Airol krema kao rešenje za akne o kojem se priča!

Airol krema kao rešenje za akne o kojem se priča!

Autor:

Ako ste čuli da je Airol krema za bubuljice prava stvar, a još niste probali, onda vas sigurno zanima da li je tako dobra. Otkrićemo vam kako deluje i sve što treba da znate o njoj.

Airol krema je tretman o kojem se priča,posebno među onima koji duže vreme muče muku sa bubuljicama i ne mogu da nađu pravo rešenje. I zaista, to nije nimalo lako. Bubuljice deluju kao bezazlen problem, posebno onda kada se jave u pubertetu pa ih svi imaju. Međutim, već tu neko prođe bolje, a neko od bubuljica dobije doživotne traume i komplekse.

Postoji više vrsta bubuljica  i ne morate biti „obdareni“ samo jednom vrstom. Uglavnom se te uobičajene bubuljice sve svrstaju pod pojam acne vulgaris. Postoje i teži oblici bubuljica, kao što su cistične akne, nodularne i tako dalje. No, i acne vulgaris mogu da vam naprave haos u životu ako su uporne i ako se ne daju ukloniti lako.

Ksenija je imala problem sa upornim bubuljicama, mitiserima i masnom kožom lica. Probala je sve i svašta, a na kraju je našla potpuno pirodan tretman koji joj je očistio lice. Ne samo da je savršeno odgovarao njenoj koži i odradio posao bez  iritacija, nego je i jako jako efikasan. Uspela je da se reši se bubuljica zauvek i konačno je posle par godina uspela da ima savršeno čisto lice. Ispričala nam je svoje iskustvo u detalje, pa ako imate problem sa bubuljicama, nije na odmet da ga pročitate. Nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

U nizu proizvoda protiv bubuljica dermatolozi obično preporučuju benzoil peroksid, klindamicin i neke antibiotike za bubuljice. I to je u redu, oni se bore protiv bakterija koji izazivaju upaljene bubuljice i crvenila.

No ipak, nije zanemarljiv značaj sebuma u toj priči. Zato je dobro da imate losion za lice koji čisti i održava ravnotežu sebuma.

Za neke teške oblike akni kod kojih ovi tretmani ne pomažu, prepisuje se Roakutan. Ovo je oralni lek za bubuljice koji možete dobiti samo na recept i po predlogu lekara i nije nimalo naivan. Zasniva se na dejstvu vitamina A na kožu. Površinska alternativa tome je Airol krema, a glavni cilj joj je da se izbori sa mrtvim ćelijama kože – još jednim bitnim faktorom koji izaziva akne.

Airol krema način dejstva

Airol je uglavnom ime koje se pominje među onima koji pate od raznih oblika i vrsta bubuljica i to duže vreme.  Međutim, možda niste znali da Airol krema može da pomogne da uklonite bore u ranim fazama razvoja, a deluje odlično kao krema protiv fleka na licu.

Airol protiv bubuljica

U ovom slučaju kada govorimo o aknama uglavnom se prepisuje za teže oblike akni. Ova krema pomaže da se smanji nastanak novih bubuljica, ali možda najbolje  efekte pokazuje u zaceljivanju kože. Bubuljice tu stvarno mogu da naprave haos. Ne samo što se vide dok postoje na vašem licu, nego i nakon toga, kada počnu da se povlače, ostave ožiljke od bubuljica. Zdrava i jaka koža proizvodi dovoljno kolagena i brzo zaceljuje. 

Airol krema za bubuljice pomaže da se mrtve ćelije brže oljušte i nestanu.

Airol krema za bubuljice

Airol krema za bore i protiv fleka

Ovo će vam se dopasti!

Ukoliko imate bore, grubu kožu lica, fleke i tragove starenja lica nastale usled preteranog izlaganja UV sunčavim zracima, Airol krema može biti prava stvar. U ovom slučaju se koristi u kombinaciji sa drugim medicinskim sredstvima, a obavezno sa onim koji kožu štite od štetnih UV zraka.

Dakle, Airol krema deluje tako što  stimuliše obnovu zdravih ćelija kože i briše ožiljke, fleke i ostale promene koje se nalaze na površini kože. Smatra se i da pomaže da postojeće bubuljice i svi gnojni čepovi lakše izbiju na površinu, omekšava ih  pa se tako bubuljice lakše izleče, i sprečava se nastanak novih.

Sastav Airol kreme

Airol krema pripada grupi medicinskih preparata koji se nazivaju retinoidi. I dobro obratite pažnju. Rekli smo medicinski preparat a ne kozmetički. Zato treba da se odnosite prema njoj kao prema leku.  

Osnovni sastojak kreme je tretinoin odnosno retinoična kiselina. Da prevedemo ovu hemiju u malo prostiji oblik – ovo je derivat vitamina A. Tretinoin se u kremi nalazi u procentu od 0,05%

Ključna uloga vitamina A i Airol kreme je stimulacija podele ćelija u epidermu, odnosno površinskom sloju kože. Usled toga, koža se brže obnavlja. Mrtve ćelije se uklanjanju, a nova mlada koža dobija priliku da zablista.

Ovo je na neki način slično dejstvu koji imaju hemijski pilinzi za lice.

Rezultat redovne primene Airol kreme jeste glatkija koža bez nečistoća.

Ovaj efekat uklanjanja mrtvih ćelija značajno utiče na stvaranje bubuljica. Ako se uklone, manje su šanse da upadnu pore na licu i zatrpaju ih, pa time i manje šanse da se na tom mestu stvori upala u vidu akne.

Airol krema deluje i tako što usporava produkciju nekih prirodnih  supstanci koje stvaraju akne, kao što je sebum.

Airol krema odnosno tretinoin može se koristiti za razna kožna oboljenja, uključujući akne, rozaceu, hiperpigmentacije,strije.

Airol krema uputstvo za upotrebu i kako se koristi

Želite da bubuljice na licu nestanu?  Onda Airol treba da koristite na sledeći način.

Pošto je ovo površinski tretman koji nanosite rukama, potrudite se da vam ruke budu čiste. A onda, nakon toga, ništa manje važno nije ni da vam lice bude čisto. Zato, pre upotrebe Airol kreme očistite lice nekim losionom za lice i osušite.

Airol krema nanosi se u tankom sloju.

Najbolje je da nanesete samo na problematično mesto, a zdrave delove kože ne tretirajte. Pošto je ona dosta jaka, a izaziva i osetljivost na svetlost,najbolje je da je koristite pred spavanje. Dakle, ovo je neka vrsta noćne kreme.

Vodite računa da ne nanosite kremu na ogrebotine ili rane, a pazite i da ne dospe u oči.

Može se desiti da iskusite blagu iritaciju kože i peckanje nakon nanošenja Airol kreme.Ukoliko je dugo koristite, boja i tekstura kože mogu se promeniti. To je poželjna opcija onda kada oni nisu u redu. Idu na bolje!  Međutim, kada jednom lice dovedete u red, prestanite sa upotrebom Airol kreme. Ne želite kontraefekte!

Nemojte koristiti nekoliko tretmana protiv bubuljica u isto vreme sa Airol kremom.

Prvo, ako nešto i  pomogne, nećete znati šta vam je tačno pomoglo. Drugo, benzoil peroksid može da deaktivira dejstvo Airol kreme.

Ukoliko kremu koristite tokom dana savetuje se da sačekate barem pola sata pre nego što nanesete neku šminku ili drugi kozmetički proizvod.

Koliko puta se koristi Airol krema?

Stručnjaci savetuju tanak sloj jednom dnevno, a najbolje uveče. Koliko dugo ćete morati da koristite ovu kremu najbolje je da vam predloži vaš lekar ili dermatolog.

Efekte Airol kreme za bubuljice možete videti 2-4 nedelje nakon površinke primene.

Ako ste propustili da naneste kremu, stavite je čim se setite. Ukoliko je blizu termin da stavite novi sloj kreme, onda je bolje da preskočite dozu.

A postoje li neželjena dejstva?

Airol krema upotreba

Postoje.

Iako je osnova kreme vitamin A, on nije nimalo bezazlen. Neželjeni efekti Airol kreme za bubuljice uglavnom su blago peckanje dok je krema na licu. Neki sporedni efekti koje nećete uočiti odmah nego vremenom uključuju suvu kožu lica i perutanje, crvenilo iritaciju.

Dešava se, kao i u slučaju kada se koristi Roakutan za lice, da se stanje kože sa bubuljicama u prvo vreme pogorša. Ovo može da potraje nekoliko nedelja, ali budite uporni. Nije retkost da se ovo dešava i obično posle ovog stadijuma ide period poboljšanja.

Dobro je da uz Airol kremu koristite neki dobru hidratantnu kremu ili drugi ovlaživač kože.

Treba da imate na umu da Airol krema povećava osetljivost na sunce. Ukoliko izlazite tokom dana obavezno nanesitie zaštitu za sunce, a nije loše da nosite šešir i naočare za sunce.

Airol krema za bubuljice se ne preporučuje ukoliko ste imali iskustva sa alergijama na tretinoin ( naći ćete ga i kao isotretinoin ili retinoična kiselina)

Upotreba Airol kreme ne preporučuje se trudnicama, a ni dojiljama, kao ni deci mlađoj o d 12 godina. Štaviše, ukoliko koristite ovo medicinsko sredstvo preporučuje se da koristite i tablete za kontracepciju.

Ukoliko nanosite previše kreme (a rekli smo da se nanosi u tankom sloju) posledica može biti pojačano ljuštenje kože.

Ne koristite kremu sa drugim lekovima i vitaminima. Airol krema može imati interakcije sa benzoil peroksidom, Minoksidilom ( lek za opadanje kose) , retinolom,salicilnom kiselinom, sumporom.

Imajte na umu da Airol krema može biti jako efikasna, što i jeste razlog zašto se o njoj priča. Međutim, to ne znači da treba da je koristite više i da velikodušnije mažete svoje lice. To neće poboljšati stanje vaše kože, bubuljica, niti ubrzati oporavak. Naprotiv, može da dođe do pogoršanja , predoziranja i ozbiljnih sporednih efekata.

Nemojte davati kremu nekome ko ima simptome kao vi, ma koliko da je vama pomogla. Važi i obrnuto – ne koristite na svoju ruku samo zato jer je pomogla nekome. Svi mi imamo različite tipove kože, a i uzroci problema sa bubuljicama mogu biti različiti.

Ovo ipak nije kozmetičko sredstvo pa da ga koristite na osnovu tuđeg iskustva.

Airol krema iskustva i zašto se o njoj priča

Čak i ako vam je lekar savetovao ovu kremu, sigurno želite da znate kakva su iskustva i da li je zaista tako dobra .

Pa, reći ćemo vam da se ne govori o njoj bez razloga. Žene i devojke koje su imale strašne probleme sa bubuljicama prezadovoljne su rezultatima. Mnoge tvrde da je ovo jedina stvar koja ima je pomogla i koja uopšte pokazuje neke rezultate.

Kao manu uglavnom navode to što nakon upotrebe prvo krene period pogoršanja. Oni koji istraju u tome, na kraju će dočaketi rezultate o kojima su sanjali. Ali, kada imaš problematično lice pa ono postane još gore, teško je ostati istrajan, zar ne?

Među iskustvima ima i onih kojima ovaj tretman nije prijao jer je bio previše agresivan za njihovo lice. Airol krema može malo da pecka i da pogorša stanje, ali ako niste sigurni u to šta je prihvatljivo, a šta nije, posavetujte se sa svojim dermatologom. Možda, na kraju krajeva, Airol krema nije za vas. Tada se traži neka druga alternativa.

Airol krema cena i gde kupiti

Airol krema na stranim sajtovima može se kupiti i online. Kod nas to nije slučaj. Ukoliko vam je dermatolog preporučio ovu kremu, potražite je u apotekama. Ukoliko je ne nađete, posavetujte se o nekoj alternativi koja takođe sadrži tretinoin kao aktivni sastojak. Naći ćete neku sigurno. Ipak, povedite računa o količini tretinoina sadžanog u kremi.

Kada pročitate silne sporedne efekte koje može imati, sigurno se pitate da li je Airol krema nešto vredno truda.

Iskustva govore da jeste, ali ne mora biti za svakoga. A i nije vaše da brinete o tome.

Ako vam lekar preporuči ovu kremu, onda samo napred! Koristite je!

Ako ne, onda ovo pitanje i ne treba mnogo da vas brine. Na svoju ruku i ne treba da je uzimate.

U te svrhe postoje prirodnije i bezbednije opcije i anti-akne tretmani koji mogu da daju podjednako sjajne rezultate.