Saznajte! Šta pomaže za celulit na kolenima, a šta ne!

Saznajte! Šta pomaže za celulit na kolenima, a šta ne!

Muči vas celulit na kolenima?  Imate problem da se leti skinete u laganiju u garderobu upravo zbog toga? Ne brinite,ima rešenja!

Još od „Niskih strasti” i Šeron Stoun, kolena su simbol ženstvenosti i simbol lepota ženskog tela.  Ima li šta lepše i izazovnije od toga kada zgodna žena obuče kratku suknju i pokaže svoje kolena? Muškarci bi se verovatno jednoglasno složili da nema.

Mnoge žene maštaju da imaju lepa kolena i izvajane noge. I zamislite onda kada biste, čak i ako imate lepe noge, imali celulit na kolenima? To bi zaista bilo nešto što bi hteli rešiti.

Upravo u tome i jeste problem.

Celulit na kolenima mogu imati žene koje uopšte nemaju višak kilograma.

Da, da, dobro ste čuli.  Celulit na kolenima imaju i mršave žene jer je celulit na kolenima problem sa viškom nataložene masnoće, koja se može manifestovati baš tu, u vidu pufni na kolenima.

Često se čini da neki ljudi nemaju problem sa celulitom. No, istina je da on muči mnoge, a ni poznate ličnosti nisu izuzete. Takav problem imala je naša poznata pevačica Goca Tržan. Srećom, Goca je bila uporna i uporna i uporna u traženju onoga što će pomoći da se situacija reši. Nije bilo kraja njenoj sreće kada je pronašla jednostavno rešenje na biljnoj bazi koje je odnelo sve njene probleme sa celulitom.  Ne verujete da je to moguće? Podelila je nesebično svoje lično iskustvo. Pročitajte, možda i vama pomogne! https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Šta je celulit na kolenima?

Celulit na kolenima predstavlja viseću kožu i masnoće u predelu pre svega iznad kolena. To je prostor tik iznad kolena koje se namreška i nabora, tako da izgleda vrlo vrlo loše.

Znate već kako stoje stvari sa celulitom. Vi nikada ne možete da odaberete na kom će se mestu on pojaviti. I koliko god bilo neprijatno da ga imate i na butinama i na zadnjici i na stomaku, ipak je nekako, čini se, najvidljiviji kada se pojavi na kolenima.

Najinteresantnije od svega je to što vi možete imati i savršenu liniju, barem što se kilaže i oblika nogu tiče, ali da imate izrazito veliki celulit na kolenima.

Dobra vest je što možete da utičete na to da se celulit sa tih delova vašeg tela ukloni.

Simptomi celulita na kolenima

Celulit na kolenima prvenstveno možete primetiti kada stojite. Koža iznad kolena se na ovom delu tela,  namreška, kao da ste je stegli obema rukama. Dakle, taj celulit se nabora i počne da pada preko kolena, kao da će da prelije. To može biti površinski celulit, a može sezati i dublje.

celulit na kolenima simptomi

Verovatno možete zamisliti sliku pred očima.

Dobra stvar je što se ovaj celulit ne vidi kada sedimo jer je koža zategnuta. No, tada obično sevne neki druga vrsta celulita .Ipak, to ne umanjuje činjenicu neprijatnosti koju osećate kada se negde pojavite, a kada kolena treba da vam se vide.

Još jedno mesto oko kolena gde se javlja celulit je i unutrašnja strana kolena. To je sa druge strane, takoreći, naličje kolena. Da budemo iskreni, ovde se celulit javlja prvenstveno kod gojaznih osoba. Za prvi smo već objasnili da se javlja i kod gojaznih, ali i kod vrlo zgodnih i fit žena.

Zašto se celulit javlja baš tu?

Kao i za svaki estetski i zdravstveni problem, razloga za to zašto se celulit javlja baš na kolenima ima nekoliko.

Krenućemo od onog čestog razloga koji je uvek prisutan. To je genetika. Postoji mogućnost da imate genetsku predispoziciju za uopšte pojavu celulita, ali i baš za pojavu celulita na kolenima. Priča je uglavnom šablonska. Ako je mama ili neka bliska rođaka imala celulit oko kolena, velika je verovatnoća da će se on pojaviti i kod vas.

Drugi, možda i češći razlog zašto se celulit javlja oko kolena je anatomske prirode. Naime, mišići na butinama su dosta jači od onih koji se nalaze oko kolena. Zato ih često i ne možete zategnuti čak i da želite.  Pri tom, to je jedan od razloga zašto tretman i u delu iznad kolena i oko kolena slabije reaguju i duže čekamo njihove rezultate.

Treći razlog može biti izuzetno slaba cirkulacija, a samim tim i usporen metabolizam u regiji oko kolena. Tome nema ličnog razloga i uticaja, tako je kod svih ljudi. Još ako niste baš fizički aktivni, bez obzira što ste mršavi, i kod vas će se pojaviti problem celulita na kolenima.

Šta god da je razlog, da li genetika, da li slabi mišići ili slaba cirkulacija ,važno je da se vi možete izboriti sa ovim problemom.

Vrećasta kolena ili celulit na kolenima? U čemu je razlika?

Često se celulit na kolenima meša sa opuštenim kolenima, ili, kako ih još zovu i vrećasta kolena.

Razlike, naravno, ima.

Celulit na kolenima, kao što smo i objasnili, predstavlja višak masnoća koja su se tu nataložile.  Pošto su te masnoće nagomilane, one povuku kožu ne dole i ona barem delimično počinje da pada preko kolena.

Ipak, to nije izraženo toliko kao kada imate vrećasta kolena. Vrećasta kolena predstavljaju višak kože, najčešće onaj koji je ostao posle velike gojaznosti. Vrećasta kolena takođe padaju preko kosti kolenice. U tom smislu imaju sličnosti sa celulitom na kolenima.

Celulit na kolenima znači višak masnoća, dok vrećasta kolena predstavljaju višak kože.

U estetskom smislu, upadljivija su vrećasta kolena, zato što imaju mnogo više kože koja pada preko, nego kada je u pitanju celulit. Tada se neke žene odluče za zatezanje kolena.

A kako izaći na kraj sa celulitom na ovom delu tela??

Rešenje za celulit na kolenima

Već smo vam pomenuli, dobra stvar u celoj priči je to što postoje načini da se rešite celulita na kolenima. Još jedna dobra vesti i to što postoji više takvih načina. Ima preparata i ima tretmana koji vam i te kako mogu pomoći.

celulit iznad kolena

Pre nego što se bacimo na neke od njih, reći ćemo vam samo to da je kod celulita na kolenima najmanje efikasno vežbanje.

Objasnili smo već u odeljku razloga zbog kojih se celulit na kolenima pojavljuje. Nema tih vežbi kojima se može lepo prići do mišića na kolenima. Zato je put vrlo spor.

Anticelulit gel

Jedan od zaista najefikasnijih načina kako se možete izboriti sa celulitom na kolenima jeste anticelulit gel. Sada smo već više puta napomenuli da istezanje i vežbe vrlo slabo dopiru do mišića na kolenima. A pomenuli smo i to da je cirkulacija oko kolena i na kolenima vrlo slaba.

Upravo anticelulit gel je odličan način da se borimo sa ovom vrstom celulita, jer se on aplikuje direktno na problematična mesta.

Anticelulit gel dopire i do najnepristupačnijih delova i svojim aktivnim, biljnim sastojcima utiče na masnoće u kože.

Nakon samo nekoliko nedelja mazanja, primrtićete izuzetne rezultate u predelu kolena. Celulit se razbija i postaje manje primetan.

Ima mnogo anticelulit gelova na tržištu, ali nisu svi podjednako efikasni.

Kada kupujete anticelulit gel, vodite računa da je on napravljen od biljnih sastojaka. Razloga za to imate na pretek. Ne samo što je koža oko kolena osetljiva, a i o tome treba voditi računa, nego što prirodna sredstva zaista vode računa o vašem organizmu i o životnoj sredini.

Anticelulit masaža

Još jedan od vrlo efikasnih načina da se izboriti sa celulitom na kolenima jeste i anticelulit masaža. Tu pre svega mislimo na ručnu masažu tela.

Anticelulit masažom se vrlo efikasno razbijaju masne naslage. Gnječe se svi masni čvorići i oni posle određenog broja tretmana počinju i sami da se razgrađuju. Zato se kod gotovo svake vrste celulita i te kako preporučuje anticelulit masaža.

Ipak, ona ne može biti jedini način borbe, upravo zato što ne dopirete njome baš do svih delova u kojima ima celulita. Najbolje je kombinovati masažu sa anticelulit gelom. Masaža se obavlja uz pomoć nekakvog ulja, najčešće ulja bršljana. a najbolje bi bilo da se posle nje obavezno nanese neki anticelulit gel.

To znači da ćete masažom započeti proces topljenja masnoće, a onda ćete ga nastaviti još efikasnije mazanjem anticelulit gela. Ovaj 2 u 1 tretman skoro da ne može omanuti.

Praktikujte ga i kod problema celulita na kolenima, ali i na drugim delovima tela koji su zahvaćeni celulitom.

Kozmetički tretmani i procedure protiv celulita na kolenima

Prvo smo vam pokazali najefikasnije stvari koje možete protiv celulita na kolenima raditi i kod kuće. Sada ćemo se pozabaviti tretmanima i procedurama koje protiv celulita na kolenima možete preduzeti u kozmetičkom salonu ili lekarskoj ordinaciji.

Moramo reći da su i ovi tretmani vrlo efikasni, naročito ako želite da se celulita otarasite maltene odmah. Ipak, razmislite o tome koliko su oni  za vas prihvatljivi, s obzirom na to da su neki bolni, a neke su i vrlo skupi.

Lipoliza

Lipoliza je tretman za sagorevanje lokalizovan ih masnih naslaga. Preporučuje se upravo ljudima koji nemaju veliki višak kilograma, već imaju samo one delove tela kojima nisu baš naj zadovoljniji.

Verovatno se sada više i ne pitate zašto je preporučujemo za celulit na kolenima.

Ovim tretmanom se deluje na ciljano mesto, što su u ovom slučaju kolena i predeo oko kolena. Radi se tako što se iglice sa određenom vrstom  koktelčica bockaju i tečnost se ubrizgava u masnoće.

Deluje se ciljano, otapaju se masne naslage i smanjuje se obim.

Ima još sličnih tretmana.

Pročitajte više o injekcijama protiv celulita.

Maderoterapija

Maderoterapija tela je popularna još i kao masaža oklagijama. Već smo pomenuli koliko je masaža efikasna za otklanjanje celulita. Ova masaža koja se sprovodi drvenim predmetima može vrlo efikasno delovati na problem celulita na kolenima.

Neophodno je da je obavlja profesionalac, a takođe je neophodno i da uz maderoterapiju koristite još neko sredstvo protiv celulita, kao što je anticelulit gel ili neka anticelulit krema. I venus legacy nije za potcenjivanje.

Liposukcija

Ako se ne bojite da idete „pod nož”, onda u obzir dolazi i liposukcija. Za nju se žene odlučuju kada pored celulita na kolenima imaju još neki pridružene estetski problem. U prevodu, nećete otići na liposukciju ako ste nezadovoljni samo svojim kolenima, već ako pritom imate i neki drugi višak koji ne možete tek tako ukloniti.

Pretpostavljamo da znate da se liposukcijom usisavaju masne naslage iz tela, čak sa mogućnošću premeštanja u neki drugi deo tela čiji je obim treba da se poveća. To su najčešće grudi.  Pisali smo o povećanju grudi sopstvenom masnoćom.

Rezultat liposukcije je gotovo trenutan, ali i postoperativni proces postoji i može biti neprijatan.

Zato je možda najbitnije da znate ovo:

Kako sprečiti celulit na kolenima?

Najbolji način da se celulit na kolenima, ali generalno celulit spreči, jeste pravilna ishrana. Celulit se javlja upravo i kod onih koji nisu gojazni, zato što se u organizam unose ugljeni hidrati i masnoće koji nisu zdrave za telo.

Ishranu bazirajte na voću i povrću, kao i na korisnim mesima. Tu spadaju bela mesa i riba.

Hidratacija tela je takođe više nego neophodna. Pored pravilne ishrane, Potrebno je da pijete i dovoljnu količinu vode tokom dana. Voda je odlična u borbi protiv celulita jer se uz pomoć nje razbijaju masne naslage u telu.

Ne budite lenji, već se fizički aktivirajte. I to će pomoći da se spreči pojava celulita. Evo nešto više i o tome.

Vežbe za celulit na kolenima

Već smo pomenuli da ne mogu samo vežbe protiv celulita neće uticati na to da celulit na kolenima nestane. Ipak, vežbe su više nego dobar način da predupredite celulit na kolenima.

Na prvom mestu pešačenje i trčanje. Ovim dvema aktivnostima i te kako utičete na to da se telo pokrene. To znači da, ako jedete izbalansirano, ako pijete dovoljnu količinu vode i ako se barem šetate, opasnosti od celulita na kolenima nema.

Ako se pak i pojavi, jedna od najboljih vežbi za celulit na kolenima jesu čučnjevi. Vodite računa da ih radite pravilno. Ne opterećujte kolena, već zadnjicu pomerajte unazad, kao da sedate na stolicu.

Uradite dnevno barem tri serije od po 20 čučnjeva za celulit na kolenima.

Kako sakriti celulit na kolenima?

Dali smo vam toliko saveta, te se nadamo da sakrivanje celulita na kolenima neće ni biti potrebno. Ipak, ako ste u nekoj prelaznoj fazi sređivanja ovog celulita, a leto je, ima načina kako ga možete prikriti.

Najjednostavnije to možete učiniti odećom. Praktikujte lepršave suknje i haljine koje sežu do ispod kolena. Ne samo da niko neće primetiti vaš celulit, nego će vam i zavideti na izgledu.

Ako niste ljubitelj suknje, onda birajte šortseve koje sežu do kolena. Razlika neće biti mnogo velika, ali će vaše samopouzdanje ostati nepoljuljano.

Još jednom, nadamo se da posle naših saveta neće ni morati da dođe do prikrivanja. Radite na sebi i celulit na kolenima vas nikada neće opterećivati.