Alpski balzam za vene i sve što niste znali o njemu!

Alpski balzam za vene i sve što niste znali o njemu!

U moru krema za vene, jako je tražen Alpski balzam za proširene vene, kao jedan od najučinkovitijih.  Kako deluje, na koji se način koristi i koliko košta, saznajte u nastavku!

Problem sa proširenim venama ima veliki deo populacije. Istina je da u većoj meri mući žene, ali ni muškarci nisu otporni na pojavu ovog problema. Do problema sa venama može doći iz više razloga. Preveliki broj sati stajanja na poslu, prekomerno sedenje, genetika, nošenje visokih potpetica, kao i unutrašnji faktori koji se tiču lošeg kvaliteta ishrane. 

Proširene vene se mogu javiti u nekoliko oblika:

 • kao spoljašnje, ispučene vene
 •  kao unutrašnje vene,
 • i u vidu sitnih kapilara, uglavnom na podkolenici jedne ili obe noge. Znaju ponekad izrazito da naruše fizički izgled, pogotovo kod žena koje često nose usku i kratku garderobu. 

Kod pojave vena, najbitnije je da reagujete na vreme. Ukoliko se deluje protiv njih na pravi način, imate velike šanse da smanjite posledice, koje u dobroj meri mogu da dovedu i do unutrašnjeg krvarenja ili čak stvaranja tromba. 

Proširene vene nisu odmah dramatične. Razvijaju se po fazama, pa zato reagujte odmah u prvoj!

Ovo su faze proširenih vena!

Na koji način možemo bar da ublažimo tegobe koje izazivaju proširene vene? Da li je bolje koristiti lekove, mazati gelove lokalno ili pak kombinovati obe stvari istovremeno, ovde ćete pročitati detaljnije. 

Kada uđete u apoteku i kažete da imate problem sa bolnim nogama, oticanjem nogu i da su vam se pojavile vene, vaš farmaceut će vam sigurno dati neke preporuke. Često je to Sofia krema za vene, a nekada će kao prvu preporuku ponuditi baš Alpsku kremu za vene.  Ako do sada niste imali prilike da se upoznate sa njom. Evo malo detalja. 

Kako deluje Alpski balzam za vene?

Alpski balzam za vene-Apenkrauter balsam, namenjen je za rešavanje problema kod pojave umornih i teških nogu, ispucalih kapilara,oslabljene venske cirkulacije, pojave mikrovena, i uspešan je u uklanjanju bolova nogu. 

Tajna njegovog delovanja leži u potpuno prirodnoj snazi biljaka. Sačinjen je od najprečišćenijih delova biljaka koje imaju blagotvorno dejstvo, kako pojedinačno, tako i u međusobnoj kombinaciji, kada ostvaruju fantastične rezultate.

Ovo su najbolje biljke za vene!

Napravljen je po tradicionalnoj recepturi od biljaka koje datiraju još od osamnaestog veka i tada su se koristile u medicini i farmaciji.


To su:

 • menta
 • ulje sibirske jele
 • ekstrat divljeg kestena
 • ekstrat vinove loze
 • ekstrat gaveza i 
 • čistog mentola. 

Njegov je sastav obogaćen esencijalnim uljima, koji brzo i efikasno deluju.

Evo koja su najbolja ulja za vene.

Veoma je prijatnog mirisa, što može biti olakšica ukoliko treba da idete negde, a namazali ste se prethodno.

Može se koristiti bilo kada i bilo gde, i to više puta u toku dana.


Verujem da ste za sve ove preparate pojedinačno čuli i informisani ste da pomažu kod problema sa venama. Možete li onda da zamislite učinak svih ovih preparata u jednoj kremi?! 

Kesten se odvajkada koristi u tretmanu proširenih vena, isto kao i vinova loza. Od nje se dobija i lepo vino, ali svrha u medicini je neprocenjiva. 

Menta je biljka koja ima blagotvorni efekat u bilo kom obliku da se koristi. Mnogi vole da je kuvaju kao čaj, kada pomaže kod nadimanja i pojave slobodnih gasova, neki je stavljaju u rastvor borovih tableta i prave obloge kod oteklina i preloma, a neki je jednostavno ubace u kremu za vene i pomognu sebi u rešavanju velikog problema. 

Biljni sastojci Alpske kreme za vene, pomažu kod otklanjanja bola, otoka, grčeva, teških i umornih nogu, napetosti u mišićima usled dugotrajnog stajanja ili slabe cirkulacije perifernih nerava. Takođe, deluje protivupalno, jača zidove venskih krvnih sudova, smanjuje osetljivost i propustljivost kapilara, sprečava nastanak otoka, podstiče vensku cirkulaciju, pojačava prokrvljenost i umanjuje crvenilo kod upaljenih vena.  

Kako se upotrebljava Alpska krema?

Alpski balzam za proširene vene

Ako ste već kupili vaš Alpski preparat za noge, verovatno ste i u nedoumici kako je najispravnije upotrebiti ga, da bi pokazao svoj pravi efekat. 

Važno je da napomenemo da Alpska krema protiv vena nije masna, ne masti kožu i ne ostavlja tragove po odeći.

Napravljena formula se koristi samo za spoljašnju upotrebu, ne stavlja se na otvorene rane, posekotine i poderotine.


Najpravilnija upotreba jeste dva puta u toku dana, ujutro i uveče.

Ne preporučuje se izlaganje suncu posle upotrebe balzama i neki blagonamerni savet je da ostanete u ležećem položaju, bar nekih pola sata od mazanja preparata.


Malu količinu Alpske kreme nanesite na dlanove, nežno zagrejite između prstiju i kružnim pokretima utrljavajte na obolelo mesto. Dok nežno masirate vaše vene, potrebno je da “vučete” kremu prema srcu!

Ako sledite naša uputstva, budite sigurni da ste kremu upotrebili na pravi način i posle samo nekoliko dana od korišćenja, očekujte poboljšanje stanja vaših nogu.

Koji su uzroci koji dovode po pojave ovog problema sa venama?

Ovo je pitanje koje verovatno muči mnoge od vas(nas). Mi vam pouzdano možemo reći šta dovodi do jačih simptoma i kako možete uticati da ih bar malo umanjte.

Ukoliko radite neke od ovih stvari, rizik za pojavu proširenih vena je veći:

 • loša i neizbalansirana ishrana – misli se prvenstveno na upotrebu velikih količina ugljenih hidrata, prostih šećera i masti, čijim unosom samo dobijate na težini i stvarate dodatno opterećenje za vaše noge. Unosom malih količina tečnosti takođe rizikujete da vam se pojave vene, jer zidovi krvnih sudova tada nisu u mogućnosti da budu prokvljeni u dovoljnoj količini. Rizik potpomažu i ostale bolesti, poput dijabetesa, holesterola i arteroskleroze, gde zidovi krvnih sudova prvi stradaju. 
 • Mnogo sedenja – onemogućava dovoljan protok krvi od nogu do srca i kao posledica je javljaju proširene vene. Ovde se informišite o tome kako nastaju vene od sedenja.
 • Mnogo stajanja – usled nagomilavanja krvi u zidovima vena, i nemogućnosti da se krv slije do mozga, dolazi do velikog tereta u nogama i vene se samim tim prilagođavaju teretu i šire pod uticajem gravitacije. Pisali smo i o tome, pa pročitajte kako se izboriti sa venama od stajanja.
 • Izlaganje toploti -za ovu ste pojavu verovatno čuli, pod pojmom vazodilatacije, tačnije širenja, u ovom slučaju krvnih sudova, dolazi usled izlaganja toplom vazduhu, jer se mnoge stvari na toploti šire, pa tako i vene. Zato sprečite izlaganje toploti uvek kada ste u mogućnosti to da uradite, jer će vam vaše vene biti zahvalne. 

Gde se može kupiti Alpski balzam za vene i koja mu je cena?

Alpska krema za vene

Preparat Alpski balzam za vene, možete kupiti u bilo kojoj bolje opremljenoj apoteci. Ne sadrži dodatna pakovanja, tako da neće biti dodatnih pitanja i podpitanja o veličini pakovanja, gramaži, miligraži i drugim stvarima koje mogu nekada i bespotrebno da oduzmu vreme i naprave red iza nas.

Postoji u tom jednom pakovanju, sadržan je u veličini od 200gr balzama i jedne je jačine.


Cena mu je takođe jedinstvena, naravno zavisi od apoteke do apoteke, ali se uglavnom kreće oko 1200 dinara. 

Pored apoteka, možete ga naći i u drogerijama i prodavnicama zdrave hrane. 

Budite sigurni da ćete odabirom jednog ili drugog, ili čak obe vrste preparata potpuno učiniti pravu stvar, jer su oba na svoj način savršeno blagotvorni i danas vodeći u borbi protiv proširenih vena. 

 Alpski balzam za vene iskustva

Po nekim nezvaničnim istraživanjima, saznali smo koji od preparata je vodeći na tržištu kao najbolji. Nećemo danas govoriti o markama i imenima, ali ono što smo izdvojili jeste da je najupotrebljivije sredstvo koje sadrži visok procenat kestena u sebi, znači kesten gel u bilo kom obliku. 

Možemo slobodno da pohvalimo i istaknemo da ga u Alpskoj kremi za vene ima vise od 35% ukupne sadržine, tako da vam to slobodno može biti vodič prilikom odabira preparata za proširene vene. Po forumima, a i u direktnom kontaktu sa ljudima, prikupili smo brojna, različita iskustva korisnika alpske kreme. Mnogi su zadovoljni i prezadovoljni njenim delovanjem i već postignutim rezultatima, ima i onih koji baš i nisu, a mi vam sada prenosimo njihove reči i iskustva:

Draganino iskustvo je ovakvo:

„Moj posao zahteva da stojim svih 8 sati radnog vremena. S obzirom na to da sada već imam i dosta godina radnog staža, teret na mojim nogama je prevelik, iako mi to do skoro nije bio nikakav problem. Verovatno su godine učinile svoje, ali ima već nekoliko meseci, možda čak i godina dana kako sam primetila da su vene počele da mi se pojavljuju na nogama, i to u velikoj meri. Nikada pre nisam imala problema ovog tipa, pa i nisam baš bila informisana o sredstvima koji pomažu da se one povuku ili bar malo smanje.

 Potražila sam pomoć u apoteci, a tamo su mi rekli sledeće: možete probati jednu, drugu ili treću vrstu kreme, pa da vidite šta će od toga da vam pomogne. Naravno, pitala sam da li postoje i neke tablete koje mogu da pijem da bi efekat bio brži, jer sam kao i svaka žena veoma nestrpljiva i netolerantna kada je fizički izgled u pitanju. Uzela sam neka dva preparata i odmah počela da koristim. Od tada je prošlo nekoliko meseci, a ja nisam videla nikakav rezultat. Onda sam već postajala očajna jer su se moje vene mnogo proširile i noge su mi izgledale loše. 

Slučajno sam na reklami videla Alpski balzam za vene, i u sebi pomislila kako verovatno ništa ni on ne pomaže. Ali, nešto mi nije dalo mira. Pomislila sam da nemam šta da izgubim i otišla da kupim. Po završetku kupovine,otišla sam do kuće i odmah je namazala, po uputstvima koje sam pročitala unutar nje. U međuvremenu sam zadremala, a krema je ostala na mojim nogama. Kada sam se probudila, toliko lakoće je bilo u nogama, da sam ja bila oduševljena. Posle tog prvog olakšanja, znala sam da imam u rukama pravi preparat i da je Alpski balzam čarobna stvar, iako je vena još bilo. Vremenom su se i one povukle, možda je prošlo mesec dana, a ja evo i sada slobodno nosim kratke suknje i šetam kao da problem sa venama nikad nisam ni imala. Toplo preporučujem svima koji imaju problem kao što sam imala i ja, da probaju. Javljajte rezultat!“

Naš savet je da, pored nekog preparata koji vam se učini zanimljiv, regulišete i ostale uzroke koje dovode do pojave problema sa proširenim venama. Ako budete disciplinovani i dosledni svemu što radite, a misli se prvenstveno na zdrav način života, korigovanje ishrane i fizičke aktivnosti u toku dana, poboljšanja kvaliteta života u celini, vidno ćete uticati i na smanjenje ne samo vena, već ćete uspešno delovati i na ostale zdravstvene probleme.

Ukoliko u vašem slučaju genetika igra veliku ulogu, nećemo vas demotivisati. Možete blagovremeno delovati da smanjite posledice i na vreme da počnete sa korišćenjem nekog preparata. U tom slučaju, nećete biti primorani da kupujete skupe lekove i preparate i da trujete sebe medikamentima, već vaš izbor mogu biti kreme za vene sačinjene od potpuno prirodnih sastojaka koje nam pruža priroda.Većina takvih preparata u kombinaciji sa esencijalnim uljima, i ostvaruje brzo efektivno i antiinflamatorno dejstvo. 

Izražene vene su, pored strija i celulita jedan od vodećih problema koji nam može narušiti samopouzdanje. Da ne bismo dozvolili da se to desi, predlažemo da pročitate naše savete i pomognete sebi. Brigom o sebi, brinete i o drugima jer im dajete najbolju sebe, a to je više nego dovoljno! Ne radi se ni o kakvom hiru, jednostavno volite i iskoristite ono što vam priroda pruža.