Biološki tretman lica je prava stvar!

Biološki tretman lica je prava stvar!

Da li ste znali da vam biološki tretman lica može pomoći da usporite starenje? Ne, neće usporiti vaš biološki sat, ali vaše lice neće odavati vaše godine.

Pa kako to da izvedete?

Biološki tretman lica je nešto što možete kao uslugu dobiti u kozmetičkim salonima. Ali otkrićemo vam tajnu – vrlo uspešno možete i same ovaj tretman raditi kod kuće.

Ako se vratimo na osnovnu školu da objasnimo reč „biologija“  preciznije, setićete se da ovaj termin u prevodu znači nauka o životu. U suštini, u ovoj vrsti kozmetičkog tretmana koriste se organski sastojci i biološki tretman je jedan način na koji se primenjuje prirodna nega lica u praksi.

A da ne biste mislili da se to odnosi samo na pravljenje prirodnih maski za lice protiv bora, objasnićemo detaljnije o čemu se tačno tu radi.

Dakle, šta je biološki tretman lica?

Ovo je intenzivan tretman kože koji se radi preparatima koji su na bazi prirodnih aktivnih sastojaka.

Ono što je posebno kod ovih aktivnih supstanci je to što su one izolovane iz prirodnih sastojaka. To omogućava da se primenjuju u jačoj koncentraciji nego da su u svom izvornom obliku i zato su biološki tretmani lica jako popularni.

Iako važi mišljenje da je ovakav vid nege moguće dobiti samo u salonima lepote, moramo vam reći da to nije tako.

Aleksandra uspela da podmladi svoje lice. Tragove starenja i prve bore oko očiju i usana uklonila je potpuno prirodno i vrlo brzo i to kod kuće. Sa njima, nestali su i podočnjaci, a ona je oduševljeno ispričala nama svoje iskustvo. I vi možete saznati o čemu se radi i primeniti isto. Dovoljno je da kliknete na ovaj link i saznate o čemu je reč: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Svrha biološkog tretmana lica jeste regeneracija kože i poboljšanje njenog izgleda.

Vi možda nećete ostariti duhom, ali u nekim godinama, vaša koža će definitivno prestati da vas prati na tom putu. Tako vam se može desiti da budete vedrog i mladalačkog raspoloženja, pozitivni i da se puno smejete, a da onda jednog dana shvatite da vam je upravo taj smeh napravio bore smejalice.

Kada će i kako koža ostariti i kada bi biološki tretman lica bio nešto što treba da razmatrate kao opciju, zavisi od mnogih faktora:

 • od genetike
 • od toga kako brinete o svom licu
 • od ishrane
 • od vaših navika

Ono što najviše uništava kožu jeste izlaganje suncu. To se ne odnosi samo na sunčanje u nameri da dostignemo savršen bronzani ten, već i na sve ono vreme koje smo proveli (na ulici recimo) bez adekvatne zaštite od sunca.

Sunce nije jedini neprijatelj kože i njenog mladalačkog izgleda i svežine. Razni spoljašnji uticaji ostavljaju trag na koži – od zagađenog vazduha pa do raznih hemikalija koje stavljamo na lice i ne znajući da mu zapravo nanosimo štetu. Pročitajte više o štetnim sastojcima u kozmetici.

A onda, da bi lice izgledalo sveže, jedro i zdravo neophodni su određeni vitamini i minerali za kožu. Lošom ishranom i pušenjem, lišavate kožu ovih vitamina i ona postaje beživotna, bez sjaja, sivkasta, opuštena. Rezultat svih tih uticaja je starenje kože i vaše lice prosto vapi za osveženjem i dodatnom negom.

A to osveženje vam može pružiti biološki tretman lica.

Kada je vreme za biološki tretman lica?

Ono što čini da koža lica počne da propada i stari je nedostatak kolagena i elastina u njoj. Do njihovog smanjena polako i postepeno dolazi u dvadestim godinama života i to je vreme kada treba da počenete pažljivije da brinete o svom licu. Dakle, biološki tretman lica u nekom obliku možete seb i da priuštite već tad.

 

kako se izvodi biološki tretman lica

 

To ne mora da bude intenzivni tretman u kozmetičkom salonu. Dobra prirodna krema za lice može da učini čuda kod kuće.

Biološki tretmani imaju antiokisdantna svojstva. Oni eliminišu dejstva slobodnih radikala.

Pošto smo njima izloženi svaki dan, onda bi bilo dobro da i borba sa njima bude svakodnevna, a ne povremeno odlaženje na dubinsku hidrataciju kože u salon.

U tome je prednost prirodnih krema i bioloških formula sadržanih u njima. Ne treba ni pominjati posebno da to može biti i finansijski isplatljivija varijanta.

Biološki tretmani namenjeni su prvenstveno zreloj koži, koja izleda umorno i suvo, ima sivkastu boju i izgubila je sjaj.  Od koristi može biti i onima koji imaju problem sa bubuljicama, a odlične rezultate pokazo je u tretiranju fleka od sunca. Preporučuje se i pušačima da povremeno priušte svojoj koži osveženje na ovaj način.

Koža lica nakon biološkog tretmana postaje osvežena, sjajnija, zategnutija  i jedrija a lice izgleda podmlađeno.

Koji se sastojci koriste?

Danas su biološki tretmani i prirodne biološke formule razvijeni do te mere da samo treba da posegnete za onim pravim koji je za vaš tip kože i za problem koji imate.

Tako će koži koja je masna i sklona bubuljicama od koristi biti oni koji regulišu količinu sebuma i upale kao što su šafranika, ulje čajevca, razne voćne kiseline kojima se uklanjaju površinske mrtve ćelije sa lica.

Ukoliko imate suvu kožu, od koristi će joj biti biološki tretmani lica hijaluronom, vitaminskim koktelima a posebno vitaminom C i E, kiseonikom, aminokiselinama i slično.

Kreme za biološki tretman lica imaju aktivne prirodne sastojke koji su jako moćni. Takva je hijaluronska kiselina, retinol, koenzim Q 10, Neodermyl, kao i neki biljni aktivni sastojci dobijeni iz maslina, shea drveta,  gaveza i slično.

A kako se radi ovaj tretman?

Biološki tretman lica postupak

Kreme jednostavno mažete i to je to.

Međutim, možda ste zabrinuti jer ste čuli da je vaša prijateljica bila na tretmanu u kojem su je bockali iglama, ubrizgavali joj pod kožu krvnu plazmu i stavljali joj na lice kiseline zbog kojih nedelju dana nije izašla iz kuće?

Sa pravom se pitate šta je biološki tretman lica i da li boli.

Imamo dobre vesti!

Postupak izvođenja biološkog tretmana nije neprijatan i može se reći i da ćete uživati.

Bezbolan je i nakon njega možete se vratiti odmah svojim obavezama. Obično se radi više tretmana u seriji, do 5 pojedinačnih, u zavisnosti od kože. Razmak na 7 dana.

Sam postupak sastoji se od nekoliko koraka:

 • Čišćenje lica – higijenski tretman je korak sa kojim počinje. Pomoću nekog losiona za lice očisti koža od nečistoća, kako onih vidljivih golim okom (kao ostaci šminke na primer) tako i onih nevidljivih (kao što su nečistoće zatrpane u porama i višak ulja) . Cilj je da se dobije savršena podloga koja će biti spremna za upijanje hranjivih materija iz tretmana. Dakle, zatvorite oči i uživajte!

biološki tretmani lica

 • Piling lica je nastavak prethodnog koraka. Dok će losion očistiti pore malo dublje, piling ima zadatak da dobro izgrebe po površini. Tu su izumrle ćelije kože koje koži daju sivkast i beživotan izgled. Blagim pilingom, koji je obično na bazi nekih voćnih kiselina, uklanja se taj sloj i vraćanje svežine vašem licu počelo je već u ovom koraku.
 • Masaža lica. Ovaj deo biološkog tretmana služi da opusti mišiće lica, ali i da poboljša prokrvljenost u ovom delu. Ovako se koža priprema da primi hranjive materije i da ih aposrbuje na najbolji mogući način. Masaže lica možete povremeno da radite i sami  kod kuće. Verujte nam, vaše lice će vam biti zahvalno. Da saznate kako, pročitajte šta i je i kako se radi Zogan masaža lica.
 • Nanošenje ogovarajućih bioloških preparata, obično u obliku seruma. Ovaj korak uključuje primenu ultrazvučnog aparata koji pospešuje apsorpciju hranjivih sastojaka i njihovo prodiranje u dublje slojeve kože. Ovaj korak revitalizuje i oporavlja kožu, aktivira rad kolagena i elastina u koži i lice postaje znatno svežije i zategnutije. Na ovaj način koža se dubinski hidrira, podmlađuje i poboljšava se vidno njena tekstura. Ukoliko se radi biološki tretman lica protiv akni, u ovom koraku se utiče na smanjenje rada lojnih žlezda i lučenje sebuma.
 • Nanošenje prirodne hranjive maske. Nakon što su se dubinski slojevi regenerisali, pristupa se završinici. Na lice se nanosi maska sa prirodnim aktivnim supstancama, vitaminima, mineralima i ostalim hranjivim sastojcima. Koža je probuđena prethodnim korakom i stimulisana da primi sve ove prednosti. Maske mogu da pomognu i da se na prirodni način uklone tamne fleke i hiperpigmentacije na licu. Maska ostaje na licu neko vreme, a nakon toga se ispira.
 • Stavljanje hranljive kreme. Ovo je tačka koja se stavlja na tretman. Kada je sve gotovo, na lice se nanosi hranljiva krema prirodnog porekla koja nastavlja ono što su prethodne procedure započele. To može biti hranljiva krema protiv bora, fleka ili neki prirodni tretman protiv bubuljica. Koža ovako tretirana biološkim tretmana iskoristiće najbolje njene prednosti.

Ceo ovaj postupak je prijatan, bezbolan,opuštajući i traje od 45 minuta do 90 minuta. 

Kada je kozmetički salon u pitanju, onda je Thalgo najpoznatija marka preparata koji se koriste.

Kada je u pitanju kućna nega, od srca vam preporučujemo sve što nudi Ovotaris kozmetika.

Vrste bioloških tretmana lica

Postoji više vrsta bioloških tretmana i uglavnom se razlikuju po sastojcima koji se koriste da bi ciljano delovali na neki problem. Ovo su neki od njih:

 • Lifting tretman – kojim se radi zatezanje kože lica i podizanje tonusa mišića. Koristi se hijaluronska kiselina, preparati na bazi kolagena, matičnih ćelija uz odgovarajući vitaminski tretman
 • Hidratantni tretman – kojem je cilj vraćanje svežine i elastičnosti licu. Koriste se voćne kiseline, ekstrakti algi, oligominerali, a može i hijaluron koji ima snažno hidirirajuće svojstvo.
 • Oxygen tretman – naziv oxygen već vam možda i otkriva o čemu se radi. Ovde se raznim serumima i koktelima za lice nadoknađuje kiseonik u ćelijama kože. Ovakva koža postaje otpornija na slobodne radikale i spoljašnje uticaje.

Ovo su osnovni biološki tretmani lica.

U zasvisnosti od salona do salona, možete naći na neke druge specijalne biološke tretmane kao što su tretman spirulinom, tretman zlatim i srebrnim česticama, kavijarom i slično. Ono što im je zajedinčko jeste da podmlađuju i osvežuju kožu i da su na potpuno prirodnoj bazi.

Biološki tretman lica – Cena i iskustva

Iskustva sa biološkim tretmanom lica uglavnom su pozitivna, a i nema razloga da ne bude tako. Sve što se koristi na koži je prirodno, nema dugog perioda oporavka, ne čeka se dugo da bi se videli rezultati već razliku u svežini primetite odmah. Sa novim licem i novom energijom, možete se odmah vratiti svojim obavezama, bez odlaganja. Tretman ne traje dugo i pravo je uživanje – prilika da se iskoristi minut za sebe.

Rezultat je anti aging efekat koji podarzumeva jedrinu, svežinu, tonus i podmlađivanje za umornu kožu.

 

Biološki tretman lica koji priuštite sami sebi kod kuće takođe može biti vaše malo bekstvo od svakodnevnih obaveza. Koristite kreme redovno, piling 2-3 puta nedeljno i maske jednom nedeljno i verujte nam – vaša koža će vidno zablistati.

Cena biološkog tretmana varira od dužine trajanja tretmana, ali ponajviše od toga koji su aktivni sastojci korišćeni prilikom samog procesa. Onaj naosnovniji možete naći na popustima i po ceni od 500 dinara. Cene ostalih mogu da idu od 1200 – 7000 po tretmanu ( a obično se preporučuje nekoliko)  Ako baš tražite skuplje i neke ekskluzivne preparate – sigurno smo da i to možete naći.

Za koju god vrstu tretmana da se odlučite, na dobrom ste putu. Prirodno je najbolje, a ovi tretmani to i dokazuju.