Bubuljice na bradi?! Postoji način da dobijete ovu bitku!

Da li i Vi imate bubuljice na bradi kojih ne znate kako da se otarasite? Probali ste hiljade različitih proizvoda i niste uspeli da se izborite sa ovim problemom? Evo rešenja!

Bubuljice su noćna mora! Posebno kada se nalaze na bradi. Ne samo što trošimo energiju  razmišljajući kako ih prekriti i ukloniti već ste svesni da svi zure u njih. Zamislite da imate ozbiljan sastanak tog dana,a sve vreme treba da držite ruke na bradi kako biste ih pokrili?! Ne možemo sigurno reći da je to ok.

Ali imamo dobre vesti za Vas, kroz jednostavna uputstva možete se zauvek rešiti bubuljica na bradi. U nastavku teksta pročitajte kako na najbezbedniji način ih možete trajno ukloniti.

Uzrok nastanka bubuljica na bradi

Različiti tipovi kože zahtevaju različitu negu. Postoji pet osnovnih tipova kože: normalna, suva, masna, kombinovana i osetljiva koža. Tip kože određuje genetika. Stanje naše kože može, međutim, dosta varirati u odnosu na razne unutrašnje i spoljašne faktore kojima je podvrgnuta.

Koža koja je sklona pojavama akni, crvenila i mitisera na bradi, predstavlja veliki napor za sve one koji pate od tih problema. Više od pedeset procenata stanovništva starosti  od 15-35 godina ima problem sa aknama u predelu brade.

Smatra se da geni mogu  uticati pojavu akni. Stoga, ako su oba roditelja imala akne, postoji  veća šansa da će i njihovi potomci imati probleme sa aknama.

Nedavna dermatološka  istraživanja pokazala su da žene imaju češće i veće probleme sa pojavom akni, mitisera i drugih promena na koži brade u odnosu na muškarce u kasnijim godinama.  Zato, ne osećajte se usamljeno dok čitate ovaj tekst!

Brojni su faktori koji mogu uticati na stvaranje akni u predelu brade kod žena su. Činjenica da je je više od 80% kožnih obolenja može podeliti u nekoliko kategorije uzroka i nastanka akni na bradi a to su :

Hormonski disbalans

akne na bradi

Istraživanja pokazuju da hormoni igraju ključnu ulogu u stvaranju akni. U pubertetskom periodu lojne žlezde luče više sebuma nego što je koži neophodno. Međutim i u kasnijem periodu života može se desiti poremećaj rada hormona, što može dovesti do stvaranj akni i drugih zdravstvenih problema. Posebno kod žena.

Pročitajte više o hormonskim bubuljicama!

Loša limfna drenaža

Što se tiče problematike limfne drenaže, ona može nastati u bilo kom području tela, ali najveći problem se javlja na licu a posebno u predelu brade. Ovaj pojam se povezuje sa nakupljanjem velike količine tečnosti i toksina  u našem telu što dovodi do oticanja i pojave akni. Limfna drenaža lica može da pomogne.

 Loša ishrana

Pre svega akne na bradi bi mogle biti pokazatelj Vaše nezdrave ishrane. Hrana koja je bogata mastima i šećerima loše utiče na čitav vaš organizam. Ali kakve veze imaju bubuljce na bradi i loše navike u ishrani?  Odgovor bi mogao da Vas iznenadi.

Nastanak akni na bradi povezan je sa smetnjama u tankom crevu koje se dešavaju usled nezdrave hrane. Shvatite ovo ozbiljno i pogledajte kako treba da izgleda ishrana protiv bubuljica.

Make up

 

Šminka služi našem ulepšavanju. Međutim šminka koja sadrži dosta ulja, može zapušiti Vaše pore što može dovesti do stvaranja akni na bradi. Preporuka dermatologa je da pažljivo čitate sadržaj šminke koju kupujete, birajući šminku na bazi vode ,a ne ulja.

Evo kako ukloniti bubuljice od šminke!

Preparati za ličnu higijenu

Mit koji prati osobe koje imaju akne na bradi kaže da te osobe ne vode dovoljno računa o svojoj ličnoj higijeni. Naprotiv, preterano čišćenje lica preparatima koji ne prijaju našoj koži može napraviti još veći problem i iziritirati već posotjeće bubuljice na bradi. Zato je neophodno posvetiti se potpuno prirodnim preparatima koji će poboljšati izgled vaše kože a ujedno biće korisni u vašoj svakodnevnoj rutini održavanja higijene.

Potkožne bubuljice na bradi kao problem

Veliki procenat žena i muškaraca ima problema sa potkožnim bubuljicama u predelu brade.  One predstavljaju zapravo  upalne procese unutar kože koji se na površini kože vide kao crvena ispupčenja. Potkožne bubuljice mogu biti izuzetno bolne i neprijatne i zato je neophodno više pažnje i nege posvetiti ovom tipu akne na predelu brade.

Još uvek nije utvrđen razlog nastanka potkožnih bubuljica na bradi, ali je poznato da hormoni igraju glavnu ulogu u njihovom stvaranju.  Nivo androgenih hormona se naglo povećava  u tinejdžerskom periodu, što dovodi do začepljenja pora i nastanku upalnih procesa koji dovode do pojave potkožnih bubuljica. Kod žena, hormonske promene u vreme mentrualnog ciklusa, trudnoće i menopauze mogu uzrokovati pojavu potkožnih akni na bradi.

Nudimo Vam rešenje za potkožne bubuljice

Pravilna higijena lica je osnovni način kako se rešiti bubuljica na bradi. Ona podrazumeva sledeće:

Jutarnje umivanje mlakom vodom

Mlaka voda opušta naše pore na licu, time se stimuliše oslobađanje nečistoće i toksina sa našeg lica.  Jutarnjim umivanjem mlakom vodom stimulišemo širenje pora i time umanjujemo šansu za nastanak potkožnih bubuljica.

Pored ovoga, dobro je da imate prirodni gel za uklanjanje bubuljica. Moja prijateljica Ksenija je imala grozno lice, ali je uspela samo uz pomoć gela da ih eliminiše. Evo njenog iskustva. http://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Piling lica

Zahvaljujući pilingu za lice, kožu možemo dubinski očistiti od nečistoća i mrtvih ćelija. Pilingom možemo smanjiti pojavu potkožnih bubuljica i momentalno osvežiti lice.Ne preporucuje se da ga radite vise od dva puta nedeljno. Budite pažljivi sa izborom pilinga za Vaš tip kože.

Gel protiv bubuljica

krema za bubuljice na bradi

Dobar gel protiv bubuljica lako će se apsorbovati pod kožu. Da bi bio efikasan, idealno je da bude prirodan i da ima aktivne sastojke koji se uspešno bore protiv bubuljica na bradi.

Mapa lica: Šta bubuljice  na bradi pokušavaju da Vam poruče o vašem zdravlju?

Verovali ili ne, mesto na kome se javljaju bubuljice  pokazuje simptom, a kada znate simptom možete ga na pravilan način i izlečiti  

Kineska tradicionalna medicina, oslanja se na tvrdnju da poremećaji i toksini u određenom organu ili žlezdi mogu dovesti do stvaranja akni, bubuljica i drugih promena na koži.

Mapiranjem lica možemo da uočimo mnogo više stvari nego što smatramo da je moguće. Zapravo ova teorija ukazuje da u zavisnosti u kom predelu tela imamo promene na koži, možemo ustanoviti neke dublje zdravstvene probleme koje imamo. Svaka promena na određenom delu lica ili tela, povezana je sa nekim organom,  kome treba više pažnje.

Poznavajući  pravila kineske medicine analize  tela, možemo biti lični Šerlok Holms u detektovanju  zdravstvenih promena i problema.

Međutim, ovaj vid analize ne može zameniti redovnu posetu lekaru, spoljašnje uticaje poput higijene, unosa hrane i promene klime koji svakako utiče na izgled i zdravlje naše kože.

Mapa lica ukazuje na činjenicu da delovi lica zapravo predstavljaju delove našeg tela, naše organe. A ono što se pojavljuje na našoj koži, masnoća, crvenilo, svrab, bubuljice predstavljaju alarm našeg tela i ukazuju da nešto nije u redu sa nama.

Bubuljice na bradi, prema ovoj mapi lica, znak su ginekoloških smetnji ili hormonskih problema.

Ima leka za hormonske bubuljice na bradi

Da li Vam se  bubuljice na bradi pojavljuju u odredjenom periodu u mesecu? Ukoliko je odgovor potvrdan onda se radi o hormonskom disbalansu u danima pred menstruaciju.

Kako ih se rešiti?

Taj predeo je pod uticajem  hormona  estrogena koji su u disbalansu u vreme menstrualnog ciklusa, periodu trudnoće i menopauze. Usled pada estrogena, hormoni luče veću količinu prirodnih ulja i time mogu zapušiti pore u predelu brade. Koža postaje osetljiva  sklona infekcijama i prodoru bakterija.

Privremeno rešenje za suzbijanje bubuljica može biti oralni antibiotik za akne. Oralni antibiotici direktno ubijaju bakterije iz akni i mogu doprineti smanjenu upale na koži brade.

Antibiotici mogu trenutno pomoći u saniranju bubuljica ali oni nisu trajno rešenje…

Kombinovana terapija je najbolja u borbi sa dosadnim bubuljicama i ona podrazumeva sledeće:

Hormonska terapija

Hormonska terapija uključuje kontraceptivne pilule, koje mogu regulisati rad hormona.  Kod sindroma tzv. policističnih jajnika povišeni su muški hormoni gde dolazi do povećanog lučenja sebuma i stvaraju se akne najčešće uzduž vilice, na bradi, vratu i ledjima.Korišćenjem odgovarajuće terapije, koju će Vam prepisati Vaš lekar, uspećete da prevazićete nastanak akni na bradi.

Zdrav život

Kada se govori o zdravom načinu života, uvek se spominje redovna, kontrolisana i zdrava ishrana puna vitamina i minerala koji su neophodni za pravilan rad našeg organizma. Redovno vežbanje i rekreacija dovode do bržeg izbacivanja štetnih toksina iz organizma a time se naše telo brže regenireše, jača  i bori protiv različitih vrsta bakterija iz spoljašnje sredine. Pored zdravih navika ne smeju se zaobići i loše navike poput konzumiranja cigareta, alkohola i velike količine lekova. Poznato je da cigarete sadrže ogroman broj toksičnih materija koje utiču na izgled naše kože,kose, noktiju ali i vitalnosti i zdravlja. Da, možete dobiti akne od cigareta.

Čaša vina Vam nikada neće škoditi ali kada govorimo o većoj količini unosa alkohola, evidentno je da će ostaviti traga na Vaš izgled i lepotu. Kao i preteran unos lekova posebno antibiotika, koji mogu napraviti disbalans Vašoj koži.·    

Redovna higijena lica

Zdravoj i negovanoj koži potrebno je  temeljno i redovno čišćenje. Pored brojnih preparata za različite tipove kože, uvek možete izabrati onaj koji po svojim sastojcima najviše odgovara vašem tipu kože. Pilinzi za lice, različite prirodne maske ukloniće sa Vašeg lica mrtve ćelije i dati vašoj koži prirodan sjaj i svežinu.

Napravi sama efikasan lek protiv akni na bradi od namirnica iz svog doma…

Bubuljice su uobičajeni i dosadni problemi kože brade.Opšte je poznato, da namirnice koje imamo u svome domu, mogu da nam pomognu u borbi protiv nesavršenosti kože. Kao zamena za skupe preparate možete za kratko vreme da očistite, hidrirate lice, i da vam se upalni proces smiri i vrlo brzo nestane. Što se tiče regije oko brade najbolje je koristiti sledeće namirnice:

Med – predstavlja prirodni antioksidant, sprečava stvaranje bakterija i mašćenje kože. Hidrira kožu i daje joj mekoću i sjaj. Nanesite na čisto lice med, ostavite da deluje 5-10 mi i isperite toplom vodom.

Limun – možete utrljati krišku limuna na kritična mesta na licu. Limunska kiselina će očistiti pore od bakterija i nečistoća.

Soda bikarbona – najbolje čisti kožu od mrtvih ćelija, deluje antiseptički, sprečava prodor bakterija.

Paradajz – verovali ili ne paradajz, pomaže protiv bubuljica na bradi, isecite paradajz na kriške i masirajte bradu, nakon određenog vremena bubuljice će se povući.

Pasta za zube – većina marki pasta za zube u sebi sadrže sodu bikarbonu koja pomaže u otklanjanju akni. Pored sode bikarbone, svaka pasta sadrži mentu ili zamenu za mentu koja osvežava i hladi kožu. Natapkajte pustu za zube na mestima gde imate bubuljice na bradi, ostavite da odstoji, pasta će osušiti bubuljicu.

Saznajte ovde kako se još koristi pasta za zube za bubuljice!

Iskustva žena sa bubuljicama na bradi

Mnoge žene u različitim dobima, pati od problema pojava akni na bradi. Većina njih ima male tajne prekrivanja akni. Svakako da težnja svih  jeste da se jednom zauvek oslobodimo dosadnih akni koje utiču na naš izgled i raspoloženje.

Iskustva devojaka koje su imale probem sa aknama na bradi, pokazuje da izbacivanje štetnih namirnica iz ishrane, kao što su začini, teška hrana za varenje, slatkiši i gazirani sokovi mogu doprineti smanjenu upalnih procesa na bradi. Redovno vežbanje, dosta tečnosti i balansirana ishrana dovode do smanjenja i potpunog nestanka akni na bradi.

Pored zdravog načina života, iskustvo je pokazalo da redovnim pregledima možete utvrditi i pravilan rad hormona čime bi sprečili nastanak akni. Iskustva devojaka koje su nakon lekarskog pregleda utvrdile nepravilan rad hormona govore da terapijom može da se izleči disbalans hormona i očisti brada od bubuljica.  Stoga preporučuje se svim ženama redovan lekarski pregled!