Serum za rast kose zaista pomaže! Ovo su najbolji!

Serum za rast kose zaista pomaže! Ovo su najbolji!

Znate li da serum za rast kose ponekad može biti od ogromne koristi. On ima tu moć da našu kosu pokrene i u potpunosti oporavi. Otkrijte kako!

Lepa i negovana kosa je imperativ za svaku ženu, ali i muškarca. Neretko se priča o samopouzdanju, posebno muškom, bazira upravo na kosi. Kosa je jedan on najvažnijih elemenata naše ličnosti.

To ponekad i ne primećujemo, dok je ne izgubimo. Da, baš tako. Tek kada izgubimo kosu, shvatimo značaj njene lepote za naše samopouzdanje. Ipak, drugi nisu važni, već naša reakcija na probleme.

Zato, preparati poput seruma za rast kose, a ima ih dosta , služe da nam pomognu. Potrebno je pronaći pravi preparat, koji će podstaći ponovni rast kose. Tako ćete vratiti dobro svoje samopouzdanje i dobar osećaj.

Nikola se već se susreo sa nekim od ovih problema i uspešno ih rešio. Nije mogao da dozvoli da mu kvalitet života bude narušen zbog prestanka rasta, odnosno, pojačanog opadanja kose. Morao je da pronađe sredstvo koje će pomoći i uspeo je u tome. To što je njemu pomoglo da podstakne rast kose, pomoći će i vama. O čemu se radi? Pročitajte njegovo iskustvo. Negova priča nalazi se na sledećem linku:  https://minutzamene.com/kako-sam-smanjio-opadanje-kose-ponovo-je-progustio/

Šta je serum za rast kose?

Serum za rast kose je posebno specijalizovana mešavina sastojaka, koji treba da osnaže vašu kosu i da je oporave.

To se naročito odnosi na one koji su u poslednje vreme primetili da im se kosa malo proredila.

serum za poboljšanje rasta kose

Ovakvi proizvodi puni su aktivnih sastojaka,koji su zaduženi za aktiviranje folikula naših dlaka. Oni pospešuju rast kose iz korena, bude je i deluju na kosu poput eliksira.

Serumi za rast kose su uglavnom vodenaste strukture, ne previše gusti.

Zašto je to tako?

Ideja je da ih nanesete na kosu, pre svega na teme i da ih ne ispirate neko vreme. Pošto morate da izađete iz kuće u toku dana, serum nikako ne bi trebalo da bude mastan.

Ako previse zamasti kosu, svakodnevno funkcionisanje je otežano, a on mora da se nanosi u dužem vremenskom periodu da bi dao rezultate. Zato, kada pravite domaće serume, pošto je i to moguće, vodite računa.Ako su previše masni, onda ih možete nanositi samo uveče.Čak i kada ih stavite uveče, ujutru će se podrazumevati pranje kose, što opet nije opcija za svakoga. Ovo je razlog zašto se neki ipak radije odluče za šampon za rast kose. Ako je dobar – može da učini čuda!

Kako se koristi serum za rast kose?

Upotreba seruma za kosu treba da bude kontinuirana.

Određeni vremenski period koji za to izdvojite, treba da bude dobro isplaniran. Ako prestajete, pa počinjete, rezultati neće izostati, ali ćete ih čekati u dužem vremenskom periodu.

Dakle, potrebno je da serum koristite minimum mesec dana, ujutru i uveče. Kada kupite bočicu, videćete da je ona mala, ali nemojte da vas to zavara. Vama je zaista potrebna mala količina da je utrljate u svoje teme, pošto želimo da stimulišemo rast nove kose.

Dakle, neki od njih su sa pipetom, a neki sa kupastim vrhom. Naravno, ne samo od sastojaka, već i od dizajna zavisi za koju ćete se odlučiti.

Kada nabavite onaj serum za rast kose koji vam najviše odgovara po svim parametrima, potrebno je da malu količinu nanesete na nekoliko mesta. Zatim lagano utrljajte.

Umasiravanje u kožu glave pomoći će da se sastojci bolje apsorbuju.

Uveče ponovite postupak. Ideja je da preko celog dana serum za rast bude nanet na kožu glave.

SAVET: Kada ga nanesete, a ima potrebe za pranjem kose, sačekajte barem tri sata. Toliko mu je otprilike potrebno da se apsorbuje.

No, šta je to što treba da se apsorbuje? U čemu je zapravo tajna?

Obratite pažnju na sledeće.

Aktivni sastojci seruma za rast kose

Aktivni sastojci koji se nalaze u serumu za rast kose, pokreću folikul dlake, koji je na neki način uspavan. On se budi i dolazi do ponovnog rasta dlake. Zato je važno da se oni pravilno nanesu. Tako će biti dobro delovanje na kožu glave i kosu.

  • Jedan od važnijih aktivnih sastojaka, koji se nalazi u serumima za rast kose je linolna kiselina drveta masline, koja deluje na izazivače androgene alopecije. Smanjuje štetan uticaj na sam koren kose i pomaže da delimično uspavane dlake počnu ponovo da rastu.
  • Biotinil tripeptide je jedna vrsta vitamin B7, koji deluje baš na folikul dlake. Kada ga trljate na kožu glave, pomaže da se ćelije obnove i da se situacija ponovo dovede u ravnotežu. Opadanje kose zbog nedostatka vitamina je često.
  • Jedan od važnijih aktivnih sastojaka je i apigenin. Nalazi se u drvetu grejpfruta i pomaže da se površinska cirkulacija poboljša. To je važno jer se tako dodatno stimuliše rast nove kose, popravljanjem prokrvljenosti glave.
  • Pantenol rastvor je jedan od sastojaka koji možemo dodati i u serume za rast kose koje same pravimo. On je odličan za kožu glave, kao što je pantenol krem odličan za kožu. Jedan je od čestih sastojaka seruma za rast kose.

Naravno, važno je da sastojci budu prirodnog porekla.

Parabeni loše utiču na celokupno stanje, naročito  ako se koriste u dužem vremenskom periodu. Prirodna kozmetika neguje i štiti od loših uticaja i isušivanja. Takav treba da bude i serum za rast kose.

Šampon ili serum za rast kose? Šta je bolje?

Ljudi često postavljaju pitanja ovakve vrste, misleći da jedno isključuje drugo. A nije tako.

Kontinuirana nega podrazumeva korišćenje dobrog šampona, koji će situaciju održati na dobrom nivou.

Kada je šampon za kosu pravi, onda je nega kvalitetna. Ako ste popustili sa negom ili se iz nekog razloga dogodilo da je kosa prestala da raste, treba preduzeti korake.

Dobro je u tom trenutku pojačati negu nekim hranljivim serumom za rast kose. On će pružiti dodatnu podršku, da kosa počne što pre da raste. Njegova uloga je trenutna, ali važna i ne treba ga potceniti.

Sa druge strane, šampon nije trenutni, već stalni preparat. Dok koristite serum za rast kose i posle toga, treba da koristite i dobar šampon. Zato bi i on trebalo da bude od pažljivo biranih sastojaka, koji će pospešiti rast.

Naša preporuka ide u pravcu prirodnih šampona, koji kosu ne isušuju. Veoma je nežno neguju, bez neželjenih efekata. Čiste kožu glave od naslaga proizvoda i ostavljaju prostora za rast nove kose. Oni i stimulišu rast i zaustavljaju opadanje kose. Nema boljeg leka za osetljivu kosu od njih.

Sara je ovo isprobala i na svojoj kosi koja je počela dramatično da opada, masti se i bila je puna peruti. Jasno joj je bilo da njeno teme ima neki problem. Rešila je taj problem prirodnim putem i sada je njena kosa opet zdrava, jaka i normalno raste! Šta joj je pomoglo, saznajte iz njene lične priče klikom na sliku ispod:👇👇👇

Kombinacija šampona i seruma će biti idealna.

Zato:

Nemojte isključivati bilo koji od ovih proizvoda. Shvatite ih kao preparate koji se nadopunjuju na putu ka savršenoj nezi.

Razlika između seruma i losiona za rast kose

Kada posmatramo suštinski, velike razlike nema. Ono što je uloga seruma za kosu, to je smisao i losiona za rast nove kose . Oba preparata su tu da podstaknu uspavane delove kose da se ponovo aktivira.

I losion i serum za rast kose se utrljavaju u kožu glave, ne ispirajući se. Nanosimo ih na suvu kosu i ostavljamo da deluju u toku dana, kako bi bilo rezultata.

I serum i losion bi bilo poželjno umasiravati u kožu glave. Ne može to biti bogznakakva masaža,  ali bi trebalo utrljati preparate dok ih koža ne upije.

Koža ih upija vrlo brzo, pošto su oba vodenaste strukture.

Tu dolazimo do minimalnih razlika koje može imati serum za rast kose u odnosu na losion.

Serum za rast kose je ponekad malo koncentrovaniji. To znači da ima više aktivnih sastojaka, a manje vodene strukture.

Takođe je ponekad serum za rast kose gušći. To ne znači da je mastan, samo znači da mu je koncentracija malo uljanija.

Zbog toga serum za rast kose češće dolazi u manjem pakovanju, sa pipetom. Losioni za rast kose su u malo većim pakovanjima i nemaju pipetu, već su u flašici sa oštrim vrhom iz koje se proizvod sipa direktno na kosu i kožu glave.

Prirodni serum za rast kose

Postoji način da imate i potpuno prirodan serum za rast kose, tako što ćete ga napraviti. Potpuno prirodan, ali malo masniji nego kupovni serumi. Ovaj serum će zaista biti fantastičan za kosu, ali ćete moći da ga nanosite samo uveče.

Pošto u njega ide ulje, možda će vam kosa biti malo masnija ako ga uveče nanesete.

Za ovaj serum biće vam potrebno:

Prvo stavite vodu da provri, a onda potopite list koprive i pustite da se tako voda prohladi. Zatim procedite čaj. U njega sipajte ricinusovo ulje, ulje semena bundeve i aloju. Dobro promešajte, naročito kako bi se aloja dobro sjedinila.

Ne bi bilo loše da imate neku flašicu sa rasprskivačem u koju ćete sipati svoj domaći serum za rast kose. Prskajte ga uveče, da odstoji do jutra. Kosa će vam biti mnogo lepša i bujnija.

Najbolji serum za rast kose

Navikli ste već da vam uvek preporučimo, koji je među serumima koji postoje na tržištu, onaj koji zavređuje vašu pažnju. Zapravo, na našem spisku je više seruma za koje smatramo da mogu jako dobro da utiču na vas. Evo nekih predloga.

serum za rast kose upotreba

Krauterhof kofeinski serum za rast kose

Krauterhof  serum za rast kose je jedan od poznatijih. Dolazi u pakovanju sa aplikatorom i nanosi se 2-3 puta nedeljno. Ovaj serum ima u sebi i kofein, za koji znamo još od kofeinskog šampona da je dobar za regeneraciju slabe kose.

Proizvođači kažu da utiče na hormonski i nasledni faktor gubitka kose. Ova marka je poznata kao prirodna, sa biljnim sastojcima.

Penelopa serum za rast kose

Ovaj proizvod sadrži cink, gvožđe, kompleks vitamina B, cistein i metionin, pšenične klice. Odličan je da spreči ćelavost, ojačava dlaku i jača koren kose. Ne može se nabaviti u slobodnoj prodaji, već u personalizovanim radnjama. Možete ga potražiti i na internetu.

Kerastase serum

Ovo je poznata marka koja ima i serum za rast kose. Njihovi proizvodi su poznati po tome što su odlični za negu vlasi. Serum je napravljen od pažljivo biranih sastojaka, koji štite kosu od loših uticaja.

Potrebno ga je nanositi nekoliko puta nedeljno na kritična mesta, kako bi kosa počela ponovo da raste. Njegov kvalitet je u tome što oporavlja kosu i štiti je od loših uticaja.

Vichy linija seruma za rast kose

Ovo je serija proizvoda koja u sebi sadrži ekstrakte kvasca, kao i ulje ruzmarina. Ovaj proizvod se može naći na internetu. Poznat je po tome što ima samo prirodne sastojke i može u mnogome poboljšati rast kose.

Pored ova dva sastojka, ima u sebi i lavandu, koja daje svežinu i održava vitalnost, što je jako dobro za kosu koja ima oštećenja.

In sight serum za kosu

Ovo je marka koja se može lako pronaći. Ova linija proizvoda sadrži i šampone i balzame za kosu. Serum za rast kose ima u sebi ekstrakte ginko bilobe i aloja veru. Ne  sadrži parebene i slikone, tako da nema nijedan štetan sastojak za vašu kosu.

La croa serum za stimulaciju rasta kose

Malo teže dostupan kod nas, ali se može naći online na stranim sajtovima iz regiona. Ovaj serum sadrži biotin, kofein, ulje bučinih semenki i ruzmarina koji pomažu u zaštiti kose od negativnih učinaka DHT-a. Također, sadrži prirodne ekstrakte kao što su kurkuma, menta i kopriva, koji podstiču rast kose, sprečavaju njeno opadanje, poboljšavaju cirkulaciju vlasišta i daju joj puniji izgled.

Eelhoe serum za rast kose

U pitanju je zapravo ulje đumbira pa spada u one masnije varijante koje bi bilo poželjno isprati. Kao i svi drugi serumi, deluje tako što poboljšava cirkulaciju i stimuliše rad folikula. Može se naći online, a savet je da dobro pretražite jer razlika u ceni ide i do 200 rsd.

Revalid serum

Ovaj proizvod koristi sastojak Redensyl koji podstiče rast kose, smanjuje opadanje kose i povećava njenu gustoin. Ekstrakt cveta Artemisije dodatno pojačava dejstvo Redensyl-a. Amino kiseline i pantenol hidriraju kosu i kožu glave, pomažući u obnovi ćelija kože. Ovaj serum je bez parabena, sulfata i silikona.

Cena i gde kupiti serum za rast kose?

Seruma za rast kose ima u drogerijama, a neke od vrsta možete nabaviti i preko interneta.

Cene su različite, od 850 do 5000 dinara. Sve zavisi da li kupujete brend ili ste se odlučili za nešto što je manje poznato.

Ponekad je bolje kada je proizvod manje poznat, ali prirodan i sa dobrim sastojcima, koji će oporaviti kosu.

Iskustva sa serumom za rast kose

Iskustva su zaista šarenolika. Mi ćemo vam predstaviti najzanimljivija razmišljanja o serumu za rast kose.

Mirko

Koristio sam serum za rast kose u jednom dugom vremenskom periodu i veoma sam zadovoljan. Kosa je počela da mi opada na temenu. Pretpostavljam da je to genetsko opadanje. Međutim, uz serum za rast kose, ali i uz dobar, prirodan šampon, kosa se oporavila. Za sada je sve kako treba.

Boris

Kupovao sam nekoliko seruma za rast kose. Nijedan nije pomogao. Kosa je poprilično opala, na temenu. Mislim da ću probati presađivanje.

Maja

Imam iskustva sa raznim preparatima za kosu, pa i sa serumima. Kosa mi je opadala u nekoliko navrata. Na pečate i u krugovima. Moram da kažem da je dobra kombinacija koristiti neki prirodan serum, sa nekim prirodnim šamponom. Serum sam po sebi meni nije bio dovoljan. Zato je dobar šampon neophodan i situacija će biti bolja.

 

Ovo su neka naša zapažanja i treba da vam pomognu prilikom odluke o tome šta kupiti kada je slaba kosa, kosa koja ne raste, u pitanju. Preparati su razni i nije se lako odlučiti. Kombinacija pravih sastojaka i preparata je najvažnija. Zato se pozabavite time uvek kada kupujete proizvode za kosu. Naročito za kosu koja slabo raste.