Maska za kosu od jaja i zašto je baš ona najbolja!

Maska za kosu od jaja i zašto je baš ona najbolja!

Autor:

Maska za kosu od jaja je jedna od najboljih maski za kosu koja ima višestruko dejstvo za vašu kosu. Može vam pomoći kod opadanja, kod masne kose, kod suve kose, a samo ste na jedan korak od toga da je napravite.

Maske za kosu imaju funkciju da hrane vašu kosu, da svojim sastojcima dopiru ne samo po površini dlake, već i unutar dlake, na taj način pružajući kosi potpunu negu i zaštitu.

Vaša kosa nakon korišćenja maski dobija sjajnu, zdravu i lepršavu dlaku, dlaku bez ikakvih oštećenja.

Maske se ne koriste svaki dan, već po potrebi, jednom nedeljno ili dva puta, u zavisnosti od vidljivih oštećenja, ukoliko ih imate.

Maske obično treba da odstoje na glavi, od 10 minuta pa i više, neke možete držati i do dva sata.

Jedno od fantastičnih maski za kosu jeste maska za kosu od jaja.

Sve prednosti jaja za kosu

Šta to čini jaja toliko moćnim za kosu ?

Jaja su veliki izvor vitamina B i proteina, koji su od velikog značaja za održavanje zdravlja vaše kose . Ukoliko koristitie sirova jaja možete uticati na zdrav rast kose i da joj pružite onaj neophodni i čarobni sjaj, zapravo da joj pružite živost.

Zato se koristi maska za kosu od jaja. Osim toga, na ovaj način hranite i obnavljate vašu kosu.

Maska za kosu od jaja može da se koristi na razne načine kako bi sprečili opadanje , ubrzali rast vaše kose i kako bi je učinili mekšom i dobro hidriranom.

Kao što smo rekli, dovoljno je  da koristite i samo sirova jaja, međutim kada ih pomešate sa limunovim sokom, maslinovim uljem, medom, jogurtom, ricinusovim uljem, ruzmarinom ili nekim drugim sastojkom , dobijate pravu vitaminsku bombu za vašu kosu.

Jaje u kombinaciji sa drugim sastojcima pojačava delovanje jaja na kosu. Postoji veliki izbor maski za kosu, naravno da zavisi od tipa vaše kose, koliko i kada je koristite, samo treba da nađete odgovarajuću za vašu kosu.

Međutim, uzalud sve to ako grešite u osnovnoj nezi kose, a tu pre svega mislimo hemiju koje u kozmetici ima pregršt. Ako tu promenite svoje navike, vaša kosa može da zablista kao što se to desilo sa Zoranom Pavić, našom pevačicom. Njena kosa je jako je loše izgledala, bila je suva, oštećena, iskrzana i vapila je upomoć. Sada, ona ima zdravu i jaku kosu koja blista i na koju je ponosna. Saznaćete kako je uspela da je oporavi ako kliknete na priču koju je nam je ispričala, a koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/zorana-pavic-ovaj-sampon-mi-je-spasio-kosu/

Zašto je neophodno da se koriste maske za kosu od jaja ?

Maske za kosu od jaja su neophodne kako bi vaša kosa bila zdrava, sjajna i glatka. Samo zamislite koliko je kosa  izložena suncu, vodi, koliko često je farbate, fenirate, sušite, vezujete, da li mislite da sve to prija vašoj kosi ?

jaje za kosu

Osnovna nega kose podrazumeva pravilno pranje, korišćenje šampona bez sulfata i parabena, balzam  i dodatna nega, u koju spadaju i maske za kosu.

Redovno korišćenje maske za kosu je obavezno, pogotovo ako imate veoma oštećenu kosu.  Vašoj kosi i korenu je potrebna hrana kako bi održala tj. vratila sjaj i čvrstoću.

Ukoliko ne verujete proizvodima u marketima, verujte odličnoj maski za kosu od jaja, koju lako možete pripremiti kod kuće.

Maska za kosu od jaja i maslinovog ulja

Za ovu masku biće vam potrebno :

  • 2 jaja
  • 2 kašike maslinovog ulja

Kako se pravi maska od jaja za suvu kosu

Odvojite žumance od belanca. Da biste napravili masku za suvu kosu, treba vam samo žumanac, a ne i belanac. Žumanci od jaja sadrže masnoće i proteine koji pomažu da vlaže i podmlađuju suvu, beživotnu kosu.

Savet plus: Ne bacajte ostatak jajeta već upotrebite belance za kožu. Podmlađuje i zateže, tako da ga možete upotrebiti i koristiti kao masku za lice.

Odvojite žumance od belanca i stavite žumance u malu posudu. Pomešajte žumance sa maslinovim uljem. Ulijte maslinovo ulje u posudu sa žumancima i mešajte dobro, dok smesa ne bude glatka i kremasta. Ova količina je dovoljna za dužinu kose srednje dužine.

Ako je vaša kosa vrlo gusta i duga, dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja. Ako je kosa kratka, smanjite maslinovo ulje za kašiku.

Nanesite masku na vlažnu kosu. Ako je kosa malo vlažna, lakše ćete rasporediti masku od korena do krajeva. Koristite širok zupčast češalj za češljanje maske kroz kosu, pazeći da pokrijete dobro sve delove kose.

Ako imate tendenciju da imate previše suve krajeve, upotrebite više masnih naslaga na svojim krajevima nego na korenu.

 Ako vam na kraju ostane maske za kosu od jaja, slobodno ostavite u frižideru da stoji, ali ne više od nedelju dana.

Neka maska stoji na glavi oko 20 minuta. Na kraju operite kosu  šamponom, koji treba da bude bez sulfata, i hladnom vodom. Šampon će ukloniti višak ulja i jaja, ostavljajući vašu kosu sjajnom i mekanom . Svakako koristite hladnu ili mlaku vodu, tako da jaje ne „kuva“ u kosi.

Osušite kosu kao i obično, najbolje je da to bude prirodno, bez fena za kosu. Vaša kosa sada treba da izgleda mekše i da bude zdravija.

Ako je vaša kosa izuzetno suva i lomljiva, možda ćete želeti još jači tretman da dodate još vlage umesto da samo da koristite jednostavnu mešavinu jaja i maslinovog ulja. Pokušajte da dodate jedan od sledećih sastojaka kako bi maska bila još efikasnija:

  • Med
  • Aloe vera gel
  • Mleko
  • Vrlo zreo avokado ili banana

Ukoliko prvi put koristite masku za kosu od jaja, maslinovo ulje je odlično ulje za početak. Možda ćete u nekom trenutku poželeti da probate i neko drugo ulje, koja takođe pružaju koristi, ali ih birajte po vrsti kose, tj.  da li odgovaraju vašoj vrsti kose. Pokušajte koristiti sledeća ulja kako bi napravili masku:

Ako želite poseban miris da ima vaša maska za kosu od jaja, onda dodajte eterična ulja u miks. Nekoliko kapi ulja odmah će transformisati vašu masku za kosu. Pokušajte dodati pet do deset kapi jedne od ovih eteričnih ulja:

  • Lavanda
  • Ruža
  • Limunska trava
  • Tamijan

Kako se pravi maska za masnu kosu ?

Odvojite belance od žumanca. Ako vaša koža glave proizvodi puno ulja, žumanci će biti previše jaki za vašu kosu. Koristite samo belance u vašoj maski za suvu kosu. Belanac nežno uklanja neželjena ulja iz kose, ostavljajući kosu sjajnom i mekom. Dakle, za razliku od suve kose, kod masne kose koristićete samo belanac.

Način pripreme je identičan, kao i kod maske za suvu kosu. Dodajte maslinovo ulje u belanac. Količinu ćete odrediti sami, u zavisnosti od dužine vaše kose.

Lagano stavite masku za kosu od jaja na vlažnu kosu. Ako je kosa malo vlažna, lakše ćete rasporediti masku. Kada ste na celu kosu naneli masku, ostavite da stoji oko 20 minuta.

Nakon što ste pročitali omiljeni članak u novinama, operite kosu šamponom.

Maska za kosu od ricinusovog ulja i jaja

Ova maska za kosu od jaja će vam pomoći da vaša kosa raste brže. Ricinusovo ulje je toliko postalo popularno u svetu, uglavnom zbog svojih koristi kod brzog rasta kose. Zapravo je dobio glamurozni status kod prirodne nege kose.

Ovo ulje ima sposobnost da leči kožu glave i neguje folikul dlake. Ricinusovo ulje takođe može sprečiti preteran gubitak kose i učiniti kosu jačom, debljom i sjajnijom.

Prednosti ricinusovog ulja za kosu :

  • Sprečava perut i podstiče zdrav izgled kose
  • Pojačava brži rast kose
  • Vlaži kosu i čini je mekom, sjajnom i glatkom
  • Čisti kožu od toksina koji mogu oštetiti kosu i usporiti rast
  • Jača kosu i povećava volumen vašoj kosi
  • Smanjuje i leči ispucale krajeve kose

Dobra stvar za ricinusovo ulje je da ne začepljuje pore; zapravo uklanja prljavštinu i masnoću koja se nalazi u folikulima dlake, čime se čisti ulje. Takođe, ricinusovo ulje ubrzava uklanjanje toksina iz kože glave koje bi mogle potencijalno oštetiti kosu i usporiti rast.

Ricinusovo ulje ima omega 9 i omega 6 masne kiseline, obe neguju folikul dlake i obnavljaju dlaku . Dakle, nova kosa koja izrasta je jača, zdravija i otpornija.

Osim toga, ricinusovo ulje je izvrsno hidratantno sredstvo. Ima posebnu sposobnost da izvuče vlagu iz vazduha u kosu. Ovo je veomo korisno, ako je kosa suva i oštećena. To će zaključati vlagu u vašu kosu, i  dati vam glatku, sjajnu i lepu kosu.

Ricinusovo ulje deluje sjajno u kombinaciji sa jajima. Bogat proteinima, vitaminima i super hranljivim mastima, jaja ne samo da čine vašu kosu nežnom, sjajnom i zdravom, već vam pomažu i da  brže raste.

Bogatstvo vitamina D,A, E, B12, biotina (često se promoviše i kao vitamin „rasta kose“), jod, selen i pantotenska kiselina pomažu kod gubitka kose i preteranog opadanja kose. Dok vitamina D i B12 utiču na rast i aminokiseline, utiču na ispucale krajeve.

Za izradu ove maske trebaće vam:

  • 2 kašike ricinusovog ulja
  • 1 žumance
  • 1 kašika meda

Stavite ricinusovo ulje, jaje i med u posudu i sve ih zajedno izmešajte dok ne postane kompaktna maska za kosu od jaja. Dodajte malo vode, ako mislite da je maska previše gusta da se nanosi.

Ova maska za kosu od jaja dovoljna je za kosu dužine ramena, ako imate dužu kosu, koristite dvostruku ili trostruku količinu.

Kako se koristi ova maska:

Masirajte laganim pokretima masku u kožu i kosu. Pokrijte kosu kapom za tuširanje i ostavite da stoji od 30 do 60 minuta. Zatim, operite kosu sa svojim omiljenim šamponom i pustite da se kosa prirodno osuši.

Koristite ovu masku jednom nedeljno da biste vratili sjaj kosi, i održali je zdravom. Uživajte u svojoj lepoj kosi.

Maska od kokosovog ulja i jaja za kosu

Prednosti kokosovog ulja za kosu:

  • Vlaži kosu i teme glave
  • Pomaže kod viška peruti
  • Štiti kosu od gubljenja proteina pri pranju, što kao rezultat dovodi do jake kose
  • Sadrži vitamin E i laurinsku kiselinu, oba su sastojka neophodna za snažnu, zdravu kose i sprečavaju gubitak kose
  • Sadrži masne kiseline koje jačaju vašu kosu što dovodi do manje ispucalih krajeva
  • Daje kosi zdrav sjaj

Maska za kosu od jaja i kokosovog ulja za suvu i oštećenu kosu

Ako je vaša kosa teško oštećena, dosadna i beživotna,  kokosovo ulje, žumanac i med za kosu savršeni su tretman za vas.

Žumance jaja bogat je proteinima i vitalnim hranljivim sastojcima. Obogaćuje vaš koren kose, daje jačinu dlaci i volumen. Kosa će postati mekša, jača i sjajnija.

Sastojci koje su vam potrebne za masku od kokosovog ulja za kosu :

  • Ekstra devičansko kokosovo ulje (hidrira i popravlja oštećenu kosu) – 2 kašike
  • Žumance (bogata proteinima) – 1
  • Sirovi med  – 1 kašika

Stavite 2 kašike kokosovog ulja u posudu za mešanje. Dodajte 1 žumance, a zatim dodajte još jednu kašiku meda. Nanesite masku na kosu, kako bi izlečili suvu, oštećenu i dosadnu kosu.

Koristite ovu masku za kosu jednom ili dva puta nedeljno kako biste podmladili kosu.

Koristite kozmetičku četku kako biste lakše naneili masku na kosu, pokrivajući kosu od korena do krajeva.

Nakon primene, prstima lagano masirajte masku za kosu u teme glave barem 2 minuta.

Idealno bi bilo, ukoliko ostavite ovu masku da stoji na glavi 1 sat. To će vam pružiti najbolje efekte, međutim, ako ste u žurbi, možete je isprati nakon 30 minuta.

Operite kosu mlakom vodom i blagim šamponom. Možete koristiti ovu masku za kosu od jaja i kokosovog ulja, kao što smo rekli,  jednom ili dva puta nedeljno, a sve u cilju, kako biste oporavili i podmladili suvu, oštećenu i beživotnu kosu.

Iako ćete primetiti veliku razliku u kvalitetu kose nakon prvog korišćenja, uobičajena upotreba je najmanje 2 do 3 meseca će vam pružiti prelep izgled kose.

Maska od jaja i jogurta

Ova maska vam najbolje može pomoći, ukoliko je vaš najveći problem perut. Postoji mnogo ljudi koji imaju perut, ali rešenja problema  može biti jako teško. To utiče jednako i na mlade ljude, stare ljude, sve rase, muškarce i žene. Dobra vest je da maska za kosu od jogurta protiv peruti može potpuno zaustaviti ovo stanje.

pakovanje od jaja za kosu

Rešenje sadrži sastojke koje svakodnevno koristite, a to su jogurt i jaja.

Šta čini jaja i jogurt toliko efikasnim za perut?

To je mlečna kiselina u jogurtu koja daje rešenje. Napada prljavštinu dok hidrira kosu u isto vreme. Žumanac zamenjuje proteine i masti u vašoj kosi tako da je vlaži. Belanca sadrže enzime koji čiste i uklanjaju prekomerno ulje. Želite li saznati recept?

Kako pripremiti masku za kosu od jaja i jogurta

Ako imate normalnu kosu, koristite celo jaje. Suva kosa traži dodatnu vlagu, naravno, koristite žumance. Šta je sa masnom kosom? Pa, ono što ostaje,  jeste belanac.

Sastojci ove fantastične maske i potreban pribor:

  • Jedno jaje
  • Jedna čaša običnog jogurta
  • Jedna posuda za mešanje
  • Jedna kapa za tuširanje

Priprema:

Pomešajte jaje i jogurt zajedno u činiju, pazeći da su dobro sjedinjeni. Podelite kosu na četiri dela, pričvrstite ih šnalama.

Uzmite masku i nanesite na kožu i duž cele kose. Kad ste završili pokrivanje svakog dela, stavite kapu za tuširanje, i odmarajte sa maskom na glavi oko 30 minuta. Nakon ovog vremena isperite hladnom vodom.

Koje su prednosti maske za kosu od jaja i jogurta?

Ukoliko koristite masku od jaja i jogurta, imaće snažniji koren kose, zato će kosa biti jaka. Dobićete sve prednosti proteina i antibakterijskih svojstava koja pomažu u sprečavanju svraba i gubitka kose.

U ovom videu naći ćete još informacija o tome kako se koristi maska za kosu od jaja:

Šampon od jaja

Sada kada ste postali svesni koliko koristi ima jaje za vašu kosu, nemojte da vas začudi što jaje možete koristiti i kao šampon za kosu.

Vrlo lako možete pripremiti ovaj šampon, i još lakše ga koristiti. Sve što će vam biti potrebno je :

  • Dva žumanca
  • Sok od jednog limuna
  • Kašika maslinovog ulja
  • Belance

Sastojke sve dobro pomešajte, šampon utrljajte u kosu i dobro isperite na kraju.Vratite svežinu i mekoću suvoj kosi sa oštećenim krajevima prirodnim šamponom od jaja.