listu. Potrudili smo se da uzmemo u obzir sve važne stvari koje vas mogu u toj oblasti interesovati i napravili smo za vas mali vodič kroz ovu vrstu proizvoda. Pročitajte ga pre odluke o kupovini.

anticelulit preparati

Postoje razni oblici anticelulit preparata: kreme, gelovi, serumi, obloge, pilinzi.

Sve njih sabrali smo vam nam jednom mestu.

Anticelulit gelovi

Smatramo ih najboljim preparatima protiv celulita, zato smo ih i pozicionirali na visoko prvo mesto. Razloga za to je pregršt.

Gelovi su odlični za nanošenje u bilo koje doba dana. Oni se lako razmazuju i brzo se suše, tako da nema dosadnog čekanja, čak ni ujutru.

Većina njih je napravljena tako da hladi, što daje poseban osećaj prijatnosti na koži. Ima i onih koji greju i koji ne prijaju svima, pa birajte u skladu sa svoji potrebama.

Naravno, so obzirom da je poenta da koža upije proizvod, onda što prirodniji preparat, to je bolje. Takvi su  neškodljivi, sa mnogo biljnih, aktivnih sastojaka, koji prodiru duboko i veoma brzo vas oslobađaju celulita.

Koji su najbolji? 

Prvi koji izdvajamo je  Celuleks. Napravljen je na bazi ekstrakta bršljana , divljeg kestena, kore hrasta,  mente i arnike. To su savršeno uklopljeni sastojci u formulu koja efikasno prodire u donje slojeve kože, tamo gde je celulit nataložen. Prirodan je preparat, lako se razmazuje i ne ostavlja masne tragove. Hiljade zadovoljnih korisnika svedoči o njegovim fantastičnim svojstvima. Može se naručiti samo preko interneta.

Takođe jedan od boljih i reklamiranijih je Krauterhof, anticelulit gel koji se može nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci. Ima u sebi mentu, kofein, ruzmarin, pantenol i ulje limunive trave. Zahvaljujući menti hladi i pruža osvežavajući osećaj na koži. Nemojte ga pomešati sa nekim drugim gelovima iz iste linije koji zagrevaju kožu.

Jedan od prepoznatljivijih je svakako Thiomucase gel protiv celulita. Nabavlja se u apoteci i pripada grupi lekova. Razmekšava vlakna kolagena u vezivnom tkivu i tako rešava probleme sa celulitom. Ima u sebi supstancu mukopolisaharidazu koja spada u veoma jaka sredstva. Neki ga ne vole upravo zbog te jačine jer se „oseća na koži”.

Još jednom, dajemo prednost gelovima protiv celulita, zbog njihove fantastične strukture i lakog nanošenja.

A postoji i ovo…

Kreme protiv celulita

Veoma su popularne i rado korišćene i kreme protiv celulita. Ovoga puta stavljamo ih na drugo mesto.Razlog za to je praktične prirode.

Kreme za celulit su ponekad veoma masne i nisu pogodne za jutarnje i dnevno nanošenje.

Svaki se preparat za celulit nanosi na čistu kožu, dakle, posle tuširanja. Uveče sa kremama možete biti veoma komotni, ali zato ujutru može postojati poteškoća sa razmazivanjem i umasiravanjem. Zapravo, sve njih treba nekom vrstom limfne drenaže umasirati u kožu. Koliko vremena imamo za tako nešto? Mogu biti odlične za neke kućne spa momente, tako da nije zgoreg imati ih u kući.

Svojevremeno smo napisali tekst 6 najboljih krema protiv celulita, koji možete pročitati.

Sada ćemo se pozabaviti jednom za koju smatramo da spada u bolje. To je Guam fango hladna krema protiv celulita.

Ona je namenjena vodenom, adipoznom i fibroznom – dakle, svim vrstama celulita. Sprečava zadržavanje vode u tkivima. Ovo može biti jedan od većih problema koji uzrokuje nadutost.

Guam fango kremu čine okeanske alge, plava glina, bršljan, centella, kofein, breza i mentol. Možete je nabaviti preko interneta.

Melemi protiv celulita

Melemima nazivamo uglavnom ručno napravljene preparate koji nam mogu pomoći da se rešimo pojedinih problema. Protiv celulita možemo koristiti jedan preparat koji se nabavlja uglavnom u prodavnicama zdrave hrane. Zove se plava glina protiv celulita.

Ova sedimentna stena kupuje se u prahu. Sadrži u sebi gvožđe, srebro, magnezijum, kalcijum, fosfor, cink, bakar, aluminijum. Ovi minerali važni su za zdravlje kože i za njeno pročišćavanje.

Njeno korišćenje nije baš jednostavno. Ovaj melem pravi se sa mlakom vodom. Pomešaju se glina i voda da bi se dobila kremasta masa. Zatim se one nanesu kao obloga i tako stoje neko određeno vreme, dok ne odreaguju u dodiru sa kožom.

Najbolje je uviti ovu masu celofanom i da ona tako odstoji. Posle toga obavezno je tuširanje. U tom smislu spada u komplikovanija sredstva. Možete je koristiti povremeno, kada imate malo više vremena za sebe i kada želite posve prirodno sredstvo za kožu.

Pored toga možete isprobati i meleme koji se koriste po salonima kao što je blato protiv celulita.

Ulja protiv celulita

Ima mnogo prirodnih ulja koje možemo upotrebiti protiv celulita. Ipak, što se tiče kupovnih ulja, nevelik je broj onih koje možemo preporučiti. Pre konkretne preporuke, reč-dve o koncepciji ulja kao takvoj.

Uljana struktura je na neki način veoma komotna za korišćenje, jer se lako razmazuje, ali se teže upija. Oni koji se bave anticelulit masažama vole ulja i kažu da su potrebna. Ipak, za kućnu upotrebu ne spadaju u praktične stvari. Na prvom mestu jer se nameštaj i stvari lako flekaju.

Bršljan ulje za celulit spade u poznatija. Lako se nabavlja, ima ga u drogerijama i bolje snabdevenim apotekama.Triterpenoid C je sastavni deo bršljana koji stimuliše kožu i podstiče razaranje masnih ćelija. Ona tada lakše upija ostale aktvine sastojke koji se nalaze u ulju. Zato je veoma koristan. Slično kao i sa uljem breze.

Kao i druga, i ovo ulje karakteriše ne tako velika moć upijanja. Najbolje ga je umasiravati neko vreme u kožu. Naravno, potrebno je tome posvetiti određeno vreme.

Neki od ručnih masažera veoma su pogodni za ovu priliku, pa se može uraditi i takozvana maderoterapija tela. Dakle, bilo da imate drvene masažere, rukavicu  ili plastični masažer, možete ga lepo upotrebiti u kombinaciji sa ovim uljem.

Pazite da ne uflekate odeću i nameštaj. Najbolje je da to radite u kupatilu, odmah posle tuširanja, kako biste izbegli fleke.

Serumi protiv celulita

Možda ste manje upoznati, ali postoji kategorija seruma koji se bave problemima sa celulitom.

Oni su ređe strukture, nanose se na kožu posle tuširanja. Brže se upijaju uodnosu na kreme i ulja, a mana im je što ne ostavljaju na koži finu podlogu, već je pomalo isušuju.

Evelin slim extreme serum protiv celulita može se nabaviti u bolje snabdevenim apotekama. Namenjen je za mazanje na kritične zone, sa efektom zagrevanja tih delova. Nije pogodan za letnji period, budući da zagreva kožu, a nije za preporuku onima koji imaju proširene vene, pa imajte to na umu pre kupovine.

Prirodni preparati protiv celulita

Ako se pitate kako se prirodnim putem otarasiti celulita i za to imamo odgovor. Naravno, neka od sredstava možemo mazati, a neka su čak namenjena za ispijanje, kako bi se celulit otklonio iznutra.

Krenućemo upravo od njih.

  • Voda za celulit je već dugo vremena jedan od najpominjanijih načina. Vodu svakako treba piti. U vreme kada se intenzivno borimo sa celulitom, količina vode i izlučivanje treba da budu još veći. Samim tim, ako ne znate kako, krenite od toga što ćete piti više od 8 čaša vode tokom dana.
  • Još jedan napitak koji je odlično konzumirati i za mršavljenje i za celulit, zove se zeleni čaj. Njegove prednosti ogledaju se u detoksikaciji organizma. Zato ova dva napitka, vodu i zeleni čaj, možete konzumirati do mile volje.
  • Đumbir je takođe veoma dobar za celulit. Najbolje je iscediti ga u nekom sokovniku i piti pomešanog sa vodom.
  • Gotu kola, azijska biljka, takođe je dobra. Konzumira se u vidu čaja ili je sastavni deo krema.
  • Brojni su čajevi protiv celulita koji se preporučuju. Ako treba da izdvojimo, neka to bude čaj od kukuruzne svile.

Što se mazanja tiče, dobro se pokazalo kokosovo ulje za celulit. Zapravo, nema segmenta u kome kokosovo ulje ne briljira, pa je to slučaj i ovde. Uklanja mrtve ćelije, a onda se uvlači u pore. Kožu čini baršunastom i mekom. Najbolje je upotrebiti ga sa nekim masažerom.

Pročitajte: Masažer za celulit kao saveznik na putu do glatke kože

Domaći preparati protiv celulita

Ako ste dovoljno maštoviti, možete napraviti veliki broj anticelulit preparata i u kućnoj radinosti. Potrebno je malo slobodnog vremena i strpljenja za tako nešto.

Jednu od stvari koja je odlična za celulit sigurno imate kod kuće i koristite je. To je kafa.

Zrna kafe mogu poslužiti kao odličan piling u kućnim uslovima.

Potrebno je samo da uzmete 2 kašičice kafe, 1 kašičicu smeđeg šećera i 1 kašiku maslinovog ulja.

Mešavinom dobijate odličan piling koji treba da koristite dok ste u tuš kabini. Što duže traje trljanje, to je bolje. Kofein je odličan za celulit. Posle toga temeljno isperite te delove.

Još jedan domaći piling takođe je veoma lako napraviti,a ima izuzetan učinak za otklanjanje mrtve kože. To je piling od ulja i šećera.

Što se tiče ulja, možete upotrebiti maslinovo, kokosovo, čak i bejbi ulje. Potrebno je sipati 3 kašičice šećera i 1 kašiku ulja. Dobijenom smesom masirajte pred tuširanje delove tela zahvaćene celulitom. Šećer će fino otkloniti mrtve ćelije kože, a ulje lepo iznegovati i ostaviti zaštitni film.

Kada ih isperete, ne morate nanositi kremu jer je koža već istretirana uljem.

Ovi prirodni priparavci nisu loši, ali je najbolje kupiti prirodni prepatarat koji ima  izolovane aktivne sastojke u većoj koncentraciji. To znači da deluju i prave razliku.

Preparati protiv celulita u toku trudnoće

Jedan od najkritičnijih perioda, kada se celulit pojavljuje, jeste trudnoća. Stres, hormoni, ishrana, sve to utiče na pojavu pomorandžine kore.

U trudnoći treba biti posebno obazriv jer ne dolaze u obzir bilo kakvi preparati protiv celulita.

Možete koristiti samo i isključivo one bazirane na prirodnim sastojcima. Biljna sredstva su ovde i te kako važna. Iako želimo da izgledamo dobro, ne želimo da naškodimo bebi.

U tom smislu se preporučuju i sve vrste prirodnih pilinga, što za celulit, što za strije, koje su takođe veliki problem u ovom periodu.

Sa masažama treba biti obazriv. Smeju se do sedmog meseca masirati delovi koji nisu stomak. Posle toga, najbolje je do porođaja zaboraviti na masaže, a onda im se kasnije vratiti. Prilikom masaža izbacuju se i neke vrste toksina, što nije dobro dok je beba u stomaku.

Sve u svemu, ovo je jedan od najlepših, ali i stresnijih perioda života. Sve što se nalazi na koži dospeva u krvotok, pa zato ne smemo mazati bilo kakve stvari.

O preparatima protiv celulita za kraj

Nadamo se da smo pomogli u odabiru preparata protiv celulita. Potrebe i navike su individualne. Iako imamo favorite, od vas zavisi šta ćete upotrebiti u ove svrhe. Pročešljajte sve ponuđeno i sami odlučite koje vrste preparata odgovaraju baš vama.

Možda se dvoumite koji kupiti, ali se nemojte dvoumiti da li da kupite. Za brži prolazak celuita treba svakodnevna nega, a za nju – preparat.

Samo tako ćete moći da se oslobodite celulita.