Najbolji šampon za svrab glave koji donosi olakšanje

Najbolji šampon za svrab glave koji donosi olakšanje

Ne češite! Dobar šampon za svrab glave doneće vam olakšanje i sprečiti da napravite rane. Ovo je spisak onih koji zavređuju vašu pažnju.

Šta sve uzrokuje svrab glave?

O ovom problemu koji se tiče uzroka svraba glave smo već pisali. Dopustite da vas ovde samo još jedanput, a ukratko informišemo da svrab kože glave mogu uzrokovati različiti faktori, kao na primer:

 • neredovna higijena kose
 • neadekvatna higijena kose
 • neadekvatni preparati za negu kose
 • farbanje kose
 • vaške u kosi
 • nervna baza odnosno stres
 • kožna oboljenja kože i kose
 • perut kože glave
 • kupanje u bazenu i hlor
 • kupanje u moru
 • hormonske promene u telu

Spisak je poduži, a razlozi više nego raznoliki. Ono što je važno, to je otkriti uzrok svraba glave. To možete tako što odete na adekvatan pregled kod trihologa i utvrdite u čemu je stvar.

šampon protiv svraba kose

Nabavka šampona za svrab glave treba da bude obavezna.

Vi morate proveriti da li ima unutrašnjih uzroka. Međutim, posledice, kao i spoljašnje uzroke, otkloniće samo i jedino šampon za svrab glave.

Da je dobar preparat za kosu ključ, otkrila je i Dragana. Da li je u pitanju svrab glave ili neko oštećenje kose, nevažno. Važno je naći pravu stvar, onu koja će stvari zaokrenuti u suprotnom smeru. Posle silnih problema koje je imala sa kosom , od peruti do opadanja, konačno je odahnula pronašavši pravu stvar. Rezultati su je oduševili. Svrab glave i perut su nestali, a kosa prestala da opada.  Jednostavno je. I vi možete probati isto i uživati u lepoj kosi. O čemu se radi , pročitajte iz njene priče na linku:  https://minutzamene.com/perut-i-opadanje-kose-su-proslost/

Najvažnije je naći uzrok problema, ali bez obzira na to – potrebno je smiriti svrab.

Kako pomaže šampon za svrab glave?

Najvažnije što možemo pomenuti u vezi sa šamponom za svrab glave je što on otklanja posledicu, dakle, svrab glave, ali otklanja i neke od važnijih uzroka.

Dakle, evidentno je da, ako vas koža glave svrbi jer imate problema sa nervozom, morate to da rešite sa lekarom. Ipak, ako su problem gljivice, ili vaške, ako je problem suva koža glave ili perut, neka oboljenja, poput psorijaze ili dermatitisa, onda je šampon za svrab kose veoma učinkovit.

Uticaj šampona na gljivice

Kada su gljivice u pitanju, onda šampon za svrab glave deluje veoma konkretno. Gljivice se množe usled raznih faktora. Njima jako prija vlažna sredina, pa su tu ako vam se, recimo, koža glave znoji.Takođe im prija i sredina poput bazena, tu je vlažno i toplo. Kada se razviju i namnože, izazivaju ozbiljan svrab, koji moramo sanirati. Vrlo često sa njim ide i pojava peruti.

Šampon utiče tako što pre svega uklanja gljivice. Posle nekoliko pranja (ne može odjednom) njih ima manje, a kasnije se potpuno uklone. Onda je i svrab glave sve manje i manje izvestan. Samim tim ste rešili i uzrok i posledicu.

Šampon protiv svraba glave zbog vašaka

Vaške su čest problem klinaca, ali i njihovih roditelja, koji ih, žargonski rečeno, od njih „pokupe”. I njima se veoma uspešno bave šamponi za svrab glave ili šamponi protiv vašaka. Suština je u tome da šampon apsolutno može sprečiti bilo koju vrstu ovakve napasti. Porebno je samo da nađete pravi.

Pored vašaka, veliki problem su i gnjide. One veoma utiču na to da glava srvbi, tako da i njih šampon može potamaniti. Malo je veći problem kako njih posle iščešljati iz glave, ali i posebna tema.

Kada se rešite vašaka, onda je i svrab glave vaš bivši problem.

Šampon protiv svraba suve kože glave

Suva koža glave može biti samo iritirana i crvena, a može biti i puna peruti. Perut sama po sebi, bilo da se radi o suvoj ili masnoj peruti, može nam stvoriti niz neprijatnosti. Najpre nam može stvoriti svrab.Neretko su za ovo krivi neadekvatni proizvodi za kosu koje koristimo i kombinujemo. Dosta njih je lepo, mirisno, ali kožu iritira pa nastaje suva atopična kože glave. Takva je situacija i sa šamponima, ali i sa regeneratorima za kosu.

Ponekad su krive neke naše navike: recimo ako ne štitimo teme od sunca, kupanje u bazenu i uticaj hlora, sušenje kose visokom temperaturom…

Zato je važno da i u ovom slučaju odaberemo neki biljni šampon za perut i svrab, koji će blago delovati na kožu, uklanjajući najveći broj ovih simptoma.

Takav šampon će smiriti upaljenu kožu glave i doprineti da kosa i koža ponovo budu nežne i bez peruti.

Šampon koji smanjuje svrab kose usled psorijaze

Kada je u pitanju psorijaza, kao i druge vrste dermatitisa, situacija je individualna. Psorijaza utiče na svrab glave. Nekada je u manjem obimu, pa imamo samo blag svrab i minimalno perutanje na koži glave. Nekada je psorijaza toliko ozbiljna, da su prisutne rane na glavi. One svrbe, neretko krvare i tada je potrebno da se obratimo dermatologu.

Da ne budemo pogrešno shvaćeni, obraćanje dermatologu se podrazumeva svakako. Ipak, psorijaza je hronična bolest, koja se ne može izlečiti, može samo da se umiri. A u tome, barem kada je koža glave u pitanju, pomažu  šamponi bez sulfata. Pranje ovakvim šamponima će sprečiti pojavu iritacije. Dakle, nema svraba, samim tim, nema rana ni perutanja. Svi koji je imaju, znaju koliko je ovo utešno, s obzirom na to koliko psorijaza ume biti nezgodna.

Nije zgoreg pomenuti da se ona neretko pojavljuje u vencu oko glave, kao i na vratu. Onda se širi preko dela gde je kosa. Veoma je crvena i svrbi. Zato je korisno koristiti šampon protiv svraba. jer će se ta upala smiriti.

Naročito kod muškaraca, ove se promene i te kako neprijatno vide, jer je kosa kraća.

Šamponi koji se terapijski koriste određeni period da bi smanjili problem su šamponi sa katranom i crni šampon. No, oni ne mogu biti stalna nega. Za nju birate onda isključivo šampone bez sulfata.

Sastojci šampona za svrab glave

Moramo „porazgovarati” o sastojcima šampona za svrab glave koji su korisni i koji će pomoći da se problem reši. Ipak, ne možemo a da ne pomenemo i sastojke koje vaš šampon ne treba da ima, kako ne bi ni došlo do svraba glave. Već smo napomenuli da su šamponi česti uzročnici svega toga.

Loši sastojci za svrab glave

Krenućemo od loših sastojaka šampona. Oni koji više štete koži glave, nego što pomažu.To su, sada već nadaleko poznati sulfati i parabeni.

 • Sulfati su česti sastojci šampona. Jeftini su i daju onu bogatu penu šamponu, koju mnogi vole da vide kada peru kosu, misleći da je takav šampon bolji.Nemojte se zavaravati. Sulfati, iako trenutno čine kosu sjajnom i mirisnom, u stvari isušuju kosu i kožu glave. Ona postaje iritirana, crvena i suva i javlja se dermatitis. Počne da se peruta. Nakon nekog vremena, eto problema sa svrabom, ali i problema kao što je lomljenje i opadanje kose.

Ta pena koju sulfati daju često se ne ispere lepo i stvara taj osećaj svraba na koži, koji nam smeta. Zato, nikako, nikako ne dozvolite da vaši šamponi imaju sulfate u sebi.

 • Parabeni u kozmetici su takođe postali praksa. Stavljaju se jer pomoću njih kozmetika ima duži rok trajanja. Biva svežija mnogo vremena. Iako ovo jeste važno, pokazalo se da parabeni ne utiču dobro na kožu, naročito ako se tu zadrže.Mogu biti izuzetno iritantni za kožu glave, tako da i oni izazovu svrab.Njih ima u svim kozmetičkim preparatima, od šampona, preko krema za lice i losiona za telo.

Vodite računa o tome šta sve negativno mogu učiniti koži, kada ih sledeći put vidite u sastavu svojih kozmetičkih proizvoda.

Dobri sastojci protiv svraba glave

Ima mnogo sastojaka koji mogu pomoći da se svrab glave neutrališe. Odmah da kažemo da su pretežno biljnog porekla.

Lavanda, kamilica i menta su tri biljke koje su više nego preporučljive kada je u pitanju vaš šampon.One imaju antibakterijsko i antigljivično svojstvo, koje utiče upravo na prestanak svraba glave. Veoma su blage i imaju umirujuće dejstvo, zato ih brojni proizvođači i koriste u svojim šamponima.

Ulje ši drveta može biti i te kako korisno za kožu uopšte, pa i za kožu glave. Često se dešava da koža pravi probleme, a onda se nanese bukvalno samo kap ovog ulja i situacija se promeni. Kako svrab kože glave ne uzrokuje samo suvoća, već i masnoća, ovo ulje je odlično za regulaciju sebuma. Dobro utiče na to da proizvodnja sebuma postane normalna, s obzirom na to da je prekomerna kriva za mašćenje. Zato ga ili dodajte u svoje šampone, ili vodite računa da ga šamponi imaju u svom sastavu.

Od aktivnih sastojaka, tu je Piroctone olamine, veoma korisna materija u borbi protiv gljivica. Ona može pomoći da se gljivice uklone, a takođe i da pomogne uklanjanju neprijatnog partioca gljivica, a to je perut.

Šamponi sa katranom su se pokazali dobro kada je u pitanju rešavanje problema svraba glave. Ketokonazol šampon pomaže kod svraba, gljivica u kosi ali i uklanjanja peruti.

Najbolji šampon za svrab glave

Cilj ovog teksta i jeste da vam preporučimo šta to možete kupiti, a da budete potpuno sigurni da niste bacilli novac. Ljudi su često skeptični jer daju mnogo para na proizvode koji im ne pomognu onako kako su očekivali.

šampon protiv svraba glave

Zato vam mi nudimo spisak šampona za koje znamo da vrede vaših para i vaše pažnje.

Idemo redom!

Vlasilan šampon za kosu bez sulfata i parabena

Ovaj šampon nećete naći po radnjama i apotekama, ali se veoma lako naručuje preko interneta. Ovo je nešto što je pogodno za celu porodicu i kao vid preventive, ali i za one koji već imaju problem.

Vlasilan šampon ima dve formule koje su blage za kožu glave, a pri tom jako efikasne u sprečavanju peruti i opadanja kose.  Ima u sebi aktivne sastojke biljaka koje pomažu da se prevaziđu problem sa kožom glave, pre svega. Mnogi zadovoljni korisnici tvrde da zaista pomaže kod svraba glave.

vlasilan šamponi rešenje protiv opadanja kose

Ovo je šampon bez sulfata i parabena . Pogodan je za svaki dan, ne isušuje kosu, ne stvara iritacije. Naprotiv, ublažava ih. Možete ga nabaviti klikom na ovo dugme:

Ducray Sensinol šampon

Namenjen je vlasištu koje svrbi i spada u medicinsku kozmetiku. Umiruje iritaciju koja je izazvana stresom ili preparatima koji nisu bili adekvatni za negu osetljive kože. Nabavlja se u apotekama.

Glavni aktivni sastojak ovog šampona je polidokanol (2%) . On smanjuje svrab i uspostavlja ravnotežu vlasišta.

Loreal professionnel sensibalance

Ovaj šampon se ne može smatrati prirodnim, ali jeste namenjen za umirivanje kože glave. Pomaže kosi da se regeneriše, ali i koži glave koja je osetljiva i sklona iritacijama razne vrste. Ima ga u apotekama, parfimerijama i drogerijama.

Sadrži niacinamid, sorbitol, salicilnu kiselinu , hidrolizovane proteine pšenice. Mana mu je što onima koji imaju osetljivu kožu glave i svrab usled toga možda neće prijati, jer sadrži sulfate. No, nije jako agresivan pa ga vredi probati.

Eucerin dermocapillaire šampon sa ureom

Eucerin je brend koji spada u medicinsku kozmetiku. Ovaj šampon ima u sebi ureu, sastojak koji se koristi za vlaženje kože. Namenjen je koži i kosi koje su suve i kojima se usled ovoga javljaju iritacije.

Sp balance scalp

Ovaj šampon je stranog porekla, što će reći da se može pronaći preko stranih sajtova. Namenjen je onoj kosi koja je pretrpela neku vrstu stresa, u vidu agresivnog tretmana kose. Pomaže da se i kosa i koža glave vrate u normalu. Namenjen je i bojenoj kosi, kojoj garantuje održavanje boje i više sjaja. Glavni sastojci su DL valine, D- pantenol i bisabolol.  Može se nabaviti u apotekama.

Isprobajte neki od ovih šampona i uverite se u naš izbor. Verujemo da ćete se odmoriti od češanja.

Iskustva sa šamponima za svrab glave

Ovaj čest problem iznedrio je mnoga iskustva, a mi vam neka od njih prenosimo u celosti.

vlasilan testimonilal baner

Mirjana

Posle porođaja sam imala dosta problema sa kosom, ali onaj koji se najduže zadržao i najviše me mučio je svrab glave. Ljudi moji, češala sam se kao da imam vaške. Nisam mogla da prestanem.

Ništa nije pomagalo. Pravili su mi domaće šampone, kupovala sam svašta. Na kraju sam se izlečila prirodnim šamponom koji sam pronašla na internet. Bez sulfata i ostalih štetnih stvari. Samo prirodni šamponi. Ništa drugo ne pomaže, verujte!

Milan

Perut i svrab me muče jer imam psorijazu. Ništa mi nije pomoglo, sem šampona sa biljnim sastojcima. Ovo što kupujemo po prodavnicama, to zaboravite. Samo šamponi na prirodnoj bazi su spas za svrab.

Kristina

Sa svrabom glave, koji mi se pojavio u pubertetu, kada i brojni problem sa kožom lica, izborila sam se bejbi šamponom u koji sam sipala ulje ši drveta i pantenol rastvor. To mi je savetovala tetka koja je farmaceut.

Svrab glave može biti veoma nezgodan. Kad se stalno češemo, onda i ubrzano mastimo kosu. Da ne pominjemo koliko je to ženama važno da kosa bude što duže čista. Potreban vam je dobar šampon za svrab glave? Onda se potrudite što pre da ga nabavite. Vredeće.