Šampon za ispravljanje kose zaista deluje!

Šampon za ispravljanje kose zaista deluje!

Ukoliko želite savršeno ravnu kosu bez mnogo poteškoća, šampon za ispravljanje kose je upravo ono što vam treba. On zaista brzo i dugotrajno ispravlja talasaste vlasi, a evo kako radi.

Oduvek je važilo pravilo da osobe koje imaju ravnu kosu, želele bi da imaju kovrdžavu, i obrnuto – da kovrdžave žele ravnu. Eto, to sada nije nemoguće. Ustvari, nikada i nije bilo nemoguće, jednostavno nije postojalo toliko dostupnih stvari i preparata koji to mogu i da ostvare, kao sada. 

Veliki broj žena nema prirodno ravnu kosu, već talasastu ili potpuno tršavu, pa za ispravljanje koriste različite sprave, poput pegle ili prese. Međutim, ispravljanje ovakvim alatima uglavnom nije dugotrajnog tipa, postigne se željeni efekat, ali se kosa vrlo brzo vraća u normalno, fiziološko stanje. Kada se kosa redovno tretira, pegla i ispravlja, vremenom dolazi do gorenja vlasi, dlaka postaje suva i krta i puca sama po sebi. Tada je potrebno dodatno nahraniti kosu, oporaviti je i naravno – ne raditi stvari koje dovode do opšte lošeg njenog stanja. 

Upravo zbog toga, što dame gube na kvalitetu svoje kose, počinju lagano da se opredeljuju za neke inovativne metode zdravog ispravljanja kose, poput upotrebe šampona za tu namenu. Primamljivo je, jer dobijaju efekat kao da su izašle iz salona, a pritom ni ne košta mnogo i ne oduzima previše vremena. Ovde smo dali neke savete na temu kako ispraviti kosu bez pegle.

Hajde da se malo detaljnije informišemo šta je uopšte šampon za ispravljanje kose i kako on radi, od čega je napravljen i koliko je zaista učinkovit. 

Šta je šampon za ispravljanje kose?

Šampon za ispravljanje kose je ustvari običan šampon za pranje kose, koji u svom sastavu sadrži određene dodatke, koji čine da kosa bude teška, pa samim tim i izgleda ravnija.

Obično su šamponi za ispravljanje kose bazirani na prirodnim dodacima. Glavni sastojak jeste keratin koji je glavni i odgovrni za mekoću kose, sjaj i popunjavanje ispucalih vlasi, jer oblaže celokupnu dužinu dlake. Pored keratina, sve je više šampona koje u svom sastavu sadrže i dodatne prirodne sastojke, poput različitih ulja koja hrane kosu i čine je jačom. 

Šampon za ispravljanje kose se preporučuje osobama koje nemaju mnogo kovrdžavu i zahtevnu kosu, te vrlo lako i brzo možete doći do željenog izgleda. Ukoliko vam je kosa nešto zahtevnija, u tom slučaju šampon sam po sebi neće biti dovoljan, pa će vam trebati pomoćni preparati u vidu seruma ili spreja za ispravljanje kose. Kada koristite šampon za ispravljanje, biće dovoljno samo provući četku i fen jednom i efekat je tu. Bez mnogo muke i nauke. 

Vrlo je važno birati prirodne šampone koji sadrže samo dobre i hranljive sastojke i čine da kosa bude zdrava, a kloniti se preparata sa veštačkim supstancama koje mogu dovesti do većih oštećenja. Da bi došle do željenog izgleda, većina žena ne mari za štetne efekte bilo koje metode, a nisu ni svesne da mogu trajno da naruše zdravlje kose i kože glave.

Slađana je imala dugu, ali  jako lošu kosu koju je spržila stalnim pokušajima da bude ravna. Ona je za kratko vreme uspela baš da oporavi. Kosa je dobila zdraviji izgled, nije više iskrzana, dobila je na volumenu i gustini. Jako je jednostavno. I vi možete tako. Kako je ona to uspela za kratko vreme da izvede i šta je bio njen kec iz rukava, pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/pobedila-sam-perut-i-opadanje-kose/

Kako funkcioniše šampon za ispravljanje kose? 

Šampon za ispravljanje kose radi na taj način da koristi sve najučinkovitije i najteže materije iz keratina koje čine da kosa bude teška i glatka, i da izgleda ravno.

S obzirom da se čestice keratina aktiviraju pod utiskom toplote, važno je zagrejati kosu, najbolje nakon pranja šamponom, a može i tokom pranja. 

šampon za ispravljanje kose dejstvo

Važno je da se nakon pranja šamponom za ispravljanje kosa narednih puta ne pere jakim šamponima koji sadrže sulfate i paraben, već treba birati blage formule na prirodnoj osnovi. Izbor može da ide u pravcu fantastičnog šampona od koprive i na šampona bazi belog luka (prirodni antibiotik i antimikotik). 

Verovatno ste čuli za trajno keratinsko ispravljanje kose?! Jeste li se zapitali kakva je razlika između običnog pranja keratinskim šamponom i ispravljanje kose keratinom? Nije velika. 

Jedina je razlika u vremenu trajanja tretmana i nanošenja kertaina poput farbe na kosu, a šampon odmah ispirate. Efekat trajnog Ispravljanja keratinom traje i do nekoliko meseci uz dobar odabir stručnog lica koji poznaje materiju sa kojom radi.

Efekat ispravljanja šamponom traje i do 7 dana, ukoliko ne operete kosu u tom periodu. 

Kome je namenjen šampon za ispravljanje kose?

Svaka ženska osoba koja brine i vodi računa o svom izgledu, tj. ne želi da joj kosa izgleda neuredno, može da se odluči za ovaj način ispravljanja. Posebno osobe koje imaju isuviše oštećenu i ispucalu kosu, treba da koriste šampon na bazi keratina, jer on osim što ispravlja kosu, hrani dlaku. 

Preporučuje se osobama koje imaju intenzivno plavu farbanu kosu, koja se pod uticajem jake farbe dosta oštetila, ili pak svakoj farbanoj kosi, koja se oštetila usled loše i tvrde vode. 

Šampon za ispravljanje kose, kao što smo maločas spomenuli, preporučuje se i osobama koje imaju talasastu do blago kovrdžavu kosu. Kako je ne bi svaki čas peglali i fenirali, ukratko goreli i oštećivali,dobro bi bilo zaštititi kosu od toplote, a dobiti efekat prave kose. Upravo dobra alternativa za to je šampon za ispravljanje kose, jer u sebi sadrži keratin i suplemente koji čine kosu teškom i pravom. Sva težina kose vuče dlaku na dole, čineći je glatkom, mekanom, svilenom i lakšom za raščešljavanje. 

Osobe koje imaju intenzivno kovrdžavu kosu, treba da biraju tehnike za trajno ispravljanje kose, koje pružaju efekat koji traje i po nekoliko meseci. Naravno, treba biti obazriv i sa biranjem ovakvih tretmana, jer svi oni imaju štetne efekte sa kojima se treba na vreme upoznati. 

Kako se koristi šampon za ispravljanje i koliko traje efekat?

Upotreba šampona je veoma jednostavna. Ukoliko koristite samo šampon, bez dodatnih stvari za ispravljanje, biće vam potrebno svega 15 minuta da dođete do željene frizure. Nakvasite kosu toplom vodom, a zatim nanesete šampon i dobro utrljate u teme glave. Ostavite tako da deluje otprilike 10 minuta, a potom isperete kosu vodom. Neće vam biti potreban nikakav balzam za lakše raščešljavanje, jer šampon sam po sebi sadrži visok procenat materija koji čine kosu mekom i glatkom, a samim tim i lakom za raščešljavanje. 

Na kraju, umotate kosu u peškir i ostavite da upije višak tečnosti. Kada se kosa pripodno prosušila, očešljajte je i osušite fenom. Šampon za ispravljanje kose u sebi sadrži čestice koje se aktiviraju pod dejstvom toplote, pa će vam fen dobro doći ukoliko želite da efekat duže traje.

 U zavisnosti koliko vam je kosa zahtevna za održavanje, u postignutim rezultatima ćete uživati najmanje tri dana, a možda i duže. Šampon štiti kosu od hladnoće i vlažnosti, tako da se slobodno možete šetati napolju kada je vlažnost vazduha povećana, bez brige nećete izgledati kao “naelektrisani”. Ukoliko se odlučite za upotrebu još nekih preparata iz iste kolekcije za ispravljanje kose, poput spreja, balzama ili seruma, postignuti efekat može trajati od 7-10 dana, sve do kad kosa može da izdrži da bude neoprana. Zato, prema zahtevima sopstvenih potreba, određujete koliko želite da uživate u postignutim rezultatima. 

Najbolji šampon za ispravljanje kose

Kao što smo do sada več i više puta pominjali, o brendovima ne volimo da polemišemo.  Najbolji šampon pouzdano ne postoji, svi su oni dobri na neki svoj način, a vama treba da je najbolji onaj koji vam je najviše i pomogao da ostvarite sa kosom to što ste i zamislili.

šampon za ispavljanje kose rezultatišampon za ispavljanje kose rezultati

Ove šampone za ispravljanje kose, koje ćemo sada nabrojati su samo najpoznatiji u nizu i lako su dostupni na našim prostorima.

Evo o kojima se radi. 

Balea šampon za ispravljanje kose

Balea šampon za ispravljanje kose i sjaj, obećava oporavak kose i nežno ispravljanje, kao i optimalnu refleksiju svetlosti, a uz to ima i kompleks koji sprečava da dođe do naelektrisanosti kose. 

U sastav šampona, osim najbitnijeg keratina ulaze i glicerin za antistatički efekat (efekat naelektrisanja), pantenol za optimalnu vlažnost kose, ekstrat lotosovog cveta, hidrolizovani ekstrat pšenice, kukuruza i soje koji pomažu da se kosa ne lomi i oštećuje. 

Tekstura šampona je kremasta, beličaste je boje i prijatnog mirisa. Ne daje negativne posledice na kožu glave i alergijske reakcije. Kosa se posle njega lako raščešljava, mekša je i sjajnija i dobro hidrirana. Što se tiče ispravljanja, deluje kod ne tako zahtevnih vlasi, dok kod jakih talasa ne pomaže. Može se naći u svim DM prodavnicama, jer je Balea njihov zaštićeni brend. 

Keragen smoothing šampon 

 Ovaj šampon za ispravljanje kose ne sadrži natrijum hlorid i sulfate i namenjen je održavanju ispravljene kose nekim dugotrajnim tretmanom. 

Proizvod je obogaćen esencijanim uljima, vitaminima A,B,C i E i proteinima, konkretno keratinom, što ga čini idealnim za održavanje kose ravnom, čistom i zdravom. Šampon ubrzava oporavak kose, čini je vitalnom, sjajnom i lakom za održavanje i oblikovanje. 

John Frieda šampon za ravnanje kose

Ovaj šampon pripada inovativnoj kozmetičkoj liniji preparata za negu i dugoročno ispravljanje kose. Obogaćen je Frizz Imunity jedinstvenim kompleksom, uz pomoć kojeg prodire duboko u vlas i sprečava njeno krzanje. Može se koristiti i opšta je preporuka kod farbane kose. 

Sadrži kokosovo ulje i mnogo drugih negujućih sastojaka, koji mu omogućavaju da jača kosu, vidno je ispravlja i poboljšava celu njenu strukturu.

Pakovanje sadrži 250ml šampona, sto je dovoljno za pranje i negu mesec dana jedne kose srednje dužine, do ramena. Što je kosa gušća i duža, em će više preparata biti potrebno, em duži vremenski period za željene rezultate.  

Iskustva sa šamponom za ispravljanje kose – da li to zaista radi? 

Iskustva volimo da čujemo uvek kada ih prenose osobe koje su koristile baš takav preparat. Mi smo se pobrinuli da pronađemo nekoliko , pa da vidimo šta su oni imali da nam kažu o šamponu za ispravljanje kose. 

Marija, 30 godina

“Kao dete sam imala jako tršavu kosu, što je do nekih mojih pubetretskih dana izgledalo čak i jako simpatično. Međutim, kada sam počela da izlazim, sve više sam želela da izgledam elegantno i ozbiljnije, a to sa mojom tršavom kosom nikako nisam mogla da postignem. Svi bi me shvatali neozbiljno. U pravo vreme sam svakodnevno peglala kosu, i to je trajalo po dva sata, da bi se ona rasturila čim izađem napolje. Svatila sam da to tako ne ide. I tako sam rešila da krenem u potragu za nekim sredstvom koje će mi omogućiti ravniju kosu, bez skupih i štetnih tretmana.

Mnogo sam čitala i raspitivala se o svemu i svačemu, i mogu da kažem da mi je šampon za ispravljanje najveću pažnju privukao, te sam odlučila da ga probam. Uostalom, nije mi predstavljao dodatni trošak, jer sam kosu svakako morala da perem. I tako sam ga kupila. Posle prvog pranja, primetila sam da mi je kosa jako mekana i lepo stilizovana. Za dve nijanse je i bila ravnija. Svako naredno pranje, ona je bila sve ravnija i sjajnija. Bilo je dovoljno samo da prođem prstima kroz nju i ona je savršeno padala. Mogu da kažem da sam bila prezadovoljna i otišla sam opet da ga kupim. Na ulici su me svi pitali kog frizera posećujem, a ja sam se samo zagonetno smeškala i uživala u postignutim rezultatima.”

Nevena, 20 godina

“ Ja imam tršavu kosu od kad znam za sebe. Uvek sam želela da imam ravnu. Drugarica mi je preporučila da probam šampon za ispravljanje kose, jer zna koliko patim što nemam ravnu kosu. Poslušala sam je i probala. Međutim, brzo sam se razočarala. Šampon nije uspeo da ispravi moje krupne lokne, a kosa mi je bila nekako čudno teška. Nije bila lepršava.  Tačno je da mi je kosa na dodir mekša, ali ja želim da bude i ravna. Izgleda da ću morati da odradim tretman trajnog ispravljanja keratinom.”

Kao što smo primetili, utisaka je mnogo i svi su različiti. Ništa vam drugo ne preostaje, nego da probate šampon za ispravljanje kose i sami se uverite u njegov kvalitet i učinak. Iako je kosa lepa od njega, imajte na umu da je oporavak kose potreban dubinski tretman. Ovakav šampon samo površinski sređuje problem. Ipak, vredi probati. Verujemo da ćete imati više koristi nego mana . Javite vaše utiske!