Zašto mnogi veruju u krečno mleko za bubuljice

Zašto mnogi veruju u krečno mleko za bubuljice

Autor:

Krečno mleko za bubuljice? Da dobro ste pročitali, a sada saznajte kako se koristi i koje su prednosti njegove upotrebe za negu problematične kože.

Probali ste do sada toliko stvari i sastojaka za bubuljice, trudili se da tretman uspe, ali bubuljice na vašem licu su i dalje tu.

Možda ipak nešto radite drugačije, ili pak ne koristite adekvatan preparat za vaš tip kože. Kako god bilo, možda niste imali prilike do sada da probate krečno mleko za bubuljice, jer niste ni imali prilike da čujete za krečno mleko, ili niste verovali u njegovu moć na ovom polju.

Ukoliko niste znali, krečno mleko za bubuljice se smatra jednim od najpristupačnijih i najefikasnijih preparata za lečenje bubuljica.

Zašto se javljaju akne i bubuljice

Akne su hronična, upalna stanja kože koja se mogu najčešće javiti na bradi, licu, ramenima, leđima, vratu, grudima i nadlaktici. Obično se javljaju tokom puberteta, kada se lojne žlezde aktiviraju, ali se isto tako mogu pojaviti i kasnije u bilo kojim godinama vašeg života. Nisu opasne naravno, ali su veoma neprijatnog izgleda, i estetski nisu poželjne i mogu ostaviti ožiljke na koži. S druge strane, utiču i na vaše samopouzdanje.

Faktori rizika uključuju genetiku, menstrualni ciklus, anksioznost i stres, vruće i vlažne klime, korišćenje šminke na bazi ulja i stiskanje i ceđenje bubuljica.

Lečenje zavisi od tipa vaše kože, u kom stanju su bubuljice i koji je uzrok jer znamo da postoji više vrsta akni.

Prirodno je uvek najbolje. Ksenija se i sama uverila u to kada je svoje uporne, ogromne bubuljice i masnu kožu sanirala potpuno prirodnim putem. Njena koža je sada potpuno čista – kao da nikada nije imala problem sa bubuljicama! Ispričala nam je svoje iskustvo  u lečenju bubuljica i mi vam toplo preporučujemo da ga pročitate. Naći ćete ga na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

A mi vam sada predstavljamo krečno mleko za bubuljice, kao jedan od najboljih i najčešće korišćenih tretmana za bubuljice.

Ono što je bitno da znate jeste da je ovaj preparat veoma jednostavan za korišćenje, ne zahteva nikakvu prethodnu pripremu vašeg lica, nije skup i daje brze rezultate.

Hajde prvo da vidimo šta je krečno mleko, koji je sastav krečnog mleka za bubuljice i kako se koristi

Šta je krečno mleko?

Krečno mleko predstavlja hemijski proizvod, suspenzija čestica kalcijum hidroksida u vodi. Osim krečnog mleka, postoji i krečna voda, čija je struktura prozirna. S druge strane,  krečno mleko je guste teksture i bele je boje. Ovo je originalan hemijski proizvod koji se koristi u hemijskoj industriji, za tretiranje otpadnih voda.

Krečno mleko koje se upotrebljava za tretmane kože ne sadrži kalcijum hidroksid.

Mogli bi da kažemo da je to rastvor koga zovemo krečno mleko. Obično se pakuje u malim bocama i gusta je bela tečnost, koja je dakle, kao takva namenjena za ljudsku upotrebu, i isključivo spoljnu upotrebu. Uglavnom se kupuje u apotekama, i dostupan je na mnogim mestima, kao i drogerijama.

Sastav krečnog mleka

Krečno mleko sadrži cink oksid, talk, glicerin i prečišćenu vodu.

Cink oksid ima blago stežuće, zaštitno i antiseptičko delovanje. On ima široku primenu, jer štiti od UV zračenja i koristi se za zaštitu od sunca. Nalazi se u velikom broju krema protiv iritacije.

Glicerin je bezbojan i bezmirisan, a veoma je dobro poznat, jer se nalazi u mnogim kozmetičkim preparatima. Glicerin hidrira kožu i preporučljiv je za sve koji brinu o izgledu svog tela. Važna u ovom sastavu je i destilovana voda koja oslobađajući minerale postiže veliku čistoću.

Krečno mleko neguje, čisti i leči oštećenu kožu i dobro je za primenu kod alergijskih reakcija.

Krečno mleko se čuva u staklenim ili plastičnim bocama i njih je najbolje da čuvate na tamnom mestu na sobnoj temepraturi.

da li je dobro krečno mleko za bubuljice

Krečno mleko za lice

Krečno mleko za bubuljice se najčešće i koristi za akne i mitisere na vašem licu, i kao takvo sredstvo daje najbolje rezultate. Ali krečno mleko možete koristiti i za drugu vrstu nege lica. Ono ima svojstva adsorbensa i adstrigensa,  i izuzetno je delotvorno kod ublažavanja različitih tegoba i promena na površini vaše kože lica.

Primena krečnog mleka za lečenje kože

Krečno mleko za kožu  smiruje upalu, umanjuje neprijatan svrab i veoma efikasno uklanja razne pojave na koži.  Ukoliko se desi da vas ujede insekt, efikasno rešava svrab i iritaciju. Takođe, možete ga koristiti kod ekcema i drugih alergijskih reakcija, kao i za lečenje boginja.

Dovoljno je da nanesete malo krečnog mleka na tufer i nanesete na pogođena mesta. Blago nanesite bez utrljavanja i pritiskanja.

Primena krečnog mleka kod boginja

Boginje su virusno oboljenje koje svako od nas mora da preleži kad tad i za njih ne postoji adekvatan lek. Vrlo dobro znate da je najgora stvar koju možete učiniti za sebe jeste da češete kožu dok su boginje na telu, jer mogu nastati kraste, a zatim i trajni ožiljci na koži.  Kod boginja možete ublažiti simptom osipa na koži, upravo korišćenjem krečnog mleka.

Krečno mleko će uspešno da umiri crvenilo i svrab, a vaša potreba za češanjem će nestati.  Krečno mleko se vrlo jednostavno nanosi na osuta mesta i veoma brzo deluje.

Krečno mleko za alergije

Ukoliko se pojavi osip ili svrab na koži, znate da je u pitanju neka alergijskih reakcija. Kao i prethodno kada smo spomenuli  boginje, krečno mleko je najbolji saveznik i sjajna stvar koja će ublažati simpotme alergije na telu.

Međutim, u ovom slučaju je potrebno da se konsultujete sa svojim lekarom i da vam lekar preporuči korišćenje krečnog mleka.

Nemojte koristiti na svoju ruku, obzirom da može da se desi da vašem tipu kože ne odgovaraju sastojci ovog praparata.

Krečno mleko za akne i bubuljice

Ukoliko imate problematičnu kožu lica i lice vam je masno, krečno mleko za bubuljice je idealan preparat za vaš tip kože, jer će uspešno tretirati bubuljice i akne. Prema tvrdnjama mnogih osoba koje su koristile krečno mleko za bubuljice, često je upravo ovo sredstvo bilo jedino koje je na adekvatan način rešilo njihov problem sa bubuljicama.

Krečno mleko za bubuljice je uspešno pomoglo kod  ublažavanja ovih neprijatnih pojava, nakon bezuspešnog menjanja i probanja mnogobrojnih kozmetičkih preparata za bubuljice, kao što je recimo benzoil peroksid ili neki drugi. 

Kako se koristi krečno mleko za bubuljice?

Primena krečnog mleka za bubuljice je veoma jednostavna i brza. Ne oduzima vam puno vremena i nije potrebna nikakva prethodna priprema lica. Dovoljno je da lice dobro operete pre nego što nanesete krečno mleko za bubuljice.

Za tretiranje  kože koja je sklona bubuljicama i aknama,  najbolje je da se krečno mleko nanesete u tankom sloju, na sva ona mesta gde se nalaze bubuljice i akne.

Najbolje je da ga koristite uveče  i ostavite da se potpuno osuši tokom noći. Nanesite krečno mleko na vatu ili tufer, a zatim pređite preko bubuljica.  Ujutru dobro operite lice i nanesite vašu hidratantnu kremu.

Krečno mleko za bubuljice preporučuje se samo  kod masne kože, obzirom da ima  svojstvo isušivanja, što ne bi bilo dobro za kožu koja je već suva. Zbog toga je efikasno u lečenju gnojnih procesa i za brže sazrevanje bubuljica.

Krečno mleko sa sumporom

Krečno mleko za bubuljice sa sumporom može biti dobra kombinacija za vas.

A zašto sumpor ?

Sumpor je vrlo efikasan i koristan za vašu kožu, posebno kod kože koja je masna. Sumpor ima sjajan efekat i on pomaže da se višak ulja na koži smanji i na taj način ubrza proces zaceljivanja kože.

Sumpor predstavlja mineral i to onaj mineral koji ste često „namirisali“ slično mirisu pokvarenih jaja. Često ovaj miris može da se maskira veštačkim mirisima koji baš i neće doprineti boljem izgledu vaše kože, kao ni nestanku bubuljica. Prirodna nega lica je ipak najbolja!

Može da se desi da sumpor ne odgovara vašem tipu kože i da vam neće prijati. Može da se desi i da u početku bude sve u redu, ali da kasnije nastanu problemi i da stanje sa bubuljicama bude još gore. Dakle, u tom slučaju nije do krečnog mleka već do sumpora.

Ukoliko vam se to desi, bolje probajte sa nekim drugim tretmanom za bubuljice. Možete probati sa sjajnim kremama za bubuljice, koje imaju vrlo sjajan efekat kod bubuljica, bez obzira na tip kože.

Uglavnom, kada birate kremu za bubuljice, neka bude ona sa prirodnm sastojcima  i ona koja daje brze rezultate.

Krečno mleko sa ihtiolom

Antipruritici su preparati koji služe za ublažavanje i lečenje svraba kože. Kao antipruritici služe antihistaminici i lokalni anestetici. Ihtiol deluje kao antipriuretik.

Ukoliko osim bubuljica na licu, osećate i neprijatan svrab, bubuljice vas svrbe i veoma su neprijatne, onda je rešenje ihtiol, dakle krečno mleko za bubuljice sa ihtiolom.

Svrab kože može biti toliko neprijatan da vas može dodatno iritirati.  Sve kožne promene koje nastaju ukoliko nije došlo do težih opštih komplikacija najbolje se ublažavaju oralnom primenom sistemskih antihistaminika.

Nakon korišćenja krečnog mleka za bubuljice sa ihtiolom, možete očekivati smanjenje upale, iritacije i svraba. Ovaj preparat će nežno umiriti vaše lice i dovesti do isušivanja bubuljica na vašem licu.

Krečno mleko za bubuljice sa ihtiolom se koristi veoma lako , njegova primena je delotvorna i jednostavna. Ono se nanosi na deo kože koji je pogođen određenom pojavom. Malo mleka  nanesite na vatu ili tufer i veoma nežno utrljajte u deo kože koji zahteva tretman i ne treba da se ispira.

Ovaj preparat je dostupan u svim apotekama i nije skup, to je ono što je velika prednost ovog proizvoda. Mnogi korisnici svedoče u korist ovog preparata, posebno u lečenju problematične kože, alergija i boginja.

da li je dobro krečno mleko za bubuljice

Krečno mleko sa anestezinom

Prema mnogobrojnim iskustvima, krečno mleko za bubuljice se pokazalo izuzetno delotvorno u ublažavanju mnogih problema sa kožom.  Jedino kada se ne savetuje njegova upotreba, jeste kod suve kože, pošto može dodatno da je isuši. Devojke i žene preporučuju upotrebu ovog preparata za ublažavanje simptoma predmestrualnog ciklusa, koji se ispoljavaju u vidu bubuljica i upalnih procesa na koži lica.

Ukoliko vas bubuljice na licu svrbe, najbolji način da umirite svrab i da isušete osip jeste da koristite anestezin.

Anestezin (Benzokain) je lokalni anestetik. Deluje tako što blokira nervne signale pa se koristi za smanjenje svraba i bola uzrokovane manjim iritacijama na koži.

Krečno mleko sa anestezinom se upotrebljava  za sušenje i protiv svraba kod kožnog osipa različitih iritacija na licu.

Vodite računa da krečno mleko sa anestezinom ne dospe u oči. Ako  vam se to ipak dogodi, oči treba da isperete čistom vodom najmanje 10 minuta, a očne kapke držite otvorene.

Ovaj preparat se koristi isključivo za mazanje kože i to može biti do dva puta dnevno , uz pomoć tufera ili vate na mestima gde se nalaze bubuljice.

U vrlo retkim situacijama može doći do iritacije kože, naročito kod osoba sa osetljivom i suvom kožom lica. Vrlo retko može doći do blagog peckanja, osetljivosti kože i crvenila na mestu upotrebe.

Krečno mleko sa mentolom

Krečno mleko za bubuljice sa mentolom je idealno rešenje za masnu kožu. Mentol je organsko jedinjenje sa karakterističnim mirisom. Dobija se ekstrakcijom iz prirodnih sirovina (nana, eukaliptus) ili sintezom.

Mentol ima niz osobina zbog kojih se nalazi i u kozmetičkim proizvodima, ali i u proizvodima koji imaju lekovito delovanje.

Kada se nanese na kožu,  mentol izaziva osećaj hlađenja, pri čemu on ne smanjuje temperaturu tela već utiče na receptore za osećaj temperature koji šalju osećaj hlađenja. Time se ublažavaju simptomi kao što su otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta.

Ovakvo delovanje mentola, je posebno značajno u preparatima za ublažavanje osećaj bola i toplote koji se javlja kao posledica upale.  Ima i blago anestetičko dejstvo, pa se koristi u preparatima protiv svraba kože.

Krečno mleko za bubuljice možete koristiti svakodnevno. Primetićete rezultate veoma brzo, jer jako dobro isušuje sve bubuljice na vašem licu i telu.

Ukoliko se desi da su bubuljice toliko uporne i da se stalno vraćaju, neophodno je da proverite sa vašim lekarom, dermatologom koji je razlog. Moguće je da je u pitanju ozbiljniji problem, neki hormonski poremećaj, pa bi bilo dobro rešiti problem iznutra, pre svega.

Krečno mleko cena

Krečno mleko za bubuljice dostupno je u svim većim drogerijama i apotekama, dakle lako ćete doći do njega. S druge strane nije skup preparat, a njegovi rezultati kod lečenja bubuljica su veoma efikasni.

Krečno mleko za bubuljice možete pronaći u različitim pakovanjima, obzirom da to zavisi od proizvođača. Njegova cena se kreće oko 200,00 rsd i smatra se veoma pristupačnim preparatom za bubuljice i akne.

Sada ste u potpunosti informisani o svim prednostima krečnog mleka za bubuljice, tako da možete da probate da ovo čudesno mleko ubacite u svoju svakodnevnu negu i rutinu lečenja bubuljica. Bićete zadovoljni brzim rezultatima.