Guam fango hladna krema protiv celulita. Efikasnost?!

Guam fango hladna krema protiv celulita. Efikasnost?!

Guam fango hladna krema protiv celulita veoma tražena. Da li je efikasna i kako „radi”? Pomaže li da izgled pomorandžine kore nestane? Istražujemo za vas!

Ima dosta krema za celulit koje su veoma pominjane i popularne i ova je jedna od njih.Kako se bliži leto, tako su naša nastojanja da se izborimo sa celulitom veća. Evo kako ova krema pomaže u toj borbi..

Kome je namenjena Guam fango hladna krema protiv celulita?

Ova krema je namenjena onima koji se bore sa celulitom, zapravo sa svim njegovim vrstama. Bilo da se radi o vodenom, adipoznom ili fibroznom celulitu, potrebno je da se mažu određene kreme i gelovi protiv, kako bi se ova situacija što uspešnije rešila.

guam fango anticelulit krema

Znamo da je najteža borba sa tvrdokornim celulitom, ali i u njegovom slučaju potrebno je poduzeti mazanje, mada tu treba priključiti još neke načine koji će pomoći da se situacija drži pod kontrolom. Važno je držati pod kontrolom i kilažu, jer i gojaznost može značiti veću količinu i celulita.

Nije samo kilaža problem. I fotomodeli imaju celulit i bore se protiv njega, a kilaža im je gotovo idealna. Popularna pevačica i model Ivana Stamenković Sindi, poznata je po savršenom izgledu. Koliko god se nama činilo da je kod nje i njoj sličnim ženama sve savršeno, ona nam je otkrila da nije uvek sve kako izgleda i da je i ona imala i te kako problema sa celulitom. Odahnula je kada je pronašla jednostavno rešenje protiv njega koje svuda nosi sa sobom. O čemu se radi? Možete li i vi isto? Pročitajte u njenoj ličnoj priči koja je na ovom linku: https://minutzamene.com/ivana-stamenkovic-sindi-ovo-mi-pomaze-protiv-celulita/

Svakako, bilo kakva borba bolje je od nikakve. Zato u nastavu saznajte koje su prednosti Guam hladne kreme jer je možda baš ona ono što tražite.

Guam fango hladna krema protiv celulita – prednosti

Prva od prednosti koje možemo pomenuti je dostupnost ove kreme. Ona se lako može nabaviti po apotekama ili na sajtovima.

Sledeća se ogleda u njenom dejstvu. Naime, ova krema svojim delovanjem sprečava zadržavanje vode u tkivima. Po sastavu, o kome će ubrzo biti reči, ona odgovara pozitivno na eliminisanje toksina, tako da se sve suvišno istiskuje na površinu.

Održava kožu elastičnom i mekom. Posle upotrebe Guam fango hladne kreme protiv celulita imaćete osećaj da se lepo iznegovali deo koji ste mazali, tako da ova krema u tom smislu pruža udobnost.

To što pogoduje koži sa proširenim venama i kapilarima takođe doprinosi da je pogodna i za negu osetljive kože. Važno je i to napomenuti, jer ova grupa ljudi ume biti veoma osetljiva na sastojke nekih krema. Zato je važno da sve što koristite bude što prirodnije.

Sastav Guam fango hladne kreme protiv celulita

Za svaki proizvod koji koristite veoma je važno da vidite kog je sastava.

Sastojci su od ključne važnosti za efikasnost i bezbednost proizvoda koje koristimo.

Evo koji je sastav Guam fango hladne kreme protiv celulita.

 • Okeanske alge – veoma su korisne jer podstiču cirkulaciju, regenerišu kožu i podstiču njeno dubinsko obnavljanje. Inače se masovno koriste u istočnim zemljama koje tradicionalno dobro izgledaju. Ove alge zaglađuju površinski sloj i pomažu izbacivanje vode na onim mestima gde su nanete.
 • Plava glina – ona se inače može oralno uzimati kako bi se vršila detoksikacija iznutra. Kada se maže na kožu podstiče limfnu drenažu. Omogućava otvaranje pora i bolje upijanje sastojaka koji se nalaze u kremi. Ako je mažete samu, nemojte preterivati jer može podstaći ljuštenje. U kremi je obogaćena sastojcima, samim tim je i bolja za upotrebu.
 • Bršljan – poznati sastojak u borbi protiv celulita nalazi se i u Guam fango hladnoj kremi protiv celulita. Ova biljka poznata je po tome da zateže kožu i pomaže otapanje unutrašnjih masti. Zato ulje bršljana maseri najčešće koriste za anticelulit masaže.
 • Centella – biljka koja se takođe nalazi u Guam fango hladnoj kremi protiv celulita, poznata je i kao Gotu kola. Ona jača tkivo i poznata je po tome što poboljšava dotok i protok krvi. Mogu je korititi i trudnice, tako da spade u one sastojke koji su namenjeni najosetljivijoj koži i najosetljivijem organizmu.
 • Divlji kesten – još jedna biljka čije je dobro delovanje na kožu poznato. Pogoduje proširenim venama jer sanira otoke, a ima ulogu u tome da eliminiše otečenost usled gomilanja vode kod vodenog celulita. Za to je zaslužan escin, biljni sastojak odličan za elastičnost.
 • Breza – odnosno njeno ulje, poboljšava teksturu i tonus kože. Ova biljka se može naći i zasebno kao dobar i poznat borac protiv celulita, a i u sastavu Guam fango hladne kreme protiv celulita.
 • Kofein – pa i onaj iz kafe, veoma je dobar u eliminaciji celulita. On širi krvne sudove i poboljšava cirkulaciju, zateže kožu svojim delovanjem.
 • Mentol – veoma poznat kao zgodan sastojak brojnih krema protiv celulita. Hladi kožu i stvara prijatan osećaj, poboljšava cirkulaciju, širi krvne sudove. Čini mazanje prijatnijim, naročito u letnjim danima.

Spisak sastojaka je veoma dug, nadamo se i detaljno objašnjen.

Guam fango hladna vs. topla krema

Postoji i hladna i topla verzija Guam fango kreme protiv celulita, a mi se danas bavimo hladnom verzijom. Jasno je da ona hladi, a topla verzija zagreva kožu. Nazivaju je blatnom kremom protiv celulita, pre svega zato što ima veliku količinu gline u sebi. Nema mentola, kao što ima hladna krema, već ekstrat čilija koji zagreva kožu.

Po sastavu su ove dve kreme poprilično slične, sa ovom jednom razlikom koju smo naveli, a ona u nekim situacijama može biti ključna.

Naime, zagrevanje samo po sebi se ne preporučuje uvek, ni za obolela leđa, ni za druge probleme, iako postoji na tržištu veliki broj krema koje zagrevaju kožu. Smatra se da se bolja cirkulacija i bolja prokrvljenost podstiču hladnim kremama. Neki su lekari izuzetno protiv zagrevanja bilo koje vrste jer ono može proširiti krvne sudove, pa onda sa sobom povući i pritajene ugruške.

Ipak, topla krema se preporučuje onima koji iz bilo kog razloga ne smeju da hlade svoja tkiva. Nekima jednostavno to i ne prija.

U svakom slučaju, veća se pažnja poklanja Guam fango hladnoj kremi protiv celulita.

Kako se koristi Guam fango hladna krema protiv celulita?

Ova krema se kupuje u tubi od najčešće 250 ml. Lako se istiskuje i veoma je pogodna za korišćenje.

Potrebno ju je mazati minimum mesec dana kako bi se primetili prvi rezultati i to dva puta dnevno. Važno je koristiti je u kontinuitetu, bez prekida, tako daje najbolje rezultate.

Treba je nanositi na čistu kožu. Uveče nije loše nanositi je na ispilingovanu kožu. Namažete je u srednje debelom sloju i onda blagim pokretima umasirate u kožu, za još bolji efekat. Masaža kao takva još je bolja pre mazanja. Tada se koža lepo razradi, a onda se nanese krema koju spremna koža lako upije.

Naravno, ne možemo na profi masažu svakog dana, ona se i u kućnim uslovima ne radi svakog dana, nego povremeno.

Ujutru, naročito zbog žurbe, potrebno je samo dobro utrljati kremu na odgovarajuća mesta. Nju će koža upiti i bićete spremni za pokret i dnevne obaveze.

Kao što vidite, korišćenje nije nimalo komplikovano.

Nedostaci Guam fango hladne kreme protiv celulita

Ima nekih stvari koje su se u recenzijama izdvojile kao loše, pa ćemo i mi pomenuti neke od tih momenata, čisto da bismo vas najdetaljnije moguće uputili u stvari.

 • Guam fango hladna krema protiv celulita, naime, iziskuje malo više vremena za utrljavanje. Naime, ne možete je samo namazati i da se ona jednostavno osuši. Nju ipak treba utrljati i potrebno je nešto vremena da je koža upije. Uveče možda i nije problem, a ujutru, kada se žuri na posao, može biti.
 • Jedan od sastojaka koji se u ovoj kremi nalazi jeste methylparaben. To je sastojak koji možda trenutno neće smetati koži, ali dugoročno nije dobar za kožu. Inače, o parabenima u kozmetici smo već pisali. Oni imaju svoju ulogu, međutim, sve se više izbegavaju upravo zbog štetnog dejstva, naročito ako mažemo veliku površinu kože. Ako se do sada o tome niste informisali, informišite se. Ozbiljnije kozmetičke kuće više ne računaju na njih.
 • Ova krema ne deluje protiv viseće kože i strija, tako su takođe zaključile mnoge žene koje su je koristile.

Da li je Guam hladno blato  od algi isto što i krema?

Ne baš! Guam kozmetika ima više proizvoda za celulit koji mogu biti dopuna jedan drugom. Krema je namenjena za one „namaži i idi“ varijante za brzu  i praktičnu primenu, dok je blato protiv celulita potrebno držati na koži određeno vreme.

U pakovanju se dobije 1 kg blata , koji pored algi sadrži i ekstrakt divljeg kesenat i mentola. Ima efekat hlađenja pa ga mogu koristiti i oni koji imaju proširene vene. Nanosi se u tankom sloju na kožu, a zatim se preko uvijete folijom ili se obuku specijalne sauna pantalone. Tako treba držati 45 minuta, a onda isprati. Ovo smanjuje masne jastučiće vraćajući koži zaglađen izgled. Rezultat je izbacivanje toksina kroz znoj, zatezanje kože i smanjenje celulita.

Guam hladno blato možete nabaviti online ili po bolje snabdevenim apotekama po ceni od oko 6200 rsd.

Alternativa Guam fango hladnoj kremi

Ono što želimo da pomenemo, to su neke alternative koje mogu parirati na odgovarajući način Guam fango hladnoj kremi.

guam fango hladna krema upotreba

Jedna od njih  je gel po imenu Celuleks.  Ovaj anticelulit gel napravljen je isključivo od prirodnih sastojaka, kao što su ekstrakti bršljana, divljeg kestena, kore hrasta , arnike , mentola –  bez parabena i sastojaka koji mogu naškoditi koži.

Ovaj gel je bolji jer se brzo utrljava suši, tako da nema fleka i prljanja posteljine, nema tragova na odeći.  No ono što korisnici posebno izdvajaju – Celuleks deluje povoljno kako na celulit, tako i na strije. Osim toga, i cena mu je povoljnija.

Možete naručiti ovaj gel, pošto ga po apotekama i drogerijama nema. Naručuje se na sajtu: www.ovotaris.com/celuleks

Preporučujemo ga jer još uvek nismo naišli ni na jedan negativan komentar o njemu na različitim sajtovima koje smo pogledali. Uverite se i vi.

Osim Celuleksa, kao dobru alternativu žene po formumima preporučuju i proizvode kao što su Krauterhof anticelulit gel ili Thiomucase gel.

Mi smo napravili i mali spisak najboljih krema protiv celulita – sve one su potencijalna alternativa.

Cena i gde nabaviti

Ova se krema može u bolje snabdevenim apotekama, drogerijama ili je jednostavno naručiti sa nekog od sajtova koji prodaju preparativnu kozmetiku. Isti je slučaj i sa hladnom i sa toplom kremom, samo zavisi od toga koja od njih vam više odgovara.

Može nabaviti po ceni od 2500 do 2900 rsd, u zavisnosti od toga gde je pronađete. Za korišćenje koje, pomenuli smo, treba da bude minimum mesec dana da bismo primetili neke rezultate, biće verovatno potrebno dve tube.

Naravno, to zavisi površine kože koju mažete. Za malo veće površine, kao što su butane i zadnjica korišćenje dva puta dnevno iziskuje barem dve tube. Za to vreme, proizvođači kažu, bićete do 2, 7 cm biti manji u obimu.

Iskustva sa Guam fango hladnom kremom protiv celulita

Neke naše čitateljke podelile su sa nama iskustva u korišćenju ove kreme. Mišljenja su podeljena, zato hajde da ih pogledamo.

Jelica

„Veoma sam zadovoljna Guam kremom jer sam prilikom svoje velike dijete mazala svakodnevno problematične delove tela njome i celulit se zaista vidno smanjio. Naravno, na to je uticala i dijeta, ne samo krema, ali mi se dopalo kako je moja koža posle nje bila negovana. “

Maja

„Sa ovom kremom nemam baš prijatna iskustva, s obzirom na to da sam prestala da je koristim posle nekoliko mazanja. Nekako mi je zatezala kožu, ne znam kako drugačije da objasnim. Čak i kad sam posle određenog vremena još jednom namazala i tada sam imala neki neprijatan osećaj, pa više nisam ni pokušavala.“

Tea

„Generalno mi prijaju kreme koje imaju mentola u sebi, ali ne mislim da je Guam nešto posebno uradio po pitanju celulita. Jednostavno, placebo – mažem, pa mislim da rezultati postoje.“

Jasna

„Da, mazala sam i ovom kremom butine. Nije loša. Meni je pomogla i ja sam zadovoljna ovom hladnom varijantom. Topla mi se nije dopala.“

Jasno je – ova krema spada u popularnije, a da li baš nju kupiti?

Možda je najbolje da na osnovu specifičnosti svoje kože odlučite.

Ako ste osetljivi, možda ima i prirodnijih varijanti koje bi vam pomogle u borbi za kožu bez celulita.