Šampon protiv seboreje – provereno rešenje za zdravu kosu

Šampon protiv seboreje – provereno rešenje za zdravu kosu

Šampon protiv seboreje provereno daje najbolje rezultate u borbi protiv seboreje i peruti. A da li znate kako i koje sve sastojke treba da sadrži? Saznajte u nastavku teksta.

Seboreja nije samo estetski problem, već je veoma neugodna bolest kože glave. Kosa ne izgleda lepo i zdravo, već masno i ispucalo.

Šampon protiv seboreje i njegova uloga

Da bi se seboreja uklonila prvo se mora utvrditi razlog nastanka, a zatim efikasno delovati kako bi se uklonile posledice, odnosno smanjila proizvodnja sebuma i ljuštenje mrtvih ćelija kože sa glave. Ono što zaista može pomoći da oporavite vašu kožu od ovog veoma neprijatnog estetskog problema jesu prirodni šamponi.

Šampon protiv seboreje na biljnoj bazi je najbolje rešenje jer pomaže u lečenju seboreičnog dermatitisa, dugoročno obnavlja i hrani kožu, sprečava razvoj gljivica na glavi i smanjuje stvaranje nove peruti.  

Razumemo kako se osećate.

Niste zadovoljni izgledom i to vas muči, ali znate da morate nešto preduzeti po tom pitanju. Svesni ste da, pre nego što se stanje otrgne kontroli, neko rešenje morate naći.

Da li vam zvuči poznato sledeći scenario?

Kosa vam izgleda očajno, nezdravo, neoprano i masno, što više nikako ne može da se sakrije svakodnevnim pranjem. Perut i ljuspice svakodnevno padaju sa vaše glave, vide se i svuda su – po garderobi, na jakni, na posteljini, a ostaju čak i na četki za kosu.

Izgledaju kao pahuljice snega i masnije su nego obična perut, zbog čega vas obuzima sram i stid. Znate da nije u pitanju nehigijena ali često mislite na ono “šta će drugi reći”.

Sigurno se ne osećate prijatno zbog ove muke koja vas je zadesila. Stalno vas svrbi glava i više ne možete ni da kontrolišete češanje. Znate da tako ne treba, ali sve manje možete kontrolisati nagon da se počešete.

Jedini san vam je da imate ponovo lepu i zdravu kosu, a da svrab prestane.

Možda ste pomislili da spas od ove nesreće ne postoji, ali verujte nam da grešite.

Rešenje je svakako moguće, a to je prirodni šampon za kosu. Pranje kose adekvatnim šamponom može pomoći da se koža glave oporavi, a problemi efikasno uklone i drže pod kontrolom.

Glavni razlog zbog koga su šamponi protiv seboreje jako delotvorni jeste njihov  sastav. Veoma su pogodni za masniji tip kože i najvažnije – ne sadrže hemikalije, sulfate, silikone, parabene, veštačke boje i druge štetne veštačke dodatke.

Naša čitateljka Ivana požalila nam se kako ima ozbiljnih problema. Evo šta nam je rekla:

“Bila sam očajna zbog izgleda svoje kose, koja je stalno bila masna i slaba, suva, iskrzala, tanka i po ceo dan sam patila od seboreje. To sam prikrivala stalnim vezivanjem, ali bezuspešno. Sve sam isprobala, ali ništa nije dalo rezultate. Međutim, saznala sam od prijateljice da postoji jedno lako rešenje.  Beskrajno sam zadovoljna i više nego zahvalna! Presrećna sam jer sada imam zdravu, sjajnu i gustu kosu.“ Saznajte više o njemom rešenju klikom na ovaj link: https://minutzamene.com/masna-i-slaba-kosa-puna-peruti-vise-nije-moj-problem/

Kada vam treba šampon za seboreju?

Nemojte ovaj problem shvatati neozbiljno, jer je vrlo ozbiljna stvar u pitanju.

Seboreja ili seboreični dermatitis kožna bolest, a perut je prva pojava koja ukazuje da ona postoji. Ovaj tip kožnog oboljenja stvara gljivice u kosi i izaziva crvenilo kože, a javlja na područjima gde je pojačano stvaranje sebuma, odnosno lučenje i izbacivanje masnoće. Dovodi do perutanja kože i pojave skalpa, a zatim i ljuspica tj. opadanja ćelija mrtve kože.

Sigurno se pitate zbog čega se javlja.

Zapravo, mnogo je razloga koji mogu dovesti do pojave peruti, a kasnije i do pogoršanja stanja, koje za posledicu imaju bolesti kože i seboreju. Najčešći uzroci su genetika, hormonske promene i poremećaji, stres i mnogi drugi.

Neredovno pranje kose i neadekvatni šamponi ne dovode do pojave seboreje, ali mogu pogoršati stanje kada je u već zamakloj fazi. Blaga perut u kosi može biti posledica nedovoljne higijene i nege kose, ali se u tom slučaju ona mora negovati drugačije.

Obično se signali seboreje brzo primete i to su znaci opreza da treba preduzeti nešto, kako ne bi zahvatila druge regije tela.

Najčešći simptomi su crvenilo, svrab, krupna i masna perut, zatim opadanje velikih žutih ljuspica sa kože glave, kosa se brzo masti i deluje oštećeno, a ponekad se može desiti i opadanje kose.

Ukoliko ste primetili prve simptome seboreje znajte da su oni sasvim dovoljni signali koji ukazuju da nešto nije kako treba i da se mora obratiti pažnja na lečenje. Ona ne može u potpunosti da se izleči, ali sa pravilnom negom se ovo stanje jako uspešno može držati pod kontrolom.

Simptomi su poziv na akciju da što pre preduzmete nešto kako bi oporavili kožu, a zatim povratili lepotu i sjaj kose. Šamponi su jedno od najboljih načina koji pomaže da se rešite i peruti i problema poput seboreičnog dermatitisa.

Svakodnevno pranje kose dobro je za negu jer održava ličnu higijenu, ali ono ne pomaže da se uklone ni perut, a još manje masne ljuspice sa vaše glave.

Prirodni šampon protiv seboreje

Topla preporuka je da prvo pokušate sa šamponima. Evo i zašto.

šampon za uklanjanje seboreje

Da bi se seboreični dermatitis uspešno uklonio svi dermatolozi preporučuju da terapija započne odabirom adekvatnog šampona za kosu. I to ne bilo kakvog, već mora biti šampon protiv seboreje.

Takođe, savetuje se češće pranje kose prirodnim i blagim šamponima, kako bi se skinula sva nakupljena masnoća sa vlasišta glave koje je zahvaćeno seborejom. Najbolji su oni koji ne sadrže sulfate. Sama upotreba zavisiće od toga koliko je stanje ozbiljno i koliko je kožna bolest napredovala.

Takođe, šamponi protiv seboreje su dobri i zbog toga što se sastoje od većeg broja minerala koji pomažu da se seboreični dermatitis ukloni, a zatim i da se koža brzo oporavi. Sampon za seboreju najčešće sadrži neke od sledećih sastojaka:

  • katran,
  • selen-sulfid,
  • salicilna kiselina,
  • cink pirition,
  • ketokonazol.

Prirodni šampon protiv seboreje u svom sastavu sadrži biljke karakteristične po antibakterijskim i antigljivičnim svojstvima, koja pomažu da se proizvodnja sebuma drži pod kontrolom, odnosno sprečavaju proizvodnju viška masnoće na koži.

Šamponi kao što su Vlasilan Formula A i Vlasilan Formula B eliminišu perut, dubinski čiste kosu i regenerišu oštećene vlasi.Saznajte više o njima klikom na ovaj link:www.ovotaris.com/vlasilan

Šampon protiv seboreje upotreba

Korišćenje ovih šampona za kosu mora biti pravilno i često, da ne bi došlo do ponovne pojave novih masnih slojeva kože i masne peruti. Takođe, kada su u pitanju terapije upotreba ovih šampona mora trajati samo određeno vreme, kako se koža ne bi dodatno iziritirala. Ali to zavisi od preparata i njegovog sastava.

Kako se koristi šampon za seboreju

Šampon protiv seboreje i peruti svojim sastavom ne odgovara svakoj koži, već je više prilagođen masnom tipu kose jer sadrži sastojke koji umiriju svrab, smanjuju iritaciju i bore se protiv razvoja gljivica. Dobra su preporuka jer pomažu da se koža glave oporavi.

Ali svakako, savetujemo da ove šampone pažljivo koristite i da čitate uputstva o korišćenju.

Šampon protiv seboreje na bazi katrana

Medicinski šampon za seboreju sa ekstraktom katrana pokazao se u praksi kao odličan lek za gljivične bolesti kože glave. Veoma efikasno uklanja i perut, zbog čega se pokazao kao jako moćan preparat za negu problematične i masne kože.

Takođe, pokazao se kao efikasan još iz nekoliko razloga, a samo neki od njih su oporavak kože, zatim on reguliše lučenje sebuma, poboljšava cirkulaciju, podstiče rast zdrave kose, koristi se za lečenje psorijaze i još mnogo toga.

Razlog za sve ovo je prirodan sastojak katran, koji se za kozmetičke potrebe dobija suvom destilacijom iz kore breze. Velika prednost mu je ta što ima snažno preventivno dejstvo u borbi protiv gljivica i deluje na uklanjanje seboreje, a jedina mana što nema prijatan miris.

Šampon protiv seboreje koji sadrži selen-sulfid

Selen-sulfid je snažan je antifugalni i antibakterijski sastojak, koji uklanja bakterije sa kože glave i pomaže da se ona oporavi. Šampon protiv seboreje i peruti koji sadrži mineral selen-sulfid deluje tako što uklanja perut i mrtve ćelije sa kože koje dovode do pojave velikih ljuspica na glavi.

On takođe leči kožu, smanjuje nastalu iritaciju i pomaže da se rešite svraba glave koji može biti vrlo neprijatan. Veoma je jak, zbog čega njegova primena mora biti ograničena. Može se koristiti najviše dva puta nedeljno.

Šampon protiv seboreje sa salicilnom kiselinom

Šampon protiv seboreje koji u svom sastavu ima salicilnu kiselinu deluje antiupalno i podstiče brz oporavak kože. Leči nastale infekcije, zatim čisti kožu od nakupljenih masnih naslaga i ljuspica sa površine kože, a takođe sprečava i njenu ponovnu upalu. Ovaj šampon može da isuši kožu pa se preporučuje pažljiva upotreba.

Šampon protiv seboreje sa cinkom

Šampon protiv seboreje koji ima u svom sastavu mineral cink pirition isto može pomoći u rešavanju ovog problema. Cink pirition je moćan sastojak koji svojim antibakterijskim i antimiktobnim svojstvima sprečava dalji razvoj bakterija i novu iritaciju kože, zatim smanjuje svrab i sprečava novo perutanje kože.

Dozvoljeno je češće pranje kose ovim blagim šamponom – u proseku jednom na dva-tri dana.

Šampon koji sadrži ketokonazol

Šampon za seboreični dermatitis koji u svom sastavu ima supstancu ketokonazol koristi se za teže oblike kožnih bolesti. Ukoliko je došlo do pojave gljivica ovaj šampon protiv seboreje daje vidljive rezultate. Koristi se kada dođe do širenja gljivica i pojave ozbiljnih infekcija gde je potrebno hitno delovanje, kako se seboreja ne bi proširila po ostatku kože glave.

Svakako se savetuje kosultacija sa dermatologom u ovom slučaju, kako bi se odredila dužina trajanja terapije. Ovaj šampon nemojte da koristite ako ste osetljivi ili alergični na ketokonazol.

Šampon protiv seboreje pogodan je za kosu zbog čega može pomoći da se rešite masne peruti sa kože glave.

Prirodni šampon protiv seboreje i peruti dobar je zato što eliminiše i uklanja najvećeg neprijatelja lepog izgleda i zdrave kose. Deluje tako što smanjuje iritaciju osetljive kože i poboljšava cirkulaciju, zatim sprečava nastanak gljivica i uklanja sve bakterije koje stvaraju neprijatan svrab glave.

Najveća prednost je ta što se nakon redovne upotrebe normalizuje proizvodnja sebuma, smanjuje svrab i uklanja masna perut sa kože. Nakon pranja kosa postaje jako mekana i elastična, zbog čega je ovaj šampon veoma tražen na tržištu.

uklanjanje seboreje šamponom

Šampon protiv seboreje cena

Šampon za seboreju ima različite cene. Proizvodi kojima se eliminiše samo suva perut mnogo su jeftiniji od šampona kojima se eliminiše perut povezana sa seboreičnim dermatitisom. Cene se kreću od jeftinijih koji koštaju oko 1.400 dinara pa do malo skupljih koji koštaju oko 2.200 dinara.

Šampon protiv seboreje nije teško nabaviti i to znatno olakšava sve.

U današnje vreme je kupovina više nego jednostavna pošto su oni dostupni u skoro svim apotekama i bolje opremljenim drogerijama. Dobra stvar je i ta što nije potrebno izdavanje recepata da bi se kupio šampon.

Ima još jedna super stvar, a to je internet.

Na internetu ima jako puno sajtova koje se bave online prodajom. Postoje takođe online prodavnice i online apoteke na kojima je moguće direktno poručivanje proizvoda, koji kada se naruče za dan-dva stižu direktno na kućnu adresu.

Šampon protiv seboreje iskustva

Svako iskustvo je individualno i različito, a zavisi najviše od stanja.

Ako je crvenilo veliko, stvaranje skalpa intenzivnije, a perutanje kože povećano moraju da se koriste malo jači šamponi.

Blagi prirodni šamponi bez sulfata, parabena, silikona i drugih veštačkih dodataka su apsolutno najbolja alternativa, čak i ako nemate problem peruti. Ali ukoliko imate problema i potreban vam je šampon protiv seboreje, onda su oni idealni za vas.

Ukoliko ste alergični na pojedine sastojke u šamponu nemojte ga koristiti. Pre upotrebe obavezno pročitajte sastav na ambalaži, jer se iz iskustva onih koji nisu obraćali pažnju na ovakve detalje može čuti da i oporavak od same reakcije traje takođe dugo.

Različita iskustva i preporuke za šampone mogu se pronaći na domaćim forumima. Jako puno informacija ima i na stranim sajtovima i forumima, na kojima se mogu pročitati vrlo korisni saveti i objašnjenja u vezi seboreičnog dermatitisa.

Svakako je preporuka da se koriste prirodni šamponi bez sulfata, jer imaju puno prednosti, kao i da kompletna nega kose i kože bude sa prirodnim preparatima i sa prirodnom kozmetikom.

Mnoge žene i muškarci koji se bore sa ovim problemom preporučuju nekoliko prirodnih šampona koje su lično koristili.

Više je nego očigledno zašto je tako – zadovoljni su pošto su se pokazali kao delotvorni i veoma dobro rešenje.

To su:

  • šampon Ducray,
  • Hemel šampon,
  • Vlasilan šampon za kosu.

Sva tri šampona imaju nekoliko zajedničkih osobina, a to su da ne sadrže sulfate, dubinski uklanjaju i čiste perut, oporavljaju kožu od seboreičnog dermatitisa i uklanjanju mogućnost pojave sebuma i novih masnih naslaga.

Za kraj želimo da vas posavetujemo i ohrabrimo da se ne predajete, već da isprobate šampon protiv seboreje, a zatim i podelite sa nama vaše utiske.

Pravilna nega prirodnim i blagim šamponima, bez veštačkih dodataka i sulfata može pomoći da ova bolest kože ostane samo jedna loša uspomena i ružna prošlost. Nemojte se premišljati već donesete pametnu odluku sa svoje dobro i koristite šampon protiv seboreje kako biste rešili svoj problem.