Izbeljivanje podočnjaka za odmoran i podmlađen izgled lica!

Izbeljivanje podočnjaka za odmoran i podmlađen izgled lica!

Zdravi ste, spavali ste dovoljno, ali imate lice rakuna. Pre no što dohvatite korektor, probajte naše savete za izbeljivanje podočnjaka.

Uzroci crnih podočnjaka

Ja se budim sa gadnim tamnim krugovima ispod očiju samo posle gadne glavobolje ili neprospavane noći ali to nisu jedini uzroci zbog kojih možete zadobiti izgled rakuna.

Crni krugovi ispod donjeg kapka svojstveni su i ženama i muškarcima.

Često su praćeni kesicama ispod očiju no ovo nije pravilo.

Kada se pojave učine da izgledate umorno, bolesno, izmučeno i dosta starije.Oni kojima se to kao meni, desi sporadično, već sutra će biti ok. Međutim, neke osobe su osuđene da žive sa tamnim podočnjacima.

Da zlo bude gore, njh se nije lako otarasiti.

Zašto vam je potamnela koža ispod očiju? Eh zašto!

Ako bismo cepidlačili rekli bismo da generalno, čast izuzecima, sebe ne volimo dovoljno ili za to prosto nemamo vrmena.

Mnogo šta što sebi radimo ali i onoga što bi trebalo a zaboravljamo, iscrtava tamne krugove oko očiju.

Većina uzročnika tamnih podočnjaka nisu razlog za brigu i ne zahteva medicinski tretman.

Prođimo na kratko kroz uzroke kako bismo najbolje shvatil kako izbeliti podočnjake.

Umor

Uistinu, koliko spavate? Da li onoliko koliko vam je potrebno ili onoliko koliko vam ostane vremena?

San je nasušna potreba organizma čak jača od potrebe za hranom i vodom.

Koliko nam je sna zaista neophodno?

Potreba za snom zavisi ponajviše od uzrasta. Na potrebu za snom može uticati trudnoća, starenje ali i kvalitet sna.Ipak 7-8 sati kavalitetnog sna se smatra optimalnim za odrasle osobe.

Umor, premalo sna ili prekasno odlaženje krevet čini da koža bude bleda i opuštena, a oko očiju potamni. Tada se opustite, naspavajte i to će biti dovoljno da izbeli vaše podočnjake

Godine

Koža se tanji kako starimo. Takođe se iz njenih ćelija gube kolagen i masnoće neophodni za održavanje njene elastičnosti. Sitni krvni sudovi postaju vidljiviji a koža tamnija.

Naprezanje očiju

Dugotrajno  gledanje televizije, rad na računaru i slične aktivnosti prouzrokuju naprezanje očiju koje prouzrokuje proširivanje krvnih sudova oko očiju. Kao rezultat, okolna koža postaje tamnija. Smanjite vreme provedno pred raznim svetlećim spravama koje imaju monitor. Ok, ne možete da obavljate svoj posao bez računara ali zato TV zamenite gledanjem u zeleno u prirodi, parku, na reci.Svakih sat vremena ustanite iza računara i gledajte 5 minuta kroz prozor. Gledanje u daljinu odmara oči.

Dehidratacija

Jedan od čestih uzroka tamnih podočnjaka je stanje dehidriranosti organizma. Nedostatak vode u organizmu se najpre očituje na koži koja je opuštena a oči su upale.

Još i alergije, preterano izlaganje suncu kao i genetika mogu prouzrokovati tamniju boju kože ispod očiju.

Tamni podočnjaci su izraženiji kod osoba svetlije puti.Međutim, kod osobe tamnije puti mogu da pate od prekomerne produkcije melanina u predelu oko očiju i njihovi tamni kolutovi znaju da budu baš izraženi.

Pročitajte sve što treba da znate o tamnim podočnjacima!

Kako izbeliti podočnjake prirodno?

izbeljivanje tamnih podočnjaka

U nastavku jednostavni trikovi, samopomoć i tretmani za izbeljivanje podočnjaka:

Kesice čaja

Čaj nije samo prijatan napitak. Kofeinizirane vrećice čaja mogu biti od pomoći za izbeljivanje podočnjaka.

Kofein u čaju sadrži moćne antioksidante i pospešuje cirkulaciju u kritičnoj regiji koja je potamnela. Zeleni čaj je posebno koristan kada su želite da se otarasite tamnih podočnjaka.

Pokvasite dve vrećice čaja, stavite ih 20 minuta u frižider, nakon toga ih položite na kapke ali tako da pokriju i deo kože ispod očiju. Odmorite oko pola sata.  

Ukoliko nemate zeleni čaj, rashlađene mokre pamumučne blajznice mogu odraditi posao. Hlađenjem tog dela tkiva, skupe se krvni sudovi, krv procirkuliše i dobra boja bi trebalo da vam se vrati u podočnjake.

Ostanite dobro hidrirani

Voda čini preko 60 % našeg tela.

Znajući ovo ne čudi da nedostatak vode u organizmu dovodi do raznih problema pa i pojave tamnih kolutova oko očiju.

Probudili ste se sa tamnim podočnjacima. Najmanje što možete da učinite je da odmah krenete sa rehidratacijom organizma. Odmah popijte dobru čašu vode sa limunovim sokom. Tako ćete dodati i novu količinu C vitamina. U nastavku dana svakih 15 minuta popijte po malo vode.

Maske za izbeljivanje podočnjaka

Ovoga puta nećemo vam savetovati kolutove rashlađenog krastavca. Ne zato što nisu efikasni, već zato što to već znate. Uostalom, za one znatiželjne, evo odličnog teksta o krastavcu za lice.

Takođe, soda bikarbona za izbeljivanje podočnjaka je jako popularan tretman. Vi ovde pročitajte šta sve može soda bikarbona za lice.

Skrećemo vam pažnju na gel maske za oči koje se po potrebi mogu zagrevati ili rashladiti u frižideru.

Kada su oči umorne,kapci otečeni a podočnjaci crni ova hladna maska je odličan saveznik vašeg brzog oporavka i super način za izbeljivanje podočnjaka.

Praktična je, prosto je stavite na oči, ništa ne curi kao kod domaćih recepata, možete da se opustite i odmarate. Dugo ostaje hladna. Deluje tako što skuplja krvne sudove  smanjuje nadutost i vraća prirodnu boju delu kože oko očiju. Vreme delovanja je15 minuta.

Evo kako deluju jastučići za podočnjake!

Naravno, kao i kod kućnih recepata za izbeljivanje podočnjaka, rezultati su brzi ali kratkotrajni.

Dakle maska za oči uklanja posledicu ali ne leči uzrok. Ovo drugo je duži proces i zahteva uklanjanje raznih ometajućih faktora iz vašeg života.

Ana nam je otkrila njen trik koji dajte dugoročne rezultate. Ne samo da je izbelila podočnjake prirodnim putem, nego se rešila bora i bukvalno podmladila svoje lice. I vi možete isprobati njen trik, a o čemu se radi, pročitajte u njenom iskustvu koje se nalazi na ovom linku:https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Kako izbeliti podočnjake kremama

Krema za izbeljivanje podočnjaka sa retinolom

Možda već imate neku kremu namenjenu rešavanju ove nepravilnosti.

Ključ je u sastojcima!

Krema sa retinolom se koristi za uklanjanje različitih nepravilnosti uključujući akne, psorijazu, starenje kože.

Retinol je derivat vitamina A koji se prirodno nalazi u koži.

Kreme sa retinolom nadoknađuju deficit kolagena. To kožu čini jačom, čvršćom i elastičnijom. Koža kojoj ne nedostaje kolagen je otpornija na sve vrste nepravilnosti pa  i na pojavu tamnih podočnjaka.

Retinol krema se nanosi jednom dnevno oko pola sata nakon umivanja. Tokom trudnoće ne treba koristiti kreme sa retinolom niti uzimati suplemente vitamina A.

Uvek treba imati na umu da je koža oko očiju izuzetno tanka i fina. Nije svejedno koje sastojke sadrži preparat koji se nanosi na taj deo lica. U mnogim kremama je pregršt opasnih hemikalija koje apsorbovane mogu izazvati peckanje, crvenilo i suzenje oka pa i ozbiljnije iritacije.

Saznajte sve o štetnim hemikalijama u kozmetici!

Prirodne kreme su prava stvar za izbeljivanje podočnjaka.

Preparati za izbeljivanje podočnjaka

Postoje kreme za izbeljivanje kože. One sadrže  hidrokinon. Ovaj sastojak utiče na stvaranje melanina u koži. Ovo pomaže smanjenju pigmentacije tamnih podočnjaka.

Proizvodi koje možete naći u drogerijama i apotekama obično sadrže 2% hidrokinona.

Ukoliko želite jaču koncentraciju morate dobiti recept od svog dermatologa. Preparat sa hidrokinonom je potrebno koristiti svakodnevno da bi se postigli trajni rezultati.

Efekti dejstva hidrokinona na izbeljivanje podočnjaka će izostati ako se izlažete suncu. Koristite hidrokinon mast ili kremu noću.

Ukoliko osetite suvoću kože, iritaciju ili neku drugu neprijatnu reakciju, prestanite sa primenom preparata

Zaštitite lice od UV zraka

Bez obzira na godišnje doba i količinu sunca koju vidimo, nikada ne bi ztebalo izlaziti bez UV zaštitie na licu. Ova navika nas štiti od mnogih problema sa kožom:

  • Prevremeno starenje
  • Kancer
  • Diskoloracije

SP faktor može biti preventiva pojavi tamnih podočnjaka. Najlakše vam je da imate dnevnu hidratantnu kremu koja sadrži SPF 30 ili više. Tako nećete morati da razmišljate o dodatnoj zaštiti.

Ovde saznajte sve o kremama sa zaštitnim faktorom.

Kako izbeliti podočnjake kozmetičkim tretmanima

kako izbeleti podočnjake

Tretman mikroiglicama za izbeljivanje podočnjaka

Poznata i kao kolagenska indukciona terapija ublažava bore, ožiljke od akni i hiperpigmentacije.

Tretman se izvodi dermarolerom opremljenim mikroiglicama koje prodiru u dublje slojeve kože izazivajući mikropovrede.

Organizam u nastojanju da reparira povredu proizvodi vezivno tkivo-kolagen. U procesu zarastanja mikropovreda na ćelijskom nivou dolazi do proliferacije tj stvaranja novih ćelija.i Tretirani deo kože ispod očiju zadobija volumen i podmlađuje se.

Tretman nije pogodan za one koji žele brze rezultate jer se obiično sprovodi šest tretmana u razmaku od po mesec dana. Vreme oporavka je relativno kratko ali postoji ipak opasnost od komplikacija u vidu krvarenja, modrica, infekcije i ožiljaka.

Dermatolozi ne preporučuju upotrebu kućnih dermarolera . Manje su efikasni, a opasnost od komplikacija je veća.

Lasersko izbeljivanje podočnjaka i karboksi tretman

Karboksi terapija se sastoji od ubrizgavanja sterilnog gasa ugljen dioksida pod kožu u cilju izbeljivanja podočnjaka stimulacijom proizvodnje kolagena.Jedna serija tretmana obično rešava problem. Koža postaje čvršća, bore i fine linije manje vidljive. Tamni kolutovi se izbele jer je protok krvi stimulisan.

Cena izbeljivanja podočnjaka pomoću karboksi terapije je 3000-4000 dinara jednom nedeljno. Praktikuje se 6-8 tretmana

Laserskim tretmanom je moguće izbeliti podočnjake koji su posledica pigmentacije kože.

Koža ispod očiju je oslabljena. Laser ima zadatak da je ojača i popravi boju. Laserom se stimulišu dublji slojevi kožnog tkiva. Rezultat je stimulacija proizvodnje novog kolagena i redukcija pigmenta.

Lasersko izbeljivanje podočnjaka može se bezbedno kombinovati sa botoksom, filerima i karboksi terapijom.

Za ovaj tretman treba da platite od 300-500 eura.

Fileri na bazi hijaluronske kiseline

Tamni kolutovi su često prouzrokovani nedostatkom volumena ispod očiju. Ovo stvara senku koju je teško pokriti šminkom.

Na klinikama se tada pribegava filerima na bazi hijaluronske kiseline koji stimulišu proizvodnju kolagena.

Nakon ovog tretmana i ponovnog uspostavljanja volumena tkiva ispod oka senke nestaje jer se ponovo dobija onaj fini prelaz od obraza ka očnoj duplji.

Fileri hijaluronske kiseline popunjavaju upalu regiju ispod oka. Fileri se naplaćuju po špricu.Cena 1ml je 190 eura a rezultat traje 1,5-5 godina.

Izbeljivanje podočnjaka ishranom

Jedite više hrane bogate kolagenom

Kako starimo, mišići i tkivo koji podržavaju kapke, slabe.

Koža se opušta.

Povećajte unos vitamina C i pomozite organizmu da apsorbuje više hijaluronske kiseline. Ova esencijalna kiselina se prirodno nalazi u ljudskom telu ali se njena količina kako starimo smanjuje.

Hrana bogata vitaminom C i amino kiselinama potpomaže sintezu kolagena u organizmu. Kao rezultat imaćete zdraviji ceo organizam i kožu otpornu na nepravilnosti.

Dobri i ukusni izvori C vitamina su pomorandže, crvene paprike, kelj, brokoli, jagode.

Hrana bogata gvožđem za izbeljivanje podočnjaka

Anemija je stanje organizma kada krvi nedostaju crvene krvna zrnca.

Ona su zadužena za transport kiseonika do svih tkiva i organa u telu.

Nedostatak gvožđa može prouzrokovati crnekolutove oko očiju i bledilo kože.

Ukoliko osim tamnih podočnjaka osećate trajni zamor, ruke su vam hladne a nokti lomljivi, moguće je da vaši tani kolutovi potiču od anemije.

U tom slučaju odlazak kod lekara je neophodan. Jednostavnom analizom krvi znaćete da li je to razlog vašeg opšteg lošeg stanja.

U težim oblicima, neophodni su suplementi gvožđa. Ukoliko vaš nivo gvožđa u krvi nije tako alarmantno nizak biće dovoljno  da promenite način ishrane i obogatite je crvenim mesom, džigericom, spanaćem i znate već…svim onim gvozdenim namirnicama o kojima slušate od detinjstva. I da što više svežeg vazduha, šetnje, planine, kiseonika je potrebno da se srvena krvna zrnca namnože i ponovo dopremaju dovoljnu količinu koseonika do svake ćelije tela.

Slana hrana ne izbeljuje podočnjake!

U potrazi za uzrokom koji lako možete eliminisati, razmislite koliko soli unosite u organizam. Slana hrana može biti koren problema sa tamnim podočnjacima.

So utiče na zadržavanje tečnosti u organizmu. Od toga će vam šake biti otečene a stopala teško ući u cipelu. I da, dobićete kesaste podočnjake.

Previše soli u ishrani dovodi i do drugih zdravstvenih problema kao što je visok krvni pritisak i srčani problemi.

Američka zdravstvena asocijacija preporučuje 2300mg ili manje soli dnevno. Dakle dozvoljena je najviše jedna kašičica soli.

Koliko vi solite. Ne zaboravite čipseve, kokice i slične dodatne izvore soli kojih se i ne sećate da ste pojeli u toku dana. Kako biste kontrolisali unos soli izbacite prerađenu hranu i jedite sveže voće, povrće i sami pripremite meso. Jedino tako možete kontrolisati unos soli.

Odbacite alkohol

Možda je vreme da se odreknete čašice. Nikada nije bila problem čaša vina posle ručka, to se čak smatra i zdravim i poželjnim. Ukoliko je, međutim ispijanje alkohola vaša svakodnevna navika, ne očekujte besprekoran, ujednačen ten.

Alkohol doprinosi dehidrataciji organizma.

Dehidratacija se često očituje u vidu otečenih podočnjaka i tamnih kolutova oko očiju.

Ostavite pušenje

Pušenje uništava rezerve C vitamina u organizmu. By the way, ukoliko ste pušač trebalo bi da unosite 6 puta više vitamina C od nepušača.

C vitamin je neophodan za stvaranje zdravog kolagena u koži.

Pušenje će vas častiti ne samo tamnim kolutovima oko očiju već i tamnom kožom celog lica, borama, diskoloracijama i opuštenom umornom kožom.

Odustajanje od pušenja pomaže popravljanu opšteg zdravstvenog stanja organizma što se pozitivno odražava i na ten vašeg lica i boju kože oko očiju.

Drage moje, dermatološke klinike svakodnevno usavršavaju metode izbeljivanja podočnjaka. Pre no što na njihove račune prebacite brdo novca razmislite da potražite uzrok  podočnaka.

Zdrav organzam, zdrav način života, navike …i tako redom sve zdravo, plus prirodna kozmetika… Ovo su najbolje metode za izbeljivanje podočnjaka.