Biljke za vene pomažu, a ove su najbolje!

Biljke za vene pomažu, a ove su najbolje!

Autor:

Da li znate da postoje sjajne biljke za vene? Donosimo vam spisak onih najboljih koje će dati odlične rezultate.

Ako imate proširene vene i tragate za prirodnim i jednostavnim rešenjem koje neće imati kontra efekta, onda ostanite sa nama, jer u nastavku sledi spisak lekovitih biljaka koje će izlečiti vaše vene. Biljke koje se nalaze u prirodi mogu da budu spas za razne bolesti, o tome govori i istorija i nauka. No, najvažnije od svega jeste, da ćete se uveriti u njihovo dejstvo prilikom redovne primene i biće vam sasvim jasno da vam je priroda najbolji prijatelj.

Lekovite biljke ojačaće vaše vene, smanjiće prateće simptome i učiniće da ova bolest pronađe svoj izlaz i da nestane. 


Ne dopustite samo da prođe previše vremena, već zabeližite u svoj notes najbolje biljke, o kojima vam detaljno pišem u nastavku.

Divlji kesten za vene

Divlji kesten je dovoljno moćan da otkloni bolove u nogama! Ako njega izaberete za lečenje, budite sigurni da on može da olakša vašim nogama i da učini da otok splasne. Postoje različiti načini za njegovu primenu. Naći ćete ga u prirodnim kremama za vene, a možete da pravite tinkturu koja se koristi za obloge. Pročitajte detaljno kako da napravite ovaj lek kod kuće!Jedan od najboljih recepata jeste kesten u rakiji.

Divlji kesten deluje direktno protiv upala vena, a to ćete osetiti već posle prve primene.

Ako vas muče grčevi u nogama, trnjenje i loša cirkulacija, divlji kesten je nešto što će doneti olakšanje. Pročitajte kako još da poboljšate cirkulaciju na prirodan i siguran način.

Divlji kesten koristi se za spoljašnje tretmane i utiče na ojačavanje vena i venskog zida. Ono što treba da znate jeste da lekovite biljke donose rezultate samo ako ih redovno i uporno upotrebljavate. Potrebne su nedelje, nekad i meseci za izlečenje, jer se ni same vene nisu pojavile preko noći.

Ruzmarin za vene

lekovite biljke za vene
lekovita biljka za vene

Možda ste čuli, a možda i niste da je ruzmarin odličan za vene!

On u sebi sadrži kiselinu koja pomaže venama da se obnove i da se regenerišu. Na taj način dolazi do prirodnog jačanja vena.

Ruzmarin deluje dobro na cirkulaciju, a dobra cirkulacija je preduslov za lečenje vena.

Ova biljka je lekovita za vene i nju možete pronaći i u svojoj kuhinji, a ako je nemate, lako ćete je nabaviti. Ono što je interesantno kod ruzmarina jeste da je upravo on čest sastojak mnogih prirodnih krema koje su namenjene za lečenje vena.

Od ruzmarina može da se pravi čaj, koji se redovno konzumira, svakoga dana, kako bi se otklonili žmarci i trnjenje nogu. Od ruzmarina se prave i obloge. Kod lekovitih biljaka možete da koristite sve načine upotrebe, kako biste brže postigli željene rezultate.

Gavez kao odlična biljka za vene

Gavez može da smanji upalu vena i koristi se samo kada je koža zdrava i kada nema posekotina i otvorenih rana. Gavez biljka koristi se kao mast i maže se deset dana, redovno i svakodnevno. Može da se koristi i kao obloga za vene tako što se izrenda svež gavez i stavi se na bolna mesta.

Ova biljka sadrži aktivne supstance koje su moćne da ublaže upaljena stanja. Blagotvorni sastojci u gavezu su etarska ulja, kofeinska kiselina, tanini, hlorogenična kiselina, ruzmarinska kiselina, alantonin.

Alantonin je zadužen za regeneraciju ćelija, i obavezno ga potražite sledeći put kada birate novu prirodnu kremu jer vam je on neophodan za lečenje vena. Takođe, ovaj sastojak leči ćelije koje su oštećene i koje su se upalile.

Pročitajte detaljnije kako da napravite lekovitu mast od gaveza 

Neven za vene

Neven je lekovita biljka za vene koja ima čudesna svojstva! Ako više ne možete da podnesete konstantan svrab vena i osećate kako one pulsiraju i postaju bolne, vreme je da isprobate nevenovu mast koja leči upaljene vene.

Neven je u stanju da smanji otoke, da odstrani bolove i da poboljša cirkulaciju koja je otežana. Nevenova mast može da se kupi, a može i da se napravi. Pravi se od čiste svinjske masti i nevenovog cveta. Ova mast se maže nekoliko puta na dan, sve dok se ne stanje na nogama ne poboljša.

Bitno je da znate da je odmaranje vrlo bitno u procesu oporavka. Pošto su vam noge već dovoljno teške, potrudite se da ih što više držite u uzdignutom položaju. Dok spavate, stavite ispod nogu veće jastuče, a dok sedite, podignite noge na tabure ili tome slično. Prijaće vam i masaža stopala i nogu, kao i blage kupke koje mogu da opuste vaše noge. Naravno, ne preterujte sa sedenjem. Evo kako sedenje stvara proširene vene!

Kokotac – manje poznata ali sjajna biljka za vene!

 Kokotac je korisna biljka koja se koristi u službi lečenja unutrašnjih vena.

Kokotac povoljno utiče na cirkulaciju i na efikasan način leči vene. Njega uglavnom možete da pronađete u proizvodima poput gelova za vene, kao i u kremama.


Kokotac je tu da razblaži zgrušanu krv i da utiče na razređivanje krvi. Ova lekovita biljka dobro utiče na simptome poput otečenosti i nadutosti.

Bršljan pomaže kod kapilara

 Za brljšan ste sigurno čuli da je odličan za otklanjanje celulita! Ova biljka zaista može da učini da vaše noge ponovo budu lepe i negovane. Osim što je odličan za celulit, bršljan deluje na probleme sa proširenim venama.

Štiti i stimuliše krvne sudove, poboljšava cirkulaciju i  leči popucale kapilare.


Suvi list bršljana utapa se u ulje i nanosi se kao obloga. Možete izabrati maslinovo ili neko drugo ulje koje je dobro za vene. Otkrijte koja su najbolja ulja za vene, pa ih iskoriste zajedno sa listom od bršljana.

Postoji i drugi način, da bršljan odstoji u određenom ulju mesec dana, a onda se to ulje maže na delove koji su oboleli. Sa ovim uljem možete da blago masirate noge, a kasnije da ih utoplite. Ovo možete da ponavljate dva puta dnevno.

Kako uopšte koristiti biljke za vene?

Postoji više načina na koje možete da koristite lekovite biljke da ublažite problem proširenih vena. Možete da ih konzumirate, odnosno da pravite čaj od njih, možete da ih pronađete u prirodnim kremama za vene koje su namenjene ublažavanju postojećih simptoma, možete da pravite obloge koje će vam pomoći da izlečite upalu za tili čas!

Kreme za vene deluje direktno kroz kožu. Jako je važno od čega je ona napravljena. Uvek biramo kreme na biljnoj bazi, jer ne želimo da mešamo agresivne supstance sa venama koje već trpe bol. Proširene vene su zapravo jedno baš neprijatno stanje koje konstantno traži vašu pažnju i pozornost.

Krema je idealna za vene . Ona može da spreči dalje širenje simptoma, ali i da izleči stanje koje je već nastalo. Pored toga, trebalo bi da počnete da vodite zdraviji i aktivniji život, kako bi izlečenje trajalo kraće. Čak i kada ih izlečite, vene mogu posle nekog vremena ponovo da se pojave na nogama i da stvaraju probleme, ako nastavite sve po starom.

Kvalitetna krema na biljnoj bazi u kombinacijom sa zdravim životom daće odlične rezultate i moći će da otkloni upale koje su nastale na vašim nogama.

Obloge za vene od prirodnih biljaka mogu biti isto tako delotvorne! U ovom slučaju biljke u izvornom stanju stavljaju se na kožu i drže se određeno vreme. Ponavljanjem ovog postupka, vene se ojačavaju i leče se. Naravno, nije svaka biljka lekovita za vene. Neke ćete lakše, a neke teže pronaći.

Ekstrakti određenih biljaka mogu da se nađu samo u prirodnim kremama, jer ne možete da prelazite pola sveta kako biste pronašli biljku. Postoje i one koje sigurno imate u okolini i lako možete da ih nabavite i najbolje je da se njima i okrenete.

Biljni čajevi za vene mogu da vam pomognu da se rešite bola i neprijatnosti. Ako imate proširene vene na nogama, znate i sami kako svakodnevne aktivnosti postaju sve napornije. Na kraju dana, potrebno vam je nešto što će doneti olakšanje. Osećaj teških nogu progoniće vas dok god se ne opustite, a čajevi koji utiču na otklanjanje ovih simptoma mogu biti dodatna pomoć za lečenje vena.

Spremili smo za vas spisak lekovitih biljaka koje blagotvorno deluju na problem proširenih vena i kapilara i sve prateće simptome.

Kada se pojave proširene vene na nogama, javlja se alarm, da nešto nije kako valja. Možda nećete odmah otići kod lekara, jer znate da ovo stanje nije ozbiljno u početku. Kako vreme prolazi, osetićete simptome koji su toliko očigledni i jaki da nećete moći da ignorišete.

Za vene ima leka! Pogrešno je mišljenje da su one došle same od sebe i da će na taj način i da prođu. Zapravo, one moraju da se leče. Jedino tako bićete sigurni da ste na dobrom putu i da se simptomi neće dalje komplikovati

Upaljene vene su baš grozne. U tim slučajevima, lekovite biljke biće vam od pomoći. U tim trenucima kada osećate nesnosan bol, svrab i otečenost nogu, biljke iz prirode mogu da vam budu korisne. Tada vam je potrebno nešto što će učiniti da otok spadne i da bol nestane, što pre.

Ako ništa ne preduzmete, simptomi će postajati iz dana u dan sve jači i jači i na kraju ćete morati da se podvrgnete operaciji vena, koja uopšte nije prijatna. Nešto „lakša“ je operacija laserom, a vrlo inovativna i bezbolna jeste operacija vodenom parom.

Ne morate da čekate da se to desi. Možete na sasvim prirodan i bezbedan način da lečiti vene čim se stvore na vašim nogama.

Nažalost, mnogo toga doprinosi razvitku proširenih vena, pa na neke stvari treba da obratimo pažnju. Previše stajanja ili sedenja može da dovede do ispupčenih vena koje su bolne. Takođe, loša ishrana, genetika, nezdrave navike- sve to dovodi do disbalansa i do ove pojave. Ljubičaste i plave vene mogu da vas zadese iako ste u najboljim godinama, jer ova savremena bolest ne bira vreme. Pročitajte kako nastaju vene od stajanja!

Prvenstveno, proširene vene izgledaju ružno, ali i pored toga, moramo da prihvatimo činjenicu da one nisu bezazlene za zdravlje, posebno kada se razviju.Poslednje što želite su rane od vena ili komplikovana venska tromboza.

Lekovite biljke za vene mogu da vam pomognu da potpuno izlečite vene na nogama. Ono što je bitno jeste da znate jeste da su one najefektivnije u samom početku, odnosno u periodu kada se vene tek pojave na nogama.

U kasnijem periodu lekovite biljke možete da koristite kao dodatnu pomoć, koja će olakšati već postojeće simptome. Budite uporni, jer proširene vene mogu da se izleče na prirodan način!