Brazilska maderoterapija u borbi sa celulitom!

Brazilska maderoterapija u borbi sa celulitom!

Šta je to brazilska maderoterapija i po čemu se razlijuje od obične? Još uvek niste informisani? Bićemo vaši vodiči i otkriti vam sve detalje!

Borba sa dosadnim i poprilično upornim celulitom ume nekada da potraje. Naravno da se trudimo i pucamo iz svih oružja, ali ponekad to nije dovoljno. Zato treba posegnuti za proverenim stvarima. Da li je ta proverena stvar brazilska maderoterapija? Hajde da saznamo!

U otklanjanju celulita nikada nije suvišna nijedna masaža – ona samo može da prija, nikako da odmogne. Naravno, tu su i razne mazalice koje će uticati na to da situacija sa pomorandžinom korom bude bolja. Ne treba zanemariti zdravu ishranu i puno vode, oni su takođe dobri „razbijači” iznutra.

Šta je brazilska mederoterapija?

Brazilska maderoterapija je posebna vrsta masaže oklagijama, malo drugačija od one za koju ste već čuli.

Zapravo, ona se ne izvodi oklagijama.

Brazilska maderoterapija se izvodi vakuum zvonima, koja su od drveta, kao i klasične oklagije za maderoterapiju.

brazilska maderoterapija celulita

Kao što verovatno znate, maderoterapija podrazumeva da se određenim drvenim oklagijama masiraju oni delovi tela koji su zahvaćeni celulitom. Postoji i vakum masaža celulita, ali to je nešto drugo.

Svaka, pa i ručna masaža, podrazumeva limfnu drenažu i razbijanje masnih naslaga pritiskom na njih. Razbijanjem masnih čvorića koji su se tu formirali, postiže se to da koža izgleda zaglađenije i deluje lepše. Ova vakum zvona takođe pokreću cirkulaciju, čime se podstićče bolja prokrvljenost i izbacivanje masnih naslaga i toksina.

Brazilsku maderoterpiju možemo raditi na svim delovima tela koje muči celulit: na butinama, kolenima, bedrima, zadnjici, stomaku, rukama i listovima.

Preporuke kažu da se brazilskom maderoterapijom postiže trostruko bolji efekat, nego običnom maderoterapijom tela upravo zbog aparature, drvenih zvona kojima se masira koža. Naravno, ni brazilska terapija sama nije svemoćna. Treba posegnuti i za pomoćnim sredstvima.

O tome svedoči i naša poznata pevačica Goca Tržan. I sama kaže da je trošila mnogo energije da celulit sakrije i koliko-toliko otkloni, a onda je otkrila čudotvorno sredstvo. Da, pre nego što saznate detalje o brazilskoj maderoterapiji, pročitajte Gocinu priču o tome kako je jedno prirodno sredstvo preokrenulo njenu dnevnu rutinu negovanja tela. I, ono što je najvažnije, kako je ona pomoću njega uspela da se  u potpunosti oslobodi celulita: https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Svakako, brazilska maderoterapija neće odmoći . Sam tretman traje od 60 do 90 minuta, u zavisnosti od regije koja se masira, kao i od tvrdokornosti celulita. Znate da postoje tvrdi celulit, koji se malo teže otklanja, a i meki, onaj koji je tek u začetku i sa kojim je situacija malo bolja. Za svaki od njih brazilska maderoterapija može biti dobro rešenje.

Po čemu se brazilska maderoterapija razlikuje od obične?

Nije zgoreg fokusirati se i na slične stvari, budući da i njih ima. Na primer:

 • obe su masaže protiv celulita, svaka na svoj način radi na razbijanju pomorandžine kore.
 • Obe masaže se obavljaju uz pomoć drvenih rekvizita, što je takođe zanimljivo.
 • Za obe se koristi neko masno sredstvo, ulje za masažu celulita, koje podstiče bolju cirkulaciju.
 • Na kraju, obe su na svoj način uspešne kada je u pitanju otklanjanje celulita.

Evo glavnih razlika.

 • oklagije / vakuum zvona. Iako je za obe masaže potrebna aparatura od drveta, za običnu maderoterapiju tela koriste se oklagije. One mogu biti manje ili veće, duže i kraće, teže ili lakše, sa naborima ili bez njih. Za brazilsku maderoterapiju koriste se takozvana drvena vakuum zvona, posebno napravljena za tu svrhu. Dok se oklagije standardno rolaju po telu, ovim vakuum zvonima iliti čašicama se uvlači koža, tako da se njima postiže nešto intezivniji efekat, uz ručnu masažu.
 • Brazilska je efikasnija. Neki kažu do tri, a neki čak do pet puta da je efikasnija brazilska maderoterapija od standardne. To ima veze upravo sa prethodno pomenutom aparaturom koja se tom prilikom koristi. Pre svega je intenzivnije delovanje na masne naslage.
 • Instant rezultati kod brazilske maderoterapije. Rezultati se kod brazilske maderoterapije vide već posle prvog tretmana, dok je kod obične maderoterapije efekat vidljiv tek nakon serije odrađenih masaža.
 • Cene. Brazilska maderoterapija spada u skuplji tretman od obične maderoterapije iz nekoliko razloga. Nju ne rade svi i ona se smatra efikasnijom.

Kako se izvodi brazilska maderoterapija?

Ova terapija se, pre svega da napomenemo, izvodi u salonima koji su specijalizovani za to. To znači da imaju osoblje koje je prošlo adekvatnu obuku, kao i svu neophodnu aparaturu. Inače, proces ne bi trebalo da bude bolan, možda samo malo neprijatan i neugodan, ali to je individualno. Biće veoma bolna za one koji muku muče sa bolnim celulitom. Neki komentarišu i prijatnost, kao kod relaks masaža, a brazilskoj terapiji je slična i vakuum masaža čašicama.

Evo detalja!

Korak 1

Masaža se izvodi na čistu kožu, a ne bi bilo loše da se prethodno uradi i blagi piling, kao priprema. Ulja koja se tom prilikom koriste će bolje prodreti u donje slojeve kože, tako da će masaža biti efikasnija.

Korak 2

Deo koji se masira se naulji nekim uljem koje podstiče cirkulaciju, kao što je ulje bršljana. Zatim se blagim potretima ruke prelazi preko tih delova, kako bi se ulje utrljalo, a koža pripremila. Još je bolje ako se koristi anticelulit gel jer on sam za sebe deluje protiv celulita.

Korak 3

Uzimaju se vakum zvona i njima se prelazi preko kože, pokretima ka srcu, uvek odozdo na gore. Prvo su to ravni pokreti koji se izvode u trajanju od desetak minuta. Treba da budu energični i brzi, ali ne bolni. Vakuum uvuče kožu, ali ne ostavlja posledice, samo krugove koji ubrzo nestaju.

Korak 4

Pokreti u trajanju od desetak minuta koji se izvode cik-cak po koži. Kreće se levo-desno i tako dok se ne pređe preko svih delova zahvaćenih celulitom.

Korak 5

Kružni pokreti vakuum drvenim zvonima u trajanju od deset minuta, po svim delovima zahvaćenim celulitom.

Ovo se ponavlja još jedanput: ravni, cik-cak i kružni pokreti, u zavisnosti od toga kolko je celulit tvrdokoran. Za manje izražen celulit dovoljan je jedan krug.

Nega nakon brazilske maderoterapije

Što se tiče nege, potrebno je narednih dana piti striktno po 2 i više litara vode, kao bi se masnoća razlagala. Preporuka je i što laganija hrana, bez previše ugljenih hidrata i masti. Lagana fizička aktivnost se takođe preporučuje, a i mazanje zahvaćenih područja anticelulit kremom, koji će pospešiti rezultate. Ni vežbe za celulit nisu loše.

Potrebno je uraditi barem 5 tretmana koji su vezani.

Napomenuli smo da se rezultati vide odmah, ali za pun efekat je potrebna serija. Tretmani se rade sa pauzom od nekoliko dana.

Kontraindikacije u vezi sa brazilskom maderoterapijom

Iako se smatra da ne može biti negativnih uticaja na telo, mogu se desiti neprijatnosti u vezi sa brazilskom maderoterapijom. Jedna od njih su modrice. Kod adekvatno vođenog tretmana ne bi trebalo uopšte da dođe do modrica. Međutim, kod osetljive kože može se desiti da se tu i tamo pojave neki podlivi, što svakako nije prijatno.

Brazilsku mederoterapiju ne bi trebalo izvoditi tokom menstrualnog ciklusa, zato što je tada veća opasnost od povreda, usled veće količine hormona i osetljivih delova tela, naročito stomaka i krsta. Prve dane menstruacije naročito treba izbegavati. Osetljivost na bol je u ovim trenucima mnogo veća, otuda treba posebno voditi računa.

Kada su u pitanju noge, osobe koje imaju problema sa proširenim venama takođe ne bi trebalo da rade brazilsku maderoterapiju na nogama. Pitanje je da li bi uopšte trebalo i na čitavom telu. Proširene vene same po sebi nose probleme sa krvotokom, a bolja prokrvljenost usled brazilske maderoterapije može dodatno štetno uticati na ovo stanje. Za žene sa ovim problemom je bolje da koriste gel protiv celulita, koji hladi.

Brazilska maderoterapija stomaka

Stomak, nažalost, spada u one regije na kojima se celulit obilato taloži. Zato, ova regija i te kako spada u one kod kojih se obimi moraju smanjivati tokom godina. Žene takođe znaju da je najkritičniji onaj period posle porođaja, kada se nakupe i salo i voda.

Ipak, baš u kontekstu trudnoće o ovome i treba posebno govoriti i zato se ovde nalazi kao poseban odeljak.

Brazilska maderoterapija stomaka se radi i tu se apsolutno postižu dobri rezultati po pitanju uklanjanja celulita sa ove regije. Ovaj vid terapije se može ponavljati onoliko puta koliko je potrebno za dobre rezultate. Mogu se raditi svi pokreti, bez izuzetka.

Ono kada brazilsku maderoterapiju stomaka, a i običnu maderoterapiju treba izbeći, jeste prilikom menstrualnog ciklusa. Čak i u pms-u nekim ženama, koje jače osećaju simptome, neće biti prijatno da se masiraju u predelu stomaka drvenim zvonima. Objasnili smo u prethodnom poglavlju zašto.

Još jedan važan period kada se maderoterapija stomaka ne sme raditi je trudnoća. Nikako u trudnoći ne treba maltretirati stomak bilo čime, pa ni brazilskom maderoterapijom, zbog bojazni da se ne naškodi plodu. Štaviše, i na ostalim delovima tela možete preskočiti maderoterapiju u trudnoći. Niko ne želi da rizikuje zdravlje bebe.

Brazilska maderoterapija i dojenje

Ova je tema u tesnoj veži sa trudnoćom, pa ćemo se odmah nadovezati. Dakle, brazilska maderoterapija stomaka u trudnoći ne. Na ostalim delovima tela, ako ne postoji nikakav loš osećaj, apsolutno je u redu.

Što se tiče perioda posle porođaja, tu je situacija nešto kompleksnija. Ovaj period u kome beba uglavnom doji je veoma poseban. Žena se posle porođaja mora oporaviti barem nekoliko meseci. Većini ne pada na pamet bilo kakav trening, nije baš ni da se preporučuje. Potrebno je da se ona vrati u normalu hormonalno, psihički, na kraju i fizički.

Sve dok beba doji, a to može potrajati i više meseci, to jest godina, hormoni su veoma aktivni i zato bi brazilska maderoterapija možda mogla i da izostane. Kao i u periodu menstruacije, ovde se radi o posebnoj osetljivosti tela.

Umerena do srednja fizička aktivnost bi mogla nekoliko meseci posle porođaja, a u toku dojenja da bude uvedena. Ipak, što se tiče brazilske maderoterapije, ona može izostati sve do perioda kada se ne prestane sa dojenjem. Onda kada se počnete baviti i strijama na stomaku.

Cena brazilske maderoterapije

Ovaj tretman, kao što smo već napomenuli, ne može baš da se radi u svim salonima, zato što i nema dovoljno onih koji su pohađali obuku za ovaj vid terapije. Aparatura u vidu drvenih vakuum zvona se može pronaći na internetu, po cenama oko 16 000 rsd za set. Naravno, ona znači samo onima koji znaju kako sa time baratati.

Cena brazilske maderoterapije u salonima kreće se od 2000 do 3000 rsd. a preporučuje se barem 5 tretmana, za optimalan efekat. Kao što vidite, nije baš jeftina investicija, ali rezultat kaže da se isplati, ako ste u mogućnosti da u svojoj blizini pronađete salon koji će ponuditi ovu uslugu.

Rezultati

A o rezultatima treba posebno progovoriti.

brazilska maderoterapija nogu

Dakle, pokazalo se posle brazilske maderoterapije sledeće:

 • manje celulita do 80%
 • zategnutija koža
 • glatkija koža
 • smanjenje obima
 • gubitak kilograma

Iako zvuči gotovo nestvarno,  sve se ovo pokazalo kao tačno. Ono što morate znati, to je važnost pridržavanja uputstava koje vam daje vaš terapeut. To znači:

 • minimum 2 litra vode tokom dana
 • čajevi i kafa mogu, ali bez šećera
 • bez slatkiša
 • bez masne hrane
 • manje količine hrane

Plus:

 • mazanje dobrog i prirodnog anticelulit gela tokom dana i uveče

Ako se sve ovo ispoštuje, drage dame, onda rezultat ne može izostati.

Iskustva sa brazilskom maderoterapijom

Ostalo je još da iz prve ruke čujete kakva su to iskustva naše čitateljke i prijateljice našeg sajta imale sa brazilskom maderoterapijom. Neka iskustva su vrlo konkretna, a neka slikovita.

Mira

Ja sam veliki ljubitelj svih vrsta masaža, pa sam tako, posle maderoterapije oklagijama, odlučila da isprobam i maderoterapiju vakuumom. Malo je reći da sam se oduševila. U početku golicljivo,  a onda vrlo prijatno iskustvo, posle koga sam zaista primetila rezultate.

Jedan dan je koža bila osetljiva na dodir, ali posle toga osećaš kako je zategnutija. Bila sam samo na dva tretmana, ali planiram još.

Lela

Isprobala sam brazilsku maderoterapiju. Meni se celulit povukao, a ne mogu da kažem od čega sve. Ja se redovno mažem gelovima, pazim šta jedem, pijem vodu. Malo sam oko slatkiša nedisciplinovana… Sve u svemu, mislim da je uspeh u kombinaciji svega, ne samo u jednoj vrsti tretmana.

Bosiljka

Ne volim nikakvo pritiskanje, pa tako sam i brazilsku maderoterapiju doživela kao agresivnu, čak sam imala i nekoliko manjih modrica. Više mi se sviđa ručna masaža adipoznog celulita.

A kakva su vaša iskustva? Koja vam je maderoterapija bolja?

Podelite sa nama u komentaru.