Sirup za imunitet i zašto nam je svima potreban

Sirup za imunitet i zašto nam je svima potreban

Sirup za imunitet je nešto što obavezno morate probati ukoliko već unapred znate da vas sezona prehlada i gripa neće zaobići. Grip i virusi imaju svoju sezonu. Dočekajte ih spremni i odbijte!

Da budemo realni, jak  i zdrav organizam najbolji su lek protiv i raznih vrsta virusa. Zato je sirup za imunitet svima potreban!

Mnogo je preduslova potrebno da bi vaš organizam bio dovoljno snažan da se izbori sa sezonskim i vansezonskim virusima, ali pre svega zdrava i raznovrsna ishrana, uredan isplaniran život bez stresa, dovoljno kretanja i vežbanja.

Deluje jednostavno, pa ipak nije.

Brz i sulud tempo života postaje sve veći trend među ljudima danas i generalno smo u danjašnje vreme svi u manjoj ili većoj meri pod nekim stresom po ceo dan, a nekima to utiče i na noć. Osim toga, poslovi koje obavljamo danas su u priličnoj meri pojednostavljeni pa se nedovoljno krećemo, ali zato puno radimo.

A u celoj toj zbrci spremiti zdrav obrok, vežbati? Ma, ne! Ko do se muči kada može da se uzme nešto gotovo i na brzinu ( puno koječega, samo ne vitamina i minerala koji su neophodni za zdravlje). U takvim uslovima, pad imuniteta je gotovo izvestan.

Virus gripa, prehlade, bolovi u grlu i kašalj neizostavni su deo zimskih čarolija. Onda kada ih nema, uzimamo ih zdravo za gotovo i ponavljamo „Neće mene“ mantru ili i ne mislimo o njima uopšte.  Međutim, kada se jave, potpuno nas iscrpljuju nedeljama i ostave kao isceđenu krpu.Imunitet je oslabljen, a infekcije se ređaju bez kraja i konca.

Zašto ne bi stali tome na put?

Kada treba da počnem da uzimam sirup za jačanje imuniteta?

Iako sirupi za imunitet imaju aktivne sastojke koji mogu da budu odlični saveznici u prevazilaženju već nastalih infekcija,najbolje je da počenete da ih koristite na vreme, kako biste ostali zdravi.

Ne škodi da ih koristite ni onda kada mislite da pucate od zdravlja.

Simptomi pada imuniteta su najrazličlitiji, a neke ćete, kao stalan umor i iscrpljenost na primer, povezati sa prezauzetošću i ludim tempom života sa početka priče. Istina je zapravo da svaki duži pad energije i umor mogu biti alarm da vaš imuni sistem traži podstrek. Dakle, vreme je da počenete da uzimate sirup za jačanje imuniteta.

Takođe, dobro je vreme da počnete da pijete sirup kad primetite da se ljudi sa kojima provodite vreme u razboljevaju ili kada počnete da osećate grebanje i peckanje u grlu.

Planirate putovanje?

Da li vam se desi da vas put iscrpi i da loše odreagujete na promenu podneblja, klime, vode, hrane? Uvrstite onda i sirup za imunitet u svoje planove. Počnite da ga pijete bar 2 nedelje pre putovanja.

Isto važi i onda kada očekujete neke izazove i stresne situacije, bilo fizičke, bilo psihičke, a posebno onda kada ste svesni da ste neki period potpuno zanemarili zdrave navike.

Šta je prirodni sirup za jačanje imuniteta i kako on deluje?

Ukoliko sad mislite da nema potrebe da se kljukate nekom hemijom i lekovima unapred, da bi vam organizam bio jači, potpuno ste u pravu. Ali sirup za jačanje imuniteta i nije to, nego potpuno prirodan preparat koji omogućava jačanje imunog sistema.

A kako je to moguće?

Uz odgovarajuće aktivne sastojke od kojih svaki ima neku zaštitnu ulogu.

Evo nekih koje valja posebno istaknuti!

Crna zova

zova sa imunitet

Možda mislite da su ti biljni preparati bapske priče, ali morate da znate da su dejstva lekovitih biljaka testirana i da su i studije potvrdile:

Zova, odnosno sirup za imunitet napravljen na njenoj bazi,  ima sposobnost da smanji simptome virusa gripa i skrati trajanje bolesti. 

Nije li to sjajno? Jer prehlada, curenje nosa, kašalj, bolovi u grlu mogu da potraju, ali i da se iskomplikuju vremenom nekom upalom kada je imuni sistem oslabljen. Nije li onda bolje učinti sve da do toga i ne dođe?

Zova je samonikla biljka i njen lekoviti deo su bobice koje treba da budu zrele, i cvetovi od kojih se obično pravi ukusan napitak.Jako je važno da znate, ako sami pravite neki sirup za jačanje zdravlja, da ostali delovi biljke nisu nimalo korisni za zdravlje, već da mogu da nanesu i štetu vašem zdravlju. Takođe je bitno da razlikujete crnu i crvenu zovu, jer je crvena toskična.

Zova je toliko dobra da se smatra lekovitom za najteže bolesti, uključujući i rak i HIV virus.

Deluje tako što podstiče lučenje tečnosti u organizmu, znoj i mokraću, i na taj način ubrzava se izbacivanje patogenih klica iz tela.

Vitamin C

Znate i sami da u situacijama kada pokupite neki virus, lekari savetuju uzimanje što biše čajeva i nezaobilazni vitamin C! Razlog za njegovu upotrebu leži u tome što je moćan antioksidant pa eliminiše slobodne radikale koji su na svoj način uzročnici bolestii narušenog imuniteta. Jedan od najboljih izvora ovog vitamina jeste šipurak koji se kao biljni sastojak koji se savršeno uklapa u sirup za imunitet.

Sam vitamin C dobijamo siključivo iz spoljašnjih izvora, dakle iz hrane, naše telo ga ne proizvodi, a neophodan je za zdravlje. Ovo je vitamin koji je rastvorljiv u vodi i neotporan na toplotu. Kada kuvamo hranu, kažu, ubijate ga. Ipak, vitamin C kao rastvorljiv u vodi, zapravo pređe u vodu u kojoj se kuvala hrana. Problem je u tome što retko koristimo tu vodu u ishrani. Raznovrsna ishrana obezbediće dovoljne količine ovog vitamina kroz sveže voće i povrće, ali ako uvek jedete neke brzinske varijante, može vam ga nedostajati, posebno onda kada krene sezona virusa i prehladaa tada vam ga treba u dodatnim količinima. Zato je dobro da sirup za imunitet koji birate ima vitamin C.

Minerali

Minerali su podjedanko važni kao vitamini, a za jačanje imuniteta izuzetno je važno ojačati krvnu sliku. Neverovatno je koliko nedostatak gvožđa u krvi i anemija mogu da oslabe organizam i imunitet.

Vi možete nabaviti suplemente gvožđa , ali oni imaju prilično neprijatan ukus i jako su neprijatni za stomak, pa je neki prirodni izvor prihvatljivija varijanta.  

U tom kontekstu, obavezno potražite koprivu u sirupu za imunitet jer je prebogata ovim mineralom.

Osobama kod kojih se pad imuniteta odlikuje čestom pojavom herepsa na usni, od koristi može biti sirup za imunitet sa dodatkom cinka. Nedostatak ovog minerala dovodi do težeg zarastanja rana, uključujući i onih izazavinih virusom herpesa. Takođe se smatra da cink smanjuje pojavu repsiratornih infekcija i podstiče proizvodnju belih krvnih zrnaca u organizmu koja su nosioci odbrane organizma.

Koren đumbira

Đumbir je nezaobilazan sastojak kada dođe zima i sezona kijanja, kašljanja i ostalih tegoba. Bogat je vitaminima, mineralima i samo njemu svojstvenim sastojcima kao što je gingerol i svi se oni zajedno efikasno bore protiv upala i virisa. Koristan je za smirenje kašlja i mučnine i za detoskikaciju organizma, a to je negde jedna od najbitnijih stavki kada govorimo o jačanju organizma i njegovom zdravlju. U kombinaciji sa ostalim sastojcima, ali i sam,  prava je vitaminska i energetska bomba koja će vas vrlo brzo vratiti u život.

Med za imunitet

Sirup za imunitet ne bi bio sirup, ako ne bi bio sladak, zar ne? U te svrhe odličan je med jer je bogat glikogenomšto za dodavanje ukusa, ali ponajviše kao prirodni preparat za jačanje imuniteta. Sam med ima široku primenu, od recepata za mršavljenje sa cimetom, do raznih maski za lepotu, ali je i nezaobbilazan za zdravlje.

Kašika meda svaki dan podići će u telu nivo antioksidanata koji blokiraju slobodne radikale i tako podstiču normalan rad imunog sitema.

Biljni preparati protiv kašlja

Prehlade i slični virusi posledica su toga što provodimo dosta vremena u zatvorenim prostorijama zimi, a zapušen nos i kašalj jedni su od najčešćih simptoma koji se tada ispoljavaju.Ukoliko ste skloni da pokupite ove viruse često i imate često probleme sa zapušenim nosom i sekretom u plućima, preventiva njegove pojave može biti pravi spas za vas.

Kako sprečiti ove simptome?

Isto onako kako biste ih i lečili,ali umesto da pijete čajeve za kašalj onda kada problem već nastane, počnite na vreme da pijete sirup za imunitet koji deluje protiv spazma i rastvara nakupljen sekret. U te svrhe dobri su morač, bokvica ili majčina dušica.

Zašto sve ovo pominjemo?

Treba znati da dobar sirup za imunitet treba da obuhvati problem iz svih uglova. I dobro je kada je on preventiva, ali je još bolje kada može posluži i za lečenje.

Naravno, sirup za imunitet ne pije se kada do problema dođe, već se na jačanju imunog sistema radi na vreme i kontinuirano, da do bolesti ne dođe.

Sirup za jačanje imuniteta kod dece

sirup za imunitet

Prednost prirodnih sirupa jeste što ih mogu koristiti deca i odrasli.

Ili ipak ne?

Ima li nešto što treba da znate o sirupu za jačanje imuntita kod dece i na šta treba da obratite posebnu pažnju?

Pre svega, vodite računa o uzrastu deteta.

I sami znate da bebe tokom prve godine ne smeju da jedu baš sve što i mi i da im se hrana uvodi postepeno. Pogrešno bi bilo verovati da to što je neki preparat prirodan, automatski znali da je bezbedan i za najmlađi uzrast. Nije tako. Med nije za decu ispod godinu dana.

Znači, birajte formulaciju na kojoj je naznačeno da je pogodna i za decu određenog uzrasta.

Oni osnovni sastojci koji se preporučuju za decu kada dođe vreme prehlada i virusa su limun, med i đumbir.

Napravite sami ovaj jednostavan sirup za jačanje imuniteta kod dece

Treba vam:

  • pola kilograma meda
  •  2-3 velika korena đumbira
  • 1 limun

Postupak je sledeći: Očsitite đumbir i narendajte ga.

Iako đumbir može da se seče, smatra se da rendanjem oslobađa najviše aktivnih sastojaka.

Zatim  dobro operite limun. Ukoliko nemate limun koji je organski i niste sigurni u njegovo poreklo i način uzgoja, oljuštite ga jer kora ima najviše pesticida koji vašem detetu baši neće ojačati imunitet. Ukoliko imate organski limun, upotrebite ga sa korom. Isecite ga na četiri dela i zatim svaku četvrtinu sitno iseckajte.

Uklonite semenke ako ih ima.

Napunite pola tegle medom. Zatim u to stavite pola količine đumbira i limuna koje ste pripremili. Dodajte ostatak meda preko toga i ostatak đumbira i seckanog limuna. Promešajte dobro i to je to. Od sastojaka koje ispuste limun i đumbir, med će da se razredi i dobiće koegzistenciju sirupa koju očekujete i imaćete jednostavan sirup za jačanje imuniteta kod dece.

Ovakav sirup je ipak samo preventiva. Dobar je i za odrasle i za decu jer nema nekih potencijalno štetnih sastojaka i povratiće vam energiju. Postoje na internetu recepti i za sirup sa bobicama zove, kurkumom i slično. IPak, njihova priprema na kraju zahetva i novac i vreme. Nije li vas baš nedostatak tog vremena doveo toga da zanemarite svoje zdravlje?

Pošto nisu svi biljni sastojci ni sasvim bezazleni, sigurnija je varijanta nabaviti gotov prirodni sirup za jačanje imunuteta od proverenih sastojaka koji je testiran i koji je šireg spektra dejstva

Sirup za apetit i imunitet

Dok nekim osobama apetita ne manjka i bore se za viškom kilograma, ima i onih koji jedava nateraju sebe da pojedu nešto.To neminovono dovodi do neuhranjenosti, anemije, nedostatka vitamina i minerala i slabljenja organizma koji onda postaje idealan rasadnik za viruse i bakterije.

Ovde pre svega treba potražiti uzrok nedostatka apetita.  To mogu biti neki fizički ali i psihički problemi kao što je loše raspoloženje i pad energije, kao i nedostatak vitamina i minerala.

Gubitak apetita neretko se javlja kod dece, onda kada počinje da ih hvata neka groznica i virus. Ima sa druge strane i one dece koje lako možemo staviti u „Neće ništa da jede“ kategoriju.

Verovali ili ne, ali sirup za apetit i imunitet ponekad je sve što vam treba da bi se kockice složile na svoje na mesto. A zdravlje i otpornost dolaze zajedno u tom sklopu.

Svakako je dobro da povedete odmah i zauvek računa o svojoj ishrani, navikama, kretanju ali trebaće vremena dok to ne da rezultate.

Zato je sirup za imunutet trik koji vam treba i koji će ubrzati proces jačanja odbrambenog sistema organizma.

Ukoliko vam do sada on nije bio navika, mi vam predlažemo da ove sezone to promenite. Videćete da ćete se mnogo brže oporavljati od prehlada i virusa. Zapravo, ako krenete sa sirupom na vreme, gotovo smo sigurni da do njih neće ni doći!