Uz laneno seme za lice do mladolikog izgleda

Uz laneno seme za lice do mladolikog izgleda

Čuli ste da je dobro laneno seme za lice? Evo koje čudesne sastojke sadrži i kako laneno seme staviti u službu svoje lepote i kako da lako od njega napravite super masku za lice.

U poslednje vreme su svi ženski časopisi preplavljeni savetima o nezi kože lanenim semenom.

Istraživali smo za vas i otkrili da nije reč o pukom pomodarstvu jer je laneno seme zaista super semenka koja je jednako korisna u ljudsoj ishrani i u spoljašnjoj nezi kože.

Laneno seme je najbogatiji izvor Omega-3 masnih kiselina u biljnom svetu.

Poznato je da vam Omega-3 masne kiseline pomažu u brzom zaceljivanju rana, ali možda niste znali da će posle par dana nege lica lanenim semenom vaša koža prosto zablistati. Ako patite od ekcema ili psorijaze opet može biti od pomoći. Evo zašto i kako:

Linum usitatissimum ili lan potiče iz Kine i Egipta.

Sićušna semenka lana je pravi rezervoar prirodnih blagodeti. Čini se da je u nju stalo sve što nam treba za zdravlje i lepotu.

Seme lana se dobija od jednogodišnje biljke lana.

Arheološka nalazišta svedoče o upotrebi lanenog semena u vreme Nefretiti u Egiptu. Lan se gajio pre svega zbog prirodnih vlakana za izradu tekstila, koja se dobijaju iz same biljke. Seme se koristilo da se pojača ishrana seljaka koji su naporno radili.

Danas znamo koliko je ova čudesna semenka bogat izvor nutritijenata kako za ishranu tako i u prirodnoj nezi kože. Saznajte detaljnije o mlevenom lanu u ishrani .

Koristi lanenog semena za lice

Seme lana puca od esncijalnih nutritijenata zato ne čudi što se smatra supernamirnicom za prirodnu negu kože.

Laneno seme, pored visokog procenta Omega-3 (linoileinska, alfa-linoleinska i arahidonska), 6 i 9 kiselina, sadrži lignane,visokokvalitetne proteine i vlakna.

Linoleinska kiselina  je važan gradivni element epiderma.Laneno seme je odličan izvor vitamina E i vitamina B kompleksa (riboflavin, niacin, tiamin, pantotenska kiselina, vitamin B6 i folati). Vitamin E jeveoma je važan u zaštiti kože i sluzokože od štetnih uticaja slobodnih radikala.

Sadrži i minerale (mangan, kalijum, kalcijum, gvožde, magnezijum, cink i selen).

Omega -3 masne kiseline primenjene spolja dodatno hidriraju lice i sprečavaju gubitak vlage

Vitamin E je poznat kao “vitamin za kožu”, zajedno sa Omega masnim kiselinama, kožu održava zdravom i hidriranom dok vitamin B doprinosi mladalačkom izgledu.

Maska od semena lana za lice jača i tonira kožu.

Ovo su fantastični rezultati koje možete očekivati od semena lana za lice:

  • Temeljno čisti lice
  • Jača, zateže i tonira kožu
  • Jačajući kožu smanjuje proširene pore
  • Vlaži kožu
  • Uklanja mrtve ćelije sa površine, deluje kao prirodni piling za lice
  • Redukuje prekomernu količinu sebuma masne kože
  • Sprečava akne i pomaže u njihovom uklanjanju ako već postoje
  • Odlaže pojavu bora i finih linija jer ima anti age svojstva.

Druga prirodna alternativa ovome, pa još i za nijansu bolja jer uklanja i fleke sa lica, jeste nega lica koju je isprobala Aleksandra. Ona je uspela da povrati mladolikost svog lica, reši se sitnih bora i fleka i zategne kožu. O čemu se tačno radi i kako i vi možete uraditi isto što i ona, saznaćete ako pročitate lično iskustvo koje je Aleksandra podelila sa nama, a ono se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/ 

Semenke lana nam dolaze u dva osnovna vida-braon i zlatne. Obe vrste sadrže gotovo identične hranljive materije i iste masne kiseline.

Laneno seme je veoma važan i nadasve koristan dodatak ljudskoj ishrani i ne samo dodatak. Za osobe koje praktikuju veganski način ishrane laneno seme je najbolji izvor Omega masnih kiselina i nezaobilazna namirnica.

U svetu prirodne kozmetike i uradi sama kućnih recepata za lepotu, laneno seme zauzima veoma visoku poziciju.

Pogledajmo kako možete upotrebiti laneno seme za lice.

Laneno seme ublažava bore

 

Glavni gradivni element kože su proteini zato su joj oni neophodni za regeneraciju. Omega-3 masne kiseline iz lanenog semena ublažavaju bore tako što pomažu obnavljanje kože.

Ako želite da umanjite bore na prirodan način umasirajte kašiku mlevenog lanenog semena potopljenog u vodu da nabubri u deo lica zahvaćen borama.

Uradite ovo 4 puta dnevno počevši od jutra odmah nakon ustajanja.

Evo i video uputstva kako se to radi:

Kad nemate vremena za mučkanje maskice od lanenog semena, prosto umasirajte par kapi lanenog ulja i nastavite za svojim obavezama

Laneno seme za zdraviju i jaču kožu lica

ALA masne kiseline iz lanenog semena su direktno povezane sa zdravljem kože. One su najvažniji antioksidant koji  usporava starenje i sprečava upale. Ove kiseline su moćana prirodna supstanca koju ćete naći u brojnim kozmetičkim proizvodima za negu lica. Koži pružaju brojne koristi a to su: proizvodnja energije u ćelijama, regeneracija vitamina C i E, redukcija ćelijskih upala kao i stimulacija procesa koji dovode do obnavljanja kolagena.

One kožu štite od dejstva slobodnih radikala uključujući i negativno dejstvo UV zraka. ALA kiseline redukuju isušivanje kože i popravljaju simptome akni, rozacee i ekcema.

Ako ste pobornik prirodne nege lica i želite da nahranite kožu aktivnim materijama koje joj daju snagu da dugo ostane vitalna, zategnuta i otporna na protok vremena, laneno seme za lice je namirnica koju ne bi trebalo zaobići.

Naš poznati savet: “Negujte svoje lice spolja i iznutra!” ovde ima puno značenje.

Uvrstite kašiku lanenog semena u svoju svakodnevnu ishranu. Na taj način ćete kožu “podmazati” masnim kiselinama iznutra.

Iskoristite blagodeti lanenog semena i u spoljašnjoj nezi u vidu maski za lice na bazi lanenog semena. Nemojte zaobići ni laneno ulje u kome su koncentrisane sve aktivne materije ovih prebogatih supersemenki.

O blogu

Sav sadržaj na stranicama magazina minutzamene.com namenjen je isključivo opštem informisanju o: zdravlju, mršavljenju, lepoti, dijetama... i ne može se tretirati kao zamena za stručni medicinski savet!

::COPYRIGHT ©2024 ::MINUT ZA MENE::SVA PRAVA ZADRŽANA::