Evo kako očistiti lice od bubuljica – korak po korak

Evo kako očistiti lice od bubuljica – korak po korak

Saznajte kako očistiti lice od bubuljica. To je problem koji se ponekad čini se nerešivim, ali nije tako. Pobedite ih korak po korak.

Problemi na koži lica često nam mogu delovati baš obeshrabrujuće i neprijatno. Utiču na psihu i na samopouzdanje. Najčešće tinejdžere pogađaju takozvane pubertetske bubuljice. Nažalost, ni oni u zrelim godinama nisu pošteđeni, budući da i bubuljice u menopauzi mogu biti nezgodne, ili bilo koje druge hormonalne akne.

Samo  hrabro protiv njih! Evo i na koji način!

Prvo i osnovno: ČIME očistiti lice od bubuljica?

Na ovo pitanje ne nudimo instant odgovor. Takav odgovor nema niko, čak ni kada biste posetili najboljeg dermatologa kojeg sebi možete da priuštite.

Očistiti lice od bubuljica je jedan proces koji se radi korak po korak.

Taj proces ima nekoliko različitih faktora, koje treba uzeti u obzir.

Nisu sve akne iste, samim tim, ne leče se na isti način. Nerealno je očekivati da nestanu preko noći i ne možete baš instant brzo ukloniti bubuljice. Nekada na pojavu akni utiču kompleksni zdravstveni faktori, nekad nastaju potpuno sponatani i preko noći.  Kako god bilo, nemojte dizati ruke od problema i odustajati od borbi, nego ih se rešite.

Bubuljice mogu biti pojedinačne, zrele bubuljice, one koje se pojavljuju u određeno doba meseca. Nekada se radi o stresu, nekada o ciklusu, a nekada smo samo pojeli nešto masno.

Tu su i sitne bubuljice,  kojima su uzroci različiti, od hormona u pubertetu, preko nekih unutrašnjih razloga, do neadekvatne higijene lica. Nisu retki ni mitiseri. Oni takođe mogu biti pojedinačni, mogu se javiti u grupama. Uzrok im je često izuzetno masna koža, višak sebuma. Neadekvatna higijena je takođe ono što njihov broj na vašem licu povećava.

Na kraju, tu su i one koje su najozbiljniji problem : acne conglobata, bakterijske akne, cistične akne, acne vulgaris.

Svaka od njih ima posebne simptome i poseban način kako se sa njima boriti i izboriti. O svakoj od njih imate poseban tekst na našem sajtu.

Svaki od ovih tipova ima nešto posebno što im pomaže. Tako će mitisere najbolje očistiti nešto što otvara pore, uklanja mrtve ćelije i izvlači njihov sadržaj. To su neke maske za čišćenje lica. Sa druge strane, bubuljice uzrokovane stresom, najbolje će očistiti neka antistres aktivnost.

Vidite, nije lako.

Ipak, iako postoje pojedinačne stvari koje je potrebno raditi kada imate određenu vrstu akni, postoje i neka opšta mesta. Neke korake možete preduzeti koju god vrstu bubuljica da imate.

I znate šta? Biće vam od pomoći!

Ako mislite da ste jedini koje bubuljice izluđuju – niste.

Evo, Jana priznaje da je godinama očajavala zbog stanja svoje kože. Lice joj je builo puno akni i bubuljica. Napokon je pronašla prirodno rešenje, koje je preporodilo njeno lice. Oduševljena je rezultatom. Konačno više ne ustručava da bez šminke izađe u grad, jer su akne sa njenog lica nestale i koža više nije masna. Želite da i vaše lice bude tako čisto? Može, ako probate njen trik. O čemu je reč, saznajte iz njenog ličnog iskustva, klikom na ovaj link:  https://minutzamene.com/resenje-protiv-bubuljica-je-konacno-tu-i-brzo-deluje/

Mi ćemo se,dakle,  baviti upravo tim opštim mestima, kako očistiti lice od bubuljica u jednom generalnom smislu.

Prićaćemo o tome šta je to što može pomoći da stanje bude bolje.

  • Bitno je znati kako da lepo očistimo lice od bakterija.
  • Takođe je važno da znamo kako da upaljena bubuljica kraće traje.
  • Važno je i kako bubuljicu brže zasušiti i samim tim je sanirati.
  • Čak i kada se pojave neke posledice od bubuljica, bitno je znati kako sa njima da se nosimo. Ni ti problem ne moraju biti nerešivi.

A od svega je najznačajnija prevencija i šta je ono što možemo uraditi da do bubuljica na licu uopšte ne dođe. O svemu tome ćemo „razgovarati”.

Kako očistiti lice od bubuljica prirodnim putem?

Zagovornici smo prirodne kozmetike. Štetne sastojke u kozmetici treba uočiti i zaobići, kako bismo sačuvali zdravlje svog organizma, ali i životne sredine.

Ima mnogo načina kako prirodno očistiti lice od akni, a mi ćemo vam pomoći u tome.

kako očistiti lice od akni

Veoma su važna sredstva za umivanje koja koristite ujutru i uveče. Umivanje treba bude dva puta dnevno.

  • Pre svega, pred spavanje, jer se preko dana na licu nakupila gomila prljavštine i nečistoća iz vazduha. Da ne pominjemo bakterije koje vrebaju sa svih strana.Ako bismo legli sa njima i ako plus, ne bismo skinuli šminku, mogli bismo da očekujemo svašta na licu.
  • Ujutru je situacija drugačija, ali je podjednako važno lepo umiti i očistiti lice. Tokom noći je proizvodnja sebuma velika. Ujutru, ako lice samo umijete vodom, nećete otčepiti pore i nećete bubuljicama dozvoliti da se na njih deluju preparati koje koristite.

Dakle, kao najvažnija sredstva koja pomažu da se lice očisti od bubuljica, izdvajaju se gel za umivanje i losion za čišćenje lica.

Naglasili smo da moraju biti prirodni. Razne hemikalije nadražuju lice, samim tim u bubuljice. Lice je još izloženije rizicima.

Prirodna sredstva za bubuljice možete kupiti, a možete ih i napraviti kod kuće. Pošto ćemo se u narednom odeljku baviti kozmetikom iz kuhinje, hajde da kažemo nešto o kupovnim, a prirodnim sredstvima za lice.Znajte da su pravo blago i da su nekoliko rangova iznad onih pravljenih varijanti.

To su proizvodi koji se temelje na biljnim sastojcima i u njima nema nijedne štetne stvari ni po kožu, a ni po životnu sredinu. Pažljivo čitajte sastav. Aktivni sastojci iz ovih proizvoda mogu učiniti čuda za vašu kožu, ako ste redovni i ako se redovno pridržavate uputstava.

  • Sredstvo za umivanje je prvo. Treba da bude blago i da nežno očisti kožu od bakterija.
  • Posle toga ide prirodni losion, koji je tu da ubije i najsitnije bakterije na licu, koje izazivaju razna stanja i probleme sa kožom.
  • U zavisnosti od vrste bubuljica, tu je i piling lica.  Treba da mu pribegavate barem jednom nedeljno. Na taj način čistite sve mrtve ćelije sa kože i otklanjate onaj sloj kože koji je izumro. Ovo ne radite ako imate upaljene bubuljice na licu. U tom slučaju ide sledeća stavka.
  • Gel za bubuljice. Ovo je nešto što prosto morate imati ukoliko želite da očistite lice od akni, a imate problematičnu masnu kožu sklonu aknama.

Kako očistiti lice od bubuljica kod kuće?

Pomenuli smo neka kućna sredstva, koja mogu očistiti lice od bubuljica ili bar pripomoći u tome.

Pošto odlične prirodne losione možete nabaviti preko interneta, daćemo vam savet za umivanje i otpušavanje pora. To možete efikasno učiniti brojnim prirodnim sredstvima.

Čajevi

Jedno od najboljih su čajevi. Kada imate bubuljice, nije preporučljivo da ih sami cedite, možete napraviti još veću pometnju. Za to je najbolje obratiti se kozmetičaru da odradi komedoekspresiju. Ipak, nije loše pripomoći bubuljicama da izađu, omekšati i opustiti kožu. Ukoliko imate akne, parenje lica čajevima, kao što su kamilica i nana će vam pomoći da otvorite pore . Potrebno je prokuvati čaj u jednoj većoj činiji i dok je još vreo, dok se puši, nadneti lice nad njega. Preko glave staviti čaršav ili peškir, kako para ne bi izlazila van.

Eterična ulja biljaka koje se nalaze u posudi sa vodom, zajedno sa vodenom parom, doprineće da bubuljice na vašem licu omekšaju.

To ne znači da treba da ih cedite. Petnaestak minuta pustite da para odradi svoje, a onda probajte neinvazivno da delujete.

Soda bikarbona

Za to će biti od koristi soda bikarbona i kokosovo ulje. Soda bikarbona je odlično antibakterijsko sredstvo, a kokosovo ulje je takođe blagotvorno za kožu jer je hrani, a ne masti.

Na mokro lice od parenja nanesite malo sode bikarbone, ali taman toliko da vas ona ne izgrebe, već samo nežno ukloni višak iz bubuljica. Mrvica kokosovog ulja preko sode će pomoći da se ona bolje razmazuje i da lice ne ostane suvo i iritirano.

Trljajte tako nekoliko minuta, a onda prvo isperite lice mlakom, a potom što hladnijom vodom. Razlog i za ovo postoji.

Mlaka voda će otkloniti kokosovo ulje i sodu bikarbonu efikasnije, a potom hladna voda suziti očišćene kanale i pore.

Oni su otvoreni samim parenjem, a onda očišćeni ovim blagim pilingom. Kada su pore zatvorene, a višak iz bubuljica otklonjen, tapkajte se čistim peškirom nekoliko minuta.

Ovo je odličan način da očistite bubuljice kod kuće.

Naravno, neki dobar losion i neka prirodna krema za bubuljice mogu uslediti nakon nekoliko sati od ovog čišćenja.

Od  ostalih sastojaka koji su dobri možete koristiti sledeće:

Ulje lavande

Deluje umirujuće na bubuljice pod upalom. Najbolje je razrediti ga prvo u nekom nosećem ulju. NIkako čisto ulje lavande ne nanosite na celo lice. Lečenje akni i bubuljica na ovaj način je dosta jednostavno. Samo nanesete preparat na upaljeno mesto i ostavite da stoji. Ako pecka ili iritira, odmah isperite.

Med

Kao prirodni antibiotik, odličan za sve one koji nisu alergični na ovu namirnicu. Najjednostavnije je naneti malo meda na bubuljicu. Drugi, malo složeniji način, jeste pravljenje maski za lice od meda.

Jabukovo sirće

Idealan način da prirodno počistite mrtve ćelije sa kože lica,  koje su često krivac za bubuljice. Ovaj jednostavan sastojak čisti i masnoću sa lica, ali ne preterujte sa njim kako se lice ne bi isušilo. Može biti i sastojak brojnih maski za bubuljice.

Kako očistiti lice od fleka od bubuljica?

Potecijalna mogućnost je da će, posle bubuljica ostati neki tragovi. Niko ne želi trajne ožiljke na licu. Eto bonus razloga za uklanjanje bubuljica i uklanjanje ožiljaka.

Naravno, potrebno je prevenirati fleke od akni, tako što nećemo dozvoliti da se bubuljica do te mere razvije kako bi ostavila fleku. Čišćenje koje smo već pomenuli, razni pilinzi kože nam u tome veoma pomažu.

Kada je upala kod bubuljice brzo nestala, brzo nestaje i sve ostalo što se nje tiče.

Tada nismo u opasnosti od ožiljaka od bubuljica i fleka.

Ako, ipak, na neki način do njih i dođe , ima nekoliko načina da se protiv toga borimo.

To su kreme za lice. Ima odličnih prirodnih krema koje mogu da reše problem fleka na licu. Neki od važnijih sastojaka koje te kreme treba da imaju su ekstrat sladića i rabarbare, kao i vitamin C. Ekstrati sladića i rabarbare utiču baš na posvetljavanje fleka. Vitamin C izbeljuje lice i pomaže mu da bude što prirodnije.

O ovim kremama pisali smo više u ovom tekstu:

Najbolja krema za fleke na licu: vodič za dobar izbor!

Naravno, kreme sa SP faktorom su takođe od velikog značaja jer čine da sunce ne može previše da utiče na kožu, a znamo da je i ono veliki stvaralac fleka, naročito na onim mestima gde je bilo bubuljica.

Hemijski pilinzi su dobri, ali tek pošto se bubuljice uklone. Njima se skida gornji sloj kože i može biti veoma opasno ako se ova vrsta pilinga radi na lice koje je iziritirano.Tek kada se uklone bubuljice i upale koje su njihov propratni deo, može se pristupiti hemijskim pilinzima.

Laserski tretmani fleka takođe su dobar, ali dosta skup način. Lice se njima da očistiti od fleka, na bezbolan i veoma brz način. Takođe je potrebno pre toga pobrinuti se za bubuljice. Postoje i laseri koji mogu pomoći da se lice očisti od bubuljica. Naravno, treba se konsultovati sa stručnim osobljem oko čitave procedure.

A kako očistiti lice od potkožnih bubuljica?

Potkožne bubuljice mogu biti tih neprijatelj lica. Uglavnom se jave pojedinačno i pravo je pitanje kako očistiti lice od tih bubuljica.

Ovde odgovor leži i u nekim unutrašnjim faktorima. Naime, one su često isprovocirane nečim što konzumiramo, u ishrani. Tako da je odabir namirnica jedan od načina da sprečimo njihovo pojavljivanje. Ako vas zanima kako da birate i šta jesti, a šta ne, pročitajte ovaj tekst:

Kako ishrana protiv bubuljica može pomoći da imate čisto lice

Takođe, možemo nešto da uradimo i spolja. Zapravo, ovde je bitno da se unutrašnja i spoljašnja nega nadopunjavaju. Uzalud jedno, ako ga poništavate drugim. Za to vam treba neki tretman protiv bubuljica. Nešto što ćete koristiti na dnevnoj bazi.

Nekada se pojava potkožnih akni  da prepoznati mnogo pre nego što ih vidimo. Mesto na kome se pojavljuju je bolno. Ako to primetimo, onda bi trebalo da nanesemo masku ili kremu sa cink oksidom odmah na to mesto. On će sprečiti da se bubuljica uopšte pojavi. Njegovo dejstvo je antiupalno i antibakterijsko. Čak i ako ne primetite na vreme, nanesite obilno masku ili kremu na bubuljicu koja se već pojavila. Desiće se slična stvar. Ona će se povući.

Kada takvih bubuljica ima više, nije baš preporučljivo, a ni estetski prihvatljivo da se istačkani šetate ulicom. Ali ima rešenja i za to. Dobar gel za bubuljice brzo upija i dubinski deluje . Baš ono što treba potkožnoj bubuljici. Mnogo bolja varijanta od kreme koja često samo deluje površinski.

Evo kako očistiti lice od bubuljica kod muškaraca!

Nega kože kod muškaraca može biti izazovna zbog toga što oni imaju bradu na licu. Dobra fora je što mogu da je puste i na taj način prekriju bubuljice. Ujedno, to je i loše jer se na taj način problem zapusti i onda tek može postati ozbiljan.

čišćenje lica od bubuljica

Još jedna otežavajuća okolnost kada je brada u pitanju je i njeno brijanje. Bubuljice posle brijanja su veliki problem. Znate i sami koliko brijač može biti iritantan, naročito ako nije nov. Još je veći problem ako se brijačem zasecaju bubuljice. Tako se često i bakterije šire po licu, pa dolazi do još većih nedaća i to je negde i uzrok za nastanak novih bubuljica.

Princip je isti kao i kod ženskog lica. Obavezno čišćenje dva puta dnevno, posebno ako je koža sklona aknama. Sredstva za umivanje koja su blaga, kao i prirodni losioni, tu su da spreče upalu.

Brijanje se ne preporučuje dok su bubuljice pod upalom. Tek kada se smire, kada lek za bubuljice da svoj rezultat, dlake se mogu skinuti sa lica. Brijač mora biti uvek nov, a sredstva u toku i posle brijanja, blaga, prirodna, za osetljivu kožu.

Posle brijanja, lice i bubuljice ne dodorivati. Dodirivanje je i inače zabranjeno jer se i tako bakterije šire. Kreme medicinske, sve dok je upala aktuelna, a onda prirodne, koje neguju kožu. O medicinskim kremama više na ovom linku:

Medicinska kozmetika se razlikuje od obične!

Ne mora biti mnogo teško, samo je potrebna disciplina.

Na pitanje kako očistiti lice od bubuljica, najiskreniji odgovor bio bi vojničkom disciplinom. Higijena da je na najvišem mogućem nivou, a sredstva, probrana.

Ponekad je bolje nabaviti i jedan, ali vredan preparat, kako bi lice bilo očišćeno od bubuljica. Sledite naše savete i nadajte se uspehu.