Nega muške kose: Saveti kako sprečiti ćelavost koje ne želite da propustite!

Nega muške kose: Saveti kako sprečiti ćelavost koje ne želite da propustite!

Saznajte kako poboljšati rast kose i vratiti stari šarm! To danas zaista nije nerešiv problem. Evo rešenja i saveta koje morate pročitati!

Pitate se čemu ovi saveti?

Nije tajna!

Žene vole da vide čistu, zdravu i jaku kosu i opadanje kose muškarcima definitivno može da poljuja samopouzdanje. Međutim, ako radite pametno, lako ćete rešiti ovaj problem. Dobro pročitajte ove savete. Više puta ako treba!

Čekaj, stvarno? Žene imaju stav i o našoj kosi?

Ah, dragi muškarci, ne budite naivni. Naravno da imamo. I to vrlo definisane stavove.

Šta više,  kosa i frizura mogu imati vrlo negativan uticaj na uspeh kod suprotnog pola, pa vam savetujemo da obratite pažnju na redove koji slede.

Malo insajderskih informacija nikada nije na odmet, zar ne?

Spremni da vam ih otkrijemo?

Šta to žene vole kod muške kose i frizure?

Da počnemo od scene iz romantičnih filmova:

Provlačenje prstiju kroz vašu kosu

Da, mogu da zamislim izraz vašeg lica kada ste ovo pročitali. Ali, hej, naslov je šta žene vole, a ne šta vi volite.

Iako većina muškaraca baš i nije luda za tim da im partnerka petlja po kosi, nama je to iz nepoznatih razloga zanimljivo. Volimo da se igramo vašom kosom, nameštamo je, dovodimo u red (pogotovo u zimskom periodu, ako nosite kapu).

I zato je poželjno da ne budete baš cele godine ošišani na keca. Mislim, ako hoćete da vam pokazujemo nežnost na taj način.

Zdravu i čistu kosu

Ovo vam je potpuno jasno i bez našeg naglašavanja i stavljanja na listu.

Ni jedna žena ne želi da provlači prste kroz masnu kosu, punu peruti. Koliko god vas volela. Da ne pričam o traumama ako nam vaše vlasi ostanu u ruci nakon razmene nežnosti. Dosta nam je problema koje mi imamo sa opadanjem kose.

A da se to ne bi desilo i da biste imali kosu kojm ste zadovoljni, bilo bi poželjno da izbegavate greške koje je pravio Neša:

“Ja sam ono što se kaže tipičan Balkanac. Nisam od onih što se mackaju, depiliraju, provode tri sata pred ogledalom. Ne volim da se mlatim po parfimeriji i najčešće mi onu osnovnu kozmetiku kupuju sestra ili devojka. Najsrećniji sam bio kad su se pojavili oni proizvodi 3 u 1 – umiješ se, istuširaš i opereš kosu iz istog pakovanja. I ko zna do kad bih im bio najverniji potrošač, da se nisu pojavili problemi.

Prvo je kosa počela da se sve brže masti. Bukvalno sam morao da je perem svaki dan. Onda su se pojavile ljuspice peruti svuda i na kraju je počela da se proređuje na temenu i na zaliscima. Uz to, koža glave me je svrbela i peckala.

Shvatio sam da je vrag odneo šalu i da nije pitanje samo izgleda (mada me je kao i svakog muškarca strah od prvih znakova ćelavosti), već i zdravlja. Osećao sam se loše, počeo da gubim samopouzdanje i bio sam baš zabrinut.

Rešio sam da se okanem mačo stava i da pronađem rešenje. Kada sam malo istražio po netu, shvatio sam da sam sam kriv za sve. Stres, loša ishrana i potpuna nebriga o mojoj kosi. Nikada nisam pogledao deklaraciju proizvoda koje koristim. Nisam imao pojma šta sve čuda poput sulfata i parabena mogu da nam urade.

U potrazi za boljim, prirodnim rešenjem, naišao sam na Vlasilan. Ovaj šampon ima Formulu A i Formulu B i udruženi eliminišu perut, dubinski čiste kosu, sprečavaju opadanje, regenerišu i stimulišu rast kose.

Naručio sam obe formule na njihovom sajtu: www.ovotaris.com/vlasilan. Bila je to jedna od boljih odluka koje sam doneo. Već posle 3-4 pranja počeo sam da primećujem razliku. Prvo se smanjila perut, a kosa više nije bila masna. Nakon mesec dana kosa je nekako sveža, mekana na dodir, zdrava i jača. Ne samo da manje opada, nego je postala bujnija.

Uspeo sam da je oporavim i naučio važnu lekciju – itekako je bitno koje šampon i kakve proizvode koristimo za kosu”.

Vlasilan šampon protiv opadanja kose

Pouka: dragi muškarci, brigom o sebi ne gubite na muževnosti. Naprotiv.

A sada da vidimo u kakvu frizuru da oblikujete tu svoju zdravu, čistu kosu koja ostaje na glavi.  Kakvu frizuru žene vole?

Ni prekratku ni predugu kosu

Kao što rekoh, volimo da imate koji centimetar kose više, al’ ni tu nemojte da preterujete.

Dok većina vas voli da vidi dugu i negovanu kosu vaših partnerki ili prolaznica, mi baš i nismo raspamećena muškarcima sa dugom kosom. Osim ako izgledate kao Džejson Momoa. Ili ste rok zvezda u usponu. Onda vam je sve oprošteno. U suprotnom – no no.

A evo stižemo i do odgovora na pitanje:

Šta žene baš i ne vole?

Jeste, da, oteo vam se uzdah iz grudi i možda po neki komentar tipa “a šta vole” i “ko će ženama da ugodi”.

Ali evo nekih osnovnih smernica kojima želimo da vam pomognemo da budete u boljoj situaciji kod suprotnog pola, makar po pitanju kose.

Previše proizvoda za stilizovanje

U ime svih žena ovog sveta, najlepše vas molimo – nemojte svako jutro iscediti pola pakovanja gela, voska za kosu  ili nečeg sličnog na dlanove i potom to utrljati u kosu.

Ovde možete primenjivati onu već prilično izlizanu (ali još uvek upotrebljivu) maksimu – manje je više.

Ako volite da stilizujete kosu, uradite to sa merom. Stavite malo produkta, pa dodajte po potrebi. Volimo kad vam kosa izgleda negovano, ali i prirodno. Tako da preterivanje ostavite estradnim umetnicima i tinejdžerima koji još uvek nisu shvatili kako stvari funkcionišu.

Neredovno šišanje

Na spisku većih noćnih mora muškaraca je ženin dolazak od frizera. Sva ponosna sija i pita vas: “A, šta kažeš, kako mi kosa izgleda”? Vi (ako vam je život mio) naravno kažete “divno” i “fantastično”, iako pojma nemate šta je radila sa njom i čemu tolika frka.

Sve i da vam do detalja objasni kako je malo skratila krajeve da ih osveži, ofarbala koren, tu i tamo stanjila i posvetlela diskretnim pramenovima, opet nećete da razumete zašto odoše toliki novci. Vama izgleda manje više isto. Nije kao kad vi odete kod frizera, pa za 500 dinara vas iz dečjeg pisca razbarušene ćube pretvore u američkog marinca sa jedva 1 cm kose.

I upravo se tu i krije problem.

Muškarci bi trebalo da se u proseku šišaju jednom u tri nedelje kako bi im frizura uvek bila uredna i izgledala isto.

Ali većina zaboravi kad se prethodni put šišala pa prođe i po 5-6 nedelja, jer to vama apsolutno baš i ne predstavlja neku važnu stavku u životu.

A neuredna kosa, zarasli zulufi i žbunići na vratu baš i nisu neka privlačna pojava, samo da znate.

Posvetljivanje kose

Izvalečenje pramenova je kada su muškarci u pitanju (sva sreća) ostalo u 90-tim. I nemojte da ih vraćate.  Ako imate prirodno svetlu kosu ili vam tokom leta pojedini pramenovi posvetle na suncu, to je slatko i privlačno.

Ono što nije je da sa vama razmenjujemo savete koja je najbolja marka blanša. Za to imamo drugarice, sestre, mame i koleginice.

Da zaključimo!

Da se razumemo, ovo nije nikakvo sveto pismo i uvek će biti izuzetaka, ali onaj minimum oko kojeg bi se većina žena složila je čista, zdrava kosa koja ostaje na glavi, uredno podšišana, normalne dužine i prigodno stilizovana.
Ako ste neka naša verzija Džonija Depa ili Brusa Vilisa, možda možete da se provučete sa neurednom (da ne kažemo masnjikavom) kosom ili potpunim odsustvom iste. Ako niste, dovedite kosu u red. Rešite se peruti i opadanja kose. Lako je! Samo naručite Vlasilan na netu, na sajtu www.ovotaris.com/vlasilan

 Imajte na umu ovu našu listu. Znamo šta pričamo!

Photo:Designed by Freepik